PrijsKenner

Beste ontharingscrème mannen 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
12
Producten
onderzocht
14
Uren
besteed
reviews collected
36
Ervaringen
verzameld
6
Webshops
vergeleken

Bij een ontharingscrème zal je niet gelijk aan een man denken maar eerder aan een vrouw. Je hoort namelijk vaker vrouwen praten over ontharen van hun lichaamshaar. Maar tegenwoordig ook steeds meer mannen hebben behoeftes aan het ontharen van bepaalde lichaamsharen.

Dit kan meerdere redenen hebben, zoals voor de hygiëne, strak lichaam, etc. Alleen kan het lastig zijn om te bepalen welk ontharingscrème voor de mannen geschikt is, omdat de mannen vaak een ruwere huid en haren heeft. Hierdoor werken veel ontharingscrèmes van de vrouwen niet op mannen.

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende ontharingscrèmes kan het lastig zijn om te bepalen welk ontharingscrème het meest voor jouw geschikt is. Er zijn namelijk enkele punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede ontharingscrème die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de ontharingscrèmes, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een ontharingscrème en welke ontharingscrèmes de beste zijn van 2024.

1
Intimate - Hair Removal ontharingspoeder - 70 gram
Huidtype: Gevoelige huid | 70 ml
Bekijken Bol.com
2
Veet Ontharingscreme - Man - Gevoelige Huid - In Shower - 150 ml
4
X-Hair ontharingspoeder - Gehele lichaam - mannen en vrouwen
Huidtype: Gevoelige huid | Normale huid | 70 ml
Bekijken Bol.com
5
Magic Shaving Powder Gold
Huidtype: Alle huidtypes | 127 ml
Bekijken Bol.com

De 5 Beste Ontharingscrèmes van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste ontharingscrème van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de ontharingscrèmes.


1. Intimate - Hair Removal

De Intimate Hair Removal is een unieke ontharingscrème. Zoals de naam al beschrijft is deze ontharingscrème geschikt voor de intieme delen van de lichaam.

De Intimate Hair Removal bestaat uit 4 ingrediënten die ook nog eens vrijwel bijwerkingsvrij zijn. Hierdoor is de Intimate ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelig tot zeer gevoelige huidtype, omdat het geen roodheid of irritatie achter op het huid.

Pluspunten

 • Voor de intieme delen
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Geschikt voor zowel de man als de vrouw

Minpunten

 • Sommige vinden het een chemische geur hebben

Bekijk de Intimate - Hair Removal bij deze vertrouwde webshops:


2. Veet Men Ontharingscrème - Gevoelige Huid

De Veet Men Ontharingscrème is de ontharingscrème die voor mannen is ontwikkeld. De formule is speciaal ontwikkeld om dichtbij de wortel te komen, zodat zelfs de kortste haartjes verwijdert kunnen worden.

Daarnaast is deze ontharingscrème ook nog eens gemakkelijk onder de douche te gebruiken (als je niet direct onder de stroom staat) en is het dermatologisch getest. Verder blijven er ook geen nare geurtjes van de crème achter en geeft de crème jouw huid een 24 uur lange hydratatie en dit allemaal in slechts 5 minuten tijd.

Pluspunten

 • Werkt snel, na 5 minuten
 • Dermatologisch getest
 • Geschikt voor de volgende lichaamsdelen, Torso, Rug, Armen, Benen, Oksels en Liesstreek
 • Geen nare overgebleven geuren
 • Hydrateert tot wel 24 uur
 • Onder de douche te gebruiken
 • Geschikt voor gevoelige huidtype

Minpunten

 • Niet geschikt voor intieme delen
 • Tijdens gebruik kan de crème een onprettige geur afgeven

Bekijk de Veet Men Ontharingscrème bij deze vertrouwde webshops:


3. No Hair Crew - Premium Ontharingscrème Intieme delen

De No Hair Crew Premium Ontharingscrème Intieme Delen is special gemaakt voor de intieme delen bij de mannen. Het is geschikt voor de scrotum, billen en kruis. Het is ook nog eens dermatologisch getest en hydrateert je huid voor 24 uur.

