PrijsKenner

Beste driewieler met duwstang van 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
19
Producten
onderzocht
16
Uren
besteed
reviews collected
39
Ervaringen
verzameld
3
Webshops
vergeleken

Elk kind zal er ontzettend gelukkig mee zijn, een driewieler. Alleen is het begrijpelijk dat vooral de jonge kinderen nog niet zelfstandig kunnen fietsen. Daarom is een driewieler met duwstang de ideale oplossing hiervoor.

Deze driewieler met duwstang zorgt ervoor dat jij als ouders zijnde de controle hebt over de driewieler en weet je zeker dat jouw kind veilig zit. Bovendien laat jij je kind steeds meer zelfstandiger worden onder jouw toezicht en begeleiding.

Ben je benieuwd welke driewielers met duwstang geschikt zal zijn voor jouw kind? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 driewielers met duwstang de beste zijn. Heb je nog je twijfels of vragen waar je mee zit? Bekijk gerust eerst onze koopgids. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over de driewieler met duwstang en wordt er beschreven waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een driewieler met duwstang.

1
Little Tikes Trike 4-in-1 Roze - Driewieler
Kunststof, Metaal | Max. belastbaar gewicht: 23 kg | Massieve banden
Bekijken Bol.com
2
Smoby Be Move Blauw - Driewieler met duwstang
Metaal | Max. belastbaar gewicht: 25 kg | Massieve banden
Bekijken Bol.com
3
QPlay Driewieler Comfort 4 in 1 - Jongens en Meisjes - Grijs
Metaal, Kunststof | Max. belastbaar gewicht: 25 kg | Massieve banden
Bekijken Bol.com
4
Kettler Funtrike Emma - Driewieler - Duwstang - Kiepbare zandbak - Verstelbare kuipzitting - Groen
5
Lionelo Kori - Driewieler - Zeer licht - Opvouwbaar - tot 25kg
Kunststof | Max. belastbaar gewicht: 25 kg | Massieve banden
Bekijken Bol.com

De 5 Beste driewielers met duwstang van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste driewielers met duwstang van 2024 op een rijtje gezet. Hierin wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de driewielers met duwstang.


1. Little Tikes Trike 4-in-1 Roze - Driewieler

De Little Tikes Trike 4-in-1 Roze is het meest geschikte en zo niet wel de beste driewieler op de markt van nu. Het is een driewieler die speciaal gemaakt is om met jouw kind mee te laten groeien en is dan ook voorzien van 4 fases. Zo heb je in fase 1 als ouder de volledige controle over de driewieler en in fase 4 kan je kind helemaal zelfstandig fietsen, doordat je de duwstang kunt verwijderen.

Verder staat de veiligheid bij Little Tikes voorop met allemaal verschillende veiligheidsmaatregelen. Deze zijn ook wel weer te verwijderen, zodat je kind steeds meer zelfstandiger kan worden. Als laatst is deze driewieler voorzien van een in/-uitklapbare voetensteun, zonnescherm, opbergruimte en een bekerhouder. Ideale verstelbare driewieler voor het meegroeien van je kind!

Pluspunten

 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Beschikt over 4 in 1 veiligheid fases
 • Voorzien van verschillende accessoires
 • Massieve banden voor veel grip
 • Geweldige meegroei driewieler

Minpunten

 • Alleen in 1 kleur te verkrijgen, roze

Bekijk de Little Tikes Trike 4-in-1 Roze - Driewieler bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €79,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €84,65 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 12:13 pm

2. Smoby Be Move Blauw - Driewieler met duwstang

De Smoby Be Move is een goede en simpele driewieler die geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Deze driewieler komt namelijk in 8 verschillende kleurencombinaties voor. Verder hoef je bij deze driewieler ook geen zorgen te maken over zijn veiligheid, dankzij de veiligheidsgordel, stuurvergrendeling, vrijloopsysteem en het stevige metalen frame.

Deze driewieler met duwstang is dus volledig kind-proof door zijn veiligheid en de verstelbare mogelijkheden, zodat je kind met deze driewieler kunt meegroeien. Als laatst is het ook nog uitgerust met een kiepbak en EVA-wielen die voor rustige wandelingen zullen zorgen.

Wil je toch liever de wat luxere variant van deze Smoby Be Move? Bekijk dan de Smoby Be Move Comfort.

