PrijsKenner

Beste scheermesjes voor vrouwen 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
30
Producten
onderzocht
24
Uren
besteed
reviews collected
43
Ervaringen
verzameld
23
Webshops
vergeleken

Het is een hele klus voor de vrouwen om hun lichaam te scheren. In tegenstelling tot de mannen die bijna alleen hun baard moeten scheren, moeten de vrouwen denken aan hun bikinilijn, armen en benen. De kans dat de vrouwen hierdoor een huidirritaties krijgen denk aan bultjes, ingegroeide haartjes of sneetjes zijn dan ook veel groter.

Om jouw ervaring zo comfortabel, fijn en op een effectieve manier te ontharen is een goede scheermesje van belang. Tegenwoordig zijn er degelijk wel verschillen tussen de scheermesjes voor de vrouwen en de mannen en zijn er onderling in de scheermesjes ook verschillen.

Ben jij van plan om een scheermes aan te schaffen maar heb je nog bepaalde twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de scheermesjes, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een scheermesje en welke scheermesjes de beste zijn van 2024.

De 5 Beste scheermesjes van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste scheermesjes van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de scheermesjes.


1. Gillette Venus Comfortglide Breeze

De Comfortgilde Breeze van Gillette Venus is waarschijnlijk wel één van de meest populairste scheermesje bij de vrouwen. De Gillette Venus scheermesjes zijn zo ontworpen dat het aan de vrouwelijke lichaam is aangepast. Het heeft een flexibel kop, hierdoor beweegt en past de kop zich aan uw lichaamscontouren.

Daarnaast heeft de Comfortglide Breeze gelkussentjes. De gelkussentjes zorgen voor huidbescherming denk aan sneetjes of huidirritatie. Ook worden de gelkussentjes door water geactiveerd, waardoor de mesjes gemakkelijk over je huid glijdt. Hierdoor kan je de scheermesjes gebruiken zonder scheerschuim. 

Verder zitten aan elk navulmesje 3 ingebouwde scheerbladen, wat voor een zachte en gladde scheerbeurt zorgt.

Tot slot past elk navulmesje van Venus op het scheersysteem van Venus (behalve van Venus voor de Schaamstreek en de Simply Venus). Hierdoor kan je gemakkelijk de verschillende scheerkopjes van Venus uitproberen of alleen maar nieuwe mesjes te halen en niet ook nog eens een nieuwe houdertje.

Bij dit pakket zitten er in totaal 8 navulmesjes bij, maar je hebt ze ook met 2 of 4 navulmesjes.

Pluspunten

 • Geeft gladde en zachte resultaten
 • Te gebruiken zonder scheerschuim door de gelkussens
 • De scheermesjes zijn gemakkelijk te verwisselen en ook nog op verschillende Venus scheermesjes

Minpunten

 • De gelkussentjes kunnen volgens gebruikers best snel op gaan

Bekijk de Comfortgilde Breeze van Gillette Venus bij deze vertrouwde webshops:


2. Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl

De Deluxe Smooth Swirl van Gillette Venus, zoals de naam al zegt scheert deze nog gladder dan de Comfortgilde Breeze. De Deluxe Smooth Swirl is voorzien van namelijk 5 scheerbladen hierdoor scheer je de haartjes nog makkelijker weg en krijg je extra gladde huid.

Daarnaast heeft dit scheermesje een flexibel ontwerp. Het is voorzien van een ingebouwde flexiball die zich gemakkelijk en snel aan de contouren van uw lichaam aanpast en zelfs ook op moeilijke plekken zoals de enkels. 

Verder heeft ook deze Venus scheermes gelkussentjes om de huid te beschermen en te kunnen scheren zonder scheerschuim.

De Deluxe Smooth Swirl komt in totaal met 6 navulmesjes en ook hier passen alle navulmesjes op het scheersysteem van alle Venus scheermesjes (behalve Venus voor de Schaamstreek en Simply Venus).

Pluspunten

 • Heeft 5 scheerbladen, voor extra gladde scheerbeurt
 • Door de 5 scheerbladen gaat het extra lang mee
 • Huidbescherming en handige flexibel ontwerp

Minpunten

 • Prijs kan wat aan de hogere kant liggen

Bekijk de Deluxe Smooth Swirl van Gillette Venus bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 2:21 am

3. Bamboozle Safety Razor RVS

De Bamboozle Safety Razor RVS is de meest duurzame scheermesje uit onze lijst maar ook wel misschien het duurzaamste scheermesje op de markt. Dit komt omdat je met de Bamboozle scheermesje bij normaal gebruik wel leven lang mee kunt gebruiken door zijn hoge kwaliteit metaal uit Zweden die van roestvrijstaal gemaakt is.

