PrijsKenner

Beste deurbel met camera zonder abonnement 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
18
Producten
onderzocht
21
Uren
besteed
reviews collected
68
Ervaringen
verzameld
12
Webshops
vergeleken

De wereld wordt steeds technologischer en veranderen er vele dingen. Ook is zo de deurbel gaan veranderen. Steeds meer huishoudens schaffen een slimme deurbel aan. Een slimme deurbel brengt namelijk vele voordelen met zich mee en is het een handige aanvulling op je huis.

Een slimme deurbel is een deurbel met een ingebouwde camera. Hierdoor kan je direct via je smartphone of tablet zien wie er bijvoorbeeld aangebeld heeft.

Daarnaast kan het ook samenwerken met andere slimme apparaten, zoals apple HomePod of de Google Home. Maar veel van deze slimme deurbellen zijn niet compleet zonder een abonnement. Wij hebben voor jouw dan onderzocht welke slimme deurbellen alsnog goed zijn waarbij geen abonnement vereist is.

Ben jij van plan om een deurbel met camera zonder abonnement aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de deurbellen met camera, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een deurbel met camera en welke deurbellen met camera's zonder abonnement de beste zijn van 2024.

Maakt het jouw niet uit dat je de beelden niet kan terugkijken. Dan is de Ring Doorbell en de Google Nest Doorbell zeker de aanrader. Deze twee slimme deurbellen zijn ook te gebruiken zonder een abonnement, maar de videobeelden worden alleen niet meer opgeslagen. Is dit geen eis voor jouw dan is het zeker de moeite waard om ook naar deze twee slimme deurbellen te kijken.

2
Looki draadloze Video Deurbel met Camera - gratis 32GB SD-kaart - Full HD & Cloud – incl. Chime met ring melodieën – Intercom - WiFi
4 melodie(ën) | Werkt op: Batterij | Adapter/ lichtnet | 2-draads
Bekijken Bol.com
4
Video deurbel met Camera en WiFi - 2.4 GHz - Intercom - Incl. Cloud-storage & Chime met 52 melodieën
52 melodie(ën) | Werkt op: 2-draads | Batterij | Adapter/ lichtnet
Bekijken Bol.com
5
Living Needs Draadloze Deurbel – HD Video Deurbel – Deurbel met Camera.
30 melodie(ën) | Werkt op: 2-draads | Batterij | Adapter/ lichtnet
Bekijken Bol.com

Top 5 Beste deurbellen met camera zonder abonnement van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste deurbel met camera van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de deurbellen met camera.


1. Eufy by Anker Video Deurbel

De Eufy Video Deurbel Inclusief HomeBase is de beste koop deurbel met camera zonder abonnement. De slimme deurbel van Eufy is namelijk één van de weinig slimme deurbellen waarbij je geen abonnement nodig hebt maar alsnog de beelden kunt opslaan en terug kan bekijken.

Ook hoef je bij deze slimme deurbel geen externe geheugenkaart te kopen, omdat de basisstation al je gegevens lokaal op slaat (16 GB eMMC kaart). Waar je vervolgens via een versleutelde verbinding in de app de beelden terug kan bekijken. Zit de opslag vol? Dan worden de oudste gegevens overschreven, zodat je nooit met een volle opslag zit.

Daarnaast kan de Eufy Video Deurbel automatisch mensen detecteren door gebruik te maken van AI (Artificial Intelligence). Hierdoor is de kans op fout meldingen kleiner, zodat als er dieren langs lopen of vliegen krijg je geen onnodige meldingen. Ook kan je dankzij de 2-weg audio met mensen communiceren die voor je deur staan.

Heeft de deurbel een mooi groothoeklens waarbij de horizontale kijkhoek 120 graden is en een verticale kijkhoek van 90 graden. Dit is in meeste gevallen ruim voldoende. Wel is het zo dat je de pakketjes die op grond zijn achtergelaten bijvoorbeeld niet meer te zien zijn. Wil je dit wel, kies dan voor de Eufy Video Deurbel Dual 2 Pro. Deze nieuwe model van Eufy Video Deurbel is voorzien van 2 camera's, één die naar de grond is gericht en één die naar voren is gericht. Het is dan ook voorzien van pakketdetectie-functie, een dubbele bewegingssensor en een gezichtsherkenning.

