PrijsKenner

Beste Pizzarette 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
17
Producten
onderzocht
28
Uren
besteed
reviews collected
25
Ervaringen
verzameld
20
Webshops
vergeleken

Waarschijnlijk heb jij wel al eens eerder gehoord over een pizzarette, via je familie, vrienden, langs zien komen op sociaal media of het is zelfs de eerste keer dat je het hoort. Hoe dan ook heeft de pizzarette jou aandacht gekregen waardoor je er meer over zou willen weten. Doordat de pizzarette nog redelijk onbekend en nieuw is is het lastig om te weten welke pizzarette het best voor jou is.

Ben jij van plan om een pizzarette aan te schaffen maar heb je nog enkele twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de pizzarette, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een pizzarette en welke pizzarettes de beste van 2024 zijn.

3
Tristar PZ-9156 Pizza Festa – Pizza Gourmetstel 6 personen - Terracotta pizzaoven

De 5 Beste Pizzarette van 2024

Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij voor u een top 10 beste pizzarettes van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er voor de eerste 5 pizzerattes beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de pizzarettes.


1. Emerio PO-115984 - Pizzarette - 6 personen

De Emerio PO-115984 is een geweldige pizzarette die geschikt is voor 6 personen, deze uitvoering wordt dan ook het meest gekozen.

Door zijn speciale koepel die handgemaakt is van terracotta wordt deze minder warm. Hierdoor is deze ook ideaal om te gebruiken als kinderen mee zullen eten, omdat de kinderen zich niet aan de koepel kunnen verbranden. Met een vermogen van 1200 Watt en een temperatuur tot wel 250 graden Celsius kan je gemakkelijk je eigen gemaakte mini pizza's in 7 tot 9 minuten laten garen.

Deze Emerio PO-115984 is verder voorzien van een anti-aanbaklaag. Hierdoor kun je de pizza's direct op de baklaat laten baken voor nog een betere resultaat.

Verder zit er een uitsteekvormpje bij hiermee kan jij de perfecte deegrondjes uitsnijden voor jou spatels. Daarnaast is het ook voorzien van antislipvoetjes waardoor die stevig op zijn plek blijft staan en heeft het een snoer van 1,5 meter lang om hem in het stopcontact te stoppen.

De Emerio PO-115984 Pizzarette heeft een gewicht van 6,83 kg met de volgende afmetingen: 44 x 44 x 28,5 cm (l x b x h). De volgende accessoires worden standaard meegeleverd, 6 bakspatels en 1 uitsteekvorm.

Pluspunten

 • Geschikt voor 6 personen
 • Handgemaakte terracotta koepel die voorzien is van Cool Touch
 • Geschikt voor kinderen
 • Voor zien van een anti-aanbaklaag

Minpunten

 • Je kan zelf niet de temperatuur instellen
 • Is niet voorzien van een timer functie
 • Niet geschikt voor de vaatwasmachine

Bekijk de Emerio PO-115984 - Pizzarette - 6 personen bij deze vertrouwde webshops:


2. Emerio 3-in-1 - Pizzarette - 6 personen

De Emerio 3-in-1 is de beste multifunctionele funcooking-apparaat. Als je zou willen gourmetten maar ook wilt gaan pizzaretten dan is deze 3-in-1 Pizzarette ideaal voor jou. Met deze Pizzarette is er de mogelijkheid om mini pizza's te bakken maar in de tussen tijd kan je ook nog eens gaan grillen bovenop de pizzarette.

Daarnaast kan je ook nog eens gaan racletten als je wilt. Deze pizzarette is geschikt om met 6 personen tegelijkertijd te kunnen pizzaretten of gourmetten. Met een vermogen van 1800 Watt kan deze Pizzarette Grill jou pizza's in 7 tot 9 minuten bakken en jouw vlees is in een mum van tijd gegrild. 

