PrijsKenner

Beste dweil 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
19
Producten
onderzocht
15
Uren
besteed
reviews collected
39
Ervaringen
verzameld
6
Webshops
vergeleken

Wil je een schone en frisse huis hebben? Dan ontkom je er niet aan dat er gedweild moet worden in het huis. Je kan stofzuigen hoe je maar wilt maar bepaalde vlekken van de vloeren gaan gewoon niet weg. Stofzuigen is meestal ook het tussenstapje voordat je gaat dweilen.

Haast niemand vindt dweilen dan ook een leuke taak en dat is ook begrijpelijk. Het is slecht voor je rug maar kan ook nog eens zwaar en vermoeiend zijn vooral vroeger was dit het geval. Maar met de tijd mee zijn er grote veranderingen gekomen, waardoor dweilen minder zwaar en vermoeiend hoeft te zijn door de aangepaste technieken.

Heb je nog enkele twijfels of wil je meer informatie weten over de dweilen? Neem dan gerust eerst onze koopgids door. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over de dweilen en wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een dweil.

Ben je benieuwd naar de beste elektrische dweil? Bekijk dan de volgende artikel, Beste Elektrische Dweil

De 5 beste dweilen van 2024

Hieronder hebben wij een top 5 beste dweilen van 2024 op een rijtje gezet om jouw keuze te vergemakkelijken. Elk dweil wordt vervolgens uitgebreid beschreven met zijn voor/-nadelen en over de specificaties van de dweilen.


1. Vileda TURBO 3in1 mop

De Vileda Turbo 3 in 1 Mop is een van de beste dweilen op de markt. Ook als je kijkt naar de reviews van anderen liegen die er niet om, het heeft wel meer dan 1100 reviews. De Turbo 3 In 1 is een dweil set die uit een telescopische steel, emmer met voetpedaal en een mop van microvezels bestaat.

De pedaal in de emmer zorgt ervoor dat je zonder al te veel moeite de vochtigheidsgraad van jouw mop kunt bepalen, door de pedaal vaker of juist onder vaak in te duwen. Deze dweil is dan ook geschikt voor elk soort type vloer, omdat je de vochtigheid van de mop goed en zelf onder de controle hebt.

Daarnaast heeft deze mop een grote reinigingskracht en dit is mede dankzij de innoverende combinatie van een microvezel mop en een centrale pad. Deze centrale pad zorgt er zelfs voor dat de meest hardnekkige vuil verwijdert kan worden en door de driehoekige kop bereikt die ook nog gemakkelijk de hoeken.

Verder is de emmer voorzien van een schenktuit, maataanduiding en is de handvat in de lengterichting geplaatst. Hierdoor kun je moeiteloos de emmer legen na een schoonmaakbeurt. Als laatst is de steel van deze dweil ook nog aan te passen van 85 cm tot 130 cm.

Pluspunten

 • Geschikt voor alle soorten vloeren
 • Beschikt over een voetpedaal wringsysteenm
 • Voorzien van een schenktuit en lange handvat
 • Verstelbare steel
 • Wasbare dweilkop
 • Voorzien van spatberscherming

Minpunten

 • De emmer is niet voorzien van wielen

Bekijk de Vileda TURBO 3in1 mop bij deze vertrouwde webshops:


2. Swiffer WetJet Startset

De Swiffer WetJet is een geweldige dweilset voor in je huis. De WetJet zorgt voor een frisse en schone reiniging in je huis dankzij de reinigingsmiddel. Deze reinigingsmiddel is namelijk special ontworpen om hardnekkig, vettig vuil op te lossen, om het vervolgens gemakkelijk van de vloer op te kunnen vegen.

De WetJet maakt gebruik van een tweevoudige sproeiverstuiver. Hierdoor krijg je een gelijkmatige hoeveelheid reinigingsmiddel in de vorm van een fijne nevel op de grond. Deze tweevoudige sproeiverstuiver is te besturen door een elektrisch knopje aan de bovenkant van de hendel.

Dankzij de reinigingsmiddel hoef je de dweil niet meer in het water te dompelen, uit te wringen en de emmer mee te nemen. Daarnaast maakt de WetJet gebruik van de WetJet reinigingsdoekjes. Deze doekjes moet je telkens na een dweilbeurt weer vervangen, omdat ze niet wasbaar zijn.

Verder is de Swiffer WetJet geschikt en veilig voor elk vloertype. Bij de aanschaf van de WetJet krijg je de volgende onderdelen bij: 1 reinigingsmiddel, 1 dweilsysteem, 5 reinigingsdoekjes en 4 AA batterijen.

Tip: Er zijn meerdere manieren om op de flesjes reinigingsmiddelen en reinigingsdoekjes te besparen. Je hoeft dus niet telkens opnieuw hun producten aan te schaffen.