Verder is dit product 100% vegan en dierproef vrij. De crème kan worden aangebracht met de bijgeleverde spatel of met de hand en het huid moet droog zijn waar het aangebracht wordt.

Daarnaast omdat het de intieme delen zijn wordt er aangeraden om de crème tussen 3 en 6 minuten maximaal op je huid te laten zitten. Wil je toch liever een ontharingscrème voor de lichaamshaar dan biedt de No Hair Crew de Ontharingscrème mannen lichaam aan.

Pluspunten

 • Heeft een snelle werking van al 3 minuten
 • Dermatologisch getest
 • 100% Vegan en dierproef vrij
 • Het is 100% veilig om op tatoeages te gebruiken
 • Hydrateert tot wel 24 uur
 • Geen stankende geur

Minpunten

 • Niet geschikt voor gevoelige huid
 • Alleen te gebruiken voor de intieme delen

Bekijk de No Hair Crew - Premium Ontharingscrème Intieme delen bij deze vertrouwde webshops:


4. X-Hair

De X-Hair is een ontharingscrème die geschikt is voor de gehele lichaam (incl. de intieme delen). De X-Hair maakt gebruik van 4 ingrediënten waardoor de X-Hair ook nog eens geschikt is voor mensen met een gevoelige tot zeer gevoelige huidtype.

De X-Hair verwijdert de ongewenste haartjes pijnloos, snel en efficiënt. Je mengt het poeder met water tot dat het een soort van pasta/crème wordt, dit breng je vervolgens op de gewenste lichaamshaar aan. Vervolgens wacht je zo'n 8 minuten en spoel je het met lauw water af.

Pluspunten

 • Het is getest op allergieën
 • Geschikt voor mannen en vrouwen
 • Geschikt voor het gehele lichaam inclusief intieme delen
 • Geen stankende geur

Minpunten

 • Niet te gebruiken voor baardhaar

Bekijk de X-Hair bij deze vertrouwde webshops:


5. Magic Shaving Powder Gold

De Magic Shaving Powder Gold is een ontharingscrème die speciaal ontwikkeld is voor mannen met hard, sterk krullend (baard)haar. Deze ontharingscrème kan je gemakkelijk aanbrengen en zorgt voor een glad scheerresultaat zonder een scheermes. Verder helpt deze ontharingscrème ook nog eens tegen scheerbultjes.

Pluspunten

 • Geschikt voor hard/sterk krullend (baard)haar
 • Voorkomt scheerbultjes
 • Geen stinkende geur

Minpunten

 • Minder geschikt voor gevoelige huid

Bekijk de Magic Shaving Powder Gold bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor beste ontharingscrème

Wat is een ontharingscrème?

Een ontharingscrème is een methode om lichaamsharen te ontharen. Alle ontharingscrèmes maken gebruik van een combinatie chemische stoffen die ervoor zorgen dat het structuur van de haren afgebroken worden. Hierdoor zijn de haartjes verzwakt en kun je ze gemakkelijk van jouw huid wegspoelen.

Waar kan je de ontharingscrème voor gebruiken?

Het is natuurlijk begrijpelijk dat je je zal afvragen voor welk lichaamshaar je de ontharingscrème kan gebruiken er zit immers allemaal chemische stoffen in. Maar des ondanks al de chemische stoffen is het niet schadelijk voor de huid of de gezondheid.

Er zijn verschillende ontharingscrèmes voor verschillende lichaamsharen te gebruiken. Denk hierbij aan de oksels, borsten, rug, armen, benen, baard en zelfs de schaamstreek. Wel is het belangrijk om van te voren al te weten waar je de ontharingscrème wilt toepassen, zodat je de goede ontharingscrème koopt.

Waarom zou je een ontharingscrème gebruiken?

