PrijsKenner

Beste hamsterkooi met buizen van 2023

Laatste update: April 15, 2023
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
Producten
onderzocht
Uren
besteed
reviews collected
Ervaringen
verzameld

Webshops
vergeleken

Heb je al een hamster of ben je van plan om er één te halen, maar ben je aan het twijfelen of je een hamsterkooi met buis of zonder buis moet aanschaffen?

Dan hopen wij jou door middel van dit artikel je wegwijs te maken in de wereld van de hamsterkooien met buizen en je te helpen met de beslissing of je een hamsterkooi met of zonder buis moet aanschaffen.

Er zijn enorm veel verschillende hamsterkooien met buizen op de markt. Denk hierbij aan verschillen in uiterlijk, materiaal, prijs etc.

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan waaruit wij een top 5 beste hamsterkooi met buizen hebben opgesteld, om jouw zoektocht naar de ultieme hamsterkooi te vergemakkelijken.

Heb je nog enkele twijfels of wil je meer informatie weten? Neem dan gerust eerst onze koopgids door. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over de hamsterkooi met buizen en wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een hamsterkooi met buizen.

De 5 beste hamsterkooi met buizen van 2023

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste hamsterkooi met buizen van 2023 op een rijtje gezet. Vervolgens met een uitgebreide beschrijving over de voor/-nadelen en over de specificaties van de hamsterkooi met buizen.


1. Zolux Kooi voor hamsters

Laatste update: December 8, 2023 4:43 am

De Zolux hamsterkooi is een goede hamsterkooi met vele accessoires voor de hamster. Deze hamsterkooi bestaat uit 3-lagen en elk laag kan je op jouw wensen inrichten.

De (dwerg)hamster kan op de verschillende lagen komen door gebruik te maken van de buizen, deze staan namelijk verbonden met de verschillende lagen.

Daarnaast is deze hamsterkooi te verkrijgen in 4 verschillende kleuren. Ook zijn er mogelijkheden om verschillende modellen te kiezen waardoor je 2 of 1 laag hebt in plaats van 3.

Verder wat deze hamsterkooi zo bijzonder maakt is dat je alle Zolux kooien met elkaar kunt verbinden. Hierdoor kan je een hele hamsterkooi paradijs maken voor jouw hamster.

Wil je het niet verbinden met de andere kooien dan is het ook mogelijk om alleen de buizenstelsel uit te breiden door de buizen los te kopen.

Als laatst krijg je de volgende accessoires meegeleverd: 7 buiselementen, 1 drinkflesje, 4 gat afdekkingen, 2 voerbakjes, 2 looprad en 1 huisje.

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Kooi is modulair
 • Te verkrijgen in verschillende kleuren en modellen
 • Voorzien van een complete accessoires set

Minpunten

 • Het schoonmaken kan meer moeite kosten
 • Het is lastig in elkaar te zetten.

Bekijk de Zolux Kooi voor hamsters bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €82,99 Bekijken
Laatste amazon prijs update: December 8, 2023 4:43 am

2. Ferplast Duna Fun Hamsterkooi

De hamsterkooi Duna Fun van Ferplast is de goedkoopste hamsterkooi met buizen. Het is een complete kooi die uit drie lagen bestaat.

De kooi is voorzien van verschillende materialen: de onderkant is gemaakt van stevig plastic, de bovenkant is gemaakt van transparant plastic en tussenin is er een laag gemaakt van tralies, evenals een traliehek om zeker te stellen van een optimale ventilatie.

Daarnaast zit er aan de bovenkant een deuropening die gemaakt is van tralie, zodat je makkelijk bij de inhoud van de kooi kunt komen voor bijvoorbeeld de dagelijkse onderhoud.

Verder is de stevige onderbak volledig afneembaar van de bovenkant, zodat de volledige schoonmaakbeurt soepeler gaat (maandelijkse onderhoudsbeurt).

Als laatst worden de volgende accessoires meegeleverd: 1 looprad, 1 drinkflesje, 1 voerbakje, 1 huisje en speelbuizen. Het is dan ook een modulaire kooi, waardoor je het met andere kooien kunt combineren.

Pluspunten

 • Eenvoudig schoon te maken
 • Kooi is modulair
 • Goedkoopste hamsterkooi met buizen
 • Voorzien van voldoende accessoires

Minpunten

 • Niet geschikt voor een Syrische hamster

Bekijk de Ferplast Duna Fun Hamsterkooi bij deze vertrouwde webshops:


3. Duvo+ Hamsterkooi Jerry 1

De Duvo+ Hamsterkooi Jerry 1 is een goede kwalitatieve hamsterkooi met een redelijk grote buizenstelsel. Deze hamsterkooi bestaat uit twee verdiepingen deze verdiepingen zijn te bereiken zowel via de buizen als via het trapje.

