PrijsKenner

Beste bluetooth speaker 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
25
Producten
onderzocht
21
Uren
besteed
reviews collected
58
Ervaringen
verzameld
8
Webshops
vergeleken

Een bluetooth speaker is een ideaal apparaat als je graag naar muziek luistert. De bluetooth speaker zorgt voor een vele malen beter geluidskwaliteit vergeleken met het geluid uit de telefoon.

Daarnaast kan je ook nog eens gemakkelijk de bluetooth speaker overal naar toe meenemen, kan jij een hele kamer met muziek vullen om bijvoorbeeld gezamenlijk met je vrienden of natuurlijk alleen naar muziek te luisteren. Wil je graag onderweg ook naar muziek luisteren zonder andere voorbijgangers te storen? Dan is een draadloze oordopje de beste keus

Ben jij van plan om een bluetooth speaker aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de bluetooth speaker, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een bluetooth speaker en welke bluetooth speakers de beste zijn van 2024.

Top 5 beste bluetooth speaker van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste bluetooth speaker van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de bluetooth speakers.


1. JBL Charge 5

De JBL Charge 5 is de beste bluetooth speaker door zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De JBL Charge 5 is een ideale bluetooth speaker voor onderweg.

Het is licht van gewicht en heeft bovendien een lange accuduur van wel 20 uur lang. De Charge 5 zorgt voor een uitstekende rijke en heldere audio geluiden door de geoptimaliseerde driver, aparte tweeter en een dubbele JBLbasradiotoren. Het zorgt dan ook voor krachtige bastonen.

Daarnaast is de Charge 5 voorzien van de JBL PartyBoost, zodat jij twee of meerdere JBL luidsprekers aan elkaar kan koppelen om meer bereik en volume te krijgen. Is de Charge ook nog eens waterbestendig en stofdicht waardoor je zonder zorgen je speaker naar het strand of het park kan meenemen.

Verder kan je tot twee verschillende smartphones of tablets draadloos koppelen met de speaker en kan je de speaker via een App bedienen. Als laatst kan je de JBL Charge 5 ook nog eens gebruiken als een powerbank en is de Charge 5 in 10 verschillende kleuren te verkrijgen.

Pluspunten

 • Heeft een uitstekende geluidskwaliteit
 • Is waterbestendig en stofdicht
 • Voorzien van een ingebouwde powerbank
 • Heeft een accuduur van maar liefst 20 uur
 • In 10 verschillende kleuren te verkrijgen

Minpunten

 • Niet voorzien van ingebouwde radio antenne
 • Heeft geen NFC verbinding

Bekijk de JBL Charge 5 bij deze vertrouwde webshops:


De Bose SoundLink Revolve II is een geweldige bluetooth speaker op de markt. Laat je niet misleiden door zijn strak en compact design, want uit deze speaker komt als nog een schitterend en misschien wel één van de beste geluiden eruit. Dit komt vooral doordat het geluid wordt verdeeld over 360 graden. Hierdoor voelt het aan alsof het geluid van verschillende kanten komt.

De SoundLink Revolve II is voorzien van bumpers, zodat het schokbestendig is als het bijvoorbeeld om laat vallen. Wat ook bijzonder is dat de speakers een oogstrelende naadloze design heeft. Daarnaast is de bluetooth speaker ook nog eens erg gemakkelijk mee te nemen door zijn compacte formaat met een licht gewicht van maar liefst 660 gram.

Verder heeft de SoundLink Revolve II een accuduur van 13 uur lang. Is de SoundLink Revolve II spatwater -en stofbestendig, zodat je de speaker zonder zorgen overal naar toe mee kunt nemen. Ook is deze speaker eenvoudig te bedienen door middel van de fysieke knoppen en is het voorzien van een uitgebreide bediening met de Bose Connect-app.

Als laatst is de SoundLink Revolve II ook voorzien van een ingebouwde microfoon. Hierdoor kun je gemakkelijk gebruik maken van een smart assistent, zoals Siri of Google Assistent en kun je ook bellen met de speaker. Kun je gebruik maken van de partymodus, zodat je meerdere Bose Home Speakers aan elkaar kunt koppelen voor extra volume of een surround sound ervaring.

