PrijsKenner

Beste digitaal notitieblok 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
15
Producten
onderzocht
13
Uren
besteed
reviews collected
29
Ervaringen
verzameld
5
Webshops
vergeleken

Notities maken in het dagelijks leven is niet meer te missen. Denk hierbij aan het maken van boodschappenlijstjes, ideeën noteren, bijhouden van taken, aantekeningen maken van colleges of vergaderingen.

Vroeger werd dit vooral met pen en papier gedaan, maar tegenwoordig wordt het gebruik van digitale notitieblokken om de notities te maken steeds populairder. Dit heeft namelijk te maken met dat een digitaal notitieblok vele voordelen met zich mee brengen vergeleken met pen en papier.

In dit artikel zullen wij meer over het digitaal notitieblok vertellen. Dit doen we door dieper op in te gaan wat een digitaal notitieblok is, welke mogelijkheden er zijn en wat de voor- en nadelen zijn, zodat jij aan het einde van dit artikel de juiste beslissing kunt maken voor de digitaal notitieblok.

De 5 Beste digitaal notitieblok van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste digitaal notitieblok van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de digitale notitieblokken.


1. Onyx BOOX Note Air 2 Plus

Laatste update: June 12, 2024 2:26 pm

De Onyx Boox Note Air 2 Plus is een ideale digitaal notitieblok die jouw productiviteit en werkcomfort kan verbeteren. Het heeft een speciaal ontworpen display waardoor het bijna lijkt alsof je op echt papier zit te schrijven/tekenen.

Daarnaast is deze flexibele open Android 11 tablet voorzien van zeer sterke CPU en een grote opslag van 4GB + 64GB met nog eens gratis 5GB cloudopslag, zodat je verschillende taken snel kunt uitvoeren zonder al te veel vertragingen.

Verder kun je naast notities maken het ook gebruiken om e-Books te lezen, te luisteren naar audioboeken en gebruik maken van Android apps die bijvoorbeeld voor je werk nodig hebt. Als laatst is het ook nog voorzien van magnetische stylussen en magnetische schacht voor praktisch en mooi handschrift.

Pluspunten

 • Zeer goede kwaliteit
 • Een ideaal digitaal notitieblok
 • Ook te gebruiken als e-reader of om audio-boeken te beluisteren
 • Voelt net als papier aan tijdens het schrijven
 • Mooie design

Minpunten

 • Aan de prijzige kant
 • Beschermhoes niet meegeleverd

Bekijk de Onyx BOOX Note Air 2 Plus bij deze vertrouwde webshops:


2. Remarkable 2

De Remarkable 2 waarschijnlijk wel één van de bekendste digitale notitieblok. Deze notitieblok kan zoveel meer dan alleen maar aantekeningen maken. Door de integratie van populaire cloudopslag, zoals Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive. Kun je eenvoudig rechtstreeks al je documenten openen, bekijken en bewerken vanuit de Remarkable 2.

Daarnaast kun je ook nog presentaties en rapporten bekijken en lezen. Als je wilt kun je ook direct op de pagina schrijven of een lege pagina toevoegen om jouw ideeën uit te werken. Verder kun je ook gemakkelijk PowerPoints, webartikelen of Word documenten opslaan als PDF's, zodat je ze later terug kunt bekijken.

Als laatst kun je ook nog eens al je ideeën en notities delen met je collega's of vrienden. Maar je kunt het ook nog zelfs op het grote schermdelen of tijdens een videovergadering met de Screen Share functie, waardoor de Remarkable 2 veranderd wordt tot een digitale whiteboard waarbij je ook nog eens live mee kunt schrijven of tekenen.

Pluspunten

 • Voelt als echt papier aan
 • Eenvoudig te delen
 • 's Werelds dunste tablet
 • Gemakkelijk als PDF op te slaan
 • Je kunt waar je ook bent de notities en aantekeningen erbij halen

Minpunten

 • Erg prijzig
 • Bepaalde cloudopslagdiensten kunnen geld kosten

Bekijk de Remarkable 2 bij deze vertrouwde webshops:


3. Kobo Elipsa Pack

De Kobo Elipsa Pack zorgt voor een zeer goede schrijf en leeservaring. Het heeft een opslagcapaciteit van wel 32 GB waardoor je ongelofelijk veel boeken kunt meenemen of documenten kunt opslaan.

Naast dat het te gebruiken is als een notitieblok kun je het ook gebruiken als een e-reader, audioboeken op beluisteren en is het een digitale boekenwinkel in één. Bovendien kun je ook in de e-boeken en PDF bestanden notities maken.

Verder wordt er ook een Kobo Stylus meegeleverd die alleen compatibel is met de Kobo Elipsa tablet. Als laatst is deze digitaal notitieblok ook nog voorzien van een handschriftherkenning van MyScript, zodat je eenvoudig de notities kunt maken en organiseren.