Een ontharingscrème wordt vaak aangeschaft, omdat men van zijn lichaamshaar af wilt zijn maar niet de vervelende bijwerkingen wilt krijgen. Het gebruik van ontharingscrème brengt veel voordelen met zich mee vergeleken met de andere ontharing methodes hieronder enkele voorbeelden:

 • Het is pijnloos vergeleken met waxen
 • Je krijgt geen snijwondjes meer, wat bij scheren nog wel het geval kan zijn
 • De stoppels blijven langer weg dan bij het scheren
 • Het is minder werk voor betere resultaat
 • Geen huidirritatie, omdat je meerdere keren over dezelfde plek moet scheren

Informatie over ontharingscrème die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je ontharingscrème wilt aanschaffen? Namelijk niet alle ontharingscrèmes zullen dezelfde resultaten geven. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen zoals de dikte, lengte van je haar, etc.

Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten ontharingscrèmes die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Waar moet je opletten bij het kopen van een ontharingscrème?

- Haartype

Het is belangrijk om van te voren van jezelf al te weten welk soort haartype je hebt. De ontharingscrèmes zijn namelijk afgestemd voor bepaalde lichaamsharen.

Het is zo dat dik/krullend haar eenmaal rebelser is dan dun haar. Hierdoor moet er dus ook een krachtiger soort ontharingscrème gebruikt worden om dezelfde resultaat te krijgen als bij dun haar. Als je dun haar hebt dan kan je haast wel elk soort ontharingscrème gebruiken.

- Huidtype

De huidtype is daarnaast een van de belangrijkste punten waaraan je moet denken. Iedereen heeft namelijk een ander soort huidtype en niet iedere huid reageert even goed op hetzelfde ontharingscrème. Zo zijn er ontharingscrèmes voor gevoelige of droge huidtypes.

Deze ontharingscrèmes bevatten dan verzorgende en hydraterende ingrediënten. Daarnaast zijn deze ook nog minder agressief tegen de huid. Waardoor jouw huid niet of minder snel zal gaan irriteren.

- Inhoud

Het is belangrijk om op te letten welke ingrediënten de ontharingscrème bevatten. Doordat de ontharingscrème uit chemische stoffen bestaan kan het zo zijn dat jouw huid hierdoor gaat irriteren. Vooral als je een gevoelige huid hebt zal dit extra belangrijk zijn.

Daarnaast kan het ook handig zijn om te kijken naar de geur. In veel gevallen kan je er niet om heen dat de ontharingscrème nou een maal niet zo lekker ruikt, maar sommige ontharingscrèmes hebben ook milde geuren.

- Gebied

Als laatst is het verstandig om van te voren al te weten waarvoor je de ontharingscrème wilt gaan gebruiken. Zowel het lichaamshaar als de huid zijn op verschillende plekken niet hetzelfde. Zo is het baardhaar veel dikker dan jouw armhaar of is de huid bij de intieme delen veel gevoeliger dan de benen. Het is belangrijk dat je de goede ontharingscrème koopt voor de juiste lichaamszone.

Hoe gebruik je een ontharingscrème?

Het is lastig aan te geven hoe je precies een ontharingscrème moet aanbrengen, omdat je bijna bij elk ontharingscrème het net weer anders moet aanbrengen. Het is daarom belangrijk dat je de bijgeleverde handleiding goed leest en de stappen daarin volgt. De volgende stappen kan je gebruiken als de basis.

 1. Droog eerst je huid voordat je de ontharingscrème aanbrengt. Zorg dat de aangebrachte plek schoon, droog en gewassen is voor de beste resultaat. Het kan ook zo zijn dat je juist op een natte huid moet aanbrengen maar dit staat dan op de verpakking aangegeven.
 2. Smeer vervolgens de ontharingscrème op de gewenste plek. Zorg ervoor dat de crème gelijkmatig verdeelt is over de huid en dat alle haartjes bedekt zijn. Dit kan je met de hand of een (soms bijgeleverde) spateltje.
 3. Laat de crème vervolgens enkele minuten inwerken. Bij de meeste ontharingscrème zal het tussen de 5 en 15 minuten zijn. Het ligt er maar net aan jouw haartype en het product. MAAR laat het nooit langer dan de aangegeven tijd op je huid zitten. Dit kan namelijk zorgen voor rode plekjes, irritaties en ergste geval zelf brandplekjes.
 4. Eenmaal de aangegeven tijd bereikt, kun je met een warme/lauw natte handdoek de crème van jouw lichaam afvegen.
 5. Als laatst spoel je huid met veel schoon water af, dit kan door te douche of onder de kraan houden en droog het af met een handdoek.
 6. Merk je nou dat nog niet al het haar is verwijdert probeer dan de volgende het opnieuw en laat de crème wat langer intrekken. De volgende dag wordt aangeraden, zodat jouw huid kan rusten en niet teveel belast wordt.

