PrijsKenner

Beste steelstofzuiger 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
24
Producten
onderzocht
31
Uren
besteed
reviews collected
34
Ervaringen
verzameld
22
Webshops
vergeleken

Steelstofzuigers worden weer steeds populairder. Door de technische ontwikkelingen kunnen de steelstofzuigers het opnemen tegen de klassieke stofzuigers.

De vermogen kan hierdoor net zo krachtig zuigen als een klassieke stofzuiger. Ook door efficiëntere accu's kunnen de steelstofzuigers tegenwoordig in één oplaadbeurt het gehele huis stofzuigen. Hiernaast kan een steelstofzuigers ook als een kruimeldief gebruikt worden en zijn de steelstofzuigers draadloos (zonder snoer).

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende steelstofzuigers kan het lastig zijn om te bepalen welk steelstofzuiger het meest voor jou geschikt is. Er zijn namelijk verschillende aandachtspunten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede steelstofzuiger.

Ben jij van plan om een steelstofzuiger aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een steelstofzuiger en welke steelstofzuigers de beste zijn van 2024.

2
Philips 8000 Series XC8043/01 - Steelstofzuiger
Maximale gebruikstijd: 70 min | Gebruikstijd turbostand: 28 min | Geluidsniveau: 84 dB
Bekijken Bol.com
3
AEG CX7-2-S360 - Animal Edition - Steelstofzuiger - Stofzuigers - Stofzuigen
Maximale gebruikstijd: 45 min | Gebruikstijd turbostand: 19 min | Geluidsniveau: 79 dB
Bekijken Bol.com
4
Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO - Steelstofzuiger
Maximale gebruikstijd: 75 min | Gebruikstijd turbostand: 9 min | Geluidsniveau: 85 dB
Bekijken Bol.com
5
Bosch Unlimited BBS812AM Serie | 8 - Steelstofzuiger - incl. 2 accu's
Maximale gebruikstijd: 40 min | Gebruikstijd turbostand: 10 min | Geluidsniveau: 76 dB
Bekijken Bol.com
6
Princess 339490 Rapido - Steelstofzuiger
Maximale gebruikstijd: 32 min | Gebruikstijd turbostand: 18 min | Geluidsniveau: 70 dB
Bekijken Bol.com
7
Samsung VS15T7031R1/EN - Jet 70 Turbo - Steelstofzuiger
Maximale gebruikstijd: 40 min | Gebruikstijd turbostand: 5 min | Geluidsniveau: 86 dB
Bekijken Bol.com
9
Miele Triflex HX1 - Steelstofzuiger
Maximale gebruikstijd: 60 min | Gebruikstijd turbostand: 14 min | Geluidsniveau: 80 dB
Bekijken Bol.com
10
Xiaomi Roidmi F8 Storm - Steelstofzuiger
Maximale gebruikstijd: 55 min | Gebruikstijd turbostand: 10 min | Geluidsniveau: 83 dB
Bekijken Bol.com

Top 10 Beste Steelstofzuigers

Om uw keuze te vergemakkelijken helpen wij u door een top 10 samengestelde steelstofzuigers van 2024 op een rijtje te zetten. Hiernaast wordt er per steelstofzuiger vertelt wat de voor-/nadelen en de specificaties van de steelstofzuiger zijn, zodat u gemakkelijk kunt zien welk steelstofzuiger het beste voor u is.


1. Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 staat op dit moment boven aan de lijst als het gaat om zijn zuigkracht. De Dyson V15 Detect Absolute is op dit moment de krachtigste snoerloze steelstofzuiger. De accu van de steelstofzuiger gaat maar liefst 60 minuten mee dit is dan in zijn eco stand (laagste stand).

De Dyson V15 Detect Absolute heeft 3 verschillende modus: ECO, Auto en Boost modus. De ECO kan je gebruiken voor een grote schoonmaak klus, bespaart de accu. De Auto is ideaal voor dagelijks gebruik met de bijgeleverde Illuminated vloerzuigmond opzetstuk past de Dyson V15 Absolute automatisch aan zijn ondergrond, hierdoor hoef je de mondstuk niet te verwisselen.

De Boost modus is speciaal ontwikkeld voor grondige reiniging van uw huis, deze heeft de grootste zuigkracht van de 3 modus. In de Boost modus gaat de accu alleen wel maar 5 minuten mee, wees dus efficiënt met het gebruiken van de Boost modus. 