Deze 3-in-1 Pizzarette van Emerio is voorzien van een handmade terracotta behuizing, anti-aanbaklaag en bestaat uit een gegoten aluminium bovenop de pizzarette met de kenmerkende grill gleuven.

Verder zitten er verschillende accessoires bij zoals 6 ronde raclette pannetjes om bijvoorbeeld je kaas te laten smelten, 6 ronde pizza spatels en als laatst een uitsteekvormpje om de pizzadeeg op de goede formaat uit te snijden. Als laatst is de snoer van deze pizzarette 135,5 centimeter lang.

De Emerio 3-in-1 Pizarette heeft een gewicht van 6,9 kg met de volgende afmetingen: 44 x 44 x 32 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Multifunctionele apparaat, Pizzarette, gourmetten en racletten
 • Geschikt voor 6 personen
 • Voorzien van zowel boven als onderverwarming voor knapperige pizza's
 • Sterke vermogen van wel 1800 Watt
 • Beschikt over een indicatielampje, antislipbodem en een snoer opbergruimte

Minpunten

 • Gebruikers geven wel eens aan dat de anti-aanbaklaag snel kan loslaten
 • Niet geschikt voor de vaatwasmachine
 • De temperatuur is zelf niet in te stellen

Bekijk de Emerio 3-in-1 - Pizzarette - 6 personen bij deze vertrouwde webshops:


3. Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6

Deze Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6 is geschikt voor 6 mensen. De handgemaakte donkerbruine kleikoepel ziet er simpel en strak uit. Doordat deze kleikoepel niet zo hoog is kan deze pizzarette een hoge temperatuur bereiken wat natuurlijk ideaal is voor een krokante mini pizza.

Deze Pizzarette van Tristar heeft een vermogen van 1200 Watt, hierdoor kan jij een mini pizza bakken in 7 tot 10 minuten. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid toppings die je op je pizza deeg plaatst. 

De Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6 is voorzien van een anti-aanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat je de mini pizza's gemakkelijk zonder problemen van de bakplaat kunt afhalen en het schoonmaken van de bakplaat wordt hierdoor ook nog eens gemakkelijker.

Verder zit er een uitsteekvorm bij om de juiste formaat pizza te krijgen uit jouw deeg. Ook zit er verder 6 spatels bij waar jij je pizza's mee kunt bakken. Daarnaast is deze pizzarette ook nog eens voorzien van de antislipvoetjes waardoor deze stevig op zijn plek blijft staan en heeft het een snoer lengte van wel 2 meter lang. 

De Tristar PZ-9156 heeft een gewicht van 6,3 kg met de volgende afmetingen: 45 x 45 x 27 cm (l x b x h). 

Pluspunten

 • Lange netsnoer van 2 meter lang
 • Geschikt voor 6 personen
 • Voorzien van Anti-aanbaklaag en antislipvoetjes

Minpunten

 • De handgemaakte koepel kan redelijk warm worden (warmer dan de Emerio)
 • Heeft een lange opwarmtijd nodig, uit ervaringen kan de opwarmtijd wel zo'n 30 tot 45 minuten duren.
 • Neemt redelijk veel opbergruimte in beslag (vrij grote pizzarette)

Bekijk de Tristar PZ-9156 Pizza Festa 6 bij deze vertrouwde webshops:


4. Emerio PO-116124.1 - Pizzarette - 8 personen

Wil jij graag een feestje houden met veel mensen of heb jij een grote familie dan is deze pizzarette van Emerio PO-116124 ideaal voor jou. Deze pizzarette is geschikt voor 8 personen, je kan 8 verschillende mini pizza's tegelijkertijd laten bakken. Ook deze koepel is handgemaakt van terracotta waardoor die aan de buitenkant minder snel warm zal worden en dus geschikt is als er kinderen zullen mee eten.

De Emerio PO-116124 heeft een vermogen van 1500 Watt met een maximale temperatuur van wel 250 graden Celsius. Hierdoor is jouw mini pizza in 7 à 9 minuten gebakken, dit hangt wel af van wat en hoeveel toppings jij op je deeg plaatst. 