Verder heeft de Eufy Video Deurbel een batterijduur van ongeveer 6 maanden als je hem draadloos aansluit maar het is ook mogelijk om het bedraad aan te sluiten. Als er iemand aanbelt maakt de basisstation (HomeBase) ook geluid. Maar je kan ook er naast nog melding krijgen via je smartphone. Wel moet je rekening houden met dat er een maximale afstand van 10 meter mag zitten tussen de deurbel en basisstation voor de beste verbinding en samenwerking.

Als laatst heeft de Eufy Deurbel een goede beeldkwaliteit van wel 2K resolutie en is het ook nog zelfs in donker scherpe beeld. Je kan je HomeBase ook gemakkelijk koppelen met Amazon Alexa of Google Assistant.

Pluspunten

 • Detecteert mensen door de AI, bewegingssensoren
 • Gemakkelijk te installeren
 • Scherpe beeld, 2K resolutie
 • Slaat de beelden lokaal op, geen abonnement nodig

Minpunten

 • De 16 GB geheugen is niet uit te breiden

Bekijk de Eufy by Anker Video Deurbel bij deze vertrouwde webshops:


2. Looki DoorEye draadloze Video Deurbel

De Looki DoorEye draadloze video deurbel is een goede slimme deurbel die het makkelijkst te installeren is. Het bedrijf heeft deze slimme deurbel zo ontworpen, zodat die zo makkelijk mogelijk te installeren is. Daarnaast wordt deze deurbel geleverd met alle benodigde accessoires, ook inclusief een 32 GB SD-kaart en is de handleiding en de app volledig in het Nederlands.

De Looki DoorEye is voorzien van een geweldige beeldfunctie door zijn Full HD 1080P camera met een kijkhoek van 166 graden en heeft het daarnaast ook goed zicht in het donker dankzij de infrarood technologie.

De Looki DoorEye maakt gebruik van bewegingsdetectie, hierdoor krijg je een melding als er een beweging wordt gedetecteerd. De beelden kan je makkelijk terug vinden via de app. Door de eenvoudige werking via de ontvanger en de LookiLife App die zowel voor IOS als Android beschikbaar is.

De beelden worden automatisch opgeslagen in de bijgeleverde SD-kaart, is deze vol dan kan je er ook voor kiezen om het in de Cloud op te slaan.

Verder kan je live met de persoon communiceren die aangebeld heeft door de tweerichtings audio en kan je kiezen uit 4 beschikbare melodieën als er aangebeld wordt. Je kan dan ook altijd en overal reageren.

De slimme deurbel van Looki kan gebruikt worden op batterijen maar het is ook mogelijk om het aan te sluiten op je bestaande deurbel bedrading (12-24V). Als laatst is het ook nog compatibel met andere producten van Looki in de LookiLife app.

Pluspunten

 • Gemakkelijk te installeren en alles is in het Nederlands
 • Scherpe beeld door zijn Full HD 1080P Camera
 • Goed zichtbaar in het donker, infrarood technologie
 • Slaat de beelden zowel op in de 32 GB SD-kaart of Cloud opslag

Minpunten

 • Het terugkijken van de beelden kan vertraging hebben als het internet niet goed is

Bekijk de Looki draadloze Video Deurbel bij deze vertrouwde webshops:


3. SecuFirst DID701S Slimme Wifi deurbel met camera

De SecuFirst DID701S heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het maakt gebruik van een goede camera, Full HD-kwaliteit 1080P met een kijkhoek van 140 graden. De oproep kan je gemakkelijk opnemen via de SecuFirst HD App. Hier kun je dan ook overal ter wereld waar je ook bent direct de bezoeker zien en communiceren met hem/haar.

