PrijsKenner

Beste inductie kookplaat 90 cm

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
16
Producten
onderzocht
15
Uren
besteed
reviews collected
49
Ervaringen
verzameld
2
Webshops
vergeleken

Steeds meer mensen stappen over op een inductie kookplaat en wij geven ze ook geen ongelijk. Ben je eenmaal gewend geraakt aan een inductie kookplaat, dan zal je waarschijnlijk ook nooit meer teruggaan naar een gasfornuis. Een inductie kookplaat biedt namelijk vele voordelen. Zo zijn ze een stuk veiliger, is het energiezuiniger, gemakkelijker schoon te maken en ziet het er ook nog eens mooi uit in de keuken.

Ben je benieuwd welke inductie kookplaat 90 cm voor jou het meest geschikt is? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 inductie kookplaat 90 cm de beste zijn. Heb je nog je twijfels of vragen waar je mee zit? Bekijk gerust eerst onze koopgids. Hierin worden een aantal informatie beschreven over de inductie kookplaat 90 cm en wordt er beschreven waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een inductie kookplaat 90 cm.

Ben je opzoek naar een kleinere inductie kookplaat? Zie, Beste inductie kookplaat 70 cm.

De 5 Beste inductie kookplaten 90 cm van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste inductie kookplaten 90 cm van 2024 op een rijtje gezet. Hierin wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de inductie kookplaten 90 cm.


1. Siemens EH975LVC1E - iQ300 - Inbouw Inductiekookplaat

De Siemens EH975LVC1E is een van de krachtigste inductie kookplaat 90 cm van de lijst. Deze inductie kookplaat sluit je dan ook aan op een 3-fase-aansluiting. Het is een inductie kookplaat die voorzien is van 5 kookzones en te bedienen is met een touchbediening slider.

Daarnaast beschikt deze inductie kookplaat over verschillende functies, zoals powerBoost, timer, braadSensor Plus (voorkomt aanbakken), kinderslot, automatische uitschakeling, FryingSensor Plus en ReStart functie.

Verder heeft deze Siemens EH975LVC1E de volgende Nis afmetingen: 88 x 50 x 2 cm (b x d x h )

Pluspunten

 • Kookplaat met veel vermogen
 • Eenvoudig te bedienen
 • Beschikt over haast alle functies
 • Voorzien van 17 vermogensstanden
 • Maakt gebruik van een digitaal display

Minpunten

 • Meegeleverd met snoer zonder stekker
 • De kookzones zijn niet samen te voegen

Bekijk de Siemens EH975LVC1E - iQ300 - Inbouw Inductiekookplaat bij deze vertrouwde webshops:


2. Inventum IKI9035 - Inbouw inductie kookplaat - Zwart

De Inventum IKI9035 is een geweldige inductie kookplaat met een facetrand aan de voorzijde. Deze inductie kookplaat is voorzien van 5 kookzones, waar elk in 9 verschillende standen in te stellen is. Daarnaast heeft deze inductie kookplaat een flexibele kookzone (bridgefunctie). Hierdoor kun je aan de linker of rechterkant de 2 kookzones aan elkaar koppelen tot een grote grillplaat of braadslede.

Verder is de Inventum IKI9035 erg eenvoudig te bedienen door de tiptoetsen met sliders en beschikt het over verschillende soorten functies, zoals boostfunctie op alle kookzones, timer, panherkenning, restwarmte indicatie, kinderslot en automatische uitschakeling.

Als laatst heeft deze Inventum IKI9035 inductie kookplaat de volgende nis afmetingen: 87 x 49 x 5,6 cm (b x d x h) en werkt deze kookplaat op 2 fases aansluiting met een 5-polige perilex stekker.

Pluspunten

 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Extra grote kookzone in het midden
 • Zowel linker als rechterkant zijn de kookzones aan elkaar te koppelen
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Voorzien van vele functies en veiligheid

Minpunten

 • Met snoer geleverd zonder stekker

Bekijk de Inventum IKI9035 - Inbouw inductie kookplaat - Zwart bij deze vertrouwde webshops:


3. Bosch PIV975DC1E - Serie 8 - Inbouw Inductiekookplaat

De Bosch PIV975DC1E is een inductie kookplaat die je het koken en bakken een stuk gemakkelijker maakt door zijn verschillende functies en technieken. Het maakt gebruik van 5 kookzones die te bedienen zijn via touchbediening en tot wel 17 verschillende vermogensstanden tot je beschikking hebt.

