PrijsKenner

Beste droogrek van 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
18
Producten
onderzocht
17
Uren
besteed
reviews collected
41
Ervaringen
verzameld
2
Webshops
vergeleken

Als je opzoek bent naar een alternatief voor een wasdroger om je wasgoed te drogen, is een droogrek een zeer goede optie. Een droogrek is namelijk geschikt voor mensen met weinig ruimte in hun huis of mensen die delicate kleding, zoals wollen trui of zijden blouse willen drogen. Maar het is ook nog eens een duurzamere oplossing, omdat het geen elektriciteit gebruikt.

Ben je benieuwd welke droogrek geschikt zal zijn voor jou? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 droogrekken de beste zijn. Heb je nog je twijfels of vragen waar je mee zit? Bekijk gerust eerst onze koopgids. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over het droogrek en wordt er beschreven waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een droogrek.

1
Leifheit droogrek Classic 200 Flex - 20 m drooglengte
Metaal | Fabrieksgarantie termijn: 3 jaar
Bekijken Bol.com
2
Tomado Tilburg Droogrek - 12m Drooglengte - Zilvergrijs
Kunststof, Metaal | Fabrieksgarantie termijn: 3 jaar
Bekijken Bol.com
3
Leifheit droogrek Pegasus 200 Solid - 20 m drooglengte
Metaal | Fabrieksgarantie termijn: 5 jaar
Bekijken Bol.com

De 5 Beste droogrekken van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste droogrekken van 2024 op een rijtje gezet. Hierin wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de droogrekken.


1. Leifheit droogrek Classic 200 Flex - 20 m drooglengte

De Leifheit droogrek Classic 200 flex is een echte klassieker en erg ideaal om je wasgoed te laten drogen. Het is een droogrek die geschikt is voor, zowel binnen als buiten. De drooglijnen zijn namelijk voorzien van weerbestendig kunststof, waardoor het rek ook buiten gebruikt kan worden.

Daarnaast kan je de twee grote droogvleugels gemakkelijk in hoogtes verstellen, zodat je lange kledij, zoals jurken of badhanddoeken ook kunt laten drogen zonder dat deze de vloer zal raken. Verder is het voorzien van een handige openingsmechanisme die met één klik vast te zetten is, zodat je het droogrek eenvoudig kunt openen en sluiten.

Dit is een droogrek met een drooglengte van 20 meter. Dit zal voldoende zijn om wasgoed van 2 wasmachines te kunnen laten drogen.

Pluspunten

 • Geschikt voor binnen en buiten gebruik
 • Weerbestendige drooglijnen
 • Gemakkelijk te openen en sluiten met de 'EasyOpening' functie
 • Verstelbare vleugels

Minpunten

 • Niet voorzien van wielen

Bekijk de Leifheit droogrek Classic 200 Flex bij deze vertrouwde webshops:


2. Tomado Tilburg Droogrek - 12m Drooglengte

De Tomado Tilburg is een ideale droogrek voor mensen die een kleine droogruimte hebben of het gebruiken als een extra droogrek. Het is een hangdroogrek met een drooglengte van 12 meter. Je kunt bij deze droogrek de zijden open en dichtklappen.

Daarnaast is het geschikt voor 2 breedtes van 0 tot 5 cm en 5 tot 10 cm. Dit kan dan een radiator, deur of aan het balkon zijn. Maar ook ideaal voor op de camping of caravan. Verder is het voorzien van een Epotherm coating, waardoor het droogrek bestendig is tegen roest, UV-straling en maakt het ook anti-statisch.

Pluspunten

 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Compact
 • Kan bijna overal opgehangen worden
 • Voorzien van een Epotherm coating
 • Drooglengte van 12 meter met openklapbare vleugels

Minpunten

 • Niet geschikt voor grote hoeveel wasgoed
 • Het kan schade brengen, als je het verkeerd ophangt

Bekijk de Tomado Tilburg Droogrek bij deze vertrouwde webshops:


3. Leifheit droogrek Pegasus 200 Solid - 20 m drooglengte

De Leifheit Pegasus 200 Solid is een geweldige droogrek die aan alle denkbare eisen voldoet. Het is een stevige en stabiele droogrek die, zowel voor binnen als buiten te gebruiken is dankzij zijn U-poten. Heeft het droogrek een drooglengte van 20 meter wat goed is voor 2 wasmachineladingen.

Bovendien is het voorzien van 2 hoge vleugels, zodat je lange stukken wasgoed kunt drogen zonder dat het op de grond komt. Ook zijn deze twee vleugels geschulpt waardoor ze perfect geschikt zijn voor het ophangen van kledinghangers. Verder krijg je 5 windvaste kledinghangers meegeleverd, die aan de droogstang worden vastgeklikt en zelfs bij hevige wind niet wegvallen.