Is het gebruik van ontharingscrème gevaarlijk?

Natuurlijk is het logisch om je af te vragen of het gevaarlijk is, je smeert eenmaal chemische stoffen op je huid. Maar om er kort over te zijn is het gebruik van ontharingscrème niet gevaarlijk als je het maar volgens de bijsluiter gebruikt.

Als je van de bijsluiter afwijkt kan het wel voorkomen dat je bijwerkingen ervan zult krijgen, zoals jeuk, uitslag, huidirritatie of branderige gevoel. Maar over het algemeen is het niet gevaarlijk.

Daarnaast als je er niet zeker van bent kan je het ook eerst uitproberen op een klein stukje van je huid om te kijken of je geen bijwerkingen krijgt.

Tips om huidirritatie te voorkomen

Het is de meest voorkomende probleem bij het gebruik van de ontharingscrème, huidirritatie. Om dit te voorkomen hebben wij enkele tips op rijtje voor jou:

 • Gebruik de juiste crème voor de juiste plekken. Voorbeeld een zachtere crème gebruiken voor gevoelige huid of intieme plek.
 • Gebruik de ontharingscrème niet dagelijks op dezelfde plek. Er wordt aangeraden om de ontharingscrème om de 4 tot 5 dagen te gebruiken. Dit om de huid niet teveel te laten belasten. Net als het scheren hoe vaker je over dezelfde plek scheert hoe groter de kans op huidirritatie is.
 • Vermijd het gebruik van de ontharingscrème zoveel mogelijk bij beschadigde huid, zoals snijwonden, puistjes, littekens, etc.
 • Gebruik de ontharingscrème eerst uit op een klein stukje van je huid. Om te zien of je geïrriteerde huid of een allergische reactie van krijgt. Krijg je een bijwerking dan kan je nog altijd veranderen. Gebeurt er niks dan kan je het op een groter stuk van je huid toepassen.
 • Probeer niet direct te zonnen, nadat je de ontharingscrème hebt gebruikt. Dit kan voor irritatie zorgen, omdat je huid erg gevoelig is na een behandeling van de ontharingscrème.
 • Bij het toepassen van de ontharingscrème kan je huid gaan tintelen, dit is normaal. Maar als de tinteling verandert naar een pijnlijk en branderig gevoel dan moet je de crème direct afspoelen.

De voor -en nadelen van ontharingscrème

Ook ontharingscrème heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de ontharingscrème.

Voordelen

 • Het is snel
 • Je kan het voor verschillende lichaamsharen gebruiken
 • Het is praktisch
 • Het is gemakkelijk aan te brengen
 • Je krijgt geen last meer van ingegroeide haar of stoppels
 • Geschikt voor ieder huidtype

Nadelen

 • Het kan enorme stinken
 • Er kunnen bijwerkingen komen, zoals huidirritatie, rode plekken of zelfs chemische brandwonden oplopen
 • Het kan rommelig zijn, denk aan de opgedroogde crème die afbrokkelt/kruimelt

Conclusie

Welk ontharingscrème is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, elk lichaam is namelijk anders, denk hierbij aan welke huidtype je hebt, welk haartype of voor welke lichaamshaar je het wilt gebruiken.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een ontharingscrème aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk ontharingscrème is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. De één is namelijk beter voor gevoelige huid en de ander is weer geschikt voor de intieme plekken. Bedenk van te voren goed na wat de situatie van jouw is en volg altijd goed de bijsluiter, laat de crème nooit langer op je huid zitten dan wat er aangegeven is.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.