PrijsKenner

Beste middel tegen kalknagels van 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
16
Producten
onderzocht
12
Uren
besteed
reviews collected
31
Ervaringen
verzameld
8
Webshops
vergeleken

Ben jij opzoek naar een middel tegen kalknagels? Dan hopen wij jou met dit artikel een stapje dichterbij te helpen met het kiezen naar het juiste product voor het bestrijden van jouw kalknagel.

Kalknagels zijn een veelvoorkomend probleem voor veel mensen. Deze infectie ontstaat wanneer een schimmel zich in de nagelplaat heeft gevestigd, wat kan leiden tot verkleuring, dunner worden, broosheid en zelfs afbraak van de nagel. Gelukkig zijn er diverse middelen beschikbaar om kalknagels te behandelen en te voorkomen.

Heb je nog je twijfels of vragen waar je mee zit? Bekijk gerust eerst onze koopgids. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over de middelen tegen kalknagels en wordt er beschreven waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een middel tegen kalknagel.

De 5 beste beste middellen tegen kalknagels

Hieronder hebben wij een top 5 beste middelen tegen kalknagels van 2024 op een rijtje gezet om jouw keuze te vergemakkelijken. Elk middel tegen kalknagel wordt vervolgens uitgebreid beschreven met zijn voor/-nadelen en over de specificaties van de middelen tegen kalknagels.


1. Imperial Feet Kalk Nagel Mycose Oplossing

De Imperial Feet Kalk Nagel Mycose Oplossing is een natuurlijke remedie voor het behandelen van kalknagel. Het bevat een unieke combinatie van ingrediënten zoals jojoba olie, tea tree olie, kastanjezaad olie en Nipaguard PO5 die onzuiverheden bestrijden die schimmelnagels veroorzaken.

Het product is moeiteloos aan te brengen, je hoeft alleen de nagel te vijlen en vervolgens twee keer per dag de oplossing op de teennagel te druppelen en te wachten op resultaten. Er is geen gedoe meer met wattenstaafjes en geen vette crèmes op de tenen.

De Imperial Feet Kalk Nagel Mycose Oplossing is contactloos aan te brengen, dit voorkomt dat andere nagels dezelfde pijnlijke schimmelinfectie krijgen. Daarnaast maakt het geen gebruik van water, wat een contraproductief product is omdat het schimmelgroei kan bevorderen.

De Imperial Feet Kalk Nagel Mycose Oplossing die 10.000+ reviews heeft, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast wordt deze nagelverzorging geleverd in een flesje van 75 ml, wat zeker genoeg moet zijn om de nagels te laten genezen van de aandoening.

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten
 • Snelle zichtbare werking, 3-4 weken
 • Eenvoudig aan te brengen

Minpunten

 • Ingrediënten kunnen allergische reactie geven

Bekijk de Imperial Feet Kalk Nagel Mycose Oplossing bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €24,97
2 nieuw voor €24,97
Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 6:09 pm

2. ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling

De ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling is de nieuwste behandeling voor kalknagel en is ook nog eens voorzien van een medische schoenenspray. Deze unieke kit behandelt niet alleen de infectie in de nagels, maar voorkomt ook (her)infectie in de schoenen.

De ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling is speciaal ontworpen om (her)infectie te voorkomen, omdat de meest voorkomende bron van (her)infectie jouw eigen schoenen zijn.

Bacteriën en schimmels nestelen zich in de schoenen, waardoor de meeste behandelingen niet effectief zijn. De ProtectAir Kalknagelkit behandelt zowel de nagels als de schoenen en biedt bescherming tegen (her)infectie.

Het wordt aangeraden om 1x per week de geïnfecteerde nagels te vijlen, 2x daags de nagels te behandelen met het kwastje en 1x per 10 dagen alle schoenen sprayen.

Als laatst bevat dit pakket een gepatenteerde formule die ook nog CE-gecertificeerd als medisch klasse 2a is, bevat het een 5 ml kalknagel serum, 30 ml schoenenspray, 5 nagelvijltjes en gebruiksaanwijzingen.

Pluspunten

 • Snelle zichtbare resultaten
 • Voorzien van een pakket
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Goede kwaliteit

Minpunten

 • Redelijk prijzig

Bekijk de ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling bij deze vertrouwde webshops:


3. Australian Bodycare Nail Repair

De Australian Bodycare Nail Repair is een natuurlijke oplossing voor beschadigde, verkleurde of kalknagels. Het bevat 100% natuurlijke Australische Tea Tree Olie en vitamine E die door farmaceuten zijn goedgekeurd. Dit product is speciaal ontworpen om gezonde en stevige nagels te geven.

De meeste gebruikers zien verbetering na 2 tot 3 weken gebruik. Het is echter belangrijk om niet te snel resultaat te verwachten. Het is echter belangrijk om realistisch te zijn en te begrijpen dat het enige tijd kan duren voordat je resultaten ziet, vooral als je nagel problemen of kalknagels hebt.