En als laatst krijg je ook nog eens twee houders bij om de kleine wasgoed zonder wasknijpers te kunnen ophangen, zoals sokken, washandjes of onderbroeken.

Pluspunten

 • Drooglengte van 20 meter, 2 wasmachineladingen
 • Stabiel en stevig door U-poten
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Met 2 houders en 5 windvaste kledinghangers
 • Special coating tegen roest
 • Hoge vleugels voor lange stukken wasgoed

Minpunten

 • Niet voorzien van wielen

Bekijk de Leifheit droogrek Pegasus 200 Solid - 20 m drooglengte bij deze vertrouwde webshops:


4. Tomado Ciclone Droogtoren - 40m - Inklapbaar

De Tomado Ciclone is een perfecte droogtoren voor huizen met kleine ruimtes. Het is een droogrek met een droogcapaciteit van 2 wasmachines met een 40 meter drooglengte. Bovendien is deze droogtoren zeer moduleerbaar en flexibel, doordat het droogrek uit 6 onafhankelijke vleugels bestaat. Hierdoor kun je dus ook gemakkelijk lange stukken wasgoed drogen.

Verder kan je ook makkelijk klerenhangers erop hangen door de meegeleverde kledinghangerhouders. En bij het opbergen heeft deze droogrek genoeg aan een ruimte van 10 cm breedte.

Pluspunten

 • Voorzien van een Epotherm coating
 • 40 meter drooglengte, 2 wasmachineladingen
 • Je kan hem, zowel half of geheel geopend gebruiken
 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • Voorzien van 2 kleerhangerhouders

Minpunten

 • Prijzig

Bekijk de Tomado Ciclone Droogtoren bij deze vertrouwde webshops:


5. Silvergear® Elektrisch Droogrek met Verwarming

De Silvergear is een elektrische droogrek die ingebouwde verwarmingselementen in de stalen buizen heeft. Ben jij het zat om soms dagen lang te wachten totdat de was eindelijke droog is? Dan de elektrische droogrek van Silvergear de ideale oplossing. Doormiddel van de 20 verwarmde buizen is jouw wasgoed binnen een paar uur volledig droog.

Daarnaast is het ook voorzien van verhoogde vleugels, zodat je ook wat langere stukken wasgoed op kunt hangen. Verder hoef je om veiligheid geen zorgen te maken. De temperatuur zal namelijk rond de 45 en 50 graden liggen. Hierdoor wordt het nooit te heet en gevaarlijk voor kinderhandjes of huisdieren. En zijn de buizen ook nog eens knijper-proof, zowel houten als plastic knijpers.

Pluspunten

 • Droogt kleding sneller
 • Veilig voor, zowel kinderen als huisdieren
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Voorzien van 20 verwarmde buizen

Minpunten

 • Niet duurzaam, gebruikt elektriciteit
 • Droogt vooral de verwarmde plekken sneller op

Bekijk de Silvergear® Elektrisch Droogrek met Verwarming bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor droogrek

Waarom een droogrek kopen?

Ook al heb jij een wasdroger, vele mensen gebruiken daarnaast ook nog een droogrek om hun kleding op te drogen. Zo kun je vaak niet alle kleding in een wasdroger stoppen, bijvoorbeeld bij wollen en delicate kleding moet je voorzichtig zijn.

Daarnaast is het gebruik van een droogrek ook nog eens goedkoper, omdat het geen elektriciteit gebruikt. Ook is het heel eenvoudig te gebruiken en hoef je helemaal geen technische kennis of rekening te houden met welke droogprogramma je gaat gebruiken om krimping te voorkomen.

Verder is een droogrek ook erg handig als je niet al te veel ruimte in je huis hebt, omdat het niet veel ruimte in beslag neemt als je het opbergt. Zo kan je gemakkelijk een droogrek buiten zetten om je kleding nog sneller te laten drogen. Maar is het ook mogelijk om het binnen te laten drogen en het vervolgens weer eenvoudig op te bergen.

Welke soorten droogrekken zijn er?

-Staand droogrek

Dit is het klassieke droogrek die haast iedereen wel kent. Het is een droogrek waarbij de vleugels verstelbaar en uitklapbaar zijn. Erg simpel om te gebruiken en ook erg makkelijk om het weer op te bergen.

-Elektrische droogrek

In principe lijkt deze elektrische droogrek hetzelfde als op het staande droogrek. Het enige verschil is dat je bij dit droogrek het op stroom kan aansluiten, waardoor het droogrek warm wordt en je kleding dus sneller laat drogen.

-Droogtoren

Een droogtoren is een droogrek waarbij je je kleding op verschillende hoogtes laat drogen. Dit is een heel erg compacte droogrek, omdat het weinig ruimte in beslag neemt. Wel kan het drogen van lange stukken wasgoed soms lastig zijn, omdat dit droogrek verticaal loopt.

