PrijsKenner

Beste Slowcooker 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
19
Producten
onderzocht
29
Uren
besteed
reviews collected
25
Ervaringen
verzameld
22
Webshops
vergeleken

Net als de Stoomkoker wordt de slowcooker steeds bekender en vaker gebruikt in het Nederlandse huishoudens. Deze voedingstrend komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten (wordt in de VS ook wel Crock-Pot genoemd) maar is komen overwaaien naar Nederland. Dit komt doordat de slowcooker een handig apparaat is voor in de keuken die vele voordelen met zich kan meebrengen.

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende slowcookers kan het lastig zijn om te bepalen welk slowcooker het meest voor jou geschikt is. Er zijn namelijk verschillende aandachtspunten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een slowcooker die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een slowcooker aan te schaffen maar heb je nog bepaalde twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de slowcookers, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een slowcooker en welke slowcookers de beste zijn van 2024.

2
Slow Cooker 4,7L programmeerbaar
Keramisch | Warmhoudfunctie
Bekijken Bol.com
4
Russell Hobbs MaxiCook 6 liter Searing 22750-56 - Slowcooker
Inhoud: 6 l | Inclusief: Automatisch kookprogramma | Warmhoud functionaliteit
Bekijken Bol.com
7
Russell Hobbs 25630-56 Sous Vide 6.5 Liter - Slowcooker
Inhoud: 6.5 l | Inclusief: Automatisch kookprogramma | Warmhoud functionaliteit
Bekijken Bol.com
10
Russell Hobbs 24180-56 Chalkboard 3.5 Liter - Slowcooker
Inclusief: Automatische programma's | Keramisch | Warmhoudfunctie
Bekijken Bol.com

Top 10 Beste Slowcookers

De slowcookers is nog relatief nieuw in het Nederlandse huishoudens maar er zijn al veel slowcookers op de markt van verschillende merken. Het kan daarom lastig zijn om vast te stellen welk slowcooker het beste bij u past.

Om uw keuze te vergemakkelijken helpen wij u door een top 10 samengestelde slowcookers van 2024 op een rijtje te zetten. Per slowcooker vertellen wij u over de voor-/nadelen en over de specificaties van de slowcooker, zodat u gemakkelijk kunt zien welk slowcooker het beste in uw keuken past. 


1. Crock Pot CR027X

De slowcooker Crock Pot CR027X is een van de beste slowcookers van dit moment op de markt. Naast zijn hoge kwaliteit ziet deze slowcooker er ook nog eens goed afgewerkt uit. Met een inhoud van 6 liter is deze slowcooker geschikt voor gerechten voor zo'n 6 à 8 personen.

De Crock Pot CR027X heeft 3 verschillende standen: Low, High en Keep warm deze is met de linker knop in te stellen. Met de rechter knop kun je digitaal de temperatuur en tijd instellen. Als de ingestelde tijd op de timer verlopen is zal de slowcooker automatisch overgaan op de Keep warm functie.

De Crock Pot CR027X zorgt voor een langzame garing, waardoor er veel smaak en voedingsstoffen behouden gaat worden. De Crock Pot wordt niet warmer dan 96 graden. Hierdoor wordt het eten op een langzame manier gaar en kan het nooit boven het kookpunt komen waardoor het eten zou kunnen verbranden. 

De Crock Pot CR027X heeft een handige uitneembare binnenpan die voorzien is van een DuraCeramic anti-aanbaklaag (hierdoor ultra-glad en makkelijk schoon te maken) en ook nog krasbestendige is. Ook is deze slowcooker ideaal wanneer je toch nog even snel het vlees wilt laten dichtschroeien, omdat je de binnenpan op het gasfornuis of inductie kan gebruiken.

Verder is de binnenpan geschikt om in de koelkast of vriezer te plaatsen als je bijvoorbeeld te veel gekookt hebt. Wil je vervolgens de volgende dag je eten opwarmen dan kan je de binnenpan ook nog eens via de oven opwarmen. Dit scheelt bovendien allemaal weer extra pannen die je weer later moet schoonmaken. 

