PrijsKenner

Beste kleine Airfryer van 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
16
Producten
onderzocht
14
Uren
besteed
reviews collected
33
Ervaringen
verzameld
4
Webshops
vergeleken

Iedereen heeft wel eens van een airfryer gehoord. Het is een keukenapparaat dat gebruikmaakt van hete lucht om voedsel te bakken, grillen en/-of roosteren zonder de toevoeging van veel tot geen olie.

Maar er zijn verschillende modellen airfryers namelijk de grote (standaard) airfryer en de kleine airfryer. Wij gaan het in deze artikel hebben over de kleine airfryer. De kleine airfryer is een speciaal ontworpen airfryer voor diegenen met beperkte ruimte in de keuken of die niet veel voedsel willen bereiden in één keer.

Het is begrijpelijk dat de zoektocht naar de juiste kleine airfryer lastig kan zijn. Er zijn namelijk veel verschillende kleine airfryers op de markt. Wij proberen jouw zoektocht naar de juiste kleine airfryer te vergemakkelijken.

Heb je nog je twijfels of vragen waar je mee zit? Bekijk gerust eerst onze koopgids. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over de kleine airfryer en wordt er beschreven waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een kleine airfryer.

De 5 beste kleine Airfryers

Hieronder hebben wij een top 5 beste airfryers van 2024 op een rijtje gezet om jouw keuze te vergemakkelijken. Elk airfryer wordt vervolgens uitgebreid beschreven met zijn voor/-nadelen en over de specificaties van de kleine airfryers.


1. Philips Airfryer Essential HD9252/90

De Philips Airfryer Essential HD9252/90 is een ideale kleine airfryer. Met deze kleine airfryer kun je tot wel 90% minder vet gezond frituren dankzij de Rapid Air-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het eten krokant is aan de buitenkant en zacht van binnen.

Bovendien is koken met de kleine airfryer energiezuiniger en tot 60% goedkoper dan het gebruik van een oven. De airfryer is geschikt voor 2-3 personen en heeft een digitale touchscreen waarmee je de bereidingstijd en temperatuur preciezer kunt instellen. Je kunt ook 2 favoriete instellingen opslaan.

Verder kun je gebruik maken van de NutriU-app om recepten te ontdekken en kun je kiezen uit 7 snelkeuze programma's. De airfryer is ook makkelijk schoon te maken, doordat het vaatwasmachinebestendig is en er zijn bijpassende accessoires beschikbaar.

Als laatst is deze airfryer ook nog eens voorzien van een geïntegreerde timer, warmhoudmodus, automatische uitschakeling en een coolwall-behuizing.

Pluspunten

 • Digitale touscreen
 • Eenvoudig te onderhouden
 • Slimme functies
 • Goede prijs-kwaliteit

Minpunten

 • Geen

Bekijk de Philips Airfryer Essential HD9252/90 bij deze vertrouwde webshops:


2. Princess 182020 Digitale Aerofryer

De Princess 182020 Digitale Aerofryer XL is een multifunctionele kleine airfryer die geschikt is voor gezonde bereidingstechnieken zoals frituren, bakken, grillen, braden en roosteren. De inhoud van de friteuse is 3.2 liter, waarmee je ongeveer 500 gram friet kunt bakken.

Bovendien heeft het een digitale display waaruit je uit acht voorgeprogrammeerde programma's kunt kiezen en ook waar je de temperatuur zelf kan instellen.

De Princess 182020 Digitale Aerofryer XL gebruikt circulerende hete lucht in combinatie met de juiste baktemperatuur dankzij de High Speed Air Convention Technology, waardoor er geen olie meer nodig is om voedsel te bereiden.

Verder is deze kleine airfryer handig om gerechten op te warmen zonder dat ze uitdrogen, zoals in de magnetron. Tot slot is de Princess Aerofryer makkelijk en veilig te gebruiken door de instelbare timer en de oververhittingsbeveiliging.