Het wordt aangeraden om de Nail Repair 2 keer per dag te gebruiken totdat je tevreden bent met het resultaat. Wacht 5 minuten na het aanbrengen voordat jij je sokken aantrekt of gaat slapen. Het product is 100% vegan en elk natuurlijk ingrediënt is zorgvuldig geselecteerd voor elk voetproduct.

Pluspunten

 • Het is 100% natuurlijk
 • 100% vegan
 • Goede kwaliteit

Minpunten

 • Het kan lang duren voor eindresultaat

Bekijk de Australian Bodycare Nail Repair bij deze vertrouwde webshops:


4. Lucovitaal Kalknagel Behandeling

De Lucovitaal Kalknagel Behandeling is een bewezen effectief product dat bedoeld is om te helpen bij het behandelen van kalknagels die worden veroorzaakt door schimmels.

Het bevat een unieke formule die een mix bevat van ISK1320®, ook wel bekend als de "INSTANT KILLER", die diep doordringt in het nageloppervlak en schimmels binnen 20 seconden doodt.

De ISK1320® mix bevat ook Urea, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/tea tree oil en Lactic acid die respectievelijk groei van de schimmel remmen, de deling van de schimmel stoppen en de Ph verlagen waardoor de omgeving ongeschikt wordt voor schimmel.

Het product is veilig voor gebruik op alle tenen, zowel op de voeten als op de handen. Het wordt aangeraden om het product 2 of 3 keer per dag te gebruiken (bijvoorbeeld 's ochtends en 's avonds) op het aangetaste gebied totdat de kalknagel volledig is uitgegroeid.

Pluspunten

 • Goede prijs kwaliteit
 • Unieke formule
 • Zeer goede werking (dood schimmels binnen 20 seconden)
 • Dagelijks maar 2 of 3 keer te gebruiken

Minpunten

 • Gevaarlijke voor kinderen

Bekijk de Lucovitaal Kalknagel Behandeling bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €7,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 6:09 pm

5. Wartner Kalknagelkwastje DUO Verpakking

Wartner Kalknagelkwastje DUO is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen voor de behandeling van kalknagels en schimmelnagels.

Het bevat een 3-in-1 formule die effectief is tegen kalknagels, vermindert verkleuring van de nagels en voorkomt verspreiding van de kalknagel. Het is gemakkelijk en snel in gebruik, met slechts minder dan 1 minuut per dag.

De formule dringt door de lagen van de nagel heen en pakt de kalknagel bij de bron aan. Het gaat de groei van schimmels tegen en beschermt nieuwe nagelgroei tegen infectie.

De speciale kwastapplicator maakt het gemakkelijk om de vloeistof precies aan te brengen op de gehele nagel. Volgens onderzoek zagen 77% van de gebruikers na 2 weken resultaat, 88% na 4 weken.

Deze formule is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van kalknagels en schimmelnagels en bevat ingrediënten zoals ureum en melkzuur. Voor gebruik, reinig en droog de nagel grondig.

Breng dan dagelijks een dunne laag van de formule aan op de gehele nagel voordat je gaat slapen, laat het drogen en herhaal dit proces tot de nagel volledig gezond is. Het kan ook preventief gebruikt worden. Elk flesje bevat voldoende vloeistof voor de behandeling van minstens 1 nagel.

Pluspunten

 • 3 in 1 formule
 • Effectieve resultaten
 • Helpt nieuwe infecties voorkomen
 • Gemakkelijk te gebruiken

Minpunten

 • Mogelijk tot allergische reactie
 • Erg prijzig

Bekijk de Wartner Kalknagelkwastje DUO Verpakking bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor middelen tegen kalknagels

Wat is kalknagel?

Onychomycose of ook wel kalknagel, is een infectie van de nagel die veroorzaakt is door een schimmel. Het kan de nagelplaat, de nagelriem of de huid rond de nagel aantasten en leiden tot verkleuring, verdikking en-/of afbrokkelingen van de nagel.

Kalknagels komen vaak voor op de grote teen, maar kunnen ook voorkomen op andere tenen of zelfs op de nagels van de handen.

Hoe herken je kalknagel?

Er zijn een aantal symptomen die kenmerkend zijn voor een kalknagel, zoals:

 1. Verkleuring van de nagel: de nagel kan geel, wit, grijs of bruin worden.
 2. Verdikking van de nagel: de nagel kan dikker worden en zich losmaken van de nagelbed.
 3. Afbrokkeling van de nagel: de randen van de nagel kunnen afbrokkelen en splinters bevatten.
 4. Pijn of jeuk rond de nagel: er kan pijn of jeuk aanwezig zijn rond de nagel.
 5. Nagelriemontsteking: de huid rond de nagel kan ontstoken zijn en rood worden.

Als je één of meer van deze symptomen hebt is het mogelijk om het eerst zelf te behandelen. Lukt dit niet of krijg je niet de gewenste resultaten dan is het verstandig om een (huis)arts te raadplegen.