De Crock Pot CR027X heeft een gewicht van 4 kg met de volgende afmetingen: 22 x 37 x 39 cm (l x b x h). Om de levensduur te verlengen wordt er aangeraden om de binnenpan te reinigen met de hand en de deksel kan je laten wassen door de vaatwasser. 

Pluspunten

 • Binnenpan geschikt voor gasfornuis, inductie, vriezer, koelkast en de oven
 • Heeft verschillende standen
 • Heeft een grote inhoud van 6 liter (geschikt voor 6 à 8 personen)
 • Goede kwaliteit, duurzaam
 • Gebruiksvriendelijk

Minpunten

 • Prijs aan de hoge kant
 • Heeft geen startuitstel functie
 • Niet alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig

Bekijk de Crock Pot CR027X bij deze vertrouwde webshops:


2. Crock Pot CR507

De Crock Pot CR507 heeft door zijn gepolijste zwarte afwerking een klassieke uitstraling van een ouderwetse pan en met zijn one-touch knoppen is die ook nog eens makkelijk te gebruiken. Met een inhoud van 4,7 liter is deze slowcooker geschikt voor gerechten voor zo'n 4 à 5 personen.

De Crock Pot CR507 heeft 3 verschillende standen: High, Low en Keep Warm. De Keep Warm stand wordt automatisch geactiveerd wanneer de ingestelde timer is verlopen. De Keep Warm stand kan vervolgens 7 uur lang aan blijven en houdt de timer ook bij hoe lang de slowcooker al in zijn Keep Warm stand staat. De tijd van de timer kun je zelf instellen van 30 minuten tot wel 20 uur lang langzaam laten garen. 

De Crock Pot CR507 heeft een keramische uitneembare binnenpan. De voordelen van een keramische pan is dat het de warmte goed kan vasthouden (bijvoorbeeld aan tafel) en dat je niet bang hoeft te zijn tijdens het schoonmaken dat je de anti-aanbaklaag zal gaan beschadigen.

De nadelen zijn dat het lastiger schoon te maken is dan een anti-aanbakpan en dat de keramische binnenpan zwaarder kan zijn om het naar de tafel te dragen. De binnenpan is vervolgens ook geschikt voor de oven en de magnetron. Verder is zowel de binnenpan als de glazen deksel beide geschikt voor de vaatwasser. 

De Crock Pot CR507 heeft een gewicht van 4 kg met de volgende afmetingen: 30 x 30 x 25 cm ( l x b x h). Verder zit er een snoer bij van 1 meter lang die ook afneembaar is en heeft de Crock Pot CR507 rubberen pootjes, zodat die stevig op de werkblad staat.

Pluspunten

 • Deksel en binnenpan zijn vaatwasserbestendig
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Duurzaam
 • Timer in te stellen van 30 minuten tot 20 uur

Minpunten

 • Geen startuitstel functie
 • Niet geschikt voor op het gasfornuis of inductie
 • Heeft geen opbergruimte voor het snoer

Bekijk de Crock Pot CR507 bij deze vertrouwde webshops:


3. Crock Pot CR605

De Crock Pot CR605 heeft een mooie uitstraling. Met zijn 5,7 liter is deze slowcooker ideaal voor gerechten voor zo'n 5 à 7 personen.

De Crock Pot CR605 heeft 3 verschillende standen: High, Low en Keep Warm. Deze slowcooker heeft ten opzichten van de andere slowcookers een ovale binnenpan, de voordeel hiervan is dat je makkelijk grote stukken vlees, vis, groente of een hele kip kan garen. 

De Crock Pot CR605 heeft een keramische binnenpan die uitneembaar is. keramische pannen brengen de volgende voordelen met zich mee dat het de warmte goed kan vasthouden en dat je niet bang hoeft te zijn tijdens het schoonmaken dat je de anti-aanbaklaag zal gaan beschadigen. De nadelen zijn dat het lastiger schoon te maken is dan een anti-aanbakpan en de keramische binnenpan zwaarder zijn bijvoorbeeld bij het dragen naar de eettafel.