Verder heeft deze koepel een speciale functie namelijk de Pre-Bake of warmhoudfunctie. Dit zorgt ervoor dat je het deeg boven op de koepel kunt laten voorbakken maar ook kan je de mini pizza's er op warm houden en kan je er zelfs bruchetta's mee grillen.

Daarnaast is het voorzien van een anti-aanbaklaag waardoor je zonder zorgen je mini pizza direct op de bakplaat kunt laten bakken en het schoonmaken gaat door de anti-aanbaklaag ook gemakkelijker. 

De Emerio PO-116124 - Pizzarette - 8 personen heeft een gewicht van 6,3 kg met de volgende afmetingen: 38,5 x 38,5 x 29 cm (l x b x h). De volgende accessoires worden hierbij bij geleverd 8 bakspatels waar je pizza op kan, 1 Deeguitsteekvorm en heeft de snoer een lengte van 1,5 meter lang. 

Pluspunten

 • Geschikt voor 8 personen
 • Multifunctioneel met zijn Pre-Bake en warmhoud functie boven op de koepel
 • Met ingebouwde thermostaat en indicatielampje 
 • Voorzien van anti-aanbaklaag

Minpunten

 • Alleen de spatels zijn vaatwasmachine bestendig
 • Temperatuur is niet zelf in te stellen

Bekijk de Emerio PO-116124.1 - Pizzarette - 8 personen bij deze vertrouwde webshops:


5. Emerio PO-115985 - Pizzarette - 4 personen

De Emerio PO-115985 is de compactere model van de Emerio PO-11584. Deze pizzarette is geschikt voor 4 personen, ideaal voor alleen jou gezin of als je naast gourmetten ook nog wilt pizzaretten.

Ook dit model van Emerio is voorzien van een handgemaakte terracotta koepel wat ervoor zorgt dat de buiten niet heet zal worden en dus geschikt is voor kinderen. Doordat het een kleinere model is heeft het een vermogen van 900 Watt waarmee je je eigen gemaakte mini pizza in zo'n 10 à 15 mintuten gebakken zult zijn. 

De Emerio PO-115985 is verder voorzien van een anti-aanbaklaag, zodat je direct je mini pizza op de bakplaat kunt laten bakken.

Verder zitten er de volgende accessoires bij 4 bakspatels waarop je de pizza deeg kan zetten, 1 deeguitsteker om eenvoudig de juiste afmeting te kunnen uitsnijden. Daarnaast heeft de snoer een lengte van 1 meter lang en is het voorzien van antislipvoetjes.

Pluspunten

 • Voorzien van anti-aanbaklaag en antislipvoetjes
 • Geschikt voor kinderen door de Cool Wall koepel
 • Eenvoudig in gebruik

Minpunten

 • Een korte snoer lengte , 1 meter
 • Temperatuur is niet zelf in te stellen
 • Redelijk prijzig voor 4 personen pizzarette, voor iets meer kan je een 6 persoons pizzarette halen

Bekijk de Emerio PO-115985 - Pizzarette - 4 personen bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor Pizzarettes

Wat is een Pizzarette?

Een pizzarette (ook wel pizza gourmet genoemd) is eigenlijk niks anders dan een kleine oven die je op je eettafel kunt neerzetten om meerdere mini pizza's te maken.

De pizzarette ziet er uit als een klassieke steenoven waarin pizza's worden gemaakt, maar dan in het klein met meerdere ingangen om de kleine pizza's te bakken. Om een beter beeld te krijgen kun je de pizzarette vergelijken met een steengril of een gourmetset. Net als de steengril of de gourmetset plaats je deze in het midden van de tafel, zodat je met elkaar rond de mini oven zit om leuk en gezellig samen te kunnen genieten van je eigen gemaakte mini pizza's.