Daarnaast maakt het gebruik van de volgende functies en technieken, PerfectFry, Power Boost, Restart, Timer met uitschakeling, Kinderbeveiliging, Overkook beveiliging, Pan Boost en Display met energieverbruik. Als laatst heeft de Bosch PIV975DC1E de volgende nis afmetingen: 88 x 49 x 5,1 cm (b x d x h) en maakt het gebruik van een 3-fase-aansluiting met 5-polige Perilex stekker

Pluspunten

 • Maakt gebruik van een braadsensor voor mals en sappig vlees
 • Heeft een brede bedieningspaneel van 30 cm waarop alles te zien en bedienen is
 • Beschikt over verschillende functies en technieken voor goede kookresultaten

Minpunten

 • Snoer zonder stekker geleverd
 • De kookzones zijn niet koppelbaar

Bekijk de Bosch PIV975DC1E - Serie 8 - Inbouw Inductiekookplaat bij deze vertrouwde webshops:


4. AEG IKE9547SFB inbouw inductiekookplaat (2-fasen)

De AEG IKE9547SFB inductie kookplaat is een kookplaat die een 2-fase-aansluiting gebruikt. Het is een veelzijdige inductie kookplaat die voorzien is van 5 kookzones waarvan er 1 Flexibridgekookzone is, zodat je een grote langwerpige kookzone krijgt.

Daarnaast is de AEG IKE9547SFB inductie kookplaat voorzien van de volgende functies om het koken nog makkelijker te maken: PowerSlide-functie, PowerBooster functie, Automatische panherkenning, Aankookautomaat, Kinderbeveiliging, Countup Timer, Pauze-functie, optiHeat Control en Hob²Hood.

Verder heeft de AEG IKE9547SFB de volgende nis afmetingen: 88 x 49 x 4,4 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Facet geslepen zijkanten
 • Beschikt over verschillende functies
 • De kookzones zijn samen te voegen
 • Maakt gebruik van een 2-fase-aansluiting

Minpunten

 • Geleverd zonder stekker

Bekijk de AEG IKE9547SFB inbouw inductiekookplaat (2-fasen) bij deze vertrouwde webshops:


5. ETNA KI290ZT

€372,00
Uitverkocht
Coolblue.nl

De ETNA KI290ZT is een inductie kookplaat die simpel is maar gewoon doet wat het moet doen. Het is voorzien van een 5 kookzones en wordt met een 3-fase-aansluiting aangesloten.

Daarnaast is het voorzien met de volgende veiligheidfuncties, restwarmte indicatie, kinderslot, kookduurbegrenzing en panherkenning. Verder is het voorzien van een boostfunctie, pauzestand en heeft het een centrale timer en een aparte timer per kookzone.

Tot slot heeft de ETNA KI290Z de volgende nis afmetingen: 89 x 52 x 6 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Voorzien van verschillende veiligheidsfuncties
 • Beschikt over een timer en boostfunctie
 • Een goede instapmodel voor inductie kookplaat

Minpunten

 • De kookzones zijn niet samen te voegen
 • Zonder stekker geleverd

Bekijk de ETNA KI290ZT bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor de inductie kookplaat 90 cm

Waarom een inductie kookplaat 90 cm aanschaffen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een inductie kookplaat aanschaffen. Om jou een beter beeld hiervan te geven wordt hieronder enkele voorbeelden gegeven:

 • De Veiligheid: Er is bij een inductie kookplaat geen open vuur, je hoeft niet bang te zijn dat je het gas per ongeluk open heb laten staan en de kookplaat wordt niet heet, behalve bij de kookzones waar de pan op staat.
 • Efficiëntie: Een inductie kookplaat is het zuinigste manier van het koken op elektriciteit. Er gaat namelijk zeer weinig warmte verloren, omdat de warmte direct in de pan wordt opgewekt van een kookzone en niet het gehele kookoppervlakte.
 • Gemakkelijk schoon te maken: De etensresten zullen niet op de kookplaat vast branden, omdat de inductie kookplaat zelf niet heet wordt, maar alleen de pan wordt heet. Hierdoor is het erg gemakkelijk schoon te maken.
 • Snel warm: De inductie kookplaat komt veel sneller op temperatuur dan gas- of elektrische kookplaat. Wat voor gemak en efficiëntie zorgt.

Soorten inductie kookplaten: Inbouw- of vrijstaande inductiekookplaat

Er zijn twee grote verschillende inductie kookplaten, namelijk een vrijstaande inductie kookplaat of een inbouw inductie kookplaat.

Vrijstaande kookplaat is over het algemeen gemakkelijk te installeren. Je hoeft alleen een stekker in de stopcontact te steken. Daarnaast staan deze los van het aanrechtblad, waardoor ze dus ook eenvoudig te verplaatsten en te gebruiken zijn. Wel zijn deze inductie kookplaten vaak duurder en nemen meer ruimte in beslag.

Een inbouw inductie kookplaat is dan weer een stuk lastiger te installeren, waarbij je vaak een professional in moet schakelen, omdat je een aparte kookgroep of krachtstroom nodig hebt. Wel geeft dit een veel mooiere uitstraling aan de keuken en neemt het geen extra ruimte in beslag. Daarnaast hebben deze inductie kookplaten ook vaak een stuk hogere vermogen.