Daarnaast bestaat deze hamsterkooi uit twee delen. De onderbak is gemaakt van plastic en de bovenkant is gemaakt van tralie. Deze twee delen zijn volledig van elkaar los te halen, zodat je de kooi gemakkelijk kunt schoonmaken.

Ook is er aan de voorkant één deuropening om eenvoudig bij de inhoud van de hamsterkooi te kunnen komen.

Verder loopt deze buizenstelsel helemaal bovenlangs aan de buitenkant van de kooi door en zit hier ook nog een spacestation. Deze spacestation is te gebruiken als een tussenstop om uit te rusten maar kan ook gebruikt worden om zich in te nesten.

Als laatst zijn de volgende accessoires meegeleverd: 1 voer of drinkbakje, 1 looprad, 1 huisje, 1 verdiepingsvloer en buizen.

Pluspunten

 • Eenvoudig schoon te maken
 • Leuke buizenstelsel
 • Goede kwaliteit
 • Voorzien van enkele accessoires

Minpunten

 • Geen meegeleverde drinkflesje
 • Lastig te combineren met andere kooien

Bekijk de Duvo+ Hamsterkooi Jerry 1 bij deze vertrouwde webshops:


4. Petstar Hamsterkooi Daisy

De Hamsterkooi Daisy is de kleinere variant van de Hamsterkooi Galaxy. Het is een erg populaire hamsterkooi met buizen. Deze is voorzien van 3 verdiepingen met een uitgebreide buizenstelsel.

Deze hamsterkooi is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren waar vooral de buizen een andere kleur heeft. Deze hamsterkooi is voorzien van een plastic onderbak en een tralies bovenkant.

Daarnaast zit er aan de voorzijde van de kooi 2 deuropening, zodat je gemakkelijk bij de inhoud van de hamsterkooi kunt komen.

Verder zijn de verschillende verdiepingen te bereiken door middel van laddertjes of door de buizenstelsel. Ook deze hamsterkooi heeft een doorlopende buizenstelsel aan de boven met een spacestation.

Bij deze spacestation kan de hamster zijn rust nemen of zelfs in gaan nestelen. Als laatst zijn de volgende accessoires bijgeleverd: 1 huisje, 2 plateaus, 1 voerbakje, 1 looprad, 2 laddertjes en buizen.

Pluspunten

 • Mooie design
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Uitgebreide buizenstelsel
 • In verschillende kleuren te verkrijgen

Minpunten

 • Kooi is aan de kleine kant
 • De accessoires zijn niet van de beste kwaliteit (en geen drinkflesje)

Bekijk de Petstar Hamsterkooi Daisy bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €74,73
Uitverkocht
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: December 8, 2023 4:43 am

5. Beeztees Labyrint

De Beeztees Labyrint is een kleurrijke hamsterkooi. Het heeft namelijk een vrolijke gekleurde buizensysteem. Deze kooi is dan ook echt een speelparadijs voor jouw hamster.

Deze hamsterkooi is voorzien van twee delen, de onderbak is gemaakt van plastic en de bovenkant van traliewerk. In deze traliewerk zit ook één deuropening, zodat je makkelijk bij de inhoud van de kooi kunt zijn.

Verder is de bovenkant en de onderkant volledig van elkaar los te halen om eenvoudig de hamsterkooi schoon te kunnen maken. Ook kun je zelf bepalen hoe jij de buizenstelsel in elkaar wilt zetten.

Je kan deze buizenstelsel zowel met als zonder de uitkijktoren aan vastmaken. Het ligt er maar net aan hoe jouw hamster hierop zal reageren. Jouw hamster kan deze uitkijktoren gebruiken als een tussenstop of zelfs om in te nestelen.

Als laatst worden de volgende accessoires meegeleverd: 1 huisje, 1 voerbakje, 1 drinkflesje, 1 looprad en de buizen.

Pluspunten

 • Kleurrijke hamsterkooi
 • Duurzaam
 • Makkelijk schoon te maken

Minpunten

 • Prijzig
 • Aan de kleine kant

Bekijk de Beeztees Labyrint bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor hamsterkooi met buizen

Wat is een hamsterkooi met buizen?

