PrijsKenner

Beste Co-sleeper 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
20
Producten
onderzocht
32
Uren
besteed
reviews collected
42
Ervaringen
verzameld
19
Webshops
vergeleken

Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun pasgeboren kinderen dichtbij zich te houden  door een co-sleeper aan te schaffen. Co-sleepers (of aanschuifbedjes) zijn bedjes die aan één kant open kunnen en de mogelijkheid heeft om het aan je eigen bed te bevestigen. De co-sleeper zorgt voor een hogere veiligheid en verkleind de kans op wiegendood (Ouders rollen op de baby waardoor hij of zij stikt, warmtestress, te weinig toezicht, etc).

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende co-sleepers kan het lastig zijn om te bepalen welk co-sleeper het meest voor jou geschikt is. Er zijn namelijk verschillende aandachtspunten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een co-sleeper die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een co-sleeper aan te schaffen maar heb je nog bepaalde twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de co-sleepers, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een co-sleeper en welke co-sleepers de beste zijn van 2024.

Top 10 beste co-sleepers

Het is belangrijk om een goede co-sleeper te kopen, die aan jouw eisen voldoen en genoeg veiligheid biedt voor je baby. Tegenwoordig zijn er al vele merken, soorten en maten co-sleepers op de markt. Het kan daarom lastig zijn om vast te stellen welk co-sleeper het beste voor u en uw kind is.

Om uw keuze te vergemakkelijken helpen wij u door een top 10 samengestelde co-sleeper van 2024 op een rijtje te zetten. Hiernaast is er uitgebreid per co-sleeper beschreven wat de voor-/ en nadelen zijn en vertellen we u waar u op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe co-sleeper, denk hierbij aan de verstelbaarheid, bevestiging, wielen, bodem en montage. 


1. Tutti Bambini Cozee Bedside

De Tutti Bambini Cozee Bedside Co-Sleeper heeft een fraaie design met zijn mooie eiken look fineer laag, comfortabel en speciaal ontworpen voor het ontwikkelen van een goede band met je kindje.

De Tutti Bambini Cozee Bedside kan je gemakkelijk en veilig bevestigen aan je bed wat ideaal is voor voeding of zorg in de nacht van uw kindje, maar kan ook van het bed los staan. De Cozee is niet alleen handig voor thuis gebruik maar ook voor op vakantie, bij de oppas of bij oma en opa. Dit komt doordat het wiegje binnen 30 seconden opgezet kan worden.

Het wiegje kan versteld worden in 6 verschillende hoogtes van 69 cm tot 84 cm en het kan ook op een half hellende stand vastgemaakt worden. Dit heeft zo zijn voordelen voor uw baby zoals, om de spijsvertering te bevorderen, beter te ademen en de kans op overgeven te voorkomen na de voeding. 

De zijkanten zijn uitgevoerd in zacht materiaal en in de lange kanten zitten netvensters om te zorgen voor voldoende luchtcirculatie. De Tutti Bambini Cozee Bedside heeft een gewicht van 10 kg met de volgende afmetingen: Ingeklapt, 92 x 56 x 12 cm en uitgeklapt 92 x 56 x 69/84 cm (l x b x h). Geschikt voor bedhoogtes tussen 43 en 58 cm.

De luxe wieg is verder voorzien van een fijne foammatrasje (80,5 x 51 cm), handig opbergmand die je onder de co-sleeper kan bevestigen, is de bekleding afneembaar en wasbaar en zit er een reistas bij waarmee je de gehele co-sleeper kan meenemen.

Daarnaast is de co-sleeper geschikt voor baby's van 0-6 maanden (kan verschillen tussen baby's sommige gebruiken het ook tot wel 8 maanden), maar het heeft wel een maximale draaggewicht van 10 kg. 

Pluspunten

 • Gebruiksvriendelijk, kan in 30 seconden opgezet worden. Ideaal voor op reis (incl. reistas)
 • Verstelbaar in 6 verschillende hoogtes
 • Ook te gebruiken als een losstaand wieg
 • Netvensters voor extra luchtcirculatie

Minpunten

 • Aanschafprijs aan de hoge kant
 • Opbergplank kan niet opgevouwen worden

Bekijk de Tutti Bambini Cozee Bedside bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €259,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 5:51 pm

2. Chicco Next2Me Co Sleeper 

De Chicco Next2Me co-sleeper is een van de populaire co-sleepers, deze co-sleeper kan vrijwel bijna op elk bed vast gemaakt worden. Hierdoor is je kindje altijd veilig naast je en slaap jij ook zonder zorgen slapen.

