PrijsKenner

Beste inductie kookplaat 70 cm

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
21
Producten
onderzocht
17
Uren
besteed
reviews collected
36
Ervaringen
verzameld
2
Webshops
vergeleken

Steeds meer mensen stappen over op inductie kookplaten en dat kunnen we ze ook niet kwalijk nemen. Als je eenmaal overgestapt bent, zou je waarschijnlijk ook niet meer terug willen naar het gasfornuis. Inductie kookplaten hebben namelijk veel voordelen. Het is veel veiliger, energiezuiniger, gemakkelijker schoon te maken en laat je keuken ook nog eens er beter uitzien.

Wil je weten welke inductie kookplaat 70 cm het beste is? Lees dan snel verder voor welke 5 inductie kookplaten van 70 cm het beste bij jou is. Zit je nog met vragen, lees dan eerst onze koopgids door. Hier vind je informatie over inductie kookplaten van 70 cm en waar je op moet letten bij het kopen van een inductie kookplaat van 70 cm. 

Ben je opzoek naar een grotere inductie kookplaat? Zie, beste inductie kookplaat 90 cm.

De 5 Beste inductie kookplaten 70 cm van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste inductie kookplaten 70 cm van 2024 op een rijtje gezet. Hierin wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de inductie kookplaten 70 cm.


1. ETNA KIF670ZT

De ETNA KIF670ZT is een geweldige inductie kookplaat van 70 cm die over de nieuwe ETNA performance inductietechniek beschikt. Hierdoor heeft deze inductie kookplaat een zeer stille werking, geeft het een stabiel en een efficiënt vermogen af en is het uitgerust met intelligent powermanagement, waardoor je de keuze krijgt om deze inductie kookplaat op 1 of 2-fase aan te sluiten.

Daarnaast is het ook nog gemakkelijk te bedienen doordat het uitgerust is met de tiptoetsbediening per kookzone, voorzien van 4 kookzones. Verder is het voorzien van van veiligheid functies, zoals restwarmte indicatie, automatische panherkenning, kinderslot, maar ook van functies als boostfunctie, pauzefunctie, warmhoudfunctie, smeltfunctie en flexzone.

Tot slot heeft de ETNA KIF670ZT de volgende nis afmetingen: 56 x 49 x 5 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Beschikt over veiligheid functies
 • Voorzien van een timer en andere speciale functies
 • De kookzones zijn samen te voegen, flexzone
 • Verkrijgbaar in twee soorten kleuren

Minpunten

 • Zonder snoer en stekker meegeleverd

Bekijk de ETNA KIF670ZT bij deze vertrouwde webshops:


2. Bosch PVS775FC5E

De Bosch PVS775FC5E Serie 6 is een goede inductie kookplaat die makkelijk te bedienen is en gemaakt is van kwaliteit die je van Bosch kan verwachten. Het is een inductie kookplaat met 4 kookzones die ook nog eens gecombineerd kan worden voor een grillplaat of braadslede.

Daarnaast is deze inductie kookplaat voorzien van de volgende functies om het koken nog veiliger en comfortabel te maken: FryingSensor Plus (reguleert de temperatuur op basis van vier braadniveaus of negen programma's), PowerBoost functie, QuickStart, Timer, overkookbeveiliging, panwaarneming en restwarmte indicatie.

Verder heeft de Bosch PVS775FC5E de volgende nis afmetingen: 56 x 49 x 5,1 cm (b x d x h) met een aansluiting op een 2 fasen.

Pluspunten

 • Beschikt over een flexzone
 • Voorzien van verschillende functies
 • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

 • Geleverd met snoer zonder stekker
 • Niet voorzien van een warmhoudfunctie

Bekijk de Bosch PVS775FC5E bij deze vertrouwde webshops:


3. Inventum IKI7028

De Inventum IKI7028 is een hele mooie inductie kookplaat door zijn randloze uiterlijk. Het is een inductie kookplaat die voorzien is van 4 kookzones, waarbij elk 9 standen, eigen timer en kookwekker heeft. Bovendien doordat het voorzien is van een powermanagement kun je zelf ervoor kiezen om hem op een 1- of 2-fase aan te sluiten.

Verder heeft deze inductie kookplaat 4 ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals automatische panherkenning, restwarmte indicatie, kinderslot en kookduurbegrenzing. Ook is het nog eens gemakkelijk te bedienen door de tiptoets en sliderbediening.