Verder is de binnenpan geschikt voor zowel de oven, koelkast en de magnetron. Na gebruik is het schoonmaken van de deksel en de binnenpan heel gemakkelijk, omdat deze vaatwasserbestendig zijn. 

De Crock Pot CR605 heeft een gewicht van 6 kg met de volgende afmetingen: 39 x 30 x 28 cm (l x b x h). Verder zit er een snoer bij van 80 cm die ook afneembaar is en beschikt het over een digitale timer.

Pluspunten

 • Een grote inhoud van 5,7 liter
 • Binnenpan en deksel zijn vaatwasserbestendig
 • Uitneembare keramische binnenpan en serveerbaar

Minpunten

 • Heeft geen geïsoleerde handvaten en de buitenkant kan warm worden
 • Geen startuitstel functie
 • Is redelijk zwaar met zijn 6 kg

Bekijk de Crock Pot CR605 bij deze vertrouwde webshops:


4. Russel Hobbs MaxiCook 22750-56

De Russel Hobbs MaxiCook is een mooie en goede slowcooker voor zijn prijs. Met een inhoud van 6 liter kan deze slowcooker gerechten voorbereiden voor zo'n 6 à 8 personen.

De MaxiCook heeft 3 verschillende standen: Hoog (55-90℃), laag (50-80℃) en warmhoudfunctie (50-60℃). De MaxiCook is voorzien van een timer. De warmhoudfunctie wordt automatisch ingeschakeld wanneer de ingestelde timer is verlopen. De warmhoudfunctie kan vervolgens 10 uur lang aanblijven en na die 10 uur gaat het automatisch naar zijn standby functie.

Je kan de kooktijd instellen op het digitale display en/- of zelfs een vertragingstimer op zetten, hierdoor kan je zelf kiezen wanneer de gewenste tijdstip begint van het koken. 

De Russel Hobbs MaxiCook 22750-56 heeft een uitneembare ovale aluminium pan die voorzien is van een antiaanbaklaag. De slowcooker is ook geschikt voor het aanbraden van vlees, omdat je de binnenpan op gasfornuis kan gaan gebruiken. Na het aanbraden van het vlees kun je hem vervolgens gewoon weer terug plaatsen in de slowcooker om het verder te garen.

Verder is de MaxiCook voorzien van een glazen deksel, zodat je er gemakkelijk door heen kunt kijken hoe jouw eten er voor staat en heeft het antislip-pootjes om stevig op de werkblad te staan. Na gebruik kun je de slowcooker gemakkelijk met de hand wassen, omdat het van aluminium gemaakt is (licht van materiaal).

De Russel Hobbs MaxiCook 22750-56 heeft een gewicht van 3,1 kg met de volgende afmetingen: 23,5 x 32,3 x 32,5 cm (l x b x h). Verder zit er een snoer bij van 93 centimeter en heeft het een opbergvak voor de snoer.

Pluspunten

 • Grote inhoud van wel 6 liter
 • Beschikt over een startuitstel functie  
 • Binnenpan is geschikt voor een gasfornuis voor aanbraden van vlees
 • Digitale timer
 • Goede Prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

 • Niet vaatwasmachine bestendig
 • Vrij grote slowcooker kan dus veel ruimte in beslag nemen
 • Niet geschikt voor inductie

Bekijk de Russel Hobbs MaxiCook 22750-56 bij deze vertrouwde webshops:


5. Instant Pot 6L Duo multicooker snelkookpan

De Instant Pot Duo is een van de beste multicookers. Deze handige 7-in-1 cooker wordt in 3 verschillende maten geleverd: 3 Liter, 6 Liter en de 8 Liter waarvan de 6L variant de meest populaire is.

De Instant Pot 6L heeft een inhoud van 5,7 liter wat voldoende zal zijn voor 5 à 7 personen. De slowcooker functie heeft verder 2 verschillende standen, Low en High.