De pizzarette heeft meerdere uitvoeringen, zo zijn er varianten waarbij je met zijn vieren te gelijk een mini pizza kunt bakken maar ook een variant voor 6 personen en zelfs een variant waarbij 8 mensen tegelijkertijd een eigen gemaakte mini pizza kunt bakken. 

Waarom een pizzarette aanschaffen?

Een groot deel van de mensen die een pizzarette aanschaffen hebben zelf al een gourmetset gehad of wel eens gegourmet.

Meest voorkomende reden voor mensen om een pizzarette aan te schaffen is ook om iets nieuws te proberen of om meer mogelijkheden te krijgen tijdens een leuk avondje gourmetten, omdat je naast het gourmetset een pizzarette kunt plaatsen. Hierdoor kunnen jou gasten zelf kiezen waarin zij zin hebben, om een lekkere vleesje te grillen of om lekker een eigen kleine pizzaatje te bakken. 

Hoe vind ik de beste pizzarette die bij mij past?

Om een miskoop te voorkomen/verkleinen is het handig om te weten waarop er gelet moet worden bij een aanschaf van een pizzarette.

De volgende paragrafen worden beschreven om jou te laten verdiepen in de verschillende types die er zijn van de pizzarettes en waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een pizzarette. Om jou keuzen te vergemakkelijken voor jou perfecte pizzarette en om een miskoop te verkleinen. 

- De grote van de Pizzarette
Het eerste waaraan je moet denken bij het aanschaffen van een pizzarette is met hoeveel personen je de pizzarette zou willen gaan gebruiken. Zoals eerder aangegeven is zijn er meerdere varianten beschikbaar voor de pizzarette.

De grootste verschillen tussen deze varianten zijn de openingen waar je de mini pizza's in kunt bakken. Bij de variant die geschikt is voor 4 personen zijn er 4 openingen in de pizzarettes. Zo geldt het bij de variant voor 6 personen dat er 6 aparte openingen zijn en bij de variant voor 8 personen geldt het dat er 4 grote openingen zijn, door de dubbeldekker kan er 8 mini pizza's tegelijkertijd gemaakt worden.  

- Temperatuur of te wel het vermogen van een pizzarette
De temperatuur speelt ook een belangrijke rol bij het bakken van de pizza. Bij de juiste temperatuur zorg je namelijk ervoor dat er een lekker krokant laagje kan komen bij de pizza en dat de kaas goed zal smelten. Meeste pizza's kun je beginnen met bakken bij een temperatuur van 200℃.

Verder kan het handiger zijn als je een pizzarette neemt waarbij je zelf de temperatuur kan instellen, zodat je zelf kan bepalen welk temperatuur het juiste is voor jouw pizza.

- Veiligheid van een Pizzarette
Veiligheid is ook erg belangrijk, je zit immers met een toestel dat wel 250 graden Celsius warm kan worden midden op tafel. Het is belangrijk om van te voren te bedenken met wie je de pizzarette vaak zult gaat gebruiken, zal dit met volwassen zijn of ook met kinderen.

Bepaalde merken/types zullen namelijk een speciaal ontworpen terracotta (koepel) hebben waardoor het aan de buitenkant minder heet zal worden. Deze types zijn dan bijvoorbeeld meer geschikt voor kinderen dan bij koepels die wel heel warm worden aan de buitenkant waardoor er een kans is dat kinderen eraan zich zullen verbranden. 

- Het onderhoud
Natuurlijk niet te vergeten na een lekker avondje pizza's te hebben gebakken moet de pizzarette ook schoongemaakt worden. Soms heb je niet altijd zin om dit dezelfde avond te doen hierdoor kan het voorkomen dat er eten restjes vast komt te zitten. Het is belangrijk dat de antiaanbaklaag van goede kwaliteit is, want een slechte antiaanbaklaag kan snel loskomen of zelfs afgeven.

Verder is het ook handig om te weten wat wel in de vaatwasser mag en wat niet, want niet alle onderdelen van een pizzarette kunnen zomaar in de vaatwasmachine.