Tot slot heeft deze Inventum IKI7028 inductie kookplaat de volgende nis afmetingen: 56 x 49 x 5,8 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Goedkoopste uit de lijst met goede kwaliteit
 • Beschikt over 4 veiligheidsfuncties
 • Het is zeer eenvoudig te bedienen, zonder al te vele extra functies
 • Voorzien van powermanagement

Minpunten

 • Geleverd zonder stekker
 • Niet voorzien van flexzone

Bekijk de Inventum IKI7028 bij deze vertrouwde webshops:


4. ETNA KIF672DS

De ETNA KIF672DS is een ideale inductie kookplaat die jij kan indelen zoals jij het zou willen. Het is een inductie kookplaat die voorzien is van 4 kookzones, maar die je aan beide kanten met elkaar kunt koppelen tot 2 grote/lange kookzones.

Daarnaast heeft de glasplaat ook nog eens een speciale behandeling gekregen, waardoor die een bijzondere gematteerde look heeft. En is het een inductie kookplaat die op 2 fases met een 5-polige perilex stekker werkt.

Verder is het uitgerust met een tiptoetsbediening per kookzone en is het voorzien van functies, zoals de boostfunctie, timer, warmhoudfunctie, smeltfunctie en aankookautomaat. Als laatst heeft de ETNA KIF672DS de volgende nis afmetingen: 56 x 49 x 5 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Voorzien van 2 flexzones
 • Beschikt over verschillende functies
 • Heeft een mooi design
 • Tot wel 4x uitgeroepen als Best Reviewed

Minpunten

 • Geleverd zonder stekker
 • Niet voorzien van een speciale braadsensor

Bekijk de ETNA KIF672DS bij deze vertrouwde webshops:


5. Siemens ED775FSC5E - iQ500

De Siemens ED775FSC5E inductie kookplaat is een kookplaat die voorzien is van een combiZone, zodat je 2 kookzones tot 1 grote kookzone kunt samenvoegen. Daarnaast heeft elk kookzone zijn eigen Powerboost en timerfunctie, waarbij als de tijd verstreken is de kookzone automatisch wordt uitschakelt.

Verder is de Siemens inductie kookplaat voorzien van een touchSlider bediening, heeft het een braadsensor, powerMove en kun je op het display direct zien wat het energieverbruik was. Tot slot heeft deze inductie kookplaat de volgende nis afmetingen: 56 x 49 x 5,1 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Display met energieverbruik
 • Voorzien van flexzone
 • Beschikt over verschillende functies

Minpunten

 • Zonder stekker geleverd
 • Niet voorzien van een overkookfunctie

Bekijk de Siemens ED775FSC5E - iQ500 bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor de inductie kookplaat 70 cm

Waarom een inductie kookplaat 70 cm aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen om een inductie kookplaat 70 cm te kopen. Hieronder zijn enkele voorbeelden weergeven.

 • Veiligheid:
  Met een inductie kookplaat hoef je je geen zorgen te maken dat je het gas per ongeluk open laat staan. Daarnaast is er geen directe hitte en de kookplaat wordt alleen heet in de kookzone waar de pan op staat.
 • Efficiëntie:
  Een inductie kookplaat is de zuinigste manier om op elektriciteit te koken. Dit komt doordat warmte direct in de pan wordt gegenereerd door één kookzone in plaats van het gehele kookoppervlak, waardoor er weinig warmteverlies is.
 • Makkelijk schoon te maken:
  Omdat de inductiekookplaat zelf niet opwarmt, warmt alleen de pan op, waardoor etensresten niet op de kookplaat zal aanbranden. Dit maakt het schoonmaken erg gemakkelijk.
 • Snel opwarmen:
  Inductie kookplaten zijn veel sneller op temperatuur dan gas- of elektrische kookplaten. Dit zorgt voor comfort en efficiëntie. 

Welke aansluiting is er voor de inductie kookplaat?

Het is belangrijk om van tevoren goed na te gaan wat voor soort aansluitingen je nodig hebt. Er zijn over het algemeen twee aansluittypes voor inductie kookplaten: 1-fase aansluiting en 3-fase aansluiting.

Eenfasige aansluitingen zijn vaak geschikt voor eenvoudige, kleine inductie kookplaten met een vermogen tot 3600 watt. Deze hoef je eigenlijk alleen maar in een normaal stopcontact te steken.

