PrijsKenner

Beste Nagellak van 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
23
Producten
onderzocht
18
Uren
besteed
reviews collected
58
Ervaringen
verzameld
13
Webshops
vergeleken

Wil je jezelf weer even verwennen met een mooie nagellak voor je vingers of tenen, maar wil je geen miskoop hebben van de nagellak, omdat deze te snel afbrokkelt of streperig is? Dan ben je op het juiste adres. Wij bespreken welke nagellak het beste is, zodat je een goede nagellak vindt die niet snel afbrokkelt en je nagels mooi, egaal dekt.

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende nagellakken kan het lastig zijn om te bepalen welk nagellak het meest voor jouw geschikt is. Er zijn namelijk verschillende punten waarop je kan letten bij het aanschaffen van een goede nagellak die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een nagellak aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de nagellak, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een nagellak en welke nagellakken de beste zijn van 2024.

De 5 Beste Nagellakken van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste nagellakken van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de nagellakken.


1. O.P.I.

De O.P.I. is één van de bekendste nagellaken in de wereld. Het is een betaalbare luxe nagellak. Haast elk nagelsalon gebruik dan ook de O.P.I. nagellak in zijn of haar zaak. Bij deze nagellak verwacht je dan ook kwaliteit. O.P.I zal je dan ook niet teleurstellen het weet zeker de verwachte resultaat te leveren.

O.P.I heeft in zijn collectie meer dan 180 verschillende kleuren met hierin verschillende afwerkingen, zoals glossy, mat of metallic. Daarnaast brengen ze om de enkele maanden 12 speciale limited kleuren uit.

De O.P.I. nagellakken blijven lang zitten en bevatten ook nog veel kleurpigmenten. Hierdoor is één laagje vaak al genoeg voor een mooie resultaat. Sommige vinden één laag niet genoeg waardoor ze voor een tweede laagje gaan, zodat je zeker een goede dekking hebt van de nagellak.

Verder is elk flesje van O.P.I. voorzien van een revolutionaire ProWide penseel. Hierdoor kun je nog gemakkelijker een egaal en streep vrije lak aanbrengen. En zijn alle kleuren van O.P.I vrij van DBP, tolueen of formaldehyde.

Pluspunten

 • Droogt snel op
 • Zijn veel verschillende kleuren
 • Voorzien van een goed kwastje
 • Zorgt voor streeploze nagellak
 • De nagellak blijft lang mooi en goed

Minpunten

 • Het is een prijzige nagellak
 • Deze nagellak is niet vegan, Nature Strong van O.P.I is wel vegan

Bekijk de O.P.I. bij deze vertrouwde webshops:


2. Essie original

De nagellak van Essie is ook zeker niet te missen in de markt voor nagellakken. Misschien ook wel het meest populairste nagellak merk. Het is dan ook een betaalbare salonkwaliteit nagellak voor in je huis. Het heeft dan ook meer dan 160 verschillende kleuren, zodat er voor iedereen de juiste tint aanwezig is.

Daarnaast zit er in de Essie original collectie ook verschillende afwerkingen. Zo heb je de glanzende finish, metallic finish of de glitter finish.En zijn alle kleuren van Essie vrij van DBP, tolueen of formaldehyde.

De Essie original nagellak is voorzien van een handig breed uitlopend kwastje. Hierdoor is de nagellak gemakkelijk, snel en streeploos aan te brengen. Verder heeft het ook een snelle droogtijd bij zijn eerste laagje.

Vaak is één laagje al genoeg, maar soms is een tweede laagje mooier. Dit verschilt dan ook per persoon en per nagellak kleur, afhankelijk van hoe diep je de kleurintensiteit wilt hebben.

Pluspunten

 • Een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Gemakkelijk aan te brengen
 • Goede kwastje voor streeploze resultaten
 • Blijft lang mooi en goed, vooral met een topcoat
 • Veel verschillende kleuren
 • Droogt snel

Minpunten

 • Geen vegan nagellak

Bekijk de Essie original bij deze vertrouwde webshops:


3. Sally Hansen Miracle Gel Nail Polish

De Sally Hansen Miracle Gel Nail Polish is een bekende nagellak merk dat wel al meer dan 70 jaar bestaat. Het is opgericht door Sally Hansen die uiteindelijk ook een self-made vrouw is geworden. Wat in die tijd erg bijzonder was. Haar doel was om een nagellak te creëren waar de nagellak niet zo snel afbrokkelt en dat het betaalbaar was. Zo staat Sally Hansen nagellak ook jaren lang al bekend om hun nagelverharder.