Bovendien zorgt dit voor vertrouwen en als er problemen zijn kun jij snel en gemakkelijk bij je kindje zijn (voor voeding of zorg). Het bedje is te verkrijgen in 12 verschillende kleuren. De co-sleeper maakt gebruik van lichtgewicht frame en is gemakkelijk in elkaar te zetten. De co-sleeper is gemakkelijk en veilig vast te maken aan het ouderlijk bed door het simpel systeem. Het wiegje kan versteld worden op 6 verschillende hoogtes van 66 cm tot 81 cm (dit is de hoogte vanaf de rand dus niet de matras).

Daarnaast om beter te kunnen ademen, minimaliseren van teruggeven van voeding (spugen) en om spijsvertering te helpen voor je kindje, kan de bodemplaat van het bedje diagonaal aangepast worden. Het frame heeft een zachte cover en door het net aan de zijkant kun je je kindje altijd zien en zorgt dit ook nog voor een goede luchtcirculatie.

De Chicco Next2Me Co Sleeper heeft een gewicht van 9,6 kg met de volgende afmetingen: Ingeklapt, 95 x 59 x 15 cm en uitgeklapt 93 x 69 x 66/81 cm (l x b x h). Geschikt voor bedhoogtes tussen 43 tot 58 cm.

Verder is de co-sleeper voorzien van een matras, is de cover van het frame (hoes) verwijderbaar en wasbaar, heeft het twee wieltjes met remmen (om makkelijk te verplaatsen), twee anti-slip voetjes en zit er een opbergtas bij om de co-sleeper mee te kunnen nemen naar opa of oma bijvoorbeeld.

Tot slot is de co-sleeper te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden met een maximale gewicht van 9 kg.

Pluspunten

 • Verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren 
 • Beschikt over 2 wieltjes met rem
 • Bodemplaat kan diagonaal worden aangepast
 • Wasbare bekleding

Minpunten

 • Bijgeleverde matrasje wordt soms als wat te hard ervaren.
 • Enkele klanten vinden dat deze co-sleeper aan de wankelende kant zit wanneer deze niet aan het ouderlijke bed is vastgemaakt

Bekijk de Chicco Next2Me Co Sleeper bij deze vertrouwde webshops:


3. Safety 1st Calidoo Co-Sleeper Wieg

De Safety 1st Calidoo staan bekend om hun goede prijs/kwaliteit verhouding. De Safety 1st Calidoo Co-Sleeper Wieg is een veilig en betaalbare bedje om jouw kindje 's nachts dichtbij te hebben en toch zijn eigen bedje heeft.

De Calidoo Co-Sleeper Wieg kan je op twee verschillende manieren gebruiken, als apart bedje en als een co-sleeper aangeschoven aan de ouderlijke bed. Het wiegje is in 7 verschillende hoogtes te verstellen van 48 cm tot 63 cm met stapjes van 3 cm.

De co-sleeper is gemaakt uit aluminium en heeft daarnaast een stoffen bekleding. De lange vensters op de zijkanten van het bed zijn voorzien van een netstof die ervoor zorgt dat er een goede luchtcirculatie is in de co-sleeper.

De Safety 1st Calidoo Co-Sleeper Wieg heeft een gewicht van 12 kg hierdoor staat deze co-sleeper stevig op de grond en hoef je je geen zorgen te maken dat het in de nacht zal gaan verschuiven. De co-sleeper heeft de volgende afmetingen: 96 x 70 x 60,5 cm (l x b x h).

Verder is de co-sleeper voorzien van een matras (82 x 51 x 3 cm), 2 wielen en 2 anti-slip steunvoeten. Als laatst is deze co-sleeper geschikt vanaf de geboorte tot een gewicht van 9 kg (maximale draaggewicht).