Pluspunten

 • Voorzien van 8 voorgeprogrammeerd bakprogramma’s
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Beschikt over timer
 • Mogelijk om zonder olie te bakken

Minpunten

 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet voorzien van een warmhoudfunctie

Bekijk de Princess 182020 Digitale Aerofryer bij deze vertrouwde webshops:


3. BluMill Mini Airfryer

De BluMill Airfryer Mini is een compacte en veelzijdige kleine airfryer die geschikt is voor gezond frituren, bakken, grillen, braden, roosteren, verwarmen, warm houden en ontdooien.

Deze kleine airfryer gebruikt snelle luchtcirculatie om eten te bereiden zonder dat er frituurvet aan toegevoegd hoeft te worden. Hierdoor krijgen de gerechten een knapperige korst, maar blijven ze sappig van binnen.

Verder is de Airfryer Mini eenvoudig te gebruiken. Je kunt de temperatuur en tijd instellen met de twee draaibare knoppen, waarbij de timer tot 30 minuten kan worden ingesteld en de temperatuurregelaar van 80 tot 200 graden Celsius.

Als laatst is het een gemakkelijk te reinigen apparaat dat veilig en zuinig is voor dagelijks gebruik. Dankzij de ingebouwde oververhittingsbeveiliging schakelt het automatisch uit bij oververhitting.

Pluspunten

 • Eenvoudig te bedienen
 • Tot wel 80% minder vet
 • Antiaanbaklaag
 • Voorzien van oververhittingsbeveiliging

Minpunten

 • Korte timer
 • Geen digitale display

Bekijk de BluMill Mini Airfryer bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €49,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 6:22 am

4. Tristar Airfryer FR-6980

De Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer is perfect als je op zoek bent naar een compacte airfryer voor 1 of 2 personen. Met een inhoud van 2 liter is hij geschikt voor het bereiden van allerlei maaltijden, van muffins, koekjes en broodjes tot kippenpootjes, aardappeltjes, groenten en vis.

Dankzij de technologie van hete lucht op hoge snelheid bereid je deze maaltijden zonder of met weinig olie. De Tristar Mini Crispy Fryer heeft een compact design en is daardoor zeer slank, neemt weinig ruimte in beslag en is perfect voor gebruik op de camping.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen dankzij het analoge bedieningspaneel met timer en temperatuurknop. De temperatuur kan worden ingesteld van 80⁰C tot 200⁰C en de timer met signaal tot 30 minuten.

De kleine airfryer is veilig te gebruiken dankzij de oververhittingsbeveiliging, het cool touch handvat en anti-slipvoetjes. Tot slot is het voorzien van een antiaanbaklaag waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over aanbranden of schoonmaken.

Pluspunten

 • Compact design
 • Geschikt voor op de camping
 • Eenvoudig te bedienen
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Budget kleine airfryer

Minpunten

 • Niet voorzien van automatische kookprogramma
 • Geen digitale display

Bekijk de Tristar Airfryer FR-6980 bij deze vertrouwde webshops:


5. Inventum GF350HLD

Als laatst de Inventum airfryer GF350HLD, dit is een goede kleine airfryer als je op zoek bent naar een compacte en veelzijdige airfryer. Deze kleine airfryer heeft een inhoud van 3,5 liter en is goed voor het bereiden van frites en snacks voor 1 of 2 personen.

Dankzij de geavanceerde heteluchttechnologie kun je bakken, braden, grillen en roosteren zonder het gebruik van veel olie of vet, waardoor het eten gezonder is.

Bovendien is de bediening van de airfryer eenvoudig, met de tiptoetsen op het digitale display kun je kiezen uit 8 automatische programma's of zelf de temperatuur en baktijd instellen. Tijdens het bakken kun je de resterende tijd aflezen op het display.