Pluspunten

 • Simpel, veilig en goedkoop
 • Veel verschillende kleuren te verkrijgen
 • EVA-wielen
 • Verstelbare duwstang en stoel

Minpunten

 • Niet voorzien van zonnescherm, voetensteun of veiligheidsbeugel

Bekijk de Smoby Be Move Blauw - Driewieler met duwstang bij deze vertrouwde webshops:


3. QPlay Driewieler Comfort 4 in 1 - Jongens en Meisjes - Grijs

De QPlay Driewieler is de wat luxere driewieler voor de kinderen. Deze driewieler is voorzien van een verstelbare telescopische duwstang en een handige tas op de duwstang. Ook beschikt deze driewieler over zachte zitkussens voor extra comfort.

Voor de veiligheid is deze driewieler voorzien van veiligheidsriempjes, veiligheidsbeugel en stevige frame. Verder als extra accessoires heeft het een voor en achter mandje, een stoffen kap die inklapbaar en afneembaar is ter bescherming tegen de zon en regen en beschikt het over een voetsten die ook nog eens inklapbaar is.

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • luxere uitstraling met stoffen zitkussen
 • Een goede meegroei driewieler
 • Beschikt over verschillende accessoires

Minpunten

 • Geen stuurvergrendeling
 • Zitstoel niet verstelbaar

Bekijk de QPlay Driewieler Comfort 4 in 1 - Jongens en Meisjes - Grijs bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €112,09
Uitverkocht
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 12:13 pm

4. Kettler Funtrike Emma - Driewieler - Duwstang

De Kettler Funtrike Emma is een stevige driewieler die geschikt is voor de wat oudere kinderen van 2 tot 5 jaar oud. Naast dat het erg stevig is, is deze driewieler ook nog eens erg simpel zonder al te veel extra's. Voor de veiligheid is het voorzien van een vrijloopsysteem, stuurvergrendeling, handrem op beide achterwielen en een kantelbeveiliging door zijn lage zwaartepunt.

Verder heeft het een verstelbare kuipzitting die een extra hoge rugleuning heeft wat voor meer comfort zorgt. Als laatst beschikt deze driewieler over een zandbak die ook nog eens kiepbaar is en kan deze driewieler belast worden tot wel 50 kg.

Pluspunten

 • Een robuuste driewieler
 • Belastbaar tot 50 kg
 • Extra hoge rugleuning
 • Verstelbare kuipzitting

Minpunten

 • Redelijk prijzig
 • Niet voorzien van bijzondere accessoires

Bekijk de Kettler Funtrike Emma - Driewieler - Duwstang bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €89,95
Uitverkocht
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 12:13 pm

5. Lionelo Kori - Driewieler - Zeer licht - Opvouwbaar

De Lionelo Kori is het meest luxe driewieler uit onze top 5 lijst. Zo is de bekleding van de fiets duurzaam en erg zacht. Dit zorgt ervoor dat het comfortabel is voor het kind, maar ook dat het gemakkelijk schoon te maken is.

Daarnaast heeft deze driewieler een zeer uniek ontwerp dat aangepast kan worden aan de leeftijd van het kind. Heeft het een volledig verstelbaar overkapping, kan deze driewieler ingeklapt worden en zijn de zitjes draaibaar, zodat deze naar voren of naar achteren gericht is.

Verder om deze luxe driewieler nog completer te maken is het voorzien van de volgende accessoires; voetsteun, bekerhouder, een tas die met klittenband te bevestigen is en 2 ruime manden (voorkant en achterkant van de driewieler).

Als laatst voor de veiligheid beschikt deze driewieler over een vrije wiel, 3-punts gordel, veiligheidsbeugel, anti-slip hoezen, een stuurblokkade, reflecterende details en remmen op de achterste wielen om te voorkomen dat de driewieler weg kan rollen.

Pluspunten

 • Meest luxe driewieler
 • Heeft rubberen tubeless banden
 • Duurzaam en lichte magnesium frame
 • Beschikt over alle denkbare accessoires
 • Voorzien van een draaibaar zitje

Minpunten

 • Duurste van de top 5 lijst

Bekijk de Lionelo Kori - Driewieler - Zeer licht - Opvouwbaar bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor driewieler met duwstang

Wat is beter een driewieler met duwstang of een loopfiets?