Nu hebben ze een nieuwe nagellak uitgebracht namelijk de Miracle Gel Nagellak. Deze nagellak zorgt ervoor dat de nagellak tot wel 2 weken op je nagels blijven zitten en helpt het herstellen van zeer droge, beschadigde nagels.

De Miracle Gel is een gepatenteerde nagellak waarbij gel en nagellak gecombineerd is, zodat je in 2 stappen een gel manicure kan hebben zonder dat je een UV-lamp nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is, twee laagjes van een Miracle Gel Nail Polish aanbrengen, gevolgd met de Miracle Gel Topcoat 2.0.

Daarnaast is de nagellak ook weer gemakkelijk door gewoon gebruik te maken van de nagellakremover. Verder is de Miracle Gel Nail Polish te verkrijgen in 57 verschillende kleuren die glanzend of glitter finish zijn. En zijn alle kleuren van Sally Hansen vrij van DBP, tolueen of formaldehyde.

Pluspunten

 • Heeft lange mooie resultaten tot wel 2 weken lang
 • Geen gebruik van UV-lampen
 • Helpt de zeer droge, beschadigde nagels te herstellen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • De producten worden niet op dieren gebruikt/getest

Minpunten

 • Heeft niet veel verschillende kleuren vergeleken met de andere nagellakken

Bekijk de Sally Hansen Miracle Gel Nail Polish bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €11,99 Bekijken
bol.com Bol.com €11,99 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 21, 2024 6:00 pm

4. Rimmel London 60 Seconds Nagellak

De Rimmel London 60 Seconds Nagellak is de beste budgetnagellak. Dit is ook de goedkoopste uit onze lijst maar het betekent niet gelijk dat het de slechtste is.

Bij de Rimmel London 60 Seconds heb je keuze uit 63 verschillende kleuren. Het heeft een plat en breed kwastje, zodat je makkelijker de nagellak streeploos kunt aanbrengen.

Daarnaast zoals de naam al zegt "60 Seconds" droogt de nagellak in 60 seconden op, dit is dan wel het eerste laagje. Het tweede laagje droogt ook wel sneller op vergeleken met de andere nagellakken maar niet in 60 seconden meer.

Verder heeft de Rimmel London 60 Seconds een 3-in-1 formule, wat betekent dat de nagellak uit een basecoat, kleur en een topcoat bestaat. Hierdoor kan je met één handomdraai je nagels lakken die gelijk voorzien zijn van anti-chip, glanzende finish en long lastig formule.

Pluspunten

 • Goedkoopste uit onze lijst met een passende kwaliteit
 • Heeft een 3-in-1 formule
 • Snel drogend, zoals de naam beschrijft
 • Is gemakkelijk aan te brengen

Minpunten

 • Geen vegan nagellak
 • Geen uitgebreide keuze vergeleken met de andere merken

Bekijk de Rimmel London 60 Seconds Nagellak bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €5,89 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 21, 2024 6:00 pm

5. INGLOT O2M Zuurstofdoorlatende Nagellak

De INGLOT O2M Zuurstofdoorlatende Nagellak is een bijzondere nagellak. Die zeer geschikt is voor mensen die een conditie aan hun nagels hebben, zoals schimmelnagel of kalknagel. Normaal gesproken kunnen deze gebruikers geen nagellak op doen, omdat gewone nagellak deze conditie kan verergeren, doordat de nagels niet kunnen ademen. Maar INGLOT O2M heeft een speciale nagellak wat zuurstofdoorlatend is. Hierdoor blijven je nagels in goede conditie en ook beschadigde nagels is dus geschikt.

Daarnaast is deze nagellak ook nog eens waterdoorlatend. INGLOT O2M is dan ook ontwikkeld uit de gezondheidsoogpunt. De INGLOT O2M nagellak heeft ongeveer 85 verschillende soorten kleuren, die zowel glanzend als soft matte finish hebben.

Je zou denken dat je wat zult zien aan de nagellak, omdat het een luchtdoorlatende eigenschap heeft. Maar dit is niet het geval, je merkt er niks van het lijkt op een mooie gewone nagellak.

Verder is de O2M nagellak ook nog eens officieel Halal gecertificeerd en voldoet het dus aan alle islamitische wetgeving. Ook kunnen de nagels niet verkleuren na het verwijderen van de nagellak, doordat de lak niet kan intrekken door de luchtdoorlatende eigenschap.

Als laatst zijn de producten van O2M nagellak ook nog eens vegan, worden geen van de producten getest op dieren en bevatten de nagellakken geen formaldehyde, toluene, camphor of DBP.