Wil je liever een wat langere accuduur hebben en een fijnere draagbaarheid bekijk dan de SoundLink Revolve+ II. Dit is de beste draagbare bluetooth speaker van Bose op dit moment.

Pluspunten

 • Heeft een mooi en compact design
 • Voorzien van ingebouwde microfoon
 • De krachtige en rijke geluiden worden verdeeld over 360 graden
 • Is spatwater -en stofbestendig
 • Gemakkelijk te koppelen met andere Bose Speakers dankzij de SimpleSync
 • Voorzien van NFC koppeling

Minpunten

 • De accuduur is aan de lagere kant voor de prijs
 • Is niet volledig waterdicht
 • De laadstation zit er niet standaard bij. Je krijgt een kabellader als standaard erbij

Bekijk de Bose SoundLink Revolve II bij deze vertrouwde webshops:


3. JBL Go 3

De JBL Go 3 is de beste mini bluetooth speaker. Dit is een ideale bluetooth speaker voor als je een fijn geluid wilt met een niet te hoge prijs. Het zal je versteld staan wat voor een geluid uit zo een klein bluetooth speaker komt. Ook de reviews van meer dan 300 zijn alleen maar lovend over dit kleine bluetooth speaker.

Natuurlijk als je een groot feest wilt houden of echt een speaker van geluidskwaliteit wilt hebben is de Go 3 niet de geschikte bluetooth speaker. De Go 3 is ook hiervoor niet bedoelt. Het is immers een klein bluetooth speaker die zelfs in je broekzak past en met een prijs die wel 3 tot 5x goedkoper is dan de andere speakers uit onze lijst.

De JBL Go 3 is een ideale speaker om het mee te kunnen nemen naar het strand. Het is bedoelt voor een beter geluid vergeleken die van uit je smartphone. Denk aan voor in je slaapkamer of in je tuin met 4/5 vrienden.

De JBL Go 3 heeft een accuduur van 5 uur lang en is daarnaast ook nog eens stof -en waterbestendig. Als laatst is de JBL Go 3 te verkrijgen in 8 verschillende leuke kleuren waar ook heel veel positieve reacties over zijn.

Pluspunten

 • Heeft een goede geluidskwaliteit voor een klein bluetooth speaker
 • Het is stof en waterbestendig
 • Heeft een compact design die zelfs in je broekzak past
 • Voorzien van veel verschillende kleuren
 • Is heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • De batterijduur is aan de korte kant, 5 uur
 • Niet geschikt voor grote ruimtes of grote feesten

Bekijk de JBL Go 3 bij deze vertrouwde webshops:


4. JBL Flip 5

De JBL Flip 5 is de beste draagbare bluetooth speaker voor onder de 100 euro. Dit was misschien tot vorig jaar ook wel de beste bluetooth speaker. De Flip 5 is één van de populairste speakers op de markt. Het zorgt voor een geweldige geluid en goede bastonen en dit allemaal in zo een compact formaat.

De Flip 5 maakt een goede draagbare speaker door zijn handzaam formaat en laag gewicht. Het heeft een gewicht van maar liefst 540 gram. De Flip 5 is daarnaast ook nog eens waterdicht. Je kan zelfs tot 1 meter diep onderwater nog geluiden afspelen. Hierdoor kan je hem zeker zonder zorgen meenemen naar de strand of zwembad.

Verder is de Flip 5 ook voorzien van een PartyBoost functie. Hierdoor kun je de Flip 5 koppelen aan een onbeperkt aantal JBL PartyBoost compatible luidsprekers. Als laatst heeft de Flip 5 een speeltijd van meer dan 12 uur lang en is deze JBL speaker in meer dan 13 kleuren te verkrijgen.

