PrijsKenner

Beste Föhn voor krullen 2023

Laatste update: januari 17, 2023
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
15
Producten
onderzocht
25
Uren
besteed
reviews collected
18
Ervaringen
verzameld
16
Webshops
vergeleken

Het onderhouden van je mooie bos krullen begint bij een goede föhn. Een goede föhn voor krullen kan namelijk veel invloed hebben voor je bos krullen. Door de juiste föhn aan te schaffen en het op de juiste manier te gebruiken kun je je krullen meer volume en definitie geven.

Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een mooie glans. Door het grote aanbod op de markt van de verschillende föhns kan het lastig zijn om te bepalen welk föhn het meest voor jou geschikt is. Er zijn namelijk veel punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede föhn die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een föhn aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de föhn, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een föhn en welke föhns de beste zijn van 2023.

1
Philips Moisture Protect HP8280/00 - Föhn
Ionentechnologie | Koudeluchtstand
Bekijken Bol.com
2
Remington AC9096 Silk Haardroger - Föhn
Ionentechnologie | Koudeluchtstand
Bekijken Bol.com
3
BaByliss Pro Digital Föhn 6000E - 2200W - Diffuser + 2 Blaasmonden
4
Remington AC8820 Keratin Protect Dryer 2200 - Föhn
Ionentechnologie | Koudeluchtstand
Bekijken Bol.com

De 5 Beste Föhns voor krullen van 2023

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste föhns voor krullen van 2023 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de föhns voor krullen.


1. Philips Moisture Protect HP8280/00

De Philips Moisture Protect föhn zorgt ervoor dat je een gezonde glans krijgt die tegelijkertijd de haren beschermd. De föhn beschikt over de Moisture Protect sensor die gebruik maakt van infraroodtechnologie. Deze technologie controleert het haar en stemt de temperatuur automatisch af op de juiste warmte. Dit zorgt uiteindelijk voor het behouden van de natuurlijke vochtbalans in je haar. 

De Philips Moisture Protect föhn heeft 6 verschillende standen om de warmte en blaaskracht te reguleren. Verder maakt het ook gebruik van de ionentechnologie, waardoor de haren een gezonde glans krijgt en niet pluizig of statisch worden. Ook beschikt de Moisture Protect over de Coolshot-knop. Hiermee kun je je krullen extra lang in model laten fixeren, doordat het een snelle stoot van koude lucht geeft aan jouw krullen. 

Verder is de föhn met een gewicht van 1082 gram voorzien van een krachtige DC-motor van wel 2300 watt waarbij het een blaassnelheid van maximaal 120 km/u kan bereiken. Heeft de föhn een snoerlengte van 2,5 meter en worden er 2 opzetstukken bijgeleverd waaronder ook een diffuser. 

Pluspunten

 • Ionische technologie, zorgt voor glanzend en pluis vrije haar
 • Keuze uit 6 standen 
 • Moisture protect-sensor, zorgt voor natuurlijke vochtbalans 
 • Snoerlengte van 2,5 meter
 • Beschermt het haar tegen oververhitting door zijn ThermoProtect-temperatuurinstelling

Minpunten

 • Maakt gebruik van een DC-motor, deze is minder duurzaam dan een AC-motor
 • De föhn kan voor sommige gebruikers zwaar in de hand liggen

Bekijk de Philips Moisture Protect HP8280/00 bij deze vertrouwde webshops:


2. Remington Silk Dryer AC9096

De Remington Silk Dryer is een krachtige en professionele föhn voor krullen. Die ook nog eens voor een snelle en mooie droogresultaat zorg.

De Silk Dryer föhn is voorzien van een ionische conditionering (ionische technologie) en een Silk Ceramic rooster. Deze twee technologieën zorgen ervoor dat je krullen een zijdezachte glans krijgt en niet pluis. En de keramische functie (Ceramic rooster) zorgt voor een gelijkmatige warmtetoevoer, waardoor dit je mooie krullen tegen beschadigingen beschermt. 

Verder heeft de föhn een gewicht van 1256 gram en is het voorzien van een krachtige AC-motor met een vermogen van 2400 watt die een blaassnelheid van maximaal 140 km/u kan bereiken. Ook heeft het een turbofunctie die de blaaskracht met 10% verhoogt en is er een true cool shot knop aanwezig.