Pluspunten

 • Geschikt voor elk vloertype
 • Heeft een geweldige reiniging
 • Voorzien van een dubbele spray
 • goede prijskwaliteit
 • Eenvoudig te gebruiken en zonder emmer

Minpunten

 • Alleen te gebruiken met de Swiffer producten
 • De Swiffer producten zijn niet herbruikbaar

Bekijk de Swiffer WetJet Startset bij deze vertrouwde webshops:


3. Leifheit Clean Twist Disc Mop Ergo

Het merk Leifheit is net als de Vileda niet meer weg te denken in de schoonmaak wereld. Ook de Clean Twist Disc Mop is hiervan een voorbeeld. Dit is een complete dweilset die uit een micro duo mop, emmer met wielen en een telescoopsteel met een gepatenteerde ronddraai-mechanisme bestaat.

Deze gepatenteerde ronddraai-mechanisme zorgt ervoor dat je zonder al te veel krachtsinspanning, het water en het vuil uit de de mop kunt centrifugeren. Daarnaast is het ook voorzien van een centrifugeer stopfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat je door alleen maar de hendel op de steel in te klappen de draaiende mop laat stoppen.

Hierdoor kun je gemakkelijk de vochtigheid van de mop bepalen en gemakkelijk aanpassen voor de schoonmaak eis van de vloer. Verder is de steel van de dweil te verstellen tussen 109 en 140 cm, zodat jij de geschikte werklengte krijgt om je rug zo min mogelijk te belasten.

Als laatst is de emmer voorzien van 4 wielen die 360 graden kunnen draaien, heeft de emmer aan de handvat een geïntegreerde houder voor de mop en is het voorzien van een gietrand, zodat je zonder te knoeien het water kunt uitgieten.

Pluspunten

 • Voorzien van een gepatenteerde ronddraai-mechanisme
 • Emmer is voorzien van wielen
 • Heeft een 360 graden draaibare kopstuk
 • Verstelbare steel
 • Geschikt voor alle voertypes

Minpunten

 • Minder geschikt voor hoeken, door zijn ronde kopstuk

Bekijk de Leifheit Clean Twist M vloerwisser Ergo mobiel bij deze vertrouwde webshops:


4. Vileda UltraMax Power 2in1

De Vileda UltraMax Power 2 in 1 is een zeer goede en praktische vloerwisser die geschikt is voor vrijwel alle vloeren. Deze vloerwisser maakt gebruik van twee verschillen microvezels en is deze hoes van de microvezel ook nog eens machine wasbaar.

Namelijk een witte microvezel, deze zorgt voor het opnemen van het vuil en zorgt dat er geen strepen achterlaat. Daarnaast is er ook een rode microvezel, deze zorgt ervoor dat het vuil beter en makkelijker los laat en neemt het vuil ook op.

Verder maakt deze vloerwisser gebruik van een persemmer, waardoor je handen niet nat worden en niet hoeft te bukken om het water uit te wringen. Als laatst maakt deze vloerwisser ook gebruik van een Powerzone, zodat je de vloeren zonder al te veel inspanning kunt reinigen.

Pluspunten

 • Geschikt voor alle vloeren
 • Een simpel en praktische vloerwisser
 • De microvezel is wasmachine proef
 • Voorzien van een persemmer om het water uit te wringen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Emmer heeft geen wieltjes

Bekijk de Vileda UltraMax Power 2in1 bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €25,99 Bekijken
bol.com Bol.com €40,00 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 20, 2024 11:06 pm

5. Leifheit Clean Twist M vloerwisser Ergo mobiel

De Leifheit Clean Twist M vloerwisser is een zeer praktische vloerwisser die ook nog eens te gebruiken is voor alle soorten vloeren. Deze vloerwisser bestaat uit de volgende onderdelen: centrifugeerpers-emmer op wielen, telescoopsteel met gepatenteerd rotatie-mechanisme en een zachte vloerdoek.

Door de gepatenteerde rotatie mechanisme op de steel kan je eenvoudig zonder al te veel inspanning de vloerwisser centrifugeren, zodat het water en vuil uit de vezels van de vloerdoek komt.

Daarnaast is het voorzien van een centrifugeer stopfunctie, zodat je met een beweging de ronddraaiende beweging kunt stoppen. Hierdoor is het ook erg gemakkelijk om de vochtigheid van de vloerdoek te kunnen doseren.

Verder is de steel van de vloerwisser te verstellen tussen 110 en 140 cm en heeft het ook een voetknop om de vloerplaat comfortabel te kunnen ontgrendelen. Hierdoor krijg jij een fijne werklengte en hoef je min mogelijk te bukken wat weer goed is voor je rug.