De arts kan een diagnose stellen door een stukje van de nagel of de huid rond de nagel te onderzoeken onder de microscoop of door een kweek van de nagel te maken.

Hoe krijg je en voorkom je kalknagel?

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om het risico op het krijgen van een kalknagel te verminderen en/-of voorkomen:

 1. Houd de voeten droog: Zorg ervoor dat de voeten droog blijven door ze regelmatig te wassen en af te drogen, vooral tussen de tenen.
 2. Ventileer de schoenen: Draag ademende schoenen en wissel van schoenen regelmatig, zodat ze droog kunnen worden.
 3. Knip je nagels regelmatig: Knip de nagels regelmatig, maar niet te kort, om te voorkomen dat de nagelriemen beschadigd raken.
 4. Gebruik schimmelwerende middelen: Gebruik talkpoeder of een antischimmelmiddel in jouw schoenen en sokken.
 5. Vermijd het delen van nagelknippers en andere persoonlijke verzorgingsartikelen: dit kan leiden tot besmetting met schimmel.
 6. Vermijd openbare plaatsen als zwembaden, sauna's of sportscholen wanneer je een infectie hebt: Dit kan helpen om het risico op besmetting te verminderen.
 7. Behandel diabetes en andere medische aandoeningen die het risico op infectie kunnen verhogen: Als je diabetes hebt, is het belangrijk om de bloedsuiker onder controle te houden en regelmatig de voeten te laten controleren door een arts.
 8. Zoek professionele hulp: Als je denkt dat je een kalknagel hebt, raadpleeg dan een arts voor de juiste diagnose en behandeling.

Het is belangrijk om te benadrukken dat kalknagels vaak terugkomen. Dus, als je eenmaal een kalknagel hebt gehad, moet je extra voorzichtig zijn om het risico op herinfectie te verminderen.

Hoe kun je het verschil zien tussen kalk en een schimmelnagel?

De termen "kalknagel" en "schimmelnagel" worden vaak gebruikt als synoniemen voor dezelfde aandoening, maar er zijn een paar kleine verschillen tussen de twee.

Een kalknagel, ook wel bekend als onychomycose, is een infectie van de nagel veroorzaakt door een schimmel. Het kan de nagelplaat, de nagelriem of de huid rond de nagel aantasten en leiden tot verkleuring, verdikking en afbrokkeling van de nagel. Kalknagels komen vaak voor op de grote teen, maar kunnen ook voorkomen op andere tenen of op de nagels van de handen.

Een schimmelnagel is een soortgelijke aandoening, maar het is specifiek een infectie van de nagel veroorzaakt door een schimmel. De symptomen zijn vergelijkbaar met die van een kalknagel, zoals verkleuring, verdikking en afbrokkeling van de nagel, maar het is veroorzaakt door een specifieke soort schimmel genaamd dermatofyten.

Beide kalknagel en schimmelnagel worden behandeld met antischimmelmedicijnen, waaronder orale antischimmelmedicijnen en topische crèmes en zalen. De behandeling kan enige tijd duren. Het is belangrijk om professioneel advies te vragen aan een arts of een specialist voor een juiste diagnose en behandeling.

Hoe behandel je kalknagel?

Er zijn verschillende behandelingsopties voor kalknagels beschikbaar, afhankelijk van de ernst van de infectie en de grootte van de aangetaste nagel.

 1. Topische behandelingen: Dit zijn antischimmelcrèmes en -zalven die op de huid rond de nagel worden aangebracht. Ze zijn vaak effectief voor milde tot matige infecties en kunnen worden gebruikt in combinatie met orale medicijnen.
 2. Orale medicijnen: Dit zijn antischimmelmedicijnen die oraal worden ingenomen, zoals terbinafine en itraconazol. Ze zijn effectief voor matige tot ernstige infecties.
 3. Laserbehandeling: Dit is een recente ontwikkeling waarbij een laser wordt gebruikt om de schimmel te doden. Dit is een niet-invasieve behandelingsoptie die vaak wordt beschouwd als een snelle en effectieve manier om kalknagel te behandelen.
 4. Chirurgische behandelingen: Bij ernstige kalknagel infectie kan het noodzakelijk zijn om de nagel chirurgisch te verwijderen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de behandeling van kalknagel vaak enige tijd kan duren en dat het soms noodzakelijk is om meerdere behandelingen

Conclusie

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel wijzer geworden en weet je meer over hoe je kalknagel kunt bestrijden. Het is lastig om precies één middel te kiezen die voor jou zou kunnen werken. Dit komt doordat elk persoon weer anders op een middel zou kunnen reageren.

Wij hebben vervolgens een top 5 middelen tegen kalknagel beschreven. Elk met zeer goede werking en ervaringen van gebruikers. De kans is groot dat als je uit één van de 5 middelen kiest, dat deze ook zeer effectief zal zijn voor jouw kalknagel.

Het volgende artikel kan voor jou ook interessant zijn. Het gaat namelijk over nagellak die geschikt zijn voor kalknagels:

Beste nagellak 2024

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.