Pluspunten

 • Verstelbaar in zeven verschillende hoogtes
 • Beschikt over netstof aan de zijkanten die voor betere luchtcirculatie zorgt
 • Naast co-sleeper ook te gebruiken als een losstaand babybedje

Minpunten

 • Veel klanten zijn erover eens dat de matras te dun is en niet comfortabel is voor hun kind
 • Geen opbergmandje/opbergplank aanwezig
 • Niet gemakkelijk te demonteren, hierdoor minder geschikt als een reiswiegje

Bekijk de Safety 1st Calidoo Co-Sleeper Wieg bij deze vertrouwde webshops:


4. BabyRace 3-in-1 bedje

De BabyRace co-sleeper heeft een bijzondere mix van elegantie, comfort, geborgenheid en hoge kwaliteit. De kwaliteit wordt gegarandeerd door de duurzame materiaalkeuze, beukenhout en de veilige wiegconstructie.

Het is een 3 in 1 bedje omdat de BabyRace een multifunctioneel wiegje is. Het kan gebruikt worden als een co-sleeper model door de voorleuning van de wieg te verwijderen. Dit is vooral een fijn functie voor in de eerste paar maanden (ongeveer 6 maanden). De co-sleeper past aan alle type bedden.

Verder kan je de BabyRace ook als een normaal babybedje gebruiken en zit er een veilig schommelmechanisme in de babywieg verwerkt waarbij je je kindje zachtjes in slaap wiegt. De bedbodem van de babybed is verstelbaar in drie hoogtes, 41 cm, 51 cm en 61 cm.

De BabyRace co-sleeper is bekleed met superzachte wiegbekleding, gemaakt van 100% katoen. De BabyRace co-sleeper heeft een gewicht van 15 kg met de volgende afmetingen: 90 x 60 x 90 cm (l x b x h).

De elegante wieg is vervolgens voorzien van een babymatrasje, zachte en beschermende bedbumper, een hemeltje van tule en kant (met muggennet functie) en om het helemaal af te maken strikjes. De babybekleding is gemakkelijk te onderhouden door in de wasmachine op 30 graden te wassen, zonder te centrifugeren. Het hemeltje van Tulle hoef je alleen maar onder te dompelen in een handwasje (met zeep) en het babywiegje kun je met een vochtige doek gemakkelijk afdoen.

Daarnaast is die co-sleeper geschikt voor baby's tot 12 maanden oud. Je kan hem in zijn co-sleeper stand gebruiken tot ongeveer 6 maanden vervolgens kan je de wieg transformeren tot een gewoon babybedje en is deze te gebruiken tot 12 maanden. 

Pluspunten

 • Heeft een schommelfunctie (handmatig)
 • Elegante look met veel accessoires, strikjes, hemel met muggennet functie en zachte bedbumper
 • Kan gebruikt worden als babywieg, co-sleeper en als schommelwieg 

Minpunten

 • Hoge aanschafprijs
 • Niet verrijdbaar

Bekijk de BabyRace 3-in-1 bedje bij deze vertrouwde webshops:


5. Maxi Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper

Maxi Cosi Iora is een van de bekendste merken en ook door velen beschouwd als beste, omdat het producten ontwikkelt die ervoor zorgen dat ouders er zorgeloos van kunnen genieten. Zo behoort ook Iora bij de betere co-sleepers op de markt.

De matras van Iora is de meest comfortabele matras waar je baby van kan dromen. De Maxi Cosi Iora heeft 5 verschillende hoogteposities van 74,5 cm tot 85,5 cm (dit is de hoogte vanaf de rand dus niet de matras) en het kan ook op een hellende stand vastgemaakt worden. Om zo de spijsvertering te bevorderen, beter te ademenen en de kans op overgeven te voorkomen na de voeding.

Het bedje kan gebruikt worden als een co-sleeper maar ook als een losstaande wieg. Verder is de co-sleeper ook mee te nemen op reis als je een weekendje weggaat of bij opa en oma gaat logeren, omdat het bedje gemakkelijk in te klappen is. 

De binnenvoering van de wieg en de mand kunnen aan elkaar worden geritst, de binnenvoering is wasbaar met de wasmachine. Ook is er een gaasvenster aan een zijde van de co-sleeper waardoor je altijd je kindje kunt zien en zorgt het voor een goede luchtcirculatie.

De Maxi Cosi Iora heeft een gewicht van 10,80 kg met de volgende afmetingen: ingeklapt, 90 x 55,5 x 18 cm en uitgeklapt, 93 x 55 x 74,5/85,5 cm (l x b x h).