Als laatst is de emmer voorzien van 4 wielen die 360 graden draaibaar zijn, heeft de emmer aan de handvat een geïntegreerde houder voor de vloerwisser en is het voorzien van een gietrand, zodat je zonder te knoeien het water kunt uitgieten.

Pluspunten

 • Emmer is voorzien van wielen
 • Heeft een 360 graden draaibare kopstuk
 • Voorzien van een gepatenteerde rotatie mechanisme
 • Verstelbare steel
 • Geschikt voor alle voertypes
 • De vloerplaat is gemakkelijk te ontgrendelen

Minpunten

 • Prijs zit aan de hogere kant

Bekijk de Leifheit Clean Twist M vloerwisser Ergo mobiel bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor dweil

Waarom een dweil aanschaffen?

Een dweil is een fijne en gemakkelijke schoonmaak methode om je huis lekker fris te laten ruiken en voelen. Het is daarnaast ook erg handig om hardnekkige vlekken schoon te maken die bijvoorbeeld door de stofzuiger niet schoon te krijgen is.

De dweil kan eenvoudig door de huis gemaneuvreerd worden en op plekken komen waar het normaal gesproken lastig kan zijn. Verder heeft een dweil een hoge absorptievermogen hierdoor worden dweilen ook regelmatig gebruikt bij het verwijderen van gemorste vloeistoffen.

Welke soorten dweilen zijn er?

Tijdens je zoektocht naar de juiste dweil ben je waarschijnlijk al tegengekomen dat er meerdere verschillende dweilen zijn. Dit komt doordat ieder dweil bedoelt is voor een ander vloertype. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste dweil gebruikt voor de juiste vloer, want anders zal jouw vloer nooit helemaal zo schoon worden als het kan.

Daarnaast kan het zelfs zo zijn dat als je de verkeerde dweil gebruikt bij de verkeerde vloertype dat je het dan zelfs kunt beschadigen. Hieronder op een rijtje hebben we een overzicht van de verschillende soorten dweilen beschreven:

-Microvezel dweil

De microvezel dweil is een rechthoekige dweil die gemaakt is van microvezel stroken. Je kan deze dweil zowel nat als drooggebruiken.

Daarnaast hebben ze ook een zeer goede absorptievermogen. Hierdoor is deze dweil geschikt alle vloertypes en ook dus voor vloeren die niet goed tegen vocht kunnen. Denk hierbij aan houten of parket vloeren, de vloer zal namelijk erg snel opdrogen.

-Mop

De mop is een van de oudste maar nog steeds meest gebruikte dweil wereldwijd. De mop dweil bestaat uit wilde katoenen draden. Deze draden doop je vervolgens in een emmer (met water en reinigingsmiddel) en wring je weer uit. Hierdoor kan de mop alsnog redelijk nat/vochtig zijn het hangt er maar vanaf hoe goed je hem uitwringt.

De mop dweil is het dus zeer geschikt voor het schrobben van harde vloeren, zoals (vloer)tegels, gietvloeren, PVC, etc. Maar weer minder geschikt voor houten vloeren, omdat het redelijk vochtig kan zijn.

-Spons dweil

De spons dweil is een dweil die vaak gebruikt wordt bij delicate vloeren. Dit komt doordat je bij deze dweil niet bang hoeft te zijn dat je krassen of strepen (beschadigingen) aan de vloer zal achterlaten door de zachte sponsen materiaal. Denk hierbij aan de rubberen, glazen en keramische vloeren.

-Spray dweil

De spray dweil is een die je niet hoeft onder te dompelen in het water. Hierdoor is deze dweil zeer geschikt voor de houten laminaat en parket. Ook deze dweil heeft een rechthoekige vorm die voorzien is van een goed absorberend microvezeldoek, maar heeft daarnaast nog een ingebouwde sprayfunctie aan de steel. Hierdoor kun je de vloeistof op de grond sprayen, waarna je direct met de microvezeldoek erover heen kunt gaan.

-Katoenen dweil

De katoenen dweilen is geschikt voor het schrobben van harde vloeren, denk hierbij aan cement (beton) of marmer maar ook tegels. Deze dweil is namelijk voorzien van een katoenendoek, waardoor het is erg stevig is. Wel is het belangrijk dat je deze dweil goed uitwringt, zodat je geen strepen zult achterlaten.

Informatie over de dweil die je moet weten voordat je er een aanschaft

Het kan lastig zijn om de juiste dweil te kiezen die voor jouw woning het beste is. Om jou een beter beeld te geven hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Vloertype

Al eerder is er aangegeven dat het belangrijk is om te controleren of de dweil geschikt zal zijn voor jouw type vloer. Met de juiste dweil zorg je namelijk voor de optimale resultaten en verklein je de kans op krassen (beschadigingen). Hieronder nog een korte overzicht van welke dweilen geschikt zijn voor welke type vloeren.