De opgenomen beelden van de bezoekers worden automatisch opgenomen door de meegeleverde SD-kaart van 16 GB. Een kaart van z'n 16 GB kan ongeveer 1300 bewegingen opnemen. Is dit niet genoeg, dan is er ook een mogelijkheid om de SD-kaart te vervangen tot een maximaal geheugenkaart van 128 GB.

Een geheugenkaart van 128 GB zou ongeveer 11000 bewegingen kunnen opnemen. Is de geheugenkaart vol, dan zal de slimme deurbel automatisch de oude beelden overschrijven. De beelden zijn vervolgens eenvoudig via de SecuFirst HD app terug te kijken of zelfs te downloaden.

De SecuFirst DID701S maakt verder gebruik van bewegingsdetectie, hierdoor krijg je een melding op je smartphone als de camera een beweging detecteert binnen het gezichtsveld.

Er kunnen maximaal 99 smartphones of tablet geïnstalleerd worden op de wifi deurbel. Iedereen die verbonden is met de wifi deurbel krijgt dan een melding binnen en de eerste die oproep aanneemt krijgt alleen de verbinding. Ook maak het gebruik van wel 5 infrarood LED's, zodat je in avonden nog steeds goed beeld hebt.

De deurbel met camera van SecuFirst wordt geleverd met een draadloze gong die je in je huis kan plaatsen (de 3 AA batterijen worden niet meegeleverd), zodat je naast een oproep via de smartphone ook een gong in het huis af gaat. Hoef je verder geen zorgen te maken over de batterijduur van de slimme video, omdat deze bedraad is.

Als laatst is deze slimme deurbel ook uit te breiden met andere producen van SecuFirst. Denk hierbij aan verlichtingscamera of een elektrische slot, zodat je de deur automatisch kan openen als je niet thuis bent, etc.

Pluspunten

 • Gemakkelijk te installeren en alles is in het Nederlands
 • Scherpe beeld door zijn Full HD 1080P Camera
 • Goed zichtbaar in het donker, infrarood technologie
 • Beelden worden opgeslagen in de bij geleverde 16 GB kaart
 • SD-kaart uitbreidbaar tot 128 GB
 • Automatisch overschrijven van oude beelden
 • Goed uitbreidbaar met andere producten van SecuFirst

Minpunten

 • Lastiger te installeren, vooral als je nog geen oude bedrade aansluiting heb

Bekijk de SecuFirst DID701S Slimme Wifi deurbel met camera bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €119,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 6:09 pm

4. Shine Video Deurbel met Camera en WiFi

De Shine Video Deurbel met Camera en WiFi is een goedkope slimme deurbel maar wel met één van de luxere uitstralingen. De Shine Video Deurbel maakt gebruik van een 720P HD camera met een kijkhoek van 166 graden. Als er wordt aangebeld kan je direct via de smartphone zien wie er aan heeft gebeld en kun je ook gelijk communiceren door de ingebouwde speakers en microfoon.

Daarnaast kan je kiezen uit 52 instelbare melodieën welk je graag zou willen horen als er iemand aanbelt.

Verder maakt de Shine Video Deurbel gebruik van infrarood sensor, zodat je zelfs in avonden zichtbare beeld hebt. De Shine Video Deurbel maakt ook gebruik van bewegingssensoren die persoonlijk aan jouw wensen in te stellen is.

Als laatst kan je de slimme deurbel zowel draadloos als bedraad aansluiten. Als je hem draadloos aansluit dan is de batterijduur ongeveer 2 maanden lang en als je hem bedraad wilt aansluiten dan moet de Volt tussen de 8 en 24 zitten.