De Maxi Cosi Iora is verder voorzien van een extra grote opbergmand die onder de co-sleeper. Hierdoor ligt alles in een handbereik, denk aan je baby voeden, luiers verschonen, nieuwe lakens moeten leggen midden in de nacht, etc. Ook is er een reistas inbegrepen om je co-sleeper mee te nemen en heeft de Iora een schuiffunctie om de gehele mand te kunnen schuiven voor een perfecte aansluiting op de ouderlijke bed.

Als laatst is de Iora co-sleeper geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot maximaal 9 kg (ongeveer 6-9 maanden).

Pluspunten

 • Extra grote opbergmand 
 • Gaasvenster zorgt voor een goede luchtcirculatie
 • Een schuiffunctie bij het wiegje
 • Een goede reiswiegje (incl. reistas)

Minpunten

 • Prijs zit aan de hoge kant

Bekijk de Maxi Cosi Iora 2-in-1 co-sleeper bij deze vertrouwde webshops:


6. Baninni Co-Sleeper Wieg Elia

De Baninni Co-Sleeper Wieg Elia is een simpele maar toch een stevige co-sleeper met een van de betere prijs/kwaliteit verhouding. De Elia Wieg kan verkregen worden in 3 verschillende kleuren, Lichtgrijs, Donkergrijs en Nomad.

Het wiegje is licht van gewicht  en is ook nog eens gemakkelijk te monteren en demonteren waardoor hij heel gebruiksvriendelijk is. Het grote voordeel van de Elia Wieg is dat het mogelijk wordt om samen te slapen met je baby zonder verhoogde risico's. Door zijn lichtgewichte en eenvoudige montage werk kan je de co-sleeper gemakkelijk meenemen voor op reis om je kindje in zijn vertrouwde bedje te laten slapen.

De Elia Wieg kan versteld worden op 7 verschillende hoogtes van 70,5 cm tot 82 cm (dit is de hoogte vanaf de rand dus niet de matras). Ook kan het wiegje licht hellend ingesteld dit heeft zo zijn voordelen, om de spijsvertering van je baby te verbeteren, beter te ademen en de kans op teruggeven van voeding (spugen) te voorkomen.

De Baninni Co-Sleeper Wieg Elia heeft een gewicht van 8 kg met de volgende afmetingen: 92 x 55 x 70,5/82 cm (l x b x b). Geschikt voor bedhoogtes tussen 53 en 65 cm.

De Elia Wieg is verder voorzien van een matrasje, 81 x 49 x 6,5 cm (l x b x h), onderaan is er een opbergmandje waarin je dekentjes, terrasdoeken of andere slaapspullen voor je baby bij de hand kunt doen. Ook heeft het wiegje 4 anti-slip steunvoeten en is de bekleding afneembaar die gewassen mag worden. De co-sleeper is te gebruiken voor pasgeboren kinderen tot 9 kg (meestal 6 tot 9 maanden).

Pluspunten

 • Verstelbaar in 7 verschillende hoogtes
 • Makkelijk te monteren en demonteren, een goede reiswiegje
 • Afneembare bekleding mag in wasmachine gewassen worden

Minpunten

 • Is een perfecte reiswieg maar niet voorzien van een opbergtas/reistas
 • Niet verrijdbaar

Bekijk de Baninni Co-Sleeper Wieg Elia bij deze vertrouwde webshops:


7. Bednest 4-in-1

De Bednest is een van de meest ideale Co-sleepers die er is. De Bednest past bij alle bedden zowel hoge boxspring als bedden met een lattenbodem. Deze co-sleeper heeft een simpele maar een mooie look die vrijwel bij elk interieur past.

De aanschafprijs is aan de prijzige kant maar door zijn 4-in-1 functie hoef je geen andere bedden of mozesmandjes te kopen waarmee het dus uiteindelijke compenseert.

De Bednest is stevig, stabiel en eenvoudig verplaatsbaar hierdoor kun je hem gebruiken als een vrijstaande wieg. Ook kun je de Bednest gebruiken als een Co-sleeper/aanschuifwieg, maar ook als Mozesmand, omdat je de mand eenvoudig van de standaard kunt tillen en als laatst kun je hem gebruiken als een reiswieg door zijn eenvoudige opvouwbare mechanisme.