Het is een 7-in-1 cooker, omdat het 7 apparaten vervangt denk hierbij aan: stomer, slowcooker, rijstkoker, snelkookpan, sauteerpan, voedselwarmer en yoghurtmaker.

Verder vervangt deze multicooker niet alleen 7 apparaten maar laat het de kookproces ook versnellen met 2 to 6 keer en bespaart het energie tot wel 70% in vergelijking met de traditionele kookmethodes. 

De Instant Pot Duo wordt standaard geleverd met 13 verschillende Smart-programma's die met één druk op de knop te activeren zijn: Bonen/Chili, Soep/Bouillon, Vlees/Stoofpot, Sauteren, Gevogelte, Rijst, Meergranen, Stoom, Slow Cook, Warmhouden, Manual, Yoghurt en Pressure Cook.

De Instant Pot Duo zorgt telkens voor consistente resultaten in jouw maaltijden. Dit komt doordat het gebruik maakt van de nieuwste technologie van de derde generatie met een geavanceerde microprocessor. Deze zorgt ervoor dat de druk en temperatuur bewaakt wordt, houdt de tijd bij en past zelfs automatisch de intensiteit en de duur van de verwarming aan. 

De Instant Pot Duo is een stevig en een veilige multicooker het apparaat beschermt je met 10 bewezen veiligheidsmechanismen en gepatenteerde technologieën. Het geeft verder geen warmte af, geen geur en de afgesloten kookkamer maakt geen geluid. De binnenpan is verder voorzien van een duurzame 3-laags roestvrijstaal.

De Instant Pot 6L Duo heeft een gewicht van 5,4 kg met de volgende afmetingen: 34 x 31 x 31,7 cm (l x b x h). Verder is de snoer 1 meter lang en worden de volgende accessoires meegeleverd, stoomrek met handvaten, soeplepel, maatbeker en een opscheplepel.

Pluspunten

 • Het is een 7-in-1 apparaat
 • Heeft een startuitstel functie
 • Beschikt over 13 verschillende Smart-Programma's
 • Inhoud van 5,7 liter
 • Een stevig en een veilige slowcooker

Minpunten

 • Een van de duurdere slowcookers in onze lijst 

Bekijk de Instant Pot 6L Duo multicooker snelkookpan bij deze vertrouwde webshops:


6. Tristar VS-3915

De Tristar VS-3915 is een geweldige slowcooker om heerlijke maaltijden te kunnen serveren voor groepen van 2 tot 4 personen. Het is een simpele slowcooker met weinig functie maar het doet goed zijn werk als een slowcooker. Met een inhoud van 3,5 liter is het een van de kleinere modellen maar ook de goedkoopste uit onze lijst.

Het heeft 3 standen, Low, High en een warmhoudstand, waarmee je gerechten 10 uur lang kan laten sudderen of juist binnen 3 uur een stoofschotel kan laten opdienen. 

De Tristar VS39-15 heeft een binnenpan die keramisch, uitneembaar is om bijvoorbeeld je eten aan tafel te kunnen serveren en om gemakkelijk te kunnen afspoelen. De behuizing is van roestvrijstaal gemaakt die gemakkelijk schoon te maken is met een lichte vochtige doekje. Verder is de Tristar voorzien van antislipvoetjes en is het van hoge kwaliteit metaal gemaakt. 

De Tristar VS-3915 heeft een gewicht 3,9 kg met de volgende afmetingen: 35,5 x 26,3 x 23,9 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Goedkoopste uit onze lijst
 • Hoge kwaliteit 
 • Laag in stroomverbruik
 • Veilig door de oververhittingsbeveiliging en de antislipvoetjes

Minpunten

 • Heeft geen ingebouwde timer, dus zelf de tijd bijhouden
 • Kleine inhoud van 3,5 liter
 • Niet geschikt voor, vaatwasmachine, gasfornuis of inductie

Bekijk de Tristar VS-3915 bij deze vertrouwde webshops:


7. Russel Hobbs 25630-56 Sous vide

De Russel Hobbs Sous vide is de ideale slowcooker voor mensen die houden van vlees of vis. De Russel Hobbs is ook te gebruiken als een sous vide waardoor je op de graden Celsius nauwkeurig kunt gaan koken. Met een inhoud van 6,5 liter is deze slowcooker geschikt voor 7 à 9 personen.