Verder is het schoonmaken ook een fluitje van een cent, de pan en de frituurmand met antiaanbaklaag zijn namelijk vaatwasserbestendig. Als laatst is het ook nog eens veilig in gebruik doordat het voorzien is van anti-slipvoetjes, oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling als de ingestelde baktijd verlopen is.

Pluspunten

 • Digitale display met tiptoetsen
 • Voorzien van voorgeprogrammeerde kookprogramma's
 • Vaatwasserbestendig
 • Bakcapaciteit van z'n 1000 gram

Minpunten

 • Geen

Bekijk de Inventum GF350HLD bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor kleine airfryers

Waarom een kleine airfryer aanschaffen?

Het aanschaffen van een kleine airfryer kan verschillende redenen hebben. Hieronder staan enkele voorbeelden van redenen om een kleine airfryer aan te schaffen.

 • Ruimtebesparing: Een kleine airfryer neemt eenmaal minder ruimte in beslag en is daarom geschikt voor huishoudens die beperkte ruimte hebben.
 • Gebruiksgemak: Het is gemakkelijk te bedienen en te reinigen en is ideaal voor gebruikers die niet veel tijd hebben of niet graag van koken houden.
 • Het is gezonder: De standaard frituur gebruikt veel olie om te frituren maar een airfryer gebruikt geen of weinig olie om voedsel voor te bereiden.
 • Het is multifunctioneel: Met een (kleine) airfryer is het geschikt om verschillende gerechten voor te bereiden, zoals friet, groenten, vlees en/-of vis.
 • Kostenbesparing: Een kleine airfryer is meestal goedkoper dan de standaard airfryer, waardoor het een betaalbare optie is voor diegenen die op hun budget letten.

Wat is het verschil tussen een kleine en een grote airfryer?

De werking van zowel de kleine airfryer als de grote airfryer zijn hetzelfde. Het zijn ook eenmaal dezelfde apparaturen. Het grootste verschil tussen deze twee apparaten zit hem dan ook voornamelijk in zijn formaat.

De kleine airfryer is compacter en neemt ook minder ruimte in beslag vergeleken met de grotere airfryer. Doordat het compacter is, zijn deze airfryers geschikter voor gebruikers met beperkte ruimtes.

Een ander belangrijk verschil is de capaciteit, omdat de kleine airfryer compacter is kan er ook minder voedsel tegelijkertijd bereid worden. Dit maakt de kleine airfryer minder geschikt als je voor een grotere groep wilt voorbereiden.

Als laatst zit er ook een groot verschil in de prijzen. Zo zijn de grotere airfryers vaak een stuk duurder dan de kleinere airfryers.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kleine airfryer?

Bij het aanschaffen van een kleine airfryer is het handig om op de volgende punten te letten, zodat je de juiste keuze maakt en de kansen verkleint op een miskoop van een kleine airfryer.

Inhoud

Tijdens je zoektocht is één van de eerste dingen waar je naar kijkt de inhoud van een airfryer. De inhoud van een kleine airfryer varieert van 0,5 liter tot 2,5 liter en van een grote airfryer is dit zo 2 liter tot 4 liter.

Een kleine airfryer zal geschikt voor z'n 2 à 3 personen en is dus ideaal als je een kleinere gezin hebt of niet in één keer veel voedsel wilt voorbereiden.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden dat de grootte van een airfryer niet altijd in samenhang is met de capaciteit van de airfryer. Zo kunnen sommige kleine airfryers een grootte binnen mand/pan hebben waardoor de capaciteit alsnog even groot is als een grotere airfryer.

Vermogen

De vermogen van een kleine airfryer is ook een belangrijk punt om te letten. De vermogen bepaald namelijk de efficiëntie en hoe snel het voedsel voorbereid kan worden.

Een hoog vermogen betekent dat de lucht in de airfryer sneller verwarmd wordt, waardoor je een kortere bereidingstijd hebt en consistente eindresultaat krijgt. Denk hierbij aan dat 600 watt aan de lage kant zit en 800 watt of hoger aan de hogere kant van een airfryer vermogen.