-Hangdroogrek

Het hangdroogrek wordt vaak gebruikt voor kleine wasjes of als een extra droogrek. Dit zijn namelijk kleine compacte droogrekken die je aan je deur, radiator, trapgat of over je balkon kan laten hangen.

-Droogmolen

De droogmolens zie je vooral buiten staan, zoals in de tuin. Het is een droogrek die in een gat in de grond wordt neergezet. Vaak voorzien van 3 of 4 armen die uit- en ingeklapt kunnen worden, waartussen een waslijn gespannen is. Zeer geschikt voor grote wassen en grote kledingstukken.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een droogrek?

Bij het zoeken naar het juiste droogrek zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden om een miskoop te verkleinen. Hieronder staan ​​de belangrijkste punten:

Binnen of buiten gebruik?

Ga van te voren na of je het droogrek binnen of juist buiten wilt plaatsen. Beide droogrekken hebben zo zijn voordelen maar ook weer zijn nadelen. Een buiten droogrek, droogmolen, zijn vaak wat steviger, omdat deze in het grond zijn geankerd en zijn ook wat groter om meer was op te kunnen hangen. Maar het nadeel is wel dat als het weer slecht is dat je de was buiten niet kunt drogen.

Een binnen droogrek is vaak wat mobieler, je kan deze vaak overal plaatsen waar je maar wilt (ook buiten) als de ruimte het toe staat. Nadeel wel van een binnen droogrek is dat niet iedereen genoeg ruimte hiervoor heeft en deze droogrekken vaak wat kleiner zijn dan een buiten droogrek.

Droogruimte

Het is belangrijk om rekening te houden met waar je het droogrek in het huis zou willen plaatsen. Heb je bijvoorbeeld niet zoveel ruimte? Dan kan je eerder voor een droogtoren gaan. Maar heb wel wat meer ruimte? Dan zou je voor een staand droogrek kunnen gaan.

Soort droogrek

Al eerder in dit artikel heb je gelezen dat er verschillende soorten droogrekken zijn. Ieder droogrek heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook goed om jouw eigen situatie in kaart te brengen, zodat je weet welk droogrek voor jou geschikt is. Hieronder in het kort de beschikbare droogrekken:

 • Staand droogrek
 • Elektrische droogrek
 • Droogtoren
 • Hangdroogrek
 • Droogmolen

Drooglengte

De drooglengte van een droogrek is ook erg belangrijk. Weet je van jezelf dat je vaak de was draait of dat je een grote hoeveelheid was moet drogen? Dan is het verstandiger om een wat grotere droogrek aan te schaffen. Maar als je weer op jezelf woont, kan je ook gewoon een wat kleinere droogrek aanschaffen.

De voor- en nadelen van droogrek

Natuurlijk hebben droogrekken zowel voor- als nadelen. Hieronder staan ​​alle voor- en nadelen van droogrekken. 

Voordelen:

 • Kostenbesparing: Gebruikt geen elektriciteit.
 • Geur en frisheid: De was krijgt vaak een frisser geur als je het aan de lucht laat drogen.
 • Duurzaam: Doordat je kleding zonder wrijving wordt gedroogd, gaan deze vaak ook langer mee zonder slijtage.
 • Veiliger: Je loopt geen risico op oververhitting van een wasdroger en daarnaast hoef je je geen zorgen te maken of je kleding wel of niet zal krimpen.
 • Een droogrek is eenvoudig te gebruiken, omdat je geen technische kennis ervoor nodig zal hebben.

Nadelen:

 • Het kan langer duren om je kleding te laten drogen met een droogrek vergeleken met een wasdroger.
 • Je kan problemen krijgen met de luchtvochtigheid in je huis.
 • Het kan veel ruimte in beslag nemen en het ziet er ook niet aantrekkelijk uit als je een droogrek ergens midden in een kamer hebt staan. Of je hebt zelfs geen eens genoeg ruimte voor het plaatsen van een droogrek.

Conclusie

Een droogrek is een goede alternatief voor een wasdroger om je wasgoed te laten drogen. Daarnaast biedt een droogrek ook nog verschillende voordelen met zich mee, zoals het voorkomen van krimpingen, het is gemakkelijker te gebruiken, veiliger, etc.

Verder zijn er ook verschillende soorten droogrekken, zodat er hoe dan ook een geschikte type droogrek voor jou zal zijn. Of je nu in een appartement woont of een losstaande huis er zal een droogrek zijn die aan jouw behoeftes zullen voldoen.

Als laatst kun je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een droogrek kiest uit onze top 5 lijst. Deze zijn namelijk gebaseerd op verschillende factoren, zijn ook van zeer goede kwaliteit gemaakt van bekende merken en zijn dan ook het meest verkochte soorten droogrekken. Houdt alleen goed rekening mee met jouw eigen situatie en de beschikbare ruimte die jij hebt voor een droogrek.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.