Het wiegje staat binnen 20 seconden klaar zonder gereedschap, bouten of schroeven. De Bednest heeft geen vaste standen maar werkt met een schuif-/kliksysteem hierdoor kun je op centimeters nauwkeurig de hoogtes vaststellen van 42 cm tot 78 cm. Door zijn schuif-/kliksysteem is het dus ook mogelijk om deze co-sleeper schuin te zetten.

Het schuin zetten van het wiegje brengt namelijk de volgende voordelen met zich mee zoals het bevorderen van de spijsvertering, om beter te kunnen ademen en de kans op teruggeven na voeding te verkleinen.

De zijkanten van de Bednest zijn transparant en luchtdoorlaatbaar. Dit zorgt ervoor dat er een goede luchtcirculatie is en door zijn transparante zijkanten kun jij en de baby elkaar goed zien. Dit zal voor een hechtere band zorgen.

Verder is één zijkant van de wieg verstevigd zodat je een veilige en stevige brug kunt creëren voor het samen slapen met je kindje. De Bednest heeft een gewicht van 14 kg met de volgende afmetingen: Wieg, 86 x 44 x 34,5 cm (l x b x h), onderstel hoogte maximaal 59 tot 26 cm. Totale hoogte wieg met onderstel is 66 (bovenkant matrasje) tot 33 cm.

Deze multifunctionele co-sleeper is verder voorzien van een matrasje (82 x 37 x 4 cm l x b x h) die afwasbaar en waterbestendig is (gevuld met koudschuim met een afritsbare tijk) en zijn de zijkanten ook wasbaar. De Bednest co-sleeper is geschikt voor pasgeboren baby's tot een maximale gewicht van 10 kg (ongeveer 6 tot 9 maanden).

Pluspunten

 • Multifunctioneel, losstaand wiegje, co-sleeper, mozesmandje en als een reiswieg
 • Een ideale reiswiegje (heel gemakkelijk in te klappen)
 • Past op alle bedden
 • Gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen

Minpunten

 • De duurste co-sleeper uit onze lijst
 • Goede reiswiegje maar excl. reistas

Bekijk de Bednest 4-in-1 bij deze vertrouwde webshops:


8. Kinderkraft Uno UP Grey Co-Sleeper 

De Uno UP is een doordacht co-sleeper/aanschuifwieg dat voor de ouders en kinderen makkelijker maakt om 's nachts te slapen. Het bedje heeft een doordacht en universeel ontwerp, waardoor het gemakkelijk in verschillende interieurs kan passen. Het bedje kan gebruikt worden als een co-sleeper maar ook als een losstaand babybedje.

Bovendien kan het ook nog eens gebruikt worden om mee te reizen als je op vakantie gaat of langs opa en oma gaat, omdat de co-sleeper eenvoudig in- en uit te klappen is zonder gereedschap.

De UNO UP kan je op 6 verschillende hoogtes instellen van 66 cm tot 78 cm (dit is de hoogte vanaf de rand dus niet de matras). Hierdoor past deze co-sleeper vrijwel bijna op alle bedden zowel op een hoger, dubbel bed als op een lager, enkelvoudige bed. Ook is het mogelijk om de UNO UP op een hellende stand te zetten voor baby's die last hebben van reflux om de spijsvertering te verbeteren.

De Kinderkraft UNO UP Grey heeft niet alleen een verlaagde zijkant, die extra beschermd wordt door een zacht materiaal, maar ook een net in plaats van een zijwand, waardoor de ouders de baby altijd in de gaten kan houden. Ook biedt het netje voor betere luchtcirculatie aan.

Deze co-sleeper is licht van gewicht door zijn aluminium frame. Het heeft een gewicht van 8,4 kg met de volgende afmetingen: Ingeklapt, 94 x 61 x 16 cm en uitgeklapt 93 x 56,5 x 78 cm (l x b x h). Geschikt voor bedhoogtes van 50,5 tot 62 cm.

Verder is de co-sleeper voorzien van een matras (lengte 81 cm en breedte 52 cm), een laken van 100% ademend katoen, is de omhulling van polyester gemaakt en gemakkelijk te reinigen, twee opbergvakken aan de zijkant voor kleine items, twee wielen, twee anti-slip voetjes en zit er een transporttas bij om het wiegje gemakkelijk te dragen of op te bergen.