Pluspunten

 • Voorzien van een grote kijkhoek met infraroodsensor, 166 graden
 • Maakt ook een zachte bel geluid voor buiten
 • Beschikt over 52 instelbare melodieën
 • Heeft een luxe uitstraling

Minpunten

 • Niet voorzien van een bijgeleverde geheugenkaart
 • Heeft niet de beste camera kwaliteit, 720P HD
 • Heeft een redelijk korte batterijduur, 2 maanden

Bekijk de Shine Video Deurbel met Camera en WiFi bij deze vertrouwde webshops:


5. Living Needs Draadloze Deurbel

De Living Needs Draadloze Deurbel is de beste Budget deurbel met camera zonder abonnement. De Living Needs Deurbel is voorzien van een scherp beeld door de 1080P HD camera met een kijkhoek van 166 graden.

Bovendien heeft het ook een ingebouwde infraroodsensor, zodat je zowel overdag als in het donker heldere beeld hebt. En krijg je een melding als er beweging wordt gedetecteerd door de ingebouwde bewegingssensoren.

Daarnaast kan je door de ingebouwde tweeweg audiosysteem direct communiceren met diegene die voor je deur staat. Je kan vanuit overal toegang krijgen tot de slimme deurbel, omdat de deurbel zowel via de wifi als data te gebruiken is.

Verder worden de beelden opgeslagen in de gratis Cloud service. Hierdoor kan je ten alle tijde tot 3 dagen de aanbel momenten terugkijken en opslaan/delen.

Als laatst kunnen er 4 mensen gebruik maken van de Living Needs Deurbel. Heeft de deurbel een batterijduur van ongeveer 6 maanden als je hem draadloos gebruikt (kan ook bedraad gebruiken) en is het gemakkelijk te installeren doordat alles in Nederlandstalig is.

Pluspunten

 • Eenvoudig te installeren
 • Voorzien van een 24/7 klantenservice
 • Beste Budget slimme deurbel
 • Voorzien van een grote kijkhoek met infraroodsensor, 166 graden
 • Gratis 3 dagen Cloud Service
 • Scherpe beeld, 1080P HD

Minpunten

 • Cloud service van 3 dagen kan als kort worden ervaren, maar het is wel gratis

Bekijk de Living Needs Draadloze Deurbel bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €69,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €79,95 Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 6:09 pm

Koopgids voor de beste deurbel met camera

Wat houdt een deurbel met camera zonder abonnement in?

Een deurbel met camera wordt ook wel videodeurbel of een slimme deurbel genoemd. Het is eigenlijk niets anders dan een normale deurbel waarbij als iemand aanbelt je gelijk kan zien wie er voor de deur staat door de camera.

Bij de meeste videodeurbellen krijg jij via de telefoon of tablet direct een melding als er iemand aanbelt. Vervolgens kan jij dan ook direct zien wie er aan heeft gebeld en kan je direct tegen die persoon praten. Zo om bijvoorbeeld aan te geven dat je naar de deur toe loopt of om instructie te geven wat diegene met het pakketje moet doen als je niet thuis bent, etc.

Maar wat houdt die abonnement in? Bij veel videodeurbellen worden de videobeelden opgeslagen, maar om deze beelden terug te zien heb je vaak een abonnement nodig. Hier betaal je dan maandelijks een bedrag voor waardoor je via de app de opgeslagen beelden terug kan zien. Maar gelukkig zijn er dus ook videodeurbellen zonder een abonnement waarbij je gewoon de beelden terug kan zien.

Wat is het verschil tussen een deurbel met of zonder abonnement?

Het grootste verschil tussen een deurbel met een abonnement en een deurbel zonder abonnement is dat je bij de deurbel met abonnement maandelijks een vaste bedrag moet betalen om de opgeslagen videobeelden terug te kunnen zien.

Je betaald voor de cloud opslagruimte, zodat jij de beelden overal terug kan bekijken via je telefoon of tablet. Je kan dan overal vanuit de app de beelden van de afgelopen 7 tot 60 dagen terug zien dit ligt dan aan de abonnement die er is genomen. De prijzen verschillen dan ook tussen de 3 en 10 euro per maand.

Maar bij een deurbel zonder abonnement is het tegenwoordig ook mogelijk om de beelden terug te zien en zonder dat je een maandelijkse bedrag moet betalen.