De Russel Hobbs 25630-56 Sous vide is te bedienen door een kleine bedieningspaneel waarmee je de temperatuur, andere specifieke voedselopties en kooktijden kan bepalen. 

De Russel Hobbs 25630-56 is een slowcooker en Sous Vide in één. Je kan het gebruiken als een standaard slowcooker om klassieke slowcook recepten mee voor te bereiden van kipcurry's tot stoofvlees. Maar je kan het ook gebruiken om Sous vide te koken.

Deze slowcooker heeft een geïntrigeerde thermometer, wat de warmte van de binnenpan reguleert, zodat jij altijd het perfecte temperatuur haalt. Ook geeft het digitale display aan hoe lang het vlees al aan het verwarmen is. De temperatuursonde (geïntrigeerde thermometer) is een geweldige toevoeging die niet bij alle andere slowcookers te vinden zijn.

De Russel Hobbs 25630-56 Sous vide heeft een gewicht van 6,9 kg met de volgende afmetingen: 46 x 29 x 28 cm (l x b x h). De binnenpan is een uitneembare pan die van keramiek gemaakt is en heeft een glazen deksel die ook nog vergrendelbaar is. Beide onderdelen zijn ook vaatwasserbestendig. Verder zit er een Sous-viderek bij en zijn de handgrepen Cool touch.

Pluspunten

 • Grote inhoud van wel 6,5 liter
 • Vaatwasserbestendig, deksel en binnenpan
 • Geïntegreerde thermometer
 • Beschikt over een Sous vide functie
 • Heeft een timer en een startuitstel functie

Minpunten

 • Het is een grote apparaat (kan lastig zijn om het op te bergen)
 • Het is met zijn 6,9 kg een zware slowcooker

Bekijk de Russel Hobbs 25630-56 Sous vide bij deze vertrouwde webshops:


8. MOA Slowcooker Digitaal SC65D

De MOA Slowcooker Digitaal SC65D is een aantrekkelijke slowcooker die geschikt is voor grote gezinnen of zelfs feestjes door zijn ruime inhoud van wel 6,5 liter. Hierdoor kan je gemakkelijk gerechten maken voor zo'n 7 à 9 personen voor ook nog eens een mooie lage prijs. Deze slowcooker heeft 3 verschillende standen, Low, High en de warmhoudfunctie. 

De MOA SC65D heeft een professionele uitstraling. Dit komt door de combinatie van RVS, glazen deksel en een binnenpan die van aluminium gemaakt is. De binnenpan is erg licht doordat het van aluminium gemaakt is en kan hierdoor net als de glazen deksel door de vaatwasser reinigen. 

De MOA SC65D is verder voorzien van een timer. Hiermee kun je eenvoudig instellen wanneer de slowcooker moet beginnen met het koken en via het digitale display is snel en eenvoudig alle instellingen te zien.

Verder is het ook onmogelijk om bij de MOA slowcooker je eten te laten aanbakken dit komt doordat deze slowcooker voorzien is van een droogkookbeveiliging. 

De MOA SC65D heeft een gewicht van 3,4 kg met de volgende afmetingen: 37 x 24 x 29 cm (l x b x h). 

Pluspunten

 • Grote inhoud van 6,5 liter
 • Vaatwasserbestendig, deksel en binnenpan
 • droogkookbeveiliging 
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

 • Binnenpan niet geschikt voor het fornuis
 • Het is een grote apparaat, kan veel plek in beslag nemen. 

Bekijk de MOA Slowcooker Digitaal SC65D bij deze vertrouwde webshops:


9. Crock Pot Express-Pot CR051

€121,99
Op voorraad
Bol.com

De Crock Pot Express-Pot CR051 is een multicooker net als de Instant Pot Duo. De Crock Pot Express-Pot maakt het slowcooken nog makkelijker en sneller.