Welke aansluitingen zijn er voor inductie kookplaten?

Het is belangrijk dat je van te voren goed kijkt naar wat voor aansluiting jij nodig hebt. Een inductie kookplaat komt over het algemeen voor in twee soorten aansluitingen, de 1-fase-aansluiting of de 3-fase-aansluiting.

De 1-fase-aansluiting is vaak geschikt voor bij een eenvoudige en kleinere inductie kookplaten die een vermogen hebben tot 3600 watt. Deze aansluitingen kun je meestal gewoon op het reguliere stopcontact aansluiten.

Maar heb je een inductie kookplaat die een hoger vermogen heeft dan 3600 watt, wat tegenwoordig bijna altijd is bij de moderne inductie kookplaten. Dan heb je een 3-fase-aansluiting nodig. Hierdoor heb je een krachtstroomstopcontact nodig voor de 5-polige stekker. In de meeste gevallen moet je een elektricien inschakelen om dit te laten installeren.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een inductie kookplaat?

Om jou een handje te helpen bij het kiezen voor de juiste inductie kookplaat is het handig om op de volgende punten te letten. Door rekening te houden met deze punten kun je een geschikte inductie kookplaat van 90 cm kiezen die aan jouw wensen en behoeften passen.

Kookzones

Net als bij een gas kookplaat die pitten heeft, maakt de inductie kookplaat gebruik van de kookzones. De kookzones geeft weer met hoeveel pannen je tegelijkertijd kunt koken. De meeste inductie kookplaten hebben 4 kookzones, maar er zijn ook inductie kookplaten met 5 kookzones. Vaak zijn dit wel de inductie kookplaten van 90 cm.

Daarnaast kan de grootte van een kookzone variëren. Zo zijn er kookzones geschikt voor kleine pannen, grote pannen of zelfs een flexzone. Hierdoor kun je zelfs gebruik maken van een grillplaat. Het is dus goed om van te voren al rekening te houden met het aantal kookzones die je zou willen hebben, zodat het bij je kookbehoeften past.

Afmetingen

Het is belangrijk om te letten op de afmetingen. Al ga je voor de standaard 60, 70, 80 of 90 cm inductie kookplaten. Je moet er rekening mee houden dat deze inductie kookplaten niet precies deze afmetingen hebben. In het werkelijkheid zijn ze vaak ietsjes breder of juist smaller. Meet dus goed van te voren op wat de afmetingen van je aanrecht zijn en van het gekozen inbouw inductie kookplaat model.

Bediening

De bediening bij een inductie kookplaat kan per model en merk verschillen. Bovendien verschilt het ook per persoon wat hij/zij het fijnst vinden. De meest voorkomende bediening is de tiptoets bediening (touchbediening), met plusjes en minnen of met een slider. Door je vinger over de slider te schuiven kun je het vermogen aanpassen.

Functionaliteiten

Een inductie kookplaat kan voorzien zijn van verschillende functies. Dit verschilt weer per merk en model. De functies kunnen voor extra gemak of veiligheid zorgen voor bij het koken. Het is dan ook per persoon verschillend welke functies zij graag zou willen hebben. Hieronder worden de bekendere functies opgesomd:

 • Warmhoud functie
 • Boost functie
 • Kinderslot
 • Panherkenning: Een kookzone kan een pan detecteren. Als er bijvoorbeeld geen pan wordt herkent zal de kookzone automatisch uitschakelen (veiligheid functie).
 • Overkookbeveiliging
 • Timer
 • Automatische uitschakeling functie

Conclusie

Een inductie kookplaat 90 cm is een goede keuze voor mensen die graag veilig, efficiënt en snel willen koken. Bovendien zorgt een inbouw inductie kookplaat ook nog eens dat je keuken er mooi en strak uitziet.

Naast dat een inductie kookplaat energiezuinig en veilig te gebruiken is, bieden vele inductie kookplaten ook nog eens verschillende functies, zodat je nog veiliger en gemakkelijker kunt koken. Tijdens je zoektocht naar de beste inductie kookplaat 90 cm is het belangrijk om op de volgende punten te letten, zoals de aansluiting, aantal kookzones, functionaliteiten en bediening.

Het erg moeilijk om de beste inductie kookplaat 90 cm te kiezen, omdat de kookbehoeften van iedereen anders zijn. Wel proberen wij uw keuze gemakkelijker te maken. Je kunt bijna niet fout gaan bij het kiezen van een inductie kookplaat 90 cm uit onze top vijf lijst. Deze zijn gebaseerd op verschillende factoren waardoor ze tot de beste merken van inductie kookplaten behoren.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.