Tot slot heeft deze föhn een draaibare snoerlengte van 3 meter, beschikt het over 6 warmte/snelheden en worden er 3 opzetstukken bijgeleverd waaronder ook een diffuser.

Pluspunten

 • Snoerlengte van 3 meter
 • Een krachtige AC-motor van wel 2400 watt
 • Worden er 3 opzetstukken bijgeleverd
 • Voorzien van ionische technologie, zorgt voor minder statisch en pluis haar

Minpunten

 • De föhn is niet voorzien van een beveiliging tegen oververhitting

Bekijk de Remington Silk Dryer AC9096 bij deze vertrouwde webshops:


3. Babyliss Pro Digital 6000E

De Babyliss Pro Digital 6000E is een föhn die je haren snel laat drogen en tegelijkertijd je haren niet laat beschadigen. De krachtige digitale motor zorgt er namelijk voor dat de temperatuur continue op 70 graden  blijft en dit is de ideale temperatuur om je haar snel en veilig te föhn voor een langdurig glanzend haar.

De föhn maakt gebruik van een filter die je kan losmaken aan de achterkant waarin er Toermalijn en Keramiek in verwerkt zit. Dit zorgt ervoor dat de föhn nog beter de ionen kunnen genereren, waardoor het je haar pluisvrij, glanzend, zacht en anti statisch maakt. 

Verder heeft de Pro Digitaal 6000E föhn een gewicht van 443 gram met een vermogen van 2200 watt. Waarbij de föhn een blaassnelheid van wel maximaal 208 km/u genereren door de digitale motor.

De föhn is daarnaast voorzien van een turbo functie, Coolshot, 3 opzetstukken (waaronder een diffuser), kan je kiezen uit 2 snelheden en 2 temperaturen en heeft het een snoerlengte van 2,8 meter. Babyliss zo zeker van hun kwaliteit dat je zelfs 5 jaar garantie krijgt op de föhn.

Pluspunten

 • Lichte föhn, waardoor het comfortabel in gebruik is
 • 5 jaar garantie op de föhn
 • Krachtige motor (digitaal) waarbij snelheden tot wel 208 km/u behaalt kunnen worden
 • Worden er 3 opzetstukken bijgeleverd 
 • Geavanceerde constante luchtverdeling

Minpunten

 • Minder geschikt voor gebruikers met kort of dun haar, doordat de föhn wellicht te krachtig is 

Bekijk de Babyliss Pro Digital 6000E bij deze vertrouwde webshops:


4. Remington Keratin Protect Dryer AC8820

De Remington Keratin Protect Dryer is een föhn die speciaal ontworpen is om je haren te beschermen. De Keratin Protect Dryer zorgt voor een professionele droogresultaat die ook nog eens 3x meer de haren beschermt.

De Keratin Protect Dryer maakt namelijk gebruik van een ring met daarin amandelolie en keratine. Die gelijkmatig en langzaam worden verdeeld over de haren tijdens het stylen. Wat uiteindelijk voor een veerkrachtige en gezondere lokken zorgen. 

Verder maakt het gebruik van ionentechnologie om vocht te behouden, pluisvrije en glanzende lokken te krijgen. Heeft de föhn een gewicht van 1239 gram, die voorzien is van een duurzame AC-motor die 2200 watt produceert met een blaassnelheid van 80 km/u.

Als laatst heeft het 2 snelheden en 3 warmtestanden, beschikt het over een cool shot, worden er 3 opzetstukken bijgeleverd en heeft het een snoerlengte van 3 meter. 

Pluspunten

 • Duurzame AC-motor (2200 watt), krachtiger en gaat langer mee dan een DC-motor
 • Heeft een lange snoer van 3 meter
 • 3x meer bescherming tegen hittebeschadiging 
 • Geavanceerde droogring met daarin keratine en amandelolie voor sterkere, gezondere en veerkrachtigere lokken 

Minpunten

 • Niet geschikt voor personen met notenallergie, de amandelolie kan voor uitslag en jeuk zorgen
 • Kan voor gebruikers zwaar in de hand liggen

Bekijk de Remington Keratin Protect Dryer AC8820 bij deze vertrouwde webshops:


5. Dyson Supersonic

De Dyson Supersonic is misschien wel de beste föhn op de markt op dit moment die te verkrijgen is en het duurste uit onze lijst. Maar kan je het veroorloven dan is dit waarschijnlijk wel de föhn voor jou.