Het kan ook gebruikt worden als een snelkookpan, hierdoor kan het gerechten die normaal uren lang moet sudderen binnen mum van tijd klaar zijn door gebruik te maken van de luchtdruk. Met een inhoud van 5,7 liter is deze binnenpan goed voor 5 à 7 personen geschikt. Met deze Express-Pot kan je op 4 verschillende manieren koken, hogedruk, slowcooking, stomen en zelfs aanbraden. 

De Crock Pot Express-Pot 12 verschillende snelkookfuncties: Meat/Stew, Beans/Chili, Rice/Risotto, Yoghurt, Slow Cook, Poultry, Dessert, Soup, Manual, Steam, Brown/Saute en Keep Warm. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijke Italiaanse risotto in 20 minuten opdienen, een hele kip kan binnen een half uur op tafel staan en vallen de spareribs vlees in 20 minuten van het bot af.

Natuurlijk naast al deze snelkookfuncties kun je ook de standaard slowcook-functie gebruiken waarbij je zelf kan bepalen hoe lang de Express-Pot kookt. Ook heeft het een sauteerfunctie om je vlees een knapperige korstje te geven. Heb je liever vis of groente die gestoomd zijn ook dit is geen enkel probleem voor de Express-Pot met zijn stoom-functie.

De Crock Pot Express-Pot CR051 heeft een gewicht van 6,9 kg met de volgende afmetingen: 34 x 34 x 37,8 cm (l x b x h). Verder heeft het een snoer lengte van 1 meter lang en is het voorzien van een droogkookbeveiliging, heeft het een anti-aanbaklaag en zitten er de volgende accessoires bij,  roerlepel, receptenboek en een gaarinzetstuk.

Pluspunten

 • Heeft 4 gaarmethoden: Slowcooking, stomen, aanbraden en hogedruk
 • Beschikt over 8 voorgeprogrammeerde snelkookfuncties
 • Heeft een startuitstel functie
 • Inhoud van 5,7 liter

Minpunten

 • Niet vaatwasmachine bestendig
 • Neemt veel plek in
 • Prijs aan de hogere kant vergeleken met alleen een slowcooker, maar voor een multicooker een goede verhouding

Bekijk de Crock Pot Express-Pot CR051 bij deze vertrouwde webshops:


10. Russel Hobbs 24180-56 Chalkboard

De Russel Hobbs 24180-56 Chalkboard is een bijzondere maar toch een simpele slowcooker. Met een inhoud van 3,5 liter is deze slowcooker geschikt voor gerechten voor 4 personen. Het enige wat deze slowcooker als functie heeft zijn dan 3 warmtestanden, Low, High en de warmhoudfunctie. 

Wat de Russel Hobbs 24180-56 zo bijzonder maakt is de matzwarte afwerking. Deze kun je namelijk helemaal vol krijten (inclusief 2 krijtjes) met bijvoorbeeld berichten, zoals wat voor eten in de pan zit, een berichtje voor degene die het later eet of gewoon een leuke lieve berichtje achterlaten en aangeven wanneer de maaltijd klaar zal zijn. 

Verder is de uitneembare binnenpan gemaakt van keramiek en kan je hem ook gebruiken voor het aanbraden van vlees, doordat deze geschikt is voor op de gasfornuis en/- of elektrische fornuis. Voor de veiligheid zit er vervolgens ook antislip pootjes erop.

De Russel Hobbs 24180-56 Chalkboard heeft een gewicht van 3,1 kg met de volgende afmetingen: 22 x 22 x 23 cm (l x b x h). Met een snoerlengte van 60 centimeter. 

Pluspunten

 • Op de buiten kunnen krijten (creativiteit met de chalkboard)
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Mogelijkheid om de binnenpan te gebruiken op jouw gasfornuis of elektrische kookplaat

Minpunten

 • Heeft geen timer, deze moet je zelf bijhouden 
 • Niet te gebruiken op de inductie en zijn niet vaatwasmachine bestendig

Bekijk de Russel Hobbs 24180-56 Chalkboard bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor Slowcookers

Wat is een Slowcooker?

