PrijsKenner

Beste handdoeken consumentenbond 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
33
Producten
onderzocht
25
Uren
besteed
reviews collected
68
Ervaringen
verzameld
12
Webshops
vergeleken

Iedereen gebruikt het, een handdoek om jezelf mee af te drogen na een fijne warme douche. Maar vaak wordt het gebruik van een goede kwalitatieve handdoek onderschat. Je zou in het begin waarschijnlijk niet zo snel denken dat er een heel groot verschil in een handdoek zou kunnen zitten.

Maar in het werkelijkheid zit hier wel degelijk een groot verschil in. Een handdoek van een goede kwaliteit zijn vaak een stuk dikker en zachter. Hierdoor is het erg fijn voor op het lichaam en heeft het een hoge absorptievermogen.

Verder kun je deze handdoeken ook nog eens erg vaak gebruiken en wassen zonder dat de kwaliteit minder wordt. Deze kwalitatieve handdoeken worden ook wel vergeleken met de handdoeken van de hotels, omdat deze handdoeken vaak fijn en goed ervaren worden door de gasten/gebruikers.

In dit artikel zullen wij de voor- en nadelen bespreken van elk handdoek, hebben wij uitgezocht welke handdoeken hun prijs-kwaliteit waard zijn en is er uiteindelijk een top 5 lijst opgesteld waar gelet is op de eigenschappen, prijzen, ervaringen en reviews van andere gebruikers. Zo om jouw zoektocht te verkorten en de juiste handdoek te kunnen aanschaffen die bij jouw wensen past.

De beste handdoeken volgens de consumentenbond

De consumentenbond heeft nog geen testen uitgevoerd voor de beste handdoeken. Hierdoor is het niet te zeggen welke handdoeken volgens hen de beste zijn. Het is alsnog mogelijk dat zij in de toekomst wel testen zullen gaan uitvoeren voor de beste handdoeken.

Waarom is er geen beste handdoek door de consumentenbond uitgevoerd?

De consumentenbond kan meerdere redenen hebben voor het niet uitvoeren van de beste handdoeken. Hieronder worden enkele mogelijke redenen beschreven waarom zij geen testen voor de beste handdoeken hebben uitgevoerd:

 • De prioriteit van de consumentenbond kan ergens anders liggen. De consumentenbond test namelijk alleen producten van de behoeften van de consumenten. Als er weinig of geen vraag hiernaar is van de consumenten, dan zal de consumentenbond zich hier ook niet op focussen.
 • Handdoeken kunnen te lastig zijn om te testen. Er is namelijk een groot variabel aan handdoeken, zoals materiaal, grootte, gewicht en dikte. Hierdoor kan het lastig voor hun zijn om betrouwbare en uitgebreide testen uit te voeren of weegt de moeilijkheid van de testen niet op naar de vraag van de consumenten.
 • De consumentenbond vindt dat er al genoeg informatie op de markt is voor de consumenten om een keuze te maken zonder dat de consumentenbond testen hoeven uit te voeren.

Hoe zou de consumentenbond de handdoeken kunnen testen?

De consumentenbond kan verschillende methoden toepassen om de testen voor de beste handdoeken uit te voeren aangezien er vele variabelen van handdoeken zijn. Hieronder worden enkele stappen beschreven die de consumentenbond kan toepassen om de testen uit te voeren:

 1. Als eerst criteria opstellen voor wat de handdoeken moeten hebben, zoals de zachtheid, duurzaamheid, absorptievermogen, het gewicht, etc. Dit kan opgesteld worden door hun eigen team, maar ook door de meningen van de consumenten te vragen. Dit kan gedaan worden door een panel met vragenlijst op te sturen.
 2. Zijn de criteria eenmaal opgesteld dan kunnen zij beginnen met het selecteren van de handdoeken van verschillende merken en materialen die aan de criteria voldoen.
 3. Vervolgens kunnen zij beginnen met de testen. De testen zijn dan ook gebaseerd op de criteria. Zo kan er getest worden op de duurzaamheid, de absorptiecapaciteit en de zachtheid.
 4. Nu de testen zijn uitgevoerd kunnen ze de resultaten gaan analyseren om het vervolgens te gaan rangschikken op basis van de prestaties maar ook de prijskwaliteit.

Top 5 beste handdoeken consumentenbond

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste handdoeken van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de handdoeken.

Verder is deze lijst tot stand gekomen door rekening te houden met de eigenschappen van de handdoeken, prijzen, ervaringen en reviews van verschillende gebruikers.


1. Homéé handdoek Ruche

De Homéé handdoek Ruche is een zeer goede handdoek met uitstekende vochtabsorberende eigenschappen en is ook nog eens erg zacht. Deze handdoek is gemaakt van 100% gekamd katoen met een dikte van 550 g/m2

Door deze hoge dichtheid van de draadtelling heeft het een lange levensduur en blijft er zelfs na meerdere wasbeurten er mooi uitzien. Bovendien heeft het een luxe uitstraling door de subtiel ingeweven bijenkorf band.

Verder zijn er ook andere varianten beschikbaar in deze serie, zoals washandjes, gastendoekjes en grote badhanddoeken. Als laatst zijn deze handdoeken tot 40 graden wasbaar, zijn ze geschikt voor in de droger en verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren.