De opgeslagen beelden worden opgeslagen in de bijgeleverde homebase of je moet zelf nog een geheugenkaart (SD-kaart) kopen. Bij een geheugenkaart van 16 GB kan je de beelden van z'n 7 dagen terug bekijken, bij 32 GB is dit ongeveer 15 dagen en bij 64 GB zal het ongeveer 30 dagen zijn.

Het ligt er maar net aan hoe vaak er aangebeld is en hoelang de beelden opgenomen zijn. Bij sommige videodeurbellen is het ook nog mogelijk om de beelden gratis bij een clouddienst op te slaan, maar dit is wel erg beperkt.

Verder is de aanschaf van een videodeurbel zonder abonnement in de meeste gevallen ook wat duurder maar op de lange termijn zal je er goedkoper uit zijn, omdat je maandelijks niet de vaste kosten hebt.

Waarom een deurbel met camera aanschaffen?

Een slimme deurbel wordt vaak aangeschaft wegens veiligheidsredenen. Het is toch best spannend als iemand aanbelt en vooral als het 's avonds is. Maar door gebruik te maken van een videocamera kan je op een veilige afstand zien wie er aangebeld heeft zonder dat je de deur al hoeft te openen.

Daarnaast kan je de slimme deurbel ook gebruiken als een bewakingscamera. De meeste slimme deurbellen zijn voorzien van een bewegingssensor. Deze sensor detecteert personen die binnen de ingestelde zone komt dit kan bijvoorbeeld je voortuin zijn waardoor je dan een melding krijgt op je smartphone en begint de slimme deurbel ook gelijk de videobeelden op te nemen.

Verder is het aanschaffen en gebruiken van de slimme deurbellen ook voor het gemak. Zo kan je makkelijk via je smartphone zien wie er aangebeld heeft zonder dat je helemaal naar de deur hoeft te lopen en te openen, bijvoorbeeld mensen die aan je voordeur wat willen verkopen of kinderen die aan het belletje trekken zijn. Ook hoef je nooit meer je pakketjes te missen. Je kan instructies geven aan de bezorger wat die kan doen terwijl je niet thuis bent.

Informatie over deurbel met camera die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je een slimme deurbel wilt aanschaffen? Namelijk niet alle slimme deurbellen zullen de gewenste resultaten geven die je zou willen. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen denk hierbij aan de aansluiting, eigenschappen, opslagruimte, etc.

Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten slimme deurbellen die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Eigenschappen/functies

Naast dat je een deurbel met camera hebt waarbij je kan zien wie er voor jouw deur staat kan je van een slimme deurbel meer verwachten dan alleen de camera. Zo is het handig om van te voren al te weten welke functies de slimme deurbellen nog meer heeft naast alleen de camera, voordat je er een gaat aanschaffen.

Zo hebben de meeste slimme deurbellen een ingebouwde bewegingssensor met een aanpasbare bewegingsdetectie zones. Hiermee kan je de foutieve meldingen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan dieren die langs lopen/vliegen of passerende auto's.

Daarnaast hebben sommige slimme deurbellen ook de pre-buffer functie. Dit houdt in dat de slimme deurbel al enkele seconden begint op te nemen voordat er een activiteit plaats vindt, zoals het indrukken van de deurbel of het activeren van de bewegingssensor.

Verder als functies van de slimme deurbel kan je denken aan:

 • Nachtvideo, hierdoor heb je zelfs in de avonden of nachten wanneer het donker is goede beeldkwaliteit
 • Gezichtsherkenning technologie, de slimme deurbel maakt dan automatisch een foto van alleen het gezicht. Deze slaat dit automatisch op in de opslagruimte. Daarnaast kan je ook instellen wanneer er een bekende gezicht voorbij komt dat je geen melding krijgt. Hiermee kan je bijvoorbeeld wat opslagruimte en de batterijduur mee besparen.
 • Een app, de meeste slimme deurbellen zijn voorzien van een app. Hierin kan je de beelden bijvoorbeeld terug zien of bepaalde functies aan en uit zetten.
 • Kijkhoek, ook de kijkhoek van de camera is erg belangrijk. Hoe groter deze hoek is hoe meer er te zien is in het beeld.