Daarnaast als je eenmaal je pizzarette goed weet te onderhouden dan kan deze wel jarenlang meegaan zonder dat het kapot gaat.

- Multifunctioneel
Naast het formaat verschil kun je ook nog eens kiezen uit verschillende mogelijkheden bij de pizzarette. Met de pizzarettes kan je alleen maar mini pizza's maken maar wil je naast mini pizza's ook andere mogelijkheden bieden? Dan kun je ook voor een 3-in-1 pizzarette kiezen. Dit is een variant waarbij je 3 dingen tegelijkertijd kunt doen met 1 toestel,  je kan mini pizza's maken maar ook nog eens op gourmetten en mee racletten (kaas laten smelten).

- Bijgeleverde accessoires
Als laatst is het ook handig om te kijken naar welke accessoires meegeleverd worden. Als je een pizzarette aanschaf voor 6 personen zou het wel zo fijn zijn als er al bijvoorbeeld 6 spatels bij zitten en niet dat je zelf nog allemaal opzetstukken moet bij kopen.

Verschil tussen een Pizzarette en een pizzaoven

Het kan voorkomen dat de termen pizzarette en pizzaoven door elkaar worden gehaald. Maar er zit degelijk wel een verschil in tussen deze twee toestellen. Het klopt dat je met beide toestellen je eigen pizza bakt maar het grooste verschil is dat je met de pizzarette meerdere verschillende mini pizza's kunt maken en bij de pizzaoven is het slechts 1 normale formaat pizza bakken.

Hoe gebruik je een pizzarette (voorbereiding)

 1. Het deeg, het is belangrijk dat deeg in huis hebt, want zonder deeg is er geen pizza. Er zijn meerdere opties om deeg te verkrijgen. Eerste en de simpelste optie is kant en klare pizzadeeg kopen uit de supermarkt denk aan Jumbo, Albert Heijn en Plus. De prijzen liggen tussen de 2,59 tot 3,29 euro voor 6 à 10 stuks.
  De tweede optie is zelf het deeg maken door middel van een pizzadeegmix te kopen. Dit kost wel wat meer tijd dan optie 1 maar als je het gezamenlijk doet kan het erg leuk en gezellig zijn. Als laatste optie en niet het minste het deeg helemaal zelf maken zonder een kant en klare mix net als optie 2. Dit is wel het meest uitdagende maar het resultaat zal wel leiden naar het meest smaakvolle deeg.
 2. De toppings, naast het deeg is het belangrijk dat je verschillende toppings klaar heb staan. De basis toppings zijn tomatensaus en dan in ieder geval één kaas soort meest gebruikte is geraspte mozzarella maar je kan hierin zelf kiezen van geraspte kaas tot aan geitenkaas en feta. Nu je de basis toppings heb kan je eindeloos variëren in de volgende toppings denk aan paprika, olijven, champignons, salami, tonijn, kip, etc en om het helemaal af te maken kan je ook nog eens kruiden op tafel zetten zoals tijm, peterselie of andere soort kruiden waar jij van houdt. 
 3. Nu alle ingrediënten voorbereid zijn kan jij beginnen met de pizzarette. Laat de pizzarette ongeveer 10 tot 15 minuten voorverwarmen, zodat het in de koepel en de pizzarette op een goede warmte is gekomen. Dit zorgt er voor dat het deeg krokanter zal zijn en niet zompig zal worden.
 4. Gebruik altijd de bijgeleverde deegsnijder, zodat jij het perfecte deeg maat krijgt voor op je spatel. Ben je vervolgens klaar met het beleggen van jou mini pizza? Dan leg jij vervolgens je spatel waar je deeg op zit in een van de openingen van de pizzarette. Je laat deze met of zonder spatel (wat jij liever wilt) zo'n 7 minuten in de pizzarette. Je kan ongeveer aan de randen zien of je pizza klaar zult zijn. Na die 7 minuten kan jij lekker genieten van je eigen mini pizza en naar nog meer rondes natuurlijk!