Pluspunten

 • Geschikt voor nagels met condities
 • Geschikt voor veganisten
 • De nagellak is water- en luchtdoorlatend
 • Geeft een mooi egaal en streeploze resultaat
 • Is officieel Halal gecertificeerd

Minpunten

 • Topcoat gebruiken, zonder brokkelt het redelijk snel af aan de randjes
 • De prijs is aan de hoge kant

Bekijk de INGLOT O2M Zuurstofdoorlatende Nagellak bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor Nagellakken

Wat is het verschil tussen normale nagellak en gel nagellak?

Er zijn meerdere verschillen tussen een gewone nagellak en een gel nagellak. Maar het grootste verschil is dat de gel nagellak langer blijft zitten. De naam zegt het al er zit 'gel' in het nagellak toegevoegd. Hierdoor blijft de nagellak langer en beter op de nagels zitten.

De meeste gewone nagellak blijft ongeveer z'n 7 dagen op de nagels zitten en bij een gel nagellak is het tot wel 2 weken lang mits het goed aangebracht is. Bij sommige gel nagellak kan het tot zelfs 3 of 4 weken lang erop blijven zitten.

Daarnaast bij het aanbrengen van gel nagellak heb je ook een base coat, top coat en een UV-lamp nodig. Met de UV-lamp zorg je ervoor dat de nagellak wordt uitgehard. Maar tegenwoordig zijn er ook gel nagellakken te verkrijgen zonder dat je een UV-lamp nodig zal hebben. Ook deze lak blijft er 2 weken op zitten. Verder zijn zowel de gewone als gel nagellak in verschillende kleuren te verkrijgen.

Wat is het verschil tussen basecoat en topcoat?

De namen zeggen het eigenlijk al, de een is de basislak en de ander de toplak. De basecoat ook wel de basislak is een doorzichtig laagje die je als eerst aanbrengt. De basecoat zorgt ervoor dat je natuurlijke nagel nooit kan verkleuren.

Daarnaast kan de nagellak ook nog eens beter hechten en zorgt het dat de nagellak langer behouden kan worden. Verder zorgt de basecoat voor het egaliseren en versterken van de nagels.

De topcoat ook wel de toplak is een doorzichtig laagje dat over de gelakte nagels wordt aangebracht. Het is eigenlijk niets meer dan een beschermlaagje over de nagellak. Het zorgt ervoor dat de nagels minder snel afbladeren, beschermt tegen krasjes en alles wordt mooi egaal. Het zorgt dus ervoor dat de pas gelakte nagels langer mooi en goed blijven.

Verder kunnen de topcoats de afwerking veranderen. Zo kan een topcoat de nagellak een glanzend effect geven maar ook met glitters of een mat effect geven.

Hoelang duurt het drogen van nagellak?

Het drogen van nagellak verschilt per merk en per soort. Vaak staat er bij de producteigenschappen wel of de nagellak sneldrogend is of niet. Gebruik je een sneldrogende nagellak dan kan je ervan uit gaan dat de nagellak in ongeveer één minuut opdroogt.

Hou er wel rekening mee dat het tweede of het derde laagje altijd langzamer opdroogt dan het eerste laagje. Het maak niet uit of je een sneldrogende nagellak of een gewone nagellak hebt. Wel kun je gebruik maken van een sneldrogende topcoat over elke nagellak om het droogproces te versnellen.

Hoe verwijder je de nagellak?

Het snelst en het makkelijkst om de nagellak van je nagels te verwijderen is door gebruik te maken van een nagellakremover. Breng de nagellakremover aan op een wattenschijfje en poets het vervolgens over je nagels heen. De lak kan hierdoor aan het wattenschijfje hechten, zodat de nagels weer helemaal schoon zijn.

Verder als je geen nagellakremover bij de hand hebt maar je wilt wel je nagellak verwijderen. Dan kan je gebruik maken van een mengels van citroen en azijn. Het werkt natuurlijk niet zo goed als een nagellakremover maar het doet wel zijn werk om de nagellak te verwijderen van je nagels.

Removers met of zonder aceton?

Er zijn twee soorten nagellakremovers namelijk één met aceton en één zonder aceton. Beide varianten zijn geschikt voor het verwijderen van nagellak.

Nagellakremovers met aceton zorgen ervoor dat de nagels grondig schoon worden gemaakt en maken ze ook nog eens onder vettig. Wat weer voor een betere hechting met de lak zorgt als je een nieuwe laagje op smeert.