Pluspunten

 • Notities eenvoudig te exporteren
 • Notities omzetten naar duidelijk getypte tekst
 • Voorzien van een beschermhoes
 • Goede batterijduur

Minpunten

 • Redelijk prijzig

Bekijk de Kobo Elipsa Pack bij deze vertrouwde webshops:


4. Rocketbook Fusion Smart Notebook

De Rocketbook Fusion Smart Notebook is de ideale keuze voor scholen, persoonlijk gebruik en kantoren. Het is een goedkopere oplossing voor de digitaal notitieblok vergeleken met een tablet variant.

Deze Rocketbook is een herbruikbare notitieblok die wordt geleverd met 7 verschillende paginasjablonen en 42 innovatieve pagina's die met de cloudservices verbonden kunnen worden. In deze 7 sjablonen zit een weekplanner, ideeën lijst, takenlijst, maandkalender, (OKR) doellijst, muntraster en lijntjes pagina in, waardoor deze notitieblok een veelzijdige optie is.

Deze herbruikbare notitieblok maakt gebruik van synthetisch papier, waar je met alleen de Pilot FriXion pen mee op kunt schrijven. Daarnaast kun je de geschreven tekst weer met het bijgeleverde doekje wissen, zodat je het opnieuw kunt gebruiken.

Als laatst kun je de aantekeningen en notities eenvoudig delen door gebruik te maken van populaire cloudservices, zoals Google Drive, Dropbox, Evernote, OneNote, etc. De Rocketbook heeft namelijk een speciale app waarbij je eenvoudig en goed de notities mee kunt scannen.

Pluspunten

 • Zeer goede prijskwaliteit
 • Herbruikbare notitieblok
 • Eenvoudig te delen
 • Voelt alsof je op papier schrijft

Minpunten

 • Alleen met de Pilot FriXion pen te gebruiken

Bekijk de Rocketbook Fusion Smart Notebook bij deze vertrouwde webshops:


5. Correctbook

De Correctbook heeft dezelfde werking als de Rocketbook Fusion, alleen zonder de extra sjablonen. Ook de Correctbook is een herbruikbare notitieboek waarbij je eenvoudig je notities kunt wissen. Deze notities kun je wissen door behulp van de volgende materialen: Correctbook wisdoekje, Sponjes, schoonmaakset of de achterkant van de Correctbook Fineliner (pen).

Daarnaast kun je de notities ook digitaal opslaan door gebruik te maken van de Correctbook app om de pagina's te scannen. Verder wat deze herbruikbare notitieblok zo bijzonder maakt is hoe het merk tot stand is gekomen.

Het heeft namelijk een missie om analfabetisme en het gebrek aan schrijfmateriaal in ontwikkelingsgebieden te bestrijden. Door namelijk elk verkochte Correctbook kan het bedrijf één kind van een ontwikkelingsgebied helpen door ze te voorzien van de uitwisbare schrijfmateriaal voor een heel trimester.

Pluspunten

 • Heeft een zeer goede missie
 • Goedkoopste digitale notitieblok uit de lijst
 • Herbruikbare notitieblok
 • Voelt als een papier notitieblok
 • Gemakkelijk te delen

Minpunten

 • Niet voorzien van extra lay-outs/sjablonen

Bekijk de Correctbook bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor digitaal notitieblok

Wat is een digitaal notitieblok?

Een digitaal notitieblok is een digitale versie van de papieren notitieblok, maar dan met veel meer mogelijkheden en voordelen ten opzichte van de papieren notitieblok. Vaak is een digitaal notitieblok in de vorm van een tablet of een app waarmee je de notities kunt maken en organiseren.

Waarom een digitaal notitieblok aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een digitaal notitieblok kan aanschaffen. Hieronder zijn enkele voorbeelden ervan:

 • Georganiseerder: De notities van een digitaal notitieblok zijn eenvoudig te sorteren en te orderenen op, datum, onderwerp en andere criteria. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel de informatie terugvinden en/-of bijwerken.
 • Toegankelijkheid: Doordat een digitaal notitieblok digitaal is kun je deze notities centraal opslaan en synchroniseren tussen de apparaten. Zo kun je dus vanuit waar je ook bent de notities erbij halen.
 • Productiever: Je kunt met een digitaal notitieblok productiever worden, doordat je bijvoorbeeld sneller notities kunt maken tijdens een vergadering, ideeën vastleggen, etc. Daarnaast kun je het ook eenvoudig delen met de collega's en/-of zelfs samenwerken aan een gezamenlijke notitie.
 • Milieuvriendelijk: Ook is het milieuvriendelijker ten opzichte van een papieren notitieblok, omdat je bij een digitale notitieblok geen papier meer nodig hebt om notities te maken. Zo verminder je dus het papierafval en is het dus ook beter voor het milieu.

Welke soorten digitale notitieblokken zijn er?