Als laatst is deze co-sleeper geschikt vanaf geboorte tot ongeveer 6 maanden oud.

Pluspunten

 • Verstelbaar in 6 verschillende hoogtes
 • Snel de hoek van de matras verstellen op 2 niveaus, nuttig bij loopneus of je kindje gemakkelijker wilt laten ademen
 • Gebruiken als co-sleeper, losstaand babybedje en reisbedje (incl. transporttas)

Minpunten

 • Heeft geen opbergmandje

Bekijk de Kinderkraft Uno UP Grey Co-Sleeper bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €84,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 5:51 pm

9. Snuzpod 4

De Snuzpod 4 heeft een simpel en een strak design maar toch alle efficiëntie biedt wat een co-sleeper nodig heeft. De Snuzpod 4 kan op 3 verschillende manieren gebruikt worden: als een co-sleeper, een losstaand wieg of als een mozesmandje.

Voor de co-sleeper stand kan het wiegje van 53 cm tot maximaal 73 cm hoog ingesteld worden om het aan de ouderlijk bed vast te maken.

Door de nieuwe zijwand die maar voor de helft naar beneden te ritsen is kun je je kindje ten alle tijden zien en in de gaten houden. Zelfs is het hierdoor mogelijk om te slapen met de zijwand omlaag, omdat de andere helft zich voordoet als een barrière en voorkomt dat uw kindje in uw bed zult rollen. Als je beide zijkanten omhoog en vast zet kun je hem ook overal gebruiken als een wiegje en heeft deze ook nog een schommel stand als je hem een zetje geeft (handmatig).

Als laatste is hij dus ook te gebruiken als een mozesmandje De bovenkant van het wiegje kan namelijk gemakkelijk uit het onderstel getild worden en hierdoor kun je het overal in huis neerzetten en gebruiken. Ook is het mogelijk om de Snuzpod 4 op een hellende stand te zetten door een extra poot (bijgeleverd) aan de onder kant van het wiegje te plaatsen. 

De Snuzpod 4 komt met een nieuwe ComfortAir ademend systeem. Deze systeem regelen de temperatuur van je baby. Dit heeft een combinatie van unieke luchstroomopeningen, luchtdoorlatende mesh voering en basisventilatie ontworpen om de luchtstroom en het ademende vermogen te verhogen voor een goede nachtrust.

De Snuzpod 4 co-sleeper heeft een gewicht van 12 kg met de volgende afmetingen: 100 x 49 x 95 cm (l x b x h) en is dus geschikt voor bedden van 53 cm tot 73 cm.

Verder is de Snuzpod 4 voorzien van een 3D ademende matras (L, 40 x B, 75,5 x H, 3 cm ) die waterdicht is en de hoes afneem-/ en wasbaar is, de bekleding van de binnenkant ook afneem-/ en wasbaar en is er een keuze uit 8 verschillende kleuren.

Deze co-sleeper is te gebruiken voor pasgeboren kinderen tot ongeveer 6 maanden oud (maximale gewicht van 9 kg).

Pluspunten

 • Heeft een schommelfunctie (handmatig)
 • Als een Mozesmandje gebruiken
 • Heel stevig en duurzaam
 • Ademende voering en mesh raampjes voor een goede ventilatie

Minpunten

 • Aan de prijzige kant, maar gaat jaren mee en is erg waardevast (doorverkopen kan altijd) 
 • Het mozesmandje eruit tillen kan wat zwaar zijn

Bekijk de Snuzpod 4 bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €242,91 Bekijken
bol.com Bol.com €245,00 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 5:51 pm

10. Quilola Crowned Love Co sleeper Elektrische schommel

De Quilola Crowned Love Co-sleeper is de enige co-sleeper van onze lijst die een automatische schommel aanbied. Het is een co-sleeper met veel voorzieningen en accessoires voor uw kind.

Het wiegje kan op 3 verschillende hoogtes ingesteld worden van 96 cm tot 100 cm (dit is de hoogte vanaf de rand dus niet de matras). Ook is het mogelijk om de co-sleeper schuin te zetten wat ideaal is voor baby's met reflux. Dit zorgt namelijk voor een verbeterde spijsvertering, verkleint de kans op teruggeven na de voeding, etc.