Nagellakremovers zonder aceton zijn geschikt voor nagels die niet zo sterk zijn, bijvoorbeeld broze nagels. Deze nagellakremovers zijn namelijk extra zacht voor je nagels en de nagelriemen.

Informatie over de nagellakken die je moet weten voordat je er een aanschaft

Het kan lastig zijn om de juiste nagellak te kiezen die voor jou het beste is. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende nagellakken die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Kleur

Eén van het belangrijkste onderdeel bij het kopen van nagellak is de kleur. Er zijn in principe geen regels over welke kleuren je kan of moet dragen door het jaar heen. Het gaat er om welke kleur jij leuk vindt en welke kleur die jou blij of gelukkig maakt. Wel kunnen er kleuren zijn die bij een seizoen passen.

Bijvoorbeeld dat pastelkleuren erg leuk zijn voor in de lente, voor herfst zijn diepe tinten zoals kastanjebruin, groen, etc. en lichte kleuren zoals roze, blauw leuk zijn voor de zomer. Verder is rood of wit bijvoorbeeld geschikt voor het hele jaar door. Maar al eerder gezegd zijn er geen echte regels over het dragen van kleuren.

Droogtijd

Het droogtijd kan een rol spelen. Als je geen haast hebt en niet veel te doen hebt dan is de droogtijd niet zo belangrijk en maakt het ook niet echt veel uit welk nagellak je gaat aanschaffen. Maar als dit niet het geval is en je hebt wel dingen te doen. Dan is het verstandig om een nagellak aan te schagen met een sneldrogende formule.

Sommige sneldrogende nagellakken kunnen na een minuut al opgedroogd zijn bij hun eerste laagje. Verder kun je ook gebruik maken van een sneldrogende topcoat om het proces te versnellen.

Effect

Als laatst kan de afwerking of het effect van de nagellak de beslissende keuze zijn. Er zijn talloze nagellakken die allemaal een verschillende effect geven. Denk hierbij aan glanzend, mat, metallic, parelmoer of zelfs glitters. Het is voor jou ook gemakkelijker te zoeken naar een nagellak als je van te voren al bedacht hebt welk afwerking je graag zou willen.

Hoe breng je het beste nagellak aan?

Er zijn vele manieren om nagellak aan te brengen, zo kan je voor simpel gaan maar ook bijvoorbeeld met allemaal patronen en figuren bijvoorbeeld. Het is dan ook lastig te zeggen hoe je het beste je nagels moet lakken. Maar om je nagellak zo lang mogelijk te laten zitten zijn de volgende stappen de basis stappen hoe je je nagels moet lakken.

 • Ontvet eerst je nagels met een nagellakremover. Ook al heb je geen oude nagellak op je nagels zitten. Dit doe je zodat de lak beter aan de nagels hecht.
 • Vervolgens gebruik je een basecoat. Dit doe je om je natuurlijke nagels te beschermen tegen verkleuring en voor een betere hechting van de nagellak.
 • Nu je eenmaal de basis op je nagels hebt kan je de gewenste nagellak kleur aanbrengen.
 • Gebruik daarna een topcoat over de nagellak heen. Dit zorgt voor bescherming aan de nagellak, waardoor de nagellak langer mooi zullen blijven.

Dit is een voorbeeld van hoe je de nagellak zolang mogelijk beschermd en mooi kunt houden. Natuurlijk kun je ook alleen een basecoat en nagellak gebruiken, alleen een nagellak en topcoat of zelfs alleen de nagellak zelf.

De voor -en nadelen van nagellak

Ook nagellak heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de nagellak.

Voordelen

 • Het geeft een beeld van verzorgdheid
 • Het creëert zelfvertrouwen op
 • Kan de groei van de nagels stimuleren
 • Geeft de nagels een voeding van binnenuit
 • Kan nagelbreuk voorkomen

Nadelen

 • Het kan ook de nagels juist aantasten als je een verkeerde nagellak gebruik
 • Het kan voor allergieën zorgen rondom je nagels
 • Het is niet gemakkelijk aan te brengen vooral als je een beginner bent. Het vergt wel ervaring voor mooie resultaten.

Conclusie

Welk nagellak is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, wil je een rode kleur, witte kleur of een met glanzende afwerking of juist matte afwerking.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een nagellak aanschaft uit onze top 5 lijst. Het ligt er maar net aan naar waar jij of welk merk opzoek bent. De kwaliteit van elk nagellak is namelijk even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. Het maakt jouw keuze wel makkelijker als je van te voren al na hebt gedacht wat jij zou willen voor je nagels.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.