Het is niet te zeggen welke van deze twee beter is. Dit komt namelijk doordat beide zijn eigen doel en voordelen heeft. Een driewieler met duwstang is meer bedoelt voor jonge kinderen die nog niet zelf kunnen sturen en trappen. Hierbij hebben de ouders controle over de driewieler door de duwstang, maar in de tussen tijd leert het kind wel om te kunnen trappen en controle te krijgen over de driewieler.

Waarbij de driewieler een betere keuze is voor jonge kinderen van zo 9 maanden oud, is de loopfiets weer beter voor de wat oudere kinderen van zo 1,5 jaar. Een loopfiets is goed voor kinderen om hun evenwicht en de motorische vaardigheden te verbeteren voor de overstap naar de echte fietsen met pedalen.

Waarom een driewieler met duwstang kopen?

Er kunnen meerdere redenen zijn om een driewieler met duwstang te kopen. Een driewieler met duwstang is een goede optie voor jonge kinderen die zelf nog niet kunnen trappen en sturen, waarbij de ouders hun hierin kunnen ondersteunen door de duwtang.

Ook speelt de veiligheid vaak een grote rol bij het aanschaffen van een driewieler met duwstang. Een driewieler zal minder snel omvallen vergeleken met een tweewieler en de kans op een valpartij is ook kleiner, omdat je kind vaak vast zit met een veiligheidsgordel.

Verder naast dat het een leuke manier is om samen met je kind buiten te kunnen spelen en bewegen. Zorgt een driewieler ook ervoor om hun evenwicht en motorische vaardigheden te verbeteren. Als laatst is het ook nog eens handige methode om te verplaatsen, vooral voor de kinderen die nog geen lange afstanden kunnen lopen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een driewieler met duwstang?

Bij het aanschaffen van een driewieler met duwstang is het handig om op de volgende punten te letten, zodat je de juiste keuze maakt en de kansen verkleint op een miskoop van een driewieler met duwstang.

Leeftijd

De leeftijd speelt een belangrijke rol bij het aanschaffen van driewieler. Een driewieler met duwstang wordt vaak aanbevolen voor kinderen tussen de 1 en 4 jaar oud. Dit hangt natuurlijk wel van de situatie af, zoals de grootte van het kind maar ook de ontwikkeling, leert hij/zij snel of juist langzaam.

Verder is het ook altijd handig om te letten op de indicaties van de fabrikant. Zo geeft de fabrikant vaak een leeftijdsindicatie weer maar ook het gewicht wat de driewieler aan kan.

Veiligheid

Als ouder wil je natuurlijk te allen tijde de veiligheid van je kind kunnen waarborgen. Om dit te realiseren is het verstandig om te letten op de volgende veiligheidsmaatregelen die op een driewieler kunnen zitten. Voorbeelden: veiligheidsbeugel, veiligheidsgordel, anti-slippedalen, stuurvergrendeling en vrijloopsysteem.

Deze veiligheidsmaatregelen kun je naarmate je kind steeds ouder wordt ook steeds meer loslaten, zodat je kind meer zelfstandiger kunt laten fietsen.

Design/ontwerp

Wat ook belangrijk is, is natuurlijk het ontwerp en design. Dit is misschien niet perse belangrijk voor jou als ouder maar wel voor je kind. Ieder kind heeft namelijk ook zijn eigen wensen en behoeftes. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met wat je kind graag zou willen.

Zo kunnen de accessoires en het uiterlijk van een driewieler veel voor een kind betekenen. Denk hierbij aan een stoere of juist mooie kleuren van de driewieler, de opbergmandjes voor en/- of achter, een bijzondere toeter, leuke wielen en nog veel meer.

Conclusie

Een driewieler met duwstang is een ideale optie voor jonge kinderen vanaf ongeveer 9 maanden om hun lekker buiten te kunnen laten spelen op een veilige manier, waarbij jij als ouder de volledige controle over hebt. Daarbij ontwikkelt het kind ook steeds meer zelfstandiger worden door te leren trappen en het verbeteren van hun motorische vaardigheid.

Verder is het lastig te zeggen welk van de driewielers met duwstang de beste is. Elke driewieler van de top 5 lijst is erg stevig en veilig. Ze zijn dan ook niets voor niets de populairste van de markt. Het verschil zit hem alleen in de prijs, uiterlijk en accessoires. Ga je liever voor een simpele driewieler of juist voor een luxere driewieler? Hoe dan ook kun je geen verkeerde beslissing nemen als je een driewieler met duwstang kiest uit de top 5 lijst van dit artikel.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.