De Dyson Supersonic ziet er ook anders uit dan de andere föhn. Dit komt, omdat de motor in het handvat zit hierdoor is er een betere gewichtsverdeling waardoor het fijner in de hand ligt. 

De Dyson Supersonic beschikt over de Air Multiplier technologie. Dit zorgt voor een luchtstroom die driemaal versterkt is waardoor het een beter gecontroleerde luchtstraal krijgt om snel en nauwkeurig te drogen.

Daarnaast heeft de Dyson Supersonic een intelligente warmtemeting, deze zorgt ervoor dat de temperatuur 20 keer per seconde wordt gemeten en zonodig gereguleerd om haarbeschadiging te voorkomen. 

Verder heeft de Dyson Supersonic een gewicht van maar liefst 659 gram. Heeft de Dyson een gepatenteerde motor genaamd, Dyson digitale motor V9. Dit is een kleine maar zeer krachtig motor die ook nog eens stil is. De V9 draait 110.000 toeren per minuut en genereert 3,5 kPa druk met zijn 13 bladige waaier. 

De Dyson Supersonic heeft 3 snelheidsstanden en 4 warmtestanden. Is voorzien van een Cold shot, worden er 3 magnetische opzetstukken bij geleverd en heeft het een snoerlengte van 2,7 meter. 

Pluspunten

 • Heeft een intelligente warmteregelaar
 • Door zijn special motor wordt zowel de föhn als de opzetstukken niet heet
 • Heeft een kleine motor die toch krachtig en stil is
 • Lichte föhn die fijn in de hand ligt
 • Sommige gebruikers beweren zelfs hun droogtijd te hebben kunnen verkorten (zelfs kunnen halveren)

Minpunten

 • Prijzige föhn maar als je het kan veroorloven zul je zeker geen spijt krijgen

Bekijk de Dyson Supersonic bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor beste Föhn voor krullen

Wat is een diffuser?

Het woord diffuser ga je zeker meerdere keren voorbij zien komen in dit artikel. Het is namelijk een essentieel item voor je krullen.

Een diffuser is eigenlijk niets anders dan een opzetstuk voor je föhn die aan het uiteinde van de föhn vastgemaakt wordt. De diffuser is een ronde opzetstuk die pinnen bevat. Deze pinnen zorgen ervoor dat het haar op zijn plek blijft tijdens het föhnen. 

Waarom een goede (diffuser) föhn belangrijk is voor krullen ?

Een goede föhn met een diffuser zorgt er namelijk voor dat je mooiere krullen krijgt zonder dat je haar kroes, pluizig wordt. De diffuser zorgt ervoor dat de warme lucht gelijkmatig door je haren wordt verdeeld. Hierdoor wordt het natuurlijke krulpatroon niet verstoord en voorkomt het kroezen/pluizen van de krullen.

Daarnaast beschermt het je haren ook tegen de directe hitte van de föhn. Hierdoor blijven je krullen mooi, egaal, compact en versneld het ook nog eens het droogproces.

Het föhnen van je krullen zonder een diffuser kan er namelijk voor zorgen dat je krullen minder worden of zelfs verdwijnen. Dit komt doordat de warme lucht van de föhn de krullen uit elkaar blaast en het niet bij elkaar houdt. 

Informatie over föhn voor krullen die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je een föhn wilt aanschaffen? Namelijk niet alle föhns zullen dezelfde resultaten krullen geven. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen zoals de dikte van je haar, temperatuur, etc. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende mogelijkheden van de föhns die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Welke soorten technologieën zijn er aanwezig?