Maar de meeste inductie kookplaten van tegenwoordig hebben een vermogen van meer dan 3600 watt. Dan heb je een vaak driefasige aansluiting nodig. Je hebt dus een krachtstroomstopcontact nodig voor 5 polige stekkers. In de meeste gevallen heb je hiervoor een elektricien nodig voor de installatie. 

Soorten inductie kookplaten: Inbouw- of vrijstaande inductiekookplaat

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen inductie kookplaten: vrijstaande inductie kookplaten en inbouw inductie kookplaten.

Vrijstaande inductie kookplaten zijn over het algemeen eenvoudig te installeren. Je sluit hem gemakkelijk aan door hem alleen in een stopcontact te steken. Bovendien is het gescheiden van het aanrechtblad, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken is. Deze inductie kookplaten zijn echter vaak wat duurder en hebben wat meer ruimte nodig.

Inbouw inductie kookplaten daarentegen zijn veel moeilijker te installeren omdat ze een aparte kookgroep/elektriciteit nodig hebben, waarbij vaak een professioneel nodig voor is. Wel ziet je keuken er echter veel beter uit en neemt het geen extra ruimte in beslag. Daarnaast hebben deze inductie kookplaten vaak een aanzienlijk hoger rendement. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een inductie kookplaat 70 cm?

Om jou een handje te helpen bij het kiezen voor de juiste inductie kookplaat is het handig om op de volgende punten te letten. Door rekening te houden met deze punten kun je een geschikte inductie kookplaat van 70 cm kiezen die aan jouw wensen en behoeften passen.

Grootte

Net als gas kookplaten met pitten maken inductie kookplaten gebruik van kookzones. De kookzone geeft het aantal pannen aan dat tegelijkertijd kan worden gekookt. De meeste inductie kookplaten hebben 4 kookzones, maar sommige hebben ook 5 kookzones. Dit zijn vaak inductie kookplaten van 90 cm.

Daarnaast verschillen de kookzones ook in grootte. Er zijn kookzones geschikt voor kleine pannen, grote pannen en zelfs flexzones. Met een flexzone kun je zelfs gebruik maken van een langwerpige grillplaat. Het is dan ook verstandig om van te voren te bedenken hoeveel kookzones je nodig hebt, afhankelijk van je kookbehoefte om de juiste inductie kookplaat aan te schaffen.

Afmetingen

Het is belangrijk om de afmetingen te letten. Ook als je kiest voor een standaard inductie kookplaat van 60, 70, 80 of 90 cm. Je moet er rekening mee houden dat deze inductie kookplaten niet precies de aangegeven afmetingen hebben. In werkelijkheid is het vaak iets breder of juist smaller. Meet daarom vooraf de afmetingen op van jouw werkblad en de gekozen inbouw inductie kookplaat. 

Functionaliteiten

Inductie kookplaten kunnen met verschillende functies worden uitgerust, dit verschilt natuurlijk wel per merk en model. Deze functies zorgen ervoor dat het koken nog comfortabeler en veiliger is. Het is dus aan jou om te beslissen welke functies je wilt hebben. Hier zijn enkele bekende kenmerken:

 • Boost functie
 • Kinderslot
 • Overkookbeveiliging
 • Warmhoud functie
 • Flexzone
 • Panherkenning: Een kookzone kan een pan detecteren. Als er bijvoorbeeld geen pan wordt herkent zal de kookzone automatisch uitschakelen (veiligheid functie).
 • Timer
 • Automatische uitschakeling functie

Conclusie

De inductiekookplaat van 70 cm is perfect voor iedereen die veilig, efficiënt en snel wil koken. Bovendien laat de ingebouwde inductie kookplaat je keuken er mooi en elegant uitzien.

Naast het feit dat inductie kookplaten energiezuinig en veilig in het gebruik zijn, hebben veel inductie kookplaten ook allerlei functies om koken nog veiliger en gemakkelijker te maken. Bij het zoeken naar de beste 70 cm inductiekookplaat is het belangrijk om op de volgende punten te letten, zoals aansluitingen, aantal kookzones, eigenschappen en bediening.

Verder doordat de kookbehoeften van iedereen anders is, kan het kiezen van de beste inductie kookplaat van 70 cm erg moeilijk zijn. Om jouw keuze gemakkelijker te maken hebben wij een top 5 lijst gemaakt, zodat je met een inductiekookplaat van 70 cm uit onze top 5 lijst je altijd goed zit. Deze zijn gebaseerd op verschillende factoren waardoor ze tot de beste merken van inductie kookplaten behoren. 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.