De slowcooker zorgt ervoor om eenvoudig etenswaren voor te bereiden en dit ook nog eens op een gezonde manier.

De slowcooker zorgt dat je eten langzaam gaart maar dan ook echt langzaam denk aan 4 tot wel 8 uur. In de uren dat het gaart kan jij andere dingen doen bijvoorbeeld naar je werk gaan tot dat je in avond thuis komt, de slowcooker kun je namelijk met een gerust hart laten staan.

Je kunt bij de slowcooker gemakkelijk alle ingrediënten in de slowcooker leggen en het apparaat doet verder al het werk. De slowcooker kookt eigenlijk met het vocht dat uit je gerechten komt hierdoor heb je ook geen extra olie nodig waardoor het ook veel gezonder is en doordat je het eten op een lage temperatuur gaart blijven de vitamines van de ingrediënten behouden. Ook gebruikt het vergeleken met een oven veel minder stroom waardoor het ook nog eens een zuinige manier van koken is. 

Waarom een Slowcooker aanschaffen?

Veel huishoudens schaffen een slowcooker aan vanwege de vele voordelen die de slowcooker met zich meer brengt. Een van de grootste redenen dat huishoudens een slowcooker aanschaft is dat je gemakkelijk een gerecht kan voorbereiden zonder er toezicht op hoeft te hebben. Je hoeft niet bang te zijn dat er iets zal aanbranden, het eten hoeft om te draaien of zelfs te roeren. Dit komt doordat het eten op een lage temperatuur gekookt wordt.

Daarnaast door de lage temperatuur waarin het kookt blijven de voedingstoffen ook goed behouden en gaat het vocht bijvoorbeeld ook niet verloren. Hierdoor blijft het vlees ook nog eens lekker sappig. Dit zorgt er vervolgens ook weer dat de smaak van je eten sterker wordt en gebruik je hiernaast ook geen vet, boter of olie om je eten te maken. 

Verder zorgt het gebruik van een slowcooker ook voor tijd en energie besparing, het voedsel kan niet verbranden en er is ook niet zoveel afwas. Je kan namelijk met één slowcooker een hele maaltijd maken dat voorzien is van vis, groente en zelfs vlees. Hierdoor hoef je eigenlijk alleen maar 1 apparaat af te wassen en in sommige gevallen kunnen de binnenpanen ook nog eens in de vaatwasmachine. 

Hoe vind ik de beste Slowcooker die bij mij past?

Om een miskoop te voorkomen/verkleinen is het handig om te weten waarop er gelet moet worden bij het aanschaffen van een slowcooker. De volgende paragrafen worden beschreven om jou te laten verdiepen in de verschillende types die er zijn van de slowcooker en waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een slowcooker. 

- De inhoud van een slowcooker

Bij het aanschaffen van een slowcooker is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud van de slowcooker. De inhoud zegt namelijk iets over de hoeveelheid eten er in de binnenpan kan. De grote van de inhoud wordt hierbij met ‘liters’ aangeduid. Het is dus handig om van te voren al te beslissen of je een grote slowcooker haalt of een wat compactere slowcooker.

Als je een groot gezin hebt van 4-6 personen zal het verstandiger zijn om een grotere stoomkoker te halen met een inhoud van 6,5 liter en als je een kleiner gezin hebt dan is het verstandiger om een stoomkoker te halen van 3,5 liter, dit is goed voor zo 2 à 4 personen. 

- Materiaal van de slowcooker

Een volgende aspect om rekening mee te houden, zijn de materialen waarvan de slowcooker gemaakt is. Hiermee wordt vooral de binnenpan en het deksel bedoelt, omdat dit de onderdelen zijn waar het eten in aanraking mee komt.

De meest duurzame binnenpannen zijn van keramiek of roestvrijstaal (RVS). Dit komt doordat er nooit stukken hiervan in je voeding terecht kunnen komen en deze zijn ook nog het meest kookbestendig.