Een hamsterkooi met buizen is eigenlijk niets minder dan een standaard verblijfplaats voor een hamster. Alleen zitten er in deze hamsterkooien ook nog eens buizen in verwerkt, zodat de hamsters lekker actief en leuk door de buizen kunnen lopen.

Waarom een hamsterkooi met buizen aanschaffen?

Het aanschaffen van een hamsterkooi met buizen brengt namelijk voordelen met zich mee.

Wilde hamsters houden in het natuur van tunnels maken en het creëren van holen. Een hamsterkooi met buizen zorgt ervoor dat de hamster meer het gevoel krijgt alsof die in het natuur zit.

De hamster kan lekker door de gangenstelsel (buizen) maneuvreren en schuilen, dit allemaal ook nog eens in een veilige omgeving (hamsterkooi).

Hamsterkooi met of zonder buizen?

Al eerder is er aangegeven dat het aanschaffen van een hamsterkooi met buizen voordelen met zich mee brengen.

Hieronder geven we jou nog een uitgebreidere opsomming van de voordelen en nadelen, zodat je betere inzicht krijgt of je een hamsterkooi met of zonder buizen moet halen.

Voordelen

 • Het geeft de hamster extra uitdaging, de buizen zorgen ervoor dat jouw hamster zich minder snel gaat vervelen.
 • Het kan voor variatie zorgen in de leefomgeving voor de hamster. Je kan de nieuwsgierigheid van de hamster opwekken door de buizenconstructie te veranderen.
 • Combineren met andere kooien. Vaak als de hamsterkooi over buizen beschikt is het ook een modulaire kooi. Hierdoor kun je deze kooien met elkaar combineren en de leefomgeving vergroten.
 • Natuurlijk, zoals eerder aangegeven kunnen de buizen de hamsters een natuurlijke effect geven alsof zij in de natuur zijn.
 • Het is ook nog eens plezierig voor het baasje. De buizen zijn vaak transparant waardoor je je hamster door de buizen kunt zien maneuvreren.

Nadelen

 • Niet geschikt voor alle hamsters, de buizen zijn namelijk niet erg groot. Hierdoor zijn vaak de hamsterkooien met buizen meer geschikt voor kleinere hamsters en zijn grotere hamstersoorten simpelweg gewoon te groot om veilig door de buizen te kunnen bewegen.
 • Onderhouden is lastiger, dit komt doordat je de hele buizenconstructie uit elkaar moet halen om bij de binnenkant van de buizen te komen.
 • Meer tijd om te monteren. Als je een hamsterkooi met buizen aanschaft kost het eenmaal meer tijd om deze hamsterkooi in elkaar te zetten.

Losse buizen voor de hamsterkooi

Vaak zitten er al enkele buizen bij de aanschaf van de hamsterkooi. Maar het is ook nog eens mogelijk om losse buizen te kopen, zodat je de buizenstelsel kunt uitbreiden.

Bij het kopen van de losse buizen is het belangrijk dat je de buizen van hetzelfde merk moet kopen als van de huidige kooi. Hierdoor heb je zekerheid dat de buizen op elkaar zullen passen.

Informatie over de hamsterkooi met buizen die je moet weten voordat je er een aanschaft

Het kan lastig zijn om de juiste hamsterkooi met buizen te kiezen die voor jou het beste is.

Om jou een beter beeld te geven over de verschillende hamsterkooien met buizen die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Waar let je op bij het kopen van een hamsterkooi met buizen?

Nu je eenmaal de voor -en nadelen kent van het gebruik van een hamsterkooi met buizen is het nog niet klaar.

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Ten eerste is de hamstersoort een belangrijk punt om rekening mee te houden. Er zijn vele verschillende hamstersoorten van klein tot groot.

Maar om een hamsterkooi met buizen aan te schaffen is het belangrijk dat jouw hamster niet te groot is. Een dwerghamster zou bijvoorbeeld geschikt zijn door zijn formaat maar een goudhamster (Syrische hamster) zou weer te groot kunnen zijn.

Hiernaast is het ook nog belangrijk om te kijken naar de diameter van de buizen, zodat je zekerheid hebt dat jouw hamster geschikt zal zijn voor de buizen.

Als laatst moet de hamsterkooi ook nog eens voldoende ruimte bieden voor jouw hamster, maar ook dit hangt weer af van de hamstersoort af.

Waar moet je de hamsterkooi neerzetten?