De schommel heeft 5 verschillende zwaaisnelheden, een timer waarmee je het schommelen automatisch kunt laten uitschakelen, 8, 15 of 30 minuten en een afstandsbediening voor het bedienen van de functies. De zijkanten van de co-sleeper zijn doorzichtig hierdoor kun je gemakkelijk je kindje zien en zorgt dit ook nog voor een betere luchtcirculatie.

De Quilola Crowned Love heeft een gewicht van 8 kg met de volgende afmetingen: 105 x 60 x 100 cm (l x b x h). De poten zijn verstelbaar van 55 tot 60 cm. De co-sleeper is geschikt voor bedhoogtes tussen 46 tot 50 cm.

Verder is de co-sleeper voorzien van een matras (86 x 50 x 5 cm), 4 wielen hierdoor is die ook gemakkelijk te verplaatsen, comfortabele stof die ook nog eens afneem-/ en wasbaar is, zit er onder de co-sleeper een opbergmandje, heeft het een speelbar, muggennet en zit er een draagtas bij.

De co-sleeper is geschikt voor baby's van 0-6 maanden (verschilt per kind hoe snel ze groeien en hoe bewegelijk ze worden).

Pluspunten

 • Automatische schommelfunctie
 • Heeft 4 wielen gemakkelijk te verplaatsen
 • Veel accessoires, muggennet, speelbar en opbergmandje
 • Te gebruiken als reiswiegje (incl. draagtas)

Minpunten

 • Aan de prijzige kant

Bekijk de Quilola Crowned Love Co sleeper Elektrische schommel bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €229,00
Uitverkocht
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 5:51 pm

Koopgids voor Co-sleepers

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper of ook wel een aanschuifbedje genoemd is een bepaald soort wieg waarbij je aan één kant de zijde open kunt maken. De co-sleeper zorgt ervoor dat de baby veilig en comfortabel in zijn eigen bedje kan slapen maar toch dichtbij je is. De co-sleeper kan je met het open kant tegen de ouderlijke bed aanschuiven en met riemen aan het bedframe van de ouderlijke bed bevestigen.

Daarnaast doordat er een open zijde is kan je als ouder ook nog eens gemakkelijk bij je baby zijn. Denk hierbij aan (borst)voeding geven of om je baby direct te kunnen troosten en dit zonder uit je bed hoeven te stappen.

Waarom een co-sleeper aanschaffen?

Het aanschaffen van een co-sleeper brengt veel voordelen met zich mee. De grootste reden dat veel ouders een co-sleeper aanschaffen is, zodat ze hun pasgeboren kind dichtbij hun hebben zonder grote risico's te lopen of kans op wiegendood.

De co-sleeper zit tegen het ouderlijke bed aan bevestigd. Hierdoor kan je snel horen en aanvoelen als er wat mis is met je baby en kun je hem ook gemakkelijk voeden of troosten. Daarnaast doordat je kind zo dichtbij je is wordt de band tussen je kind en de ouder ook nog eens versterkt.

Tot welke leeftijd is een co-sleeper geschikt?

Per fabrikant kan het verschillen tot welk leeftijd de co-sleeper gebruikt kan worden. Wel is het meestal zo dat het aangeraden is dat je de co-sleeper kan gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 6 maanden oud. Maar dit heeft wel allemaal te maken met de lengte, gewicht en naar de beweeglijkheid van jouw baby.

Kan jouw baby al op zijn knieën zitten of zichzelf optrekken dan is het in ieder geval tijd om te stoppen met het gebruiken van een co-sleeper. Let dus goed op wat de fabrikant zegt over het gebruik van de co-sleeper.

Waar op letten bij het aanschaffen van een co-sleeper?

Om een miskoop te voorkomen/verkleinen is het handig om te weten waarop er gelet moet worden bij een aanschaf van een co-sleeper. De volgende paragrafen worden beschreven om jou een beter beeld te geven waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een co-sleeper. Zo om jou keuzen te vergemakkelijken voor een goede co-sleeper die het beste voor jou pasgeboren kindje past en om een miskoop te verkleinen. 