Daarnaast zijn er drie soorten deksels van glas, keramisch of RVS. Het is aan te raden om voor een glazen deksel te gaan hierdoor kan je namelijk altijd je voedsel goed in de gaten houden zonder dat je de deksel eraf hoeft te halen. Het deksel eraf halen wil je namelijk ten alle kosten vermijden, omdat er dan vocht en temperatuur verloren gaat en dit wil je juist niet hebben bij slow cooking.

- Het onderhoud

Het is belangrijk om je slowcooker goed te onderhouden. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur van je slowcooker. Het is handig als je een uitneembare binnenpan hebt. Hierdoor kan je gemakkelijk je eten serveren en is het ook nog eens praktisch bij het afwassen.

Daarnaast is het goed om van te voren te weten of je slowcooker in de vaatwasser mag of niet. Sommige binnenpannen en deksels mogen niet in de vaatwasser wat betekent dat je het met de hand moet afwassen. 

- Programma's

In veel gevallen beschikt een slowcooker over schillende (automatische) programma’s. Deze programma’s zorgen ervoor dat jij nog makkelijker gerechten kunt voorbereiden. Het zou namelijk vervelend zijn wanneer je handige programma’s ontbreekt. Maar als je geen programma’s gebruikt is het ook handig om te kijken welk slowcookers geen vooraf gestelde programma’s hebben.

Het zou zonde zijn om een duurdere slowcooker te halen terwijl je al die programma’s niet zult gaat gebruiken. Je betaalt namelijk ook meer voor een slowcooker met een uitgebreidere programma.

- Handige functies bij de slowcooker

Naast de vooringestelde programma’s hebben vele slowcookers ook handige functie zoals, een automatische afslag, een timer of een warmhoudfunctie. De automatische afslag zorgt ervoor dat je slowcooker automatisch zal uitschakelen wanneer de ingestelde tijd verstreken is of wanneer je programma afgelopen is.

Bij een timer kun jij instellen hoelang de slowcooker je eten moet garen, zodat jij zelf het niet hoeft bij te houden hoelang het eten nog moet koken.

De warmhoudfunctie is een handige functie om je eten warm te houden zonder dat deze verder zal garen. Bij sommige modellen schakelt deze warmhoudfunctie dan ook automatisch aan nadat de timer verstreken is.

De voor -en nadelen van een slowcooker

Ook een slowcooker heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de slowcooker.

Voordelen

 • Het bespaart jou tijd en energie, je hoeft namelijk niet bij het eten te blijven om het in de gaten te houden
 • Je gebruikt geen vet zoals olie of boter 
 • Het is heel gemakkelijk te gebruiken
 • De smaak en kleur van je voedsel blijft ook nog eens beter bewaard
 • Je kan een hele maaltijd maken met 1 apparaat wat ook nog tot minder afwassen betekend 

Nadelen

 • Het schoonmaken van een slowcooker kan toch nog wel eens veel moeite zijn, omdat deze niet altijd vaatwasbestendig zijn. Hierdoor moet je het op de ouderwetse vertrouwde manier afwassen, met de hand.
 • De grote van de slowcooker kan ook een nadeel zijn. Het ligt eraan welk model/variant je koopt maar sommige modellen kunnen toch redelijk veel plaats innemen als je de slowcooker niet vaak gaat gebruiken en het dus terug stop in de kast.
 • Je kan niet met elk model je vlees braden of bakken.

Conclusie

Welk slowcooker is nou de beste koop? Dit is een vraag die voor ieder persoon anders kan zijn. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent en van welk design jij houdt. Wel is er aan te raden om een grotere slowcooker aan te schaffen, zodat jij altijd voor extra personen eten kan voorbereiden als ze mee komen eten. Daarnaast is er ook aan te raden om een materiaal keuze van RVS of keramiek te kiezen, omdat dit een langere levensduur heeft.

Verder kan je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een slowcooker aanschaft uit onze top 10 lijst. De kwaliteit van elk slowcooker is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Bedenk van te voren goed na aan wat jij nodig hebt en wat jij zou willen qua specificaties voor een slowcooker.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.