Pluspunten

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geschikt in 13 verschillende kleuren
 • Heeft een accuduur van 12 uur
 • Zeer goede draagbaarheid
 • Goede waterdichtheid, tot wel 1 meter onderwater

Minpunten

 • Niet voorzien van een AUX aansluiting
 • Geen ingebouwde microfoon
 • Geen ingebouwde powerbank

Bekijk de JBL Flip 5 bij deze vertrouwde webshops:


5. LifeGoods Bluetooth Speaker

De LifeGoods Bluetooth Speaker is de beste goedkope bluetooth speaker. Naast dat het erg goedkoop is zorgt het ook nog eens voor een hele goede geluidskwaliteit. Dit komt, doordat deze bluetooth speaker voorzien is van een dubbele 45 mm speakers met een Dual 7W High-Performance Power Drivers.

Wil je naast de kraakheldere geluid ook nog meer bas toevoegen dan zal dit geen probleem zijn. Deze speaker is namelijk voorzien van een Bass+ Mode, deze modus zorgt ervoor dat je een extra stevige en diepe bas krijgt.

Daarnaast is deze LifeGoods Bluetooth Speaker ook nog eens spatwater-bestendig, zodat je niet hoeft te stressen als er wat water van de zwembad of regendruppels op zult vallen. Verder heeft deze bluetooth speaker een batterijduur tot wel 20 uur lang. Kan je gemakkelijk een tweede speaker eraan koppelen voor de ultieme beleving.

Als laatst kan je naast de bluetooth verbinding ook gebruiken maken van de AUX-poort om zo via een apparaat die niet voorzien is van bluetooth ook muziek te kunnen streamen. Naast de AUX-poort is deze bluetooth speaker ook nog eens voorzien van een SD-poort, zodat je zelfs met een geheugenkaart naar muziek kan luisteren zonder je smartphone te hoeven verbinden.

Pluspunten

 • Zorgt voor goede geluidskwaliteit door de twee ingebouwde speakers
 • Heeft een lange speeltijd tot wel 20 uur
 • Voorzien van een extra Bass+ modus voor de extra bas
 • Is spatwater-bestendig
 • Twee speakers eenvoudig aan elkaar te koppelen
 • Is voorzien van een AUX-input en SD-kaart poort

Minpunten

 • Geen ingebouwde powerbank
 • Geen ingebouwde microfoon
 • Niet voorzien van app bediening

Bekijk de LifeGoods Bluetooth Speaker bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor de beste bluetooth speaker

Wat is een bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker is een draadloze luidspreker waar je audio geluiden mee kan laten afspelen. Dit kan door de luidspreker via bluetooth te koppelen aan apparaten, zoals een smartphone, laptop of tablet.

Waarom een bluetooth speaker aanschaffen?

Een bluetooth speaker wordt vaak aangeschaft door zijn gemak. Het zorgt ten eerste voor een vele malen betere geluidskwaliteit dan de speakers van de smartphone of tablet.

Daarnaast zijn de bluetooth speakers oplaadbaar en vaak ook nog erg compact. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de netstroom en kun je gemakkelijk de bluetooth speaker overal naar toe meenemen om je favoriete muziek te kunnen afspelen.

Waarvoor wil je het gebruiken?

Het is belangrijk om rekening te houden waarvoor jij de bluetooth speaker wilt gaat gebruiken. Ben je meer opzoek naar een speaker die je buitenhuis gaat gebruiken. Dan is het handig om te letten op het gewicht, de grootte en de bestendigheid ervan.

Het is namelijk gemakkelijker een bluetooth speaker mee te nemen als die licht van gewicht is en als die tegen water of stof kan als het ineens bijvoorbeeld gaat regenen.

Als je voor binnen het huis witl gaat gebruiken. Dan speelt het gewicht bijvoorbeeld een minder grote rol. De geluidskwaliteit speelt wellicht dan een grotere rol en of het wel in de ruimte past. Je wilt immers dat de speaker de kamer een goed vullend geluid geeft. Een soundbar zou dan een hele goede optie kunnen zijn voor een mooie/ goede geluidskwaliteit voor thuis.

Wat is het verschil tussen bluetooth speaker en WiFi speaker?

Een bluetooth speaker kan verbonden worden met haast alle devices om audio geluiden te laten afspelen. De bluetooth speaker wordt ook zeer aangeraden als je het buitenhuis wilt gaat gebruiken.