Pluspunten

 • Zachte stof
 • Goede absorptievermogen
 • Eenvoudig te wassen
 • Verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren
 • Goede kwaliteit

Minpunten

 • Prijs zit aan de hogere kant

Bekijk de Homéé handdoek Ruche bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €27,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 5:50 pm

2. Byrklund handdoeken

De Byrklund handdoeken is een handdoek die van 100% katoen gemaakt is en een dikte van 500 g/m2 heeft. Hierdoor voelt de handdoek heerlijk zacht aan en neemt de handdoek ook nog eens goed vocht op waardoor je snel opdroogt.

Daarnaast is deze handdoek mooi afgewerkt en is het ook voorzien van een handige ophanglus, zodat je hem eenvoudig kunt ophangen. Verder kun je naast deze handdoek ook gebruik maken van hun andere badgoedlijn, zoals badhanddoeken, washandjes en gastendoekjes.

Verder zijn deze handdoeken tot 60 graden wasbaar en zijn de geschikt voor in de droger. Tot slot zijn de handdoeken van Byrklund in 8 verschillende kleuren te verkrijgen en heb je keuze uit 25 soorten setjes.

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zachte handdoek
 • Eenvoudig te wassen
 • Beschikbaar in verschillende kleuren en maten
 • Voorzien van een ophanglus

Minpunten

 • Heeft net wat minder g/m2 dan de andere handdoeken

Bekijk de Byrklund handdoeken bij deze vertrouwde webshops:


3. Seashell Luxor Hotel Handdoek

De Seashell Luxor is een luxe handdoek die gemaakt is van 100% gekamde katoen met een zijdezachte gevoel. Deze handdoek heeft daarbij een hoge absorptiecapaciteit waardoor het snel en gemakkelijk vocht kan opnemen.

Daarnaast is het voorzien van een ophanglus, zodat je deze handdoek eenvoudig kunt ophangen. Kun je deze handdoek in twee formaten krijgen, de 50x100 cm en de grotere variant 70x140 cm. Beide formaten hebben een dikte van 550 g/m2

Verder heb je keuze uit 11 verschillende kleuren en zijn deze handdoeken wasbaar tot 60 graden, maar dienen wel op een lage temperatuur gedroogd te worden.

Pluspunten

 • Goede vocht opname
 • Verkrijgbaar in verschillende formaat
 • Komt in 11 verschillende kleuren
 • Geeft een hotel handdoek gevoel af

Minpunten

 • Niet snel drogend, alleen op lage temperatuur drogen

Bekijk de Seashell Luxor Hotel Handdoek bij deze vertrouwde webshops:


4. Walra Remade Handdoeken

De Walra Remade Handdoeken is een zeer goede handdoek die van 100% katoen gemaakt is, waarvan 70% gerecycled is en 30% nieuw. Hierdoor is het erg duurzaam en is het ook nog eens zacht en absorberend.

Bovendien heeft het een dikte van 550 g/m2, waardoor het heerlijk zacht is en droogt het ook nog snel. Verder zijn de handdoeken voorzien van een handige ophanglus en is het afgewerkt met een elegante boord.

Als laatst zijn deze handdoeken ook in verschillende maten en kleuren te verkrijgen, waarbij ze 40 graden wasbaar zijn en ook geschikt zijn voor in de droger.

Pluspunten

 • Gemaakt van 70% gerecycled katoen
 • Gemakkelijk te wassen
 • Zijn heerlijk zacht
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren

Minpunten

 • Prijzig, door de 70% gerecyclede katoen

Bekijk de Walra Remade Handdoeken bij deze vertrouwde webshops:


5. PandaHome Handdoeken

De PandaHome handdoeken zijn handdoeken van 100% katoen, die ook nog eens er zacht en dik zijn met een gewicht van 500 m/g2. Het heeft een hoge absorptiecapaciteit, maar droogt daarnaast ook weer snel op, zodat het snel klaar is voor gebruik.

Verder zijn de handdoeken van PandaHome in 9 verschillende kleuren te verkrijgen en hebben ze naast de standaard handdoek ook de grotere variant, namelijk de badhanddoek van 70x140 cm. Als laatst kunnen deze handdoek tot 40 graden gewassen worden.

Pluspunten

 • Verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren
 • Is een zacht en dik handdoek
 • Heeft een hoge absorptiecapaciteit
 • Zeer goede kwaliteit

Minpunten

 • Is net wat minder dik dan de andere handdoeken, 500 g/m2

Bekijk de PandaHome Handdoeken bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €57,45 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 5:50 pm

Conclusie

Een handdoek is een essentieel onderdeel van elke badkamer. Vooral als deze van een goede kwaliteit gemaakt is. Dit zorgt er namelijk voor dat het beter droogt door de betere absorptievermogen, maar zijn ook vaker een stuk dikker en heerlijk zacht.

Ondanks dat de consumentenbond geen lijst heeft voor de beste handdoeken, hebben wij een top 5 lijst opgesteld. Deze lijst is opgesteld aan de hand van de eigenschappen van de handdoeken, prijzen, ervaringen en reviews van andere gebruikers.

Hierdoor hoef jij je niet meer zorgen te maken over een goede kwalitatieve handdoek als je een keuze maakt uit onze top 5 lijst. Deze handdoeken zijn namelijk allemaal van hoge kwaliteit gemaakt. Het enige verschil in deze handdoeken zit hem in de kleuren, design en prijzen.

Verder ligt het natuurlijk aan de persoonlijke voorkeur en kan het budget ook een grote rol spelen bij het kiezen van de juiste handdoek. Gelukkig bestaat onze lijst dan ook uit verschillende prijzen, zodat er voor iedereen wel een geschikt handdoek bij zit.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.