Op de huidige markt zijn veel verschillende manieren om je notities te digitaliseren en de manieren blijven maar uitbreiden door de verbeterende technologieën. Hieronder worden de meest gebruikte manieren beschreven:

 • (teken)tablet: Dit is waarschijnlijk één van de bekendste manier van digitale notitieblok. Dit is tablet of een touchscreen apparaat waarbij je een stylus (pen) nodig hebt om notities te kunnen maken en op te slaan. In plaats van dat je op papier schrijf, schrijf je nu op een tablet.
 • Notitie apps: Ook zijn er apps die je op je smartphone, computer of tablet kunt downloaden om speciaal notities te maken en te bewaren. Denk hierbij aan de volgende programma's Evernote, Microsoft OneNote, Apple Notes of Google Keep.
 • Smart pen: Dit is een digitale pen die de handgeschreven notities of tekeningen om kan zetten naar digitale bestanden. Deze pennen maken namelijk vaak gebruik van ingebouwde sensoren en elektronica die de bewegingen registeren, waardoor ze het via bluetooth of USB naar een apparaat (smartphone, computer, etc.) verzonden kan worden.
 • Herbruikbare notitieblok: Dit is een product waarmee je eigenlijk nog steeds alles op papier of papierachtig iets schrijft met een pen, maar je kan het vervolgens ook weer uitwissen met een speciale stof. Deze notitieblok bestaat vaak maar uit z'n 20 (40 pagina's) vellen papier, maar doordat je het kunt uitwissen is het in meeste gevallen al meer dan genoeg. Verder voordat je het wilt uitwissen kun je er ook een scan van maken met de bijbehorende app en zet die de handgeschreven tekst om naar getypte tekst, zodat je het kan synchroniseren met google drive, Evernote of kunt delen.

Hoe werkt een digitaal notitieblok?

De werking van een digitaal notitieblok verschilt vaak per soort methode die je gebruikt. Maar over het algemeen werkt het meestal door een input van de gebruiker vast te leggen met behulp van een technologie. Dit kan een stylus, toetsenbord, notitie app of stemherkenning zijn.

De notities worden vervolgens in een cloud (Evernote, Google Drive, etc) opgeslagen, waar ze vervolgens gedeeld, bewerkt of gesynchroniseerd kunnen worden met andere apparaten.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een digitaal notitieblok?

Om een miskoop te voorkomen is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten:

Budget

Het is belangrijk om rekening te houden met het budget. De verschillende digitale notitiblokken kunnen namelijk erg variëren in prijzen. Zo kun je een digitale notitieblok krijgen vanaf 17 euro maar ook weer notitieblokken van 700 euro of zelfs meer.

Waarvoor wil je het gaan gebruiken?

Naast het budget is het ook handig om alvast te bedenken waarvoor je het zou willen gebruiken. Ga je het gebruiken voor je opleiding of werk waar je veel notities/aantekeningen moet maken, dan is het aan te raden om meer te investeren en voor de betere digitaal notitieblok te gaan, zoals een tablet.

Ga je het meer gebruiken voor kleinere aantekeningen of als agenda punten voor thuis bijvoorbeeld, dan zou een herbruikbare notitieblok ook al genoeg zijn en is het ook nog eens veel goedkoper.

De soort digitaal notitieblok

In de koopgids heb je al gelezen welke soorten digitale notitieblokken er zijn. Om je zoektocht te vergemakkelijken en te versnellen is het handig om van te voren al te bepalen welke richting je op zou willen gaan. Hierdoor zou je namelijk meer en sneller kunnen focussen op één categorie.

De voor- en nadelen van een digitaal notitieblok

Hieronder worden alle voor en nadelen van een digitaal notitieblok opgesomd, zodat jij dit snel en gemakkelijk in één overzicht hebt.

Voordelen:

 • Betere toegankelijkheid.
 • Het zorgt voor een betere organisatie in de notities.
 • Je kunt het eenvoudig met andere mensen delen.
 • Het is ook nog eens duurzaam, omdat je geen papieren afval krijgt.

Nadelen:

 • Het kan voor meer afleiding zorgen, omdat je toegang hebt tot het internet. Hierdoor zou je de focus kunnen verminderen en minder goede notities maken.
 • In het begin kan het toch wel even wennen zijn en moet je iets nieuws gaan aanleren. Dit kan dan ook tijd gaan kosten.
 • Je kan problemen krijgen aangezien het toch technologie is. Zo zou je niet meer bij de notities kunnen als er een storing is of het apparaat valt uit.
 • Het aanschaffen van een digitale notitieblok is in de meeste gevallen vele malen hoger dan de traditionele papieren notitieblok.

Conclusie

Een digitale notitieblok is een innovatieve manier om de notities te maken en bij te houden. Ze zorgen namelijk voor eenvoudige toeging, betere organisatie in de notities en je kunt het gemakkelijk delen.

Maar natuurlijk verschilt het weer per persoon of het geschikt is voor hem of haar. Het is dan ook belangrijk om af te wegen of de voordelen het tegen de nadelen opwegen en of je het budget ervoor over hebt.

Al met al is de digitaal notitieblok een handige hulpmiddel waarop je notities kunt maken, bijhouden en het organiseren van de informatie. Het maakt niet uit of je een professional, student of iemand die gewoon regelmatig notities maakt bent. Een digitaal notitieblok is geschikt voor iedereen en kan ook iedereen helpen om productiever en efficiënter te zijn.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.