Een wifi speaker daarin in tegen kan vaak zelf via de wifi audio geluiden laten afspelen. Daarnaast zijn de wifi speakers regelmatig ook voorzien van een Voice assist functie, denk hierbij aan de Apple HomePod, de Nest of de Home apparaten van Google. De wifi speakers zijn dan ook meer bedoelt voor binnenhuis gebruik, omdat deze vaak voorzien moeten zijn van een netstroom en WiFi.

Informatie over bluetooth speaker die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je een bluetooth speaker wilt aanschaffen? Namelijk niet alle bluetooth speakers zullen de gewenste resultaten geven die je zou willen.

Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen denk hierbij aan geluidskwaliteit, batterij, grootte, etc. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten bluetooth speakers die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Geluidskwaliteit

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het aanschaffen van een bluetooth speaker is toch het geluidskwaliteit. Je koopt immers een speaker om een beter geluid te krijgen dan uit je huidige device.

Een belangrijk factor dat hierin meespeelt is dan ook de geluidsweergave. Zo heb je verschillende soorten geluidsspeakers: mono, stereo of de surround sound (360 graden).

 • Mono speaker is er één ingebouwde speaker. Hierdoor komt het geluid ook maar van één kant vandaan. Dit zorgt niet voor de beste geluidsbeleving maar wel beter dan bijvoorbeeld de smartphone of de tablet. Deze bluetooth speakers zijn in het algemeen ook goedkoper.
 • Stereo speaker is voorzien van twee ingebouwde speakers. Hier wordt er een onderscheid gemaakt uit een linker en rechter speaker. Dit zorgt dan ook voor een beter, nauwkeuriger en intensere geluidservaring vergeleken met de mono speaker.
 • Surround sound speaker is de speaker waar je de beste geluidservaring uit krijgt. Deze geluidsspeakers zijn voorzien van meerdere ingebouwde speakers. Hierdoor krijg je een 360 graden geluidsweergave en klinkt het geluid aan alle kanten van de bluetooth speaker even goed.

Aansluitingen/Connectiviteit

De naam zegt het al, bluetooth speakers zijn speakers die automatisch met andere apparaten kunnen verbinden door middel van bluetooth. Maar er zijn ook speakers die naast bluetooth extra verbindingsopties hebben, waardoor ze nog veelzijdiger zijn. Denk hierbij aan een aux-aansluiting, zodat je ook apparaten kunt aansluiten die niet voorzien zijn van bluetooth. Of een SD poort, zodat je muziek direct vanuit een geheugenkaart (SD-kaart) kunt beluisteren.

Als laatst zijn er ook bluetooth speakers die gebruik maken van NFC (Near Field Communication). Dit is een verbindings technologie die ervoor zorgt dat je snel en eenvoudig gegevens kunt uitwisselen tussen twee apparaten die binnen een bereik van 10 centimeter moeten zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk je smartphone laten verbinden met de bluetooth speaker zonder dat je hoeft te rommelen met de Bluetooth instellingen.

Accuduur

Een ander belangrijk aandachtspunt is de accuduur. Vooral als je het veel buitenhuis wilt gaat gebruiken is dit belangrijk. Je wilt tenslotte je niet druk hoeven te maken over wanneer de batterij leeg is van je speaker. Wil je een bluetooth speaker vooral thuis gaan gebruiken dan is het natuurlijk minder belangrijk aangezien je thuis overal voorzien bent van een stopcontact.

Bediening

Een ander punt waarop je kan letten is de bediening. De bediening zorgt voor het gebruiksgemak om jouw speaker te kunnen bedienen. Denk bijvoorbeeld hieraan of er fysieke knoppen aanwezig zijn, is het eenvoudig te bedienen/begrijpen of maakt de speaker gebruik van een app waarbij je gemakkelijk de geluidsweergave kunt aanpassen.

Design/Draagbaarheid

De design van een speaker ligt natuurlijk helemaal aan jouw persoonlijke voorkeur. Maar het ligt wel aan de situatie af waarvoor je het wilt gaat gebruiken. Wil je een speaker hebben die je vaak buiten gaat gebruiken. Dan is het verstandiger om een kleiner, minder zware bluetooth speaker aan te schaffen, zodat deze gemakkelijker mee te nemen is.