- Materiaal

Een co-sleeper kan uit verschillende materialen bestaan. De materiaal zegt veel over de kwaliteit en de duurzaamheid van de co-sleeper. Zo zijn er co-sleepers gemaakt van zachte materialen die ook nog eens gemakkelijk op te vouwen zijn. Grotendeels bestaan deze co-sleepers uit kunststof of metalen buizen. Maar er zijn ook co-sleepers gemaakt van hout. Deze zijn steviger en duurzamer, daarnaast zijn deze ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Het nadeel van houten co-sleepers is dat deze vaak erg prijzig zijn en kunnen ook nog redelijk zwaar zijn. 

- Veiligheid

Veiligheid staat bovenop als het gaat om je baby. Let dus op de volgende punten bij het aanschaffen van co-sleeper om de veiligheid van je baby te vergroten.

 • Kies altijd voor een co-sleeper waarbij je de zijkant (tussenhekje) 's nachts dicht kan doen. Zo voorkom je dat de baby niet per ongeluk in de nacht in het ouderlijke bed kan rollen.
 • Zorg ervoor dat de zijkanten geventileerd kunnen worden. Bijvoorbeeld dat de zijkanten van gaas is gemaakt, zodat er een betere luchtcirculatie is. 
 • Let er op of de co-sleeper voorzien is van een veiligheidskeurmerk.
 • Zorg ervoor dat de co-sleeper de goede hoogte heeft, zodat er geen hoogteverschil is tussen de co-sleeper en de ouderlijke bed. Hiermee voorkom je dat de baby tussen de spleet kan komen.
 • Controleer of de bevestigingssysteem, zoals een riem op de ouderlijke bed past en controleer telkens of deze steeds goed bevestigd is.

- Verstelbaarheid

Zo ook al bij de veiligheid is er aangegeven dat het belangrijk is dat de co-sleeper een goede hoogte heeft. Het is dus belangrijk dat je co-sleeper verstelbaar is, want elk bed heeft een andere hoogte. En als je bed extra hoog of laag is, dan is het nog slimmer om de hoogte van je bed op te meten. Het matras van de co-sleeper moet namelijk even hoog zijn als het matras van de ouderlijke bed.

Daarnaast hebben sommige co-sleepers ook nog een instelbare bodem. Dit kan handig zijn om reflux tegen te gaan als je het bedje diagonaal zet. 

Accessoires

De accessoires zijn een plus puntje. In sommige gevallen kan een bijgeleverde accessoire de knoop door hakken om een van de twee co-sleepers aan te schaffen. Bij de accessoires is het verstandig om te kijken wat er al bijgeleverd zit. Kijk of de matras al inbegrepen is of er hoeslaken bij zitten.

Daarnaast is het ook handig als jij al van te voren weet dat je op reis gaat of er een reistas bij zal zitten en of de co-sleeper wieltjes heeft, zodat jij gemakkelijk de co-sleeper mee kan nemen.

Voor -en nadelen van een co-sleeper

Ook een co-sleeper heeft zo zijn voor -en nadelen. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van een co-sleeper.

Voordelen

 • Het is een veiligere manier om samen te slapen 
 • het versterkt de band en hechting tussen ouder en kind
 • Je baby zal sneller slapen en rustiger zijn, omdat ze jouw aanwezigheid voelt
 • Kans op wiegendood is kleiner en je kan sneller ingrijpen als er iets aan de hand is
 • Je kan jouw baby goed in de gaten houden

Nadelen

 • Je gebruikt de co-sleeper zo ongeveer maar 6 maanden lang. Het kan dus redelijk prijzig zijn
 • Co-sleeper is niet altijd volledig geleverd. Het kan dus nog een uitdaging zijn om de juiste matras, hoeslaken te vinden met de juiste afmetingen.

Conclusie

Welk co-sleeper is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Het ligt er maar net aan naar waar jij opzoek bent, met welk doel wil je het gaan gebruiken, voor op reis en welke functies zou je bijvoorbeeld willen bij een co-sleeper. Wel is het aan te raden om een verstelbare co-sleeper aan te schaffen of een houten co-sleeper, omdat deze vaak steviger en duurzamer zijn.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een co-sleeper aanschaft uit onze top 10 lijst. De kwaliteit van deze co-sleepers zijn allemaal erg goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen zullen hierin verschillen. 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.