Het is belangrijk om te letten op welke technologie je föhn gebruikt. Dit komt, omdat de ene technologie bijvoorbeeld beter is voor dik haar en de ander weer voor fijn haar.
Er zijn 2 soorten technologieën te onderscheiden: 

 • De ionische technologie

Voor statisch, dik, droog en/of pluizig haar: Een ionische föhn maakt gebruik van ionentechnologie. De negatieve ionen zorgen ervoor dat de waterdruppels van je natte haren kleiner worden, zodat ze door je haren gemakkelijk opgenomen kunnen worden.

Daarnaast worden ook de haarschubben gesloten, waardoor je glad en glanzende haren krijgt. Verder zorgt de ionische technologie ervoor dat je sneller je haren kunt drogen, zonder te veel hitte nodig te hebben.

 • De keramische technologie 

Voor geverfd, beschadigd, fijn en/of dik haar: Een keramische föhn zorgt ervoor dat de lucht wat uit de föhn of diffuser komt overal even warm is. Doordat de warme lucht gelijkmatig wordt verdeeld is het geschikt voor beschadigd, fijn of dun haar, omdat dit soort haar type gevoeliger is als er met hitte wordt gewerkt. En op deze manier voorkom je dat je haar nog meer uitdroogt of beschadigt raakt.

Welke soort diffusers zijn er?

Er zijn twee soorten diffusers die je van elkaar kan onderscheiden. Je hebt een Platte diffuser waarbij de pinnen uitsteken en een Diepe diffuser waarbij de pinnen niet uitsteken maar in een soort kommetje ligt. 

De verschillen tussen de diffuser zijn;

Platte diffuser: Je krijgt meer volume en je kunt gemakkelijker bij de hoofdhuid komen. Verder kan je de uitstekende pinnen gebruiken als een soort vingers. Wel kan deze voor iets meer pluis zorgen omdat je meer luchtstroom hebt.

Diepe diffuser: De haren blijven goed in de diffuser liggen. Je krijg minder pluizen. Maar het föhnen kan wel wat langer duren, omdat je de haren goed in het kommetje moet laten inzakken.

Daarnaast is het ook handig om te kijken of de pinnen van de diffuser gaatjes hebben, omdat dit ervoor zorgt dat je haren sneller gaat drogen door de betere verspreiding. 

Wat zijn de verschillen tussen de motoren?

Er zijn 3 verschillende soorten motoren die een föhn kan hebben:

 • Digitale motor: dit is de krachtigste motor, is licht qua gewicht, heeft een sterke blaaskracht maar toch relatief stil.
 • DC motor: De DC motor is de basismotor die veel blaaskracht heeft. Echter maak deze veel geluid.
 • AC motor: Dit is een duurzamere motor in vergelijking met de DC motor. Daarnaast is die ook nog eens krachtiger dan de DC motor. Wel kan het redelijk zwaar zijn in gewicht.

Wat voor rol speelt de temperatuur bij een föhn?

De temperatuur speelt een grote rol voor de gezondheid van je haren worden. Bij de betere föhns modellen kun je zelf de temperatuur instellen of hebben in ieder geval meerdere standen.

Een te warm temperatuur bij het verkeerde haartype kan namelijk je haar nog meer beschadigen. Het is daarom verstandig om een föhn met een instelbare of verschillende standen temperatuur te halen.

Hoe gebruik je een föhn voor krullen (basis)?

Föhns kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Daarnaast is het lastig om een exacte beschrijving te geven over het gebruik van een föhn met diffuser, omdat ieder persoon een ander haar type heeft. Om deze reden hebben wij alleen enkele basisstappen beschreven die je altijd wel moet volgen om de beste resultaat te krijgen. 

 1. Was je haren met een shampoo soort die geschikt is voor krullen. 
 2. Kam vervolgens je haren goed door met een (grove krullen) kam. Dit zorgt ervoor dat je geen klitten meer hebt en voorkomt pluizen.
 3. Droog de haren met een microvezel handdoek of een katoenen t-shirt. Dit zorgt ervoor dat je haar minder pluis. Maar maak het niet te droog.
 4. Gebruik een föhn met een diffuser. Laat vervolgens een gedeelte van je haren voorzichtig in de diffuser zakken. Zorg ervoor dat je niet te veel beweegt met de föhn, want dit kan voor pluizen zorgen.
 5. Herhaal stap 4 ook voor de andere stukken van je haren.
 6. Als laatst om wat meer volume aan de bovenkant te creëren, ga je met je vingers door de bovenkant heen te schudden. Raak vervolgens zo min mogelijk de krullen aan om het in model te laten blijven.