De Safety Razor is voorzien van één scheerblad. Het voordeel hiervan is dat je minder snel last zult krijgen van scheerbuitjes, ingegroeide haartjes of huidirritatie. Dit komt, omdat hoe minder vaak je het mesje in contact laat komen met jouw huid hoe minder groot de kans is dat je er last van gaat krijgen.

Het scheermesje is verder voorzien van een antibacteriële werking (gebruik van koper). Ook zorgt het voor een beter scheerresultaat en wordt het scheermesje geleverd met 20 vlijmscherpe platinum mesjes die voorzien zijn van anti-roest coating.

Pluspunten

 • Gaat levenslang mee
 • Milieuvriendelijk en geen plastic afval
 • Antibacteriële werking 
 • 20 vlijmscherpe platinum inbegrepen

Minpunten

 • Gebruiken met scheerschuim

Bekijk de Bamboozle Safety Razor RVS bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €19,95
2 nieuw voor €19,95
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 2:21 am

4. Gillette Venus Smooth

De Smooth van Gillette Venus is de compactere versie van de Deluxe Smooth Swirl. De kop van het scheermesje is dan ook kleiner. De Venus Smooth is voorzien van 3 scheerbladen met beschermende comfortkussentjes in elastomeer. 

Verder heeft het een blauwe indicatiestrip, als deze blauwe kleur vervaagt dan is het tijd om het scheermesje te vervangen.

De Venus Smooth komt in totaal met 8 navulmesjes, maar je hebt ze ook in pakketjes van 2, 4, 6 of 12. Net als de andere Gillette Venus modellen passen hierop ook verschillende navulmesjes op het scheersysteem van Venus (behalve van Venus voor de Schaamstreek en de Simply Venus

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voorzien van een indicatiestrip
 • Handig en gemakkelijk in gebruik ook met de scheersysteem

Minpunten

 • Heeft geen flexibel ontwerp 

Bekijk de Smooth van Gillette Venus bij deze vertrouwde webshops:


5. Wilkinson Sword Quattro Titanium Sensitive

De Wilkinson Sword scheermesjes zijn zeker ook geen onbekende meer op het markt voor de scheermesjes. De Quattro Titanium Sensitive is voorzien van 4 scheerbladen met een compacte ronddraaiende kop. Dit zorgt voor makkelijker scheren en zorgt ook voor een zacht en gladde huid.

Daarnaast beschikt het over 2 soorten gelkussenstjes, één met vitamine E en de ander met Aloë Vera. Deze twee combinaties zorgen voor een zachte huid na het scheren. Verder komt deze Wilkinson met 8 navulmesjes.

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Voorzien van 4 scheerbladen
 • Voorzien van strips die de huid beschermt

Minpunten

 • De scheerbladen kunnen best snel verstopt raken

Bekijk de Wilkinson Sword bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €9,75
7 nieuw voor €9,75
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 2:21 am

Koopgids voor Scheermesjes

Waarom een Scheermesje aanschaffen?

Er zijn natuurlijk ook scheerapparaten waarvoor je kunt gaan om je huid glad te scheren. Alleen kosten deze over het algemeen een stuk meer en zijn ook niet altijd nauwkeurig genoeg om bijvoorbeeld strakke lijnen te maken.

Scheermesjes worden gebruikt, omdat deze vaak licht van gewicht en compact zijn. Je kunt ze gemakkelijk overal naar toe meenemen denk aan kamperen of een weekendje weg. Het past namelijk gemakkelijk in een toilettasje.

Daarnaast zijn de scheermesjes eenvoudig, snel te gebruiken om je haartjes te verwijderen en zijn ze ook nog goedkoper ten op zichtte van een scheerapparaat.