Niet alle plekken in jouw huis zullen geschikt zijn om de hamsterkooi te plaatsen. Het is daarom handig om van te voren al te beslissen en rekening te houden met waar je de hamsterkooi zou willen neerzetten.

Het kiezen van een goede plek zal namelijk voor een comfortabel leven zorgen aan de hamster maar ook het bevorderen van de gezondheid. Let bij het uitzoeken van de juiste plek op de volgende punten:

 • De hamsterkooi kan snel in temperatuur stijgen. Het is om deze reden ook afgeraden om de kooi op een plek te plaatsen waar die direct te maken zal krijgen met de zonlicht.
 • Hamsters zijn nachtdieren, hierdoor slapen ze overdag en zijn ze in de nacht erg actief. Het is belangrijk dat de kooi overdag niet op een drukke plek geplaatst wordt, omdat ze dan geen goede rust krijgen.
 • Ook is het afgeraden om de kooi in de slaapkamer te plaatsen. Doordat hamsters nachtdieren zijn zullen in de nacht actief worden. Hierdoor kan jouw eigen nachtrust weer verstoord worden.
 • Het is aangeraden om de hamsterkooi in een kamer te plaatsen waar de temperatuur niet veel zal schommelen. De ideale kamertemperatuur ligt voor de hamster zo tussen de 18°C en de 23°C.

Het onderhouden

Hamsters zijn van zichzelf schone knaagdieren. Hierdoor is het onderhouden van een hamsterkooi op zichzelf geen grote klus. Maar het blijft natuurlijk wel belangrijk om het bij te houden, zo om de gezondheid van de hamster te bevorderen maar ook om de levensduur van de kooi te verlengen.

Het onderhoud van de hamsterkooi is weer in drie soorten onderhoudsbeurten te verdelen: de dagelijkse onderhoud, de wekelijkse onderhoud en de maandelijkse onderhoudsbeurt.

Dagelijks

Bij het dagelijkse onderhoud wordt er bedoeld: het verversen van de voer- en waterbak, maar ook het schoonmaken van vuil- en etensresten rondom de voerbak. Dit ter voorkoming dat het gaat beschimmelen.

Wekelijks

Met de wekelijkse onderhoudsbeurt wordt bedoeld: het schoonmaken van het drinkflesje, de voerbak en de waterbak. Ook moet je zelf even nakijken hoe de buizen eraan toe zijn en of je ze bij de wekelijkse of maandelijkse onderhoudsbeurt schoonmaakt.

Het kan zo zijn dat de hamsters in de buizen zullen nestelen en/-of hierin zullen plassen. Deze onderdelen kan je het beste schoonmaken met heet water en het liefst zonder schoonmaakmiddelen, omdat de ingrediënten daarin giftig kunnen zijn voor de hamster.

Maandelijks

De maandelijkse onderhoudsbeurt ook wel de grote onderhoudsbeurt genoemd. Tijdens deze beurt wordt er verwacht dat je de gehele kooi verschoont, inclusief het vervangen van de bodembedekking.

Het belangrijk dat je hierbij de hamster op een veilige, goed geventileerde plek zet. Dit kan een andere kooi zijn of bijvoorbeeld een doos.

Bij het schoonmaken van de kooi is het aan te raden om warm water te gebruiken met een geschikte schoonmaakmiddel, die niet hardnekkig of sterk geurend is.

Hamsters zijn namelijk erg gewend aan hun eigen geur en zonder deze geur kunnen ze zich snel niet meer thuis voelen.

Vergeet niet om ook de accessoires (ook de buizen), hoeken en tralies mee te nemen in de schoonmaakbeurt.

Droog vervolgens alles goed af en zorg ervoor dat er geen schoonmaak resten achter blijven, omdat deze giftig kunnen zijn voor de hamster.

Conclusie

Nu je al deze informatie hebt gelezen, vraag je je vast af welke hamsterkooi met buizen je nou het beste kunt kopen. Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is, maar je kan haast geen verkeerde beslissing nemen indien je een kooi uit onze top 5 lijst aanschaft.

De kwaliteit van elk van deze kooien zijn allemaal even goed. Het verschil zit hem in het uiterlijk, de grootte en de prijzen.

Hierbij is het goed om naar je eigen voorkeuren te kijken, de ruimte die je hebt en naar je portemonnee.

Wel als tip kunnen we je meegeven dat je beter een te grote kooi aan kan schaffen dan een te kleine kooi.

Ben je opzoek naar een hamsterkooi voor dwerghamsters of de beste glazen hamsterkooi bekijk dan de volgende artikelen: 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2023 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.