Hoe vind ik de beste föhn voor krullen (met diffuser) die bij mij past?

Om een miskoop te voorkomen/verkleinen is het handig om te weten waarop er gelet moet worden bij een aanschaf van een goede föhn voor krullen.

Nu jij de basisinformatie weet over de föhns voor krullen worden de volgende paragrafen beschreven om jou een beter beeld te geven waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een föhn (met diffuser). Om jou keuzen te vergemakkelijken voor een goede föhn voor krullen die het beste bij je past en om een miskoop te verkleinen. 

- Haartype 

Bij het aanschaffen van een föhn voor krullen is het belangrijk om te weten wat voor haartype je hebt:

 • Dun, fijn haar
 • Normaal haar
 • Dik, grover haar 
 • Beschadigd of geverfd

Het is belangrijk om te weten welk haartype je hebt, omdat niet elk haartype geschikt is om met dezelfde temperatuur te föhnen. Zo wordt namelijk de dunner en fijner haar sneller warm en kun je deze dus op een lagere temperatuur föhnen en met de dikker en grover haar moet je weer op een hogere temperatuur föhnen om dezelfde resultaat te krijgen.

Het is altijd beter om voor een lagere temperatuur te gaan dan een te hoog temperatuur, want met hoe hoger je de temperatuur föhnt hoe slechter het voor je haren kunt zijn. Daarnaast is het ook handig om te letten op de haren van de borstels. Zo is het beter bij dun haar om voor zachte borstel haren te kiezen en bij wat dikker, grovere haren een stevige borstel te kiezen. 

- Temperatuur/wattage

Zoals je al vaker hebt gelezen speelt temperatuur een grote rol bij een goede styling en in de gezondheid van je haar. Hoe hoger de hitte is hoe meer kans er is op beschadiging voor je haren. Daarom is het aangeraden om een föhn te kiezen waarbij je de temperatuur zelf kunt instellen en anders meerdere standen heeft, zodat je meer controle hebt over de temperatuur. 

Daarnaast is het ook handig om te weten hoe hard en warm een föhn kan blazen. Hier wordt dan gesproken over de wattage (of te wel het vermogen), hoe hoger het wattage hoe krachtiger de föhn is.
Hieronder is er een opsomming gemaakt van de wattages, zodat jij een richtlijn hebt waaraan je kan houden welk wattage het best bij jouw haartype hoort.

 • Dun haar: een föhn tot 1500 W al geschikt
 • Normale dikte: een föhn tussen de 1300 en 1800 W
 • Dik haar: een föhn tussen 1600 en 2200 W

- Gebruiksvriendelijkheid

Als laatst is het ook belangrijk om te kijken hoe gebruiksvriendelijk de föhn is. Dit kunnen de laatste aandachtspunten zijn om de knoop door te hakken van een föhn.  

Bij gebruiksvriendelijkheid kan er gekeken worden naar:

 • Het gewicht van de föhn. Het is namelijk niet fijn om een zware föhn te hebben.
 • Hoe hard het geluid is van de föhn. De föhn is al redelijk dichtbij de oren.
 • De accessoires die je erbij krijgt, denk hierbij aan verschillende opzetstukken of een opbergtas.
 • Als laatst wat voor lengte het snoer van de föhn heeft. Hoe ver is jou spiegel ten op zichtte van jou stopcontact. Het zou namelijk zonde zijn als je snoer de spiegel niet redt en je daarvoor nog een apart verlengsnoer moet voor gebruiken.

Conclusie

Welk föhn voor krullen is nou de beste koop? Dit is eigenlijk een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, denk aan welk haartype je hebt, hoe vaak ga je het gebruiken, etc.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een föhn aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk föhn is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Bedenk van te voren goed na wat jou wensen zijn, wat voor haarstijl je zou willen en wat voor haartype je hebt. 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2023 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.