Verschillen tussen de scheermesjes voor de vrouwen en mannen

Je zou het niet denken, maar tegenwoordig zitten er degelijk wel verschillen tussen de scheermesjes van vrouwen en mannen. Zo zijn bijvoorbeeld de ontwerpen anders. De scheermesjes van de vrouwen hebben vaak een groter en wat ronder kopje om te scheren. Dit komt doordat vrouwen hun scheermesjes het vooral gebruiken voor hun armen, benen, oksels en bikinilijn (grote oppervlaktes). Daarentegen tot de mannen die het voor een kleinere oppervlakte gebruiken, zoals het gezicht of de hals.

Daarnaast zijn de mesjes ook anders geplaatst. De mesjes voor bij de vrouwen zijn zo ontworpen dat de haartjes in de juiste richting geduwd worden en hebben meer flexibiliteit.

De mesjes zijn bij de mannen in een grotere hoek geplaatst, omdat de mannen stugger en dikker haartjes hebben. Hierdoor scheren de scheermesjes van de mannen ook dichter op de huid. Ook zijn de scheermesjes van de mannen ontworpen voor bijna dagelijks gebruiken. Hierdoor gaan de mesjes van de mannen langer mee, terwijl de mesjes voor de vrouwen in verhouding tot de mannen sneller zullen slijten, omdat deze niet ontworpen zijn om ze dagelijks te gebruiken. 

Ondanks deze verschillen is het natuurlijk alsnog mogelijk voor vrouwen om de scheermesjes van de mannen te gebruiken en andersom. Maar de resultaten zullen natuurlijk niet zo goed zijn als je gewend bent van een gepaste scheermesje.

Wanneer moet je een scheermesje vervangen?

Het vervangen van een scheermesje ligt er echt aan hoe regelmatig jij je scheermesje gebruikt. Tegenwoordig hebben sommige scheermesjes wel een indicatiestrip die verkleurt, zodat jij weet wanneer het scheermesje aan vervanging toe is. Maar over het algemeen als jouw scheermesje bot is of het begint te roesten dan is dat wel een goede indicatie om je mesje te vervangen. 

Informatie over de scheermesjes die je moet weten voordat je er een aanschaft

Het kan lastig zijn om het juiste scheermesje te kiezen die voor jou het beste is. Merken, zoals Gillette en Wilkinson hebben een grote aanbod van verschillende scheermesjes. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende scheermesjes die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Soorten scheermesjes

Als je kijkt naar de mogelijk heden zijn er over het algemeen maar 2 soorten scheermesjes, je hebt de wegwerpscheermesjes en de scheersystemen.

Wegwerpscheermesjes: Dit zijn scheermesjes die je na paar keer gebruiken weg kunt gooien. Dit zijn ideale scheermesjes om mee te nemen op vakantie.

Daarnaast zijn ze ook goedkoop en hygiënischer, omdat je ze maar paar keer gebruikt. Nadeel van deze scheermesjes zijn wel dat ze sneller bot zullen worden en als je ze niet op tijd omwissel kan je irritaties of wondjes op je huid verwachten. En niet te vergeten zijn deze wegwerpscheermesjes ook nog eens slecht voor het milieu

Scheersystemen: Dit zijn scheermesjes die langer meegaan in vergelijk tot de wegwerpscheermesjes en hebben deze over het algemeen ook een betere kwaliteit, maar zijn ook vaak wat duurder.

Het scheersysteem bestaat uit een handvat en een los scheermesjes. Is het scheermesje bot geworden dan kan je deze gemakkelijk vervangen door de botte scheermesje van het handvat af te halen en een nieuwe scheermesje weer vast te klikken aan het handvat.  

Bescherming

Sommige scheermesjes zijn voorzien van bescherming. De bescherming zorgt ervoor dat je huid niet gaat irriteren of wondjes krijgt. 

Zo zijn er verschillende soorten beschermingen, je hebt bijvoorbeeld een verzorgende crème die aan het scheermesje is toegevoegd. Of een bescherming naast de mesjes, een gelkussentjes/strips. Deze worden glad als ze in aanraking komen met water, zodat je scheermesje over je huid glijdt en makkelijker scheren wordt. 

Aantal mesjes 

Tegenwoordig hebben de meeste scheermesjes meerdere scheerbladen. Je hebt ze van 1, 3, 5 of zelfs 6. In meeste gevallen is dan ook hoe meer scheerbladen je hebt, hoe comfortabeler je scheert en hoe minder huidirritatie je krijgt. Dit komt omdat je dichter bij het huid kan scheren voor een gladdere resultaat. Maar als je juist hele gevoelige huid hebt dan kan het ook zo zijn dat je juist met minder scheerbladen moet scheren om irritatie te voorkomen.  