Wil je de speaker meer voor thuis gaan gebruiken, dan maakt de draagbaarheid niet perse uit van de bluetooth speaker. Wel kan het zo zijn dat je natuurlijk niet veel ruimte hebt in je huis voor een grote speaker. Het hangt dus van jouw situatie af hoe belangrijk de draagbaarheid van de speaker is voor jou.

Waterdichtheid

Tegenwoordig zijn wel steeds meer bluetooth speakers waterdicht. Dit kan handig zijn in veel gevallen. Zo kan je zonder zorgen je speaker meenemen naar de badkamer om tijdens het douche naar muziek te luisteren of naar buiten zonder stress wanneer het begint te regenen. Vind je de waterdichtheid een belangrijke factor? Houdt er dan wel rekening mee dat niet alle bluetooth speakers hiervan voorzien zijn.

Extra functies

Als laatst kunnen deze extra functies misschien wel de factoren zijn om net die bluetooth speaker te halen. Bij de extra functies kan je denken aan ingebouwde microfoons, usb-aansluiting, ingebouwde FM/DAB+ antenne of partyboost.

De ingebouwde microfoon zorgt ervoor dat je handsfree kunt bellen of gebruik kunt maken van smart Assistant (Siri of Amazon Alexa) zonder afhankelijk te hoeven zijn van de microfoon in je smartphone.

Als jouw bluetooth voorzien is van een USB-poort betekent dit in meeste gevallen dat je jouw speaker ook kunt gebruiken als een powerbank. Dit kan erg handig zijn, want in meeste gevallen is jouw smartphone eerder leeg dan de speaker tijdens het luisteren naar muziek vanuit de speaker. Maar hierdoor kun je rustig je smartphone opladen en tegelijkertijd ook nog naar muziek luisteren.

Daarnaast als je een fan bent om naar radio te luisteren kan het ook handig zijn om op deze functie te letten. Sommige speakers zijn namelijk voorzien van ingebouwde FM of DAB+ antenne, zodat je naar radio kunt luisteren.

Als laatst zijn sommige speakers ook voorzien van een partyboost functie. Deze functie zorgt ervoor dat je gemakkelijk meerdere speakers aan elkaar kunt verbinden, zodat je uit verschillende speakers dezelfde muziek hoort.

De voor -en nadelen van bluetooth speakers

Ook een bluetooth speaker heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de bluetooth speaker.

Voordelen

 • De bluetooth speakers zijn gemakkelijk over naar toe mee te nemen, doordat ze vaak erg compact en licht zijn. Daarnaast zijn ze ook voorzien van een oplaadbare accu, waardoor ze niet afhankelijk zijn van een netstroom.
 • Ze zijn gemakkelijk te installeren en te koppelen aan verschillende apparaten, zoals laptop, smartphone of tablet zonder kabels.
 • Ze zijn bruikbaar voor zowel binnen als buiten. Daarnaast is vaak één bluetooth speaker voor een kleine kamer al meer dan voldoende voor een goede geluidskwaliteit vergeleken met een smartphone speaker.

Nadelen

 • De accu kan een belemmering zijn. Dit is ook een voordeel omdat je niet meer afhankelijk bent van netstroom. Maar stel nou dat je een keer vergeten bent om je speaker op te laden dan kan je alsnog geen gebruik maken van de bluetooth speaker. De accucapaciteit speelt dus best een belangrijke rol, maar over het algemeen hebben de bluetooth speakers wel voldoende speelduur.
 • De geluidskwaliteit is natuurlijk nooit even goed als een normale geluidssysteem. Ben je opzoek naar een goede muziekinstallatie dan zal een bluetooth speaker hoogstwaarschijnlijk niet voor je geschikt zijn.

Conclusie

Welk bluetooth speaker is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, ga je de speaker vaak buiten gebruiken of is het juist voor thuis gebruik, moet het een mono speaker hebben of juist surround sound (360 graden), etc.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een bluetooth speaker aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk bluetooth speaker is namelijk even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. De één heeft een langere accuduur en de ander weer een surround sound geluid. Bedenk van te voren goed na wat jij graag zou willen en of bepaalde functies wel nodig zijn voor jou.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.