Maar een hoge vermogen is niet altijd de beste keuze. Dit heeft namelijk te maken met de thuis situatie en wat jij precies wilt voorbereiden. Een lager vermogen kan bijvoorbeeld zorgen voor minder energie verbruik en is in meeste gevallen ook zuiniger dan een grote airfryer.

Gebruiksgemak

De gebruiksgemak kan vaak doorslaggevend zijn om de airfryer aan te schaffen. De volgende punten kunnen kleine airfryers bieden als gebruiksgemakken:

 • Het is ruimtebesparend vergeleken met de standaard airfryer, doordat het compacter is.
 • Efficiënt: Een (kleine) airfryer is vaak veel efficiënter en sneller in het voorbereiden van voedsel vergeleken met een traditionele friteuse.
 • Een timer functie kan erg handig zijn. Veel (kleine) airfryers zijn voorzien van een timer functie, waardoor je de bereidingstijd kan instellen van het voedsel. Hierdoor hoef je niet steeds te controleren en op de tijd te letten.
 • Het automatisch uitschakelen: Dit is een handige functie, omdat de airfryer na een bepaalde tijd zichzelf zal uitschakelen als het niet meer gebruikt wordt. Dit zal het risico op ongelukken verkleinen en het bespaart energie.
 • Een lange snoerlengte, een langere snoerlengte kan de flexibiliteit van die airfryer verhogen. Het is belangrijk om rekening te houden met de snoerlengte, zodat je weet of die geschikt zal zijn voor in jouw keuken.

Wat zijn de voor en nadelen van een kleine airfryer

Natuurlijk zijn er ook nadelen en niet alleen maar voordelen bij een kleine airfryer. Hieronder beschrijven wij de belangrijkste voor en nadelen van een kleine airfryer.

Voordelen

 • Geschikt voor kleinere huishoudens: Doordat je kleinere porties in één keer kunt voorbereiden.
 • Kostenbesparing: Het is vaak goedkoper dan de grotere variant en is daarnaast ook vaak zuiniger.
 • Gebruiksgemak: Een kleine airfryer is eenvoudig te bedienen en ook nog eens gemakkelijk te reinigen.
 • Ruimtebesparend: Doordat het compacter is is de kleine airfryer zeer geschikt voor kleine keukens.
 • Verschillende gerechten bereiden: Met een (kleine) airfryer kun je gemakkelijk verschillende soorten voedsel voorbereiden. Het hoeft niet alleen frituur(snacks) te zijn maar je kunt er ook vlees, vis of groenten in voorbereiden.

Nadelen

 • Functionaliteit: Een kleinere airfryer kan minder instellingen hebben, waardoor je bijvoorbeeld een gerecht minder precies kunt koken.
 • Capaciteit: Het heeft een kleinere capaciteit vergeleken met de grotere variant. Hierdoor kan je minder voedsel in één keer voorbereiden en is dan ook minder geschikt voor grotere groepen.
 • Bereidingstijd: Het kan wat langer duren om in een kleine airfryer voor te bereiden dan bij een grotere airfryer, omdat je misschien in meerdere batches moet voorbereiden of door de lagere vermogen.

Conclusie

De kleine airfryer is een handige airfryer die geschikt is voor huizen met beperkte ruimtes of voor gebruikers die niet veel voedsel in één keer willen voorbereiden. Het is lastig om voor ons één beste kleine airfryer uit te kiezen. Dit heeft namelijk te maken dat iedereen net naar iets anders opzoek is.

Het is belangrijk om bij je aanschaf te denken aan welke gebruiksgemakken, functionaliteiten en vooral voor hoeveel personen je het gaat gebruiken. Hierdoor kan je gerichter naar een kleine airfryer zoeken en de ideale airfryer aanschaffen.

Verder kun je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een keuze maakt uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk kleine airfryer is allemaal even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.