Comfort

Het is belangrijk dat jij op een comfortabele manier kunt scheren. Let dus op of het een flexibele kop heeft. Een flexibel kop zorgt ervoor dat jij gemakkelijk langs je lichaam kan scheren zonder dat het in je huid gaat graven. Dit komt, omdat een flexibele kop zich aan de contouren van jouw lichaam past. Doordat het zichzelf aanpast hoef jij niet op een lastige houding te scheren.

Scheerschuim

Scheerschuim is zeker aan te raden tijdens het scheren met een scheerschuim. Scheerschuim zorgt er voor dat het water op zijn plaats blijft en zorgt er voor dat de haartjes soepeler en zachter worden. Hierdoor wordt het scheren gemakkelijker, voorkom je huidirritaties en is het resultaat ook nog eens gladder. 

Scheerschuim is niet perse nodig. Je kan ook uiteraard met alleen water scheren of zelfs droog. Echter is droog scheren niet aan te raden. De kans is namelijk veel groter dat het moeilijker verloopt en dat het gaat voelen alsof je blijft haken. Weet je van je zelf of uit ervaring al dat jij een gevoelige huid hebt, dan is het zeker aan te raden om te scheren met scheerschuim.

Hoe gebruik je het beste een scheermesje?

 1. Het makkelijkst is tijdens/na het douche of een bad te gaan scheren. Dit zorgt er namelijk voor dat de haartjes lekker zacht en soepel worden en dat jouw huid ontspant. 
 2. Gebruik vervolgens scheerschuim of scheergel. Dit zorgt er voor dat de bacteriën van de haartjes worden verwijderd. Hierdoor kan het water beter opgenomen worden en krijg je zo een gladder resultaat. Heb je geen scheerschuim dan is haar conditioner ook een optie, maar alleen met water is ook geen probleem. 
 3. Zorg er voor dat je tussendoor jouw scheermesje ook goed schoonmaakt, zodat jij makkelijker de andere plekken kunt scheren. Je scheermesje gaat namelijk verstopt raken als je het tussendoor niet spoelt. 
 4. Ben je klaar? Spoel vervolgens je lichaam waar jij hebt geschoren af met wat lauw water.
 5. Ben je nog niet tevreden met het resultaat herhaal deze stappen nogmaals om beter resultaat te krijgen. Let op, herhaal het niet te vaak, want hoe vaker je over dezelfde plek gaat hoe groter de kans op huidirritaties.
 6. Heb je gevoelige huid, gebruik dan na het scheren verzorgingsproducten om huidirritaties te voorkomen.

Tips

 • Vervang je scheermesje wanneer deze bot beginnen te worden.
 • Gebruik scheerschuim om betere resultaat en om minder huidirritaties te krijgen.
 • Droog je scheermesje na het gebruik goed af en berg het op een droge plekje op. Dit zorgt er voor dat je scheermesje minder snel gaat roesten
 • Heb je lange haartjes? Knip eerst wat haartje bij, korte haartjes scheert namelijk makkelijker.
 • Trek je huid strak aan om het soepeler te laten verlopen en scheer altijd met de groei van de haartjes mee, om zo ingegroeide haren te voorkomen.

De voor -en nadelen van een Scheermesje

Ook scheermesjes hebben zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van een scheermesje.

Voordelen

 • Het is makkelijk en snel te gebruiken ten op zichten van een elektrische scheerapparaat.
 • Je krijgt een gladdere resultaat.
 • Het is goedkoper dan een elektrische scheerapparaat.
 • Je kan het gemakkelijk overal naar toe meenemen.
 • Het is nauwkeuriger scheren.

Nadelen

 • De kans op geïrriteerde huid is groter dan als je een elektrische scheerapparaat gebruikt.
 • Het kan minder milieuvriendelijk zijn.
 • Als je dagelijks gladde benen zou willen hebben, dan moet je dagelijks scheren. 

Conclusie

Welk scheermesje is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Het ligt er maar net aan naar waar jij opzoek bent. Denk hierbij aan jouw huidtype is het gevoelig of niet, ga je het vaak gebruiken?

Verder kan je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een scheermes aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van deze scheermesjes zijn allemaal erg goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen zullen hierin verschillen. 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.