Microvezel dweil: Geschikt voor alle type vloeren.
Mop: Geschikt voor de meeste vloeren, maar minder voor houten laminaten(of parket vloeren).
Spons dweil: Geschikt voor delicate vloeren, zoals glazen, rubberen en keramiek.
Spray dweil : Geschikt voor alle type vloeren.
Katoenen dweil: Geschikt voor harde vloeren, denk hierbij aan cement of marmer.

Uitwring systeem

Het is ook handig om te letten op de uitwring systeem die de dweil gebruikt. Vroeg had je namelijk alleen maar de handmatige methode. Vervolgens kwam er een wringbak waar je de dweil in deed en vervolgens moest drukken en draaien.

Maar tegenwoordig zijn er steeds betere systemen gekomen waardoor je weinig moeite hoeft te doen om de dweil uit te wringen. Denk hierbij aan de voetpedaal, centrifugesysteem en de pompmechanisme.

Gebruiksgemak

Natuurlijk is het ook belangrijk dat de dweil makkelijk en eenvoudig te gebruiken is. Is de dweil licht, is het flexibel, zodat je gemakkelijk onder meubels kunt komen? Maar ook is het handig om te letten of de doek eenvoudig te verwijderen en te wassen is.

Het kan namelijk ook zo zijn dat de doek niet te verschonen is waardoor je bij meerdere keren gebruik het moet weggooien. Het is belangrijk dat je aandachtspunten meeneemt tijdens je zoektocht naar de juiste dweil.

(verstelbare) Lengte

Weet je van jezelf dat je al te snel last krijgt van je rug omdat die teveel gebogen is? Dan is het ook handig om bij je zoektocht te letten op de lengte van de steel. Door de juiste lengte uit te zoeken kun je voorkomen dat je veel hoeft te bukken waardoor je minder snel last zult krijgen van je rug. Ook zijn er verstelbare stelen beschikbaar. Hierdoor kun je het nog nauwkeuriger op jou hoogte afstellen.

Extra opties

Als laatst kan er gekeken worden naar de extra opties, deze zijn dus niet perse noodzakelijk maar kunnen jouw schoonmaakbeurt met de dweil wel vergemakkelijken. Bij de extra opties kan er dus gedacht worden aan bijvoorbeeld een emmertje op wielen. Hierdoor hoef je niet steeds de emmer op te tillen maar kun je het met je mee laten rollen.

Maar ook een sprayfunctie kan dus als extra optie gezien worden, omdat de spray dweil in principe bijna hetzelfde is als de microvezel dweil. Maar hierbij hoef je het niet onder te dompelen in een emmertje water.

De voor -en nadelen van een dweil

Het is natuurlijk belangrijk om alle opzichten van een dweil te kennen. Hieronder op een rijtje beschrijven we de belangrijkste voor -en nadelen van een dweil, zodat jij ze in een oogopslag kunt zien.

Voordelen

 • Het zorgt dat je je huis goed en makkelijk schoon kunt maken.
 • Het is eenvoudig te gebruiken
 • Je kan het voor meerdere doelen gebruiken, naast het schoonmaken ook geknoeide vloeistof opruimen.
 • Er zijn veel verschillende soorten dweilen.

Nadelen

 • Je kan je vloer beschadigen met de onjuiste dweil.
 • Het kan zijn dat er veel inspanning voor nodig is, vooral bij het uitwringen van de dweil.

Conclusie

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel wat wijzer geworden over de dweilen. Het is voor ons moeilijk om één specifieke dweil aan te wijzen als de beste. Dit komt doordat elke dweil weer geschikt is voor een ander type vloer.

Het is verstandig om tijdens je zoektocht goed rekening te houden met welke type vloer je in huis hebt en voor welke type vloer je de dweil wilt gebruiken. Wel kunnen we zeker van zijn dat als je uit één van onze top 5 dweilen kiest, je er geen spijt van zult krijgen mits het geschikt is voor jouw type vloer.

Onze top 5 is namelijk gebaseerd op wel bekende en betrouwbare merken van goede kwaliteiten. Het enige verschil in deze 5 dweilen zit hem tussen de functionaliteit, uiterlijk en prijzen.

Ben je benieuwd naar een elektrische dweil voor een reiniging van je huis? Bekijk dan het volgende artikel: Beste elektrische dweil.

Of ben je opzoek naar een handige en goede stofzuiger? Bekijk dan het volgende artikel: Beste steelstofzuiger

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.