Verbinding/Aansluiting

Als je opzoek bent naar een slimme deurbel ga je zeker te maken krijgen met de installatie van de deurbel. De simpelste manier is de draadloze slimme deurbel. Hierbij maakt de slimme deurbel gebruik van een batterij. Deze gaat meestal ongeveer 6 maanden mee en moet je vervolgens weer opladen met de bijgeleverde USB-kabel.

Als je een bedrade slimme deurbel aanschaft dan is het ingewikkelder. De kans is dan wel groter dat je een professioneel moet laten komen om het te laten installeren vooral als je niet erg technisch bent. Wel krijg je in meeste gevallen gedetailleerde installatie richtlijnen en soms zelfs installatie video's, zodat je alsnog zelf kunt installeren zonder iemand erbij te hoeven halen. De voordeel is wel dat je nooit zorgen hoeft te maken over dat je deurbel zonder batterijen komt te zitten.

Verder kan je de slimme deurbellen zowel via wifi aansluiten of via de ethernet kabel. Het installeren via de wifi is het makkelijkst, maar soms kan het voorkomen dat de wifi-verbinding niet sterk is waardoor je slechte beeldkwaliteit krijgt. Een oplossing zou dan een wifi-versterker kunnen zijn.

Het installeren via de ethernet kabel zorgt er wel voor dat je altijd goede verbinding hebt. Wel kan het installeren wat moeilijker zijn als je nog de bedrading moet regelen.

Ontwerp

De uiterlijk van de deurbel kan natuurlijk een plus punt zijn. Maar met het ontwerp bedoelen we dat het verstandig is om de afmetingen te controleren. Sommige slimme deurbellen kunnen namelijk redelijk breed zijn waardoor die niet op jouw deurpost past. Controleer van te voren hoe breed jouw deurpost is en hoe breed de slimme deurbel is. Zo om een miskoop te voorkomen.

Weerbestendig

Verder is het ook handig om te controleren hoe weerbestendig de slimme deurbel is. Vooral in Nederland is het niet altijd zo zonnig als we het zouden willen. Het is wel verstandig om een slimme deurbel aan te schaffen die tegen een flinke regenbui of koude temperatuur aan kan.

Garantie

Als laatst is het goed om te kijken naar de garantie. Dit zegt meestal ook over hoe zeker het bedrijf is over hun product en hoe lang deze ten minste bruikbaar is zonder dat die defect gaat. Mocht het binnen de garantie termijn iets niet goed zijn, dan kan je nog altijd bij het bedrijf terecht voor de garantie.

De voor- en nadelen van een deurbel met camera zonder abonnement

Ook een deurbel met camera heeft zo zijn voor- en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor- en nadelen van de deurbel met camera zonder abonnement.

Voordelen

 • Je kan direct zien wie er aangebeld heeft
 • Het kan als een beveiligingscamera werken
 • Je hebt geen last van de maandelijks vaste kosten (abonnement)
 • Het verhoogd de veiligheid, geeft je een veiliger gevoel
 • Geeft ook gemak, je hoeft niet altijd naar de deur te hoeven lopen om het te openen

Nadelen

 • Je krijgt geen opslagruimte (vaak moet je hiervoor een abonnement aanschaffen)
 • Het kan zijn dat je een losse geheugenkaart moet aanschaffen
 • Als jouw slimme deurbel gestolen wordt kan het zijn dat ook al jouw videobeelden meegenomen zijn (de SD-kaart kan in de slimme deurbel zitten)

Conclusie

Welk deurbel met camera zonder abonnement is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, wil je één met bedrade aansluiting of juist een draadloze aansluiting, is de kijkhoek voor je belangrijk of juist niet?

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een slimme deurbel uit onze top 5 lijst aanschaft. Het ligt er maar net aan naar waar jij opzoek bent. De kwaliteit van elk slimme deurbel is namelijk even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.