Is de accu leeg dan kan je deze steelstofzuiger gaan opladen in het meegeleverde basisstation en is de Dyson V15 Detect Absolute in 4,5 uur weer volledig opgeladen. Ook is er een mogelijkheid om de accu te verwisselen met een tweede volgeladen accu, waardoor u in totaal 120 minuten zou kunnen stofzuigen met de Dyson V15 Detect Absolute. Wel moet deze tweede accu apart aangeschaft worden. 

Daarnaast is de Dyson V15 Detect Absolute ook gemakkelijk te gebruiken als een kruimelzuiger. De Dyson V15 Detect Absolute is geschikt voor harde en zachte vloeren (vloerkleden, tapijt, houten vloeren en gietvloeren), trappen, meubels en zelfs voor het reinigen van auto's. 

Dyson V15 Absolute is ook voorzien van een LCD scherm. Het display geeft in real time aan in welke modus het staat, maar geeft ook aan wat de resterende gebruiksduur van de batterij is en mocht er een foutmelding zijn, dan zie je dat ook meteen op het scherm.

Door het HEPA filter houdt de Dyson minimaal 99,99% van alle stofdeeltjes tegen. De Dyson V15 Detect Absolute is daardoor ideaal voor mensen met een stofallergie, omdat het alleen maar schone lucht uitblaast. De filter zelf is wasbaar, waardoor deze levenslang meegaat.

Verder kun je de stofreservoir hygiënisch legen met één handeling, waardoor je de stof niet hoeft aan te raken. 

Het geluidsniveau van de Dyson V15 Detect Absolute in ECO modus is 64 dB en in zijn Boost modus is dit 82 dB. De zuigkracht is in zijn boost modus 220 AW. De grote van de stofreservoir is 0,76 liter. De V15 Detect Absolute weegt 3,1 kg met de volgende afmetingen: 26,6 x 25,0 x 126,0 cm (l x b x h). 

Pluspunten

 • Hoogste zuigkracht
 • Accuduur van 60 min
 • Met 3 kg erg licht voor een steelstofzuiger

Minpunten

 • Het is aan de prijzige kant
 • In zijn Boost modus meer lawaai dan meeste steelstofzuigers. Gelukkig hoef je deze modus haast nooit te gebruiken

Bekijk de Dyson V15 Detect Absolute bij deze vertrouwde webshops:


2. Philips 8000 series XC8043/01

De Philips 8000 Series XC8043/01 is een van de meest complete steelstofzuigers van Philips. Deze steelstofzuiger heeft alle pluspunten die een duurdere steelstofzuiger van Philips ook heeft, maar je betaalt er aanzienlijk minder voor.

De accuduur van de 8000 series gaat tot wel 70 minuten mee dit is in zijn ECO modus, in zijn normale modus is dit 35 minuten en in zijn turbomodus is het 28 minuten. 

Is de accu leeg dan kan je de Philips 8000 series opladen in het meegeleverde oplaadstation (eenvoudig te bevestigen aan de muur) of je kan het ook los opladen via de innovatieve magnetische oplader.

Dankzij de slimme display kun je altijd de motor bedienen en de snelheid aanpassen. Ook laat deze slimme display zien wanneer je het motorfilter moet wassen en wanneer het uitblaasfilter vervangen moet worden. De indicator voor filterreiniging op de slimme display help je bij het onderhoud, zodat het apparaat altijd optimaal presteert.

De 8000 series heeft een 360-graden zuigmondstuk deze vangt tot 99,7% van het stof en vuil op. De 360-graden mondstuk zorgt ervoor dat alles wat op de vloer ligt in één keer wordt opgenomen, zonder dat u meerdere keren over hetzelfde stuk heen hoeft te gaan. Het zorgt ervoor dat al uw bewegingen voor resultaat opleveren en het niet voor niets was geweest.

Daarnaast zit er een uniek LED-licht op de voorkant van de 360-graden zuigmondstuk. Deze LED-licht zorgt ervoor dat u moeilijk zichtbare stof en vuil kunt zien, zodat u overal en op elk moment kunt stofzuigen.

Verder heeft de 8000 series een mini-turboborstel als een extra mondstuk. Hiermee maak je gemakkelijk zachte oppervlakken schoon (matrassen, kussens en banken) en is de borstel ook ideaