PrijsKenner

Beste kokoswater 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
15
Producten
onderzocht
13
Uren
besteed
reviews collected
21
Ervaringen
verzameld
3
Webshops
vergeleken

Kokoswater is over de jaren heen enorm populair geworden in Nederland. Dit is ook niet zo gek, want kokoswater wordt als een gezonde en natuurlijke dorstlesser beschouwd en een alternatief is voor frisdrank en sportdranken.

Maar helaas zijn niet alle kokoswater even goed. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die de kwaliteit van het kokoswater kan beïnvloeden. Zo is de kokosnoot type belangrijk, maar ook het productieproces en de bewaaromstandigheden.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op het kokoswater en zullen we de voordelen en nadelen bespreken, zodat jij een overzichtelijk beeld krijgt over het kokoswater. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze maken voor het juiste kokoswater.

De 5 Beste kokoswater van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste kokoswater van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over het kokoswater en wat de voor/-nadelen van het kokoswater zijn.


1. I am Superjuice Coconut

I am Superjuice Coconut is een natuurlijk 100% puur kokoswater drankje met kleine kokospulp erin. Deze kokoswater zorgt voor een frisse en zoete smaak doordat het uit de jonge groene kokosnoten komt.

Daarnaast zorgt het ook voor een hydraterende werking en is het voorzien van antioxidanten, wat weer zorgt voor een gezonde levensstijl. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van concentraat, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen.

Pluspunten

 • 100% puur kokoswater
 • Bevat antioxidanten
 • Voorzien van voedingsstoffen
 • Niet voorzien van extra toegevoegde ingrediënten
 • In een verpakking van 12 geleverd

Minpunten

 • Geen

Bekijk de I am Superjuice Coconut bij deze vertrouwde webshops:


2. BAMBOO TREE Kokoswater

Bamboo Tree kokoswater is een goede keuze voor een gezonde en verfrissende kokoswater drankje. Het bestaat uit 100% natuurlijk kokoswater en is hierbij ook nog eens vrij van toegevoegde suikers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Bamboo Tree is een merk dat afkomstig is uit Vietnam. Het is daar ook een zeer bekend merk waar allemaal producten dagelijks zowel thuis als in de professionele keukens gebruikt worden. Verder komt deze kokoswater uit jonge groene kokosnoten, waardoor het een zoete en frisse smaak heeft.

Pluspunten

 • Hoge kwalitatief merk
 • 100% natuurlijk
 • Zonder extra toevoegingen
 • Bevat voedingsstoffen en antioxidanten

Minpunten

 • Geen

Bekijk de BAMBOO TREE Kokoswater bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €44,42 Bekijken
bol.com Bol.com €33,99
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: April 21, 2024 10:23 am

3. Coconaut Kokoswater

De Coconaut Kokoswater is een bruisend kokosdrankje die van 100% kokoswater is gemaakt van jonge kokosnoten uit Vietnam. Het is een zeer goede vervanger voor calorierijke sappen of mineraalwater.

Bovendien is het een drankje dat voorzien is van natuurlijke ingrediënten zonder dat er kunstmatige suikers of bewaarmiddelen eraan toegevoegd zijn. Verder wordt dit drankje ook gebruikt door atleten als isotone drankje.

Pluspunten

 • 100% kokoswater
 • Zonder kunstmatige suikers of andere toevoegingen
 • Geschikt voor mensen met glutenvrij, vegetarisch en veganistisch dieet

Minpunten

 • Bruisend, niet iedereen houdt hiervan

Bekijk de Coconaut Kokoswater bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €37,95
Uitverkocht
Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: April 21, 2024 10:23 am

4. Foco coconut water

De Foco coconut water is een zeer bekende kokoswater die iedereen waarschijnlijk wel eens heeft gezien. Het is een 100% pure kokoswater zonder toegevoegde ingrediënten verpakt in een Tetra pak.

Deze kokoswater is ongeopend ook bij kamertemperatuur houdbaar en anders gekoeld en binnen 3 dagen te consumeren. Dit is mogelijk doordat het via het UHT-proces geproduceerd is. Dit is een manier om de kokoswater zonder toevoegingen verpakt en bewaard te kunnen worden.

Pluspunten

 • 100% pure kokoswater
 • Ook op kamertemperatuur houdbaar
 • Voorzien van elektrolyten
 • Bevat goede voedingsstoffen

Minpunten

 • Geen

Bekijk de Foco coconut water bij deze vertrouwde webshops:


5. KoRo Biologisch kokoswater

De KoRo kokoswater is een kokoswater die gemaakt is van biologische jonge kokosnoten. Het is een isotone drankje met ook nog belangrijke voedingsstoffen. Dit kokoswater is volgens een unieke recept in Duitsland geproduceerd.

Er is met meer dan 25 verschillende soorten kokoswater getest en met verschillende correcties gewerkt in de mengverhoudingen. Hieruit is vervolgens een perfecte mengverhouding uitgekomen die aan alle eisen voldoet. Het is vers, heeft een tropische smaak en bevat ook nog eens belangrijke voedingsstoffen.

Pluspunten

 • Biologisch
 • Bevat belangrijke voedingsstoffen
 • 100% kokoswater

Minpunten

 • Zeer prijzig

Bekijk de KoRo Biologisch kokoswater bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor het kokoswater

Wat is kokoswater?

Kokoswater is een heldere vloeistof die zich in kokosnoten bevindt. De kokoswater is een natuurlijke en voedzame drank, doordat het uit natuurlijke ingrediënten zonder dat er extra suikers eraan toegevoegd wordt.

Hierdoor wordt het ook vaak gebruikt als een alternatief voor een sportdrank of frisdrank. Naast dat kokoswater weinig calorieën bevat en rijk is aan voedingstoffen, elektrolyten en antioxidanten wordt het ook al eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden en tegenwoordig steeds meer in verzorgingsproducten.

Waarom kokoswater aanschaffen?

Kokoswater wordt aangeschaft doordat het vele voordelen aan het lichaam en de gezondheid kan bieden. Hieronder worden enkele van deze redenen beschreven:

 • Zorgt voor een goede hydratatie. Kokoswater is een natuurlijke dorstlesser die rijk is aan elektrolyten, zoals natrium, magnesium en kalium. Deze stoffen gaan bij het zweten verloren maar zijn nodig om het evenwicht van lichaamsvloeistoffen te behouden.
 • Voorzien van voedingsstoffen en antioxidanten. Het is voorzien van voedingsstoffen, zoals calcium, ijzer en vitamine C. Daarnaast bevat het ook antioxidanten die het lichaam helpt bij het verminderen van ontstekingen.
 • Gezondheidsvoordelen: Kokoswater kan helpen bij het verlagen van bloeddruk, ook kan het de spijsvertering bevorderen en zelfs het risico op hartaandoeningen verminderen.
 • Het helpen bij gewichtsverlies, doordat kokoswater caloriearm is en minder suiker bevat vergeleken met sportdrankjes of frisdranken is kokoswater een goede vervangingsmiddel om het bij je voedingsroutine toe te voegen.

Welk kokoswater is de beste?

Het is niet te zeggen welk kokoswater het beste is. Dit heeft namelijk te maken met de persoonlijke voorkeuren. Wel kan er rekening gehouden worden met de volgende factoren om een goede kwalitatieve kokoswater te drinken:

 • De versheid: Een vers en onbewerkte kokoswater is in principe het beste. Denk hierbij aan kokoswater die direct uit de kokosnoot gedronken wordt. Een kokoswater die al meer dan 4 uur blootgesteld is aan hoge temperaturen kan het water al doen bedreven.
 • Leeftijd van de kokosnoot: Kokoswater komt van nature uit de jonge groene kokosnoten. Maar je hebt ook rijpere kokosnoten deze zijn bruin en hebben minder veel water. Over het algemeen zijn de jonge groene kokosnoten het best, lekkerst met meeste voedingsstoffen.
 • Kwaliteit: Het is belangrijk om een kokoswater te kiezen waarbij er geen conserveringsmiddelen of kunstmatige ingrediënten aan toegevoegd zijn.

Waar moet er rekening gehouden worden bij het aanschaffen van kokoswater?

Voor het kiezen van een juiste kokoswater is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten:

Soort kokosnoot

De soort kokosnoot kan een belangrijke rol spelen in de smaak maar ook de voedingswaarde. Zo bevat een jonge (groene) kokosnoot over het algemeen meer kokoswater met betere voedingswaarde dan een rijpe kokosnoot.

Lukt het je niet om een verse kokosnoot te krijgen dan is het handig om op de verpakking goed de ingrediënten door te lezen en uiteindelijk te kiezen voor een kokoswater waarbij het minst en liefst helemaal niet bewerkt is met conserveringsmiddelen en kunstmatige ingrediënten.

Productieproces

Het is verstandig om een productieproces te kiezen waarbij het zo min mogelijk invloed heeft op het kokoswater. Vaak gebruiken productenen een hittebehandeling, zodat de kokoswater langer houdbaar blijft.

Maar door deze methode (hitte) gaan er vele voedingsstoffen van de kokoswater verloren en ook dus zijn smaak. Waardoor er allemaal andere ingrediënten toegevoegd moet worden om het als nog lekker te laten smaken.

Houdt er dus rekening mee door welk productieproces de kokoswater is doorgaan en kies ook altijd voor bedrijven die transparant zijn over hun productieproces.

Risico's

In principe is het drinken van kokoswater veilig en biedt het ook nog een verschillende gezondheidsvoordelen. Echter in bepaalde gevallen kan het wel gevaarlijk zijn.

Zo kan het kokoswater een allergische reactie veroorzaken als je allergisch bent voor noten of zaden, kokosnoot behoren namelijk tot dezelfde plantenfamilie.

Daarnaast kan een kokoswater een hoog kaliumgehalte hebben, dit kan dan problemen veroorzaken bij sommige mensen die bijvoorbeeld medicijnen gebruiken die het kaliumgehalte in het bloed beïnvloeden of al een nierziekte hebben.

Als laatst kan de veiligheid en kwaliteit van het kokoswater aangetast zijn, waardoor als je het als nog drinkt er heel erg ziek van kunt worden. Denk hierbij aan een onjuiste verwerking, transport of opslag van de kokoswater.

De voor- en nadelen van kokoswater

Hieronder worden alle voordele en nadelen opgesomd, zodat jij in één opslag alles gemakkelijk kunt zien.

Voordelen:

 • Natuurlijke hydratatie drank.
 • Het is caloriearm.
 • Voorzien van voedingsstoffen.
 • Het is een natuurlijke antioxidant.
 • Kan voor een verbeterde spijsvertering zorgen.
 • Goed voor het hart.
 • Het kan de bloedsuikerspiegel verlagen.

Nadelen:

 • Het kan duurder zijn dan vergelijkbare drankjes.
 • Kan een allergische reactie veroorzaken.
 • Een kokoswater kan een hoog kaliumgehalte hebben.
 • Vaak zijn kokoswater voorzien van allemaal extra toegevoegde conserveringsmiddelen en kunstmatige ingrediënten.

Conclusie

Kokoswater is een zeer goede alternatief voor frisdrank en sportdrank. Het is een gezonde en verfrissende drank die ook nog eens vele voordelen voor de gezondheid biedt. Het is namelijk een caloriearm drankje, die veel elektrolyten en voedingsstoffen bevat.

Hoewel het een zeer goed en gezond drankje is, zijn er wel veel factoren die de kwaliteit van kokoswater kunnen beïnvloeden. Hierdoor is het belangrijk dat je extra goed moet letten op wat voor soort kokoswater je kiest, zodat je een kwalitatief goed kokoswater aankoop.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.