De voor -en nadelen van een pizzarette

Ook een pizzarette heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de pizzarette.

Voordelen

 • Het is heel gemakkelijk te gebruiken
 • Na afloop van een avond pizzaretten staat je huis niet zo stinken wat wel het geval bij gourmetten is
 • Door de pizzarette krijg je perfecte mini pizza's die overal gelijk gegaard zal zijn
 • De mini pizza's zijn gemakkelijk te personaliseren, hierdoor hoef je geen rekening te houden met wat anderen wel of niet lusten qua toppings
 • Kinderen vinden het heel leuk om eigen pizza's te maken
 • Het is weer eens wat anders dan gourmetten en ook nog eens gezellig

Nadelen

 • Het schoonmaken van een pizzarette kan toch nog wel eens veel moeite zijn, omdat deze niet altijd vaatwasbestendig zijn. Meestal zijn alleen de losse onderdelen vaatwasbestendig. Hierdoor moet je het op de ouderwetse vertrouwde manier afwassen, met de hand.
 • De grote van de pizzarette kan ook een nadeel zijn. Het ligt eraan welk model/variant je koopt maar sommige varianten kunnen toch redelijk veel plaats innemen vergeleken met een gourmetset (door de terracotta, koepel bijvoorbeeld).

Tips voor het gebruik van de pizzarette

Als laatst volgen hier nog enkele handige tips om de perfecte mini pizza te bakken, jou avondje soepelere te laten verlopen en hoe jij je pizzarette langer kunt gebruiken.

 • Voordat je de tomatensaus opsmeer bak je pizza deeg eerst één minuut voor, zodat de pizza nog krokanter wordt. Smeer dan vervolgens je tomatensaus erop en al je favoriete toppings.
 • Zorg ervoor dat je van te voren al alle ingrediënten hebt gesneden en klaar staat, zodat je dit niet aan de eettafel hoeft te doen.
 • Verspreid de ingrediënten over meerdere kleinere bakjes, zodat iedereen op zijn eigen gemak zijn favoriete ingrediënten kan pakken. Hierdoor voorkom je dat de bakjes steeds aan elkaar overgegeven hoeft te worden en dit verkleind ook de kans dat iemand aan de pizzarette zal gaan verbranden
 • Zet je drankjes, zoals een Cola, Fante of wijn niet te dichtbij de pizzaretta. De pizzaretta kan namelijk wat warmte afgeven hierdoor kan het voorkomen dat je drankje wat warmer zal gaan worden.
 • Natuurlijk zorg je ervoor dat er altijd genoeg deeg is, het is beter te veel deeg dan te weinig, want zonder deeg kan je namelijk geen pizza's maken. Hou rekening mee dat de vrouwen ongeveer 4 à 5 mini pizza's kunnen eten en bij de mannen is dit zo'n 6 à 8. Natuurlijk kan de hoeveelheid per persoon hierin verschillen.
 • Kijk goed na waar jou pizzarette tegen kan en of deze bijvoorbeeld geschikt is voor in de vaatwasmachine. Als tip, al kan jouw pizzarette tegen de vaatwasmachine het is alsnog aangeraden om het handmatig te wassen. Dit verlengt namelijk de levensduur van de pizzarette. 

Conclusie

Welk pizzarette is nou de beste koop? Dit is eigenlijk een vraag die niet te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent en voor hoeveel personen jij een pizzarette wilt hebben. Wel is er aan te raden dat het handiger zal zijn dat je altijd een grotere pizzarette aanschaft, zodat als jij gasten krijgt die dan ook lekker mee kunnen genieten van de pizzarette.

Verder kan je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een pizzarette aanschaft uit onze top 10 lijst. De kwaliteit van elk pizzarette is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Wel is een koepel van terracotta bij voorkeur, omdat dit een langere levensduur heeft. Bedenk van te voren goed na aan wat jij nodig hebt en wat jij zou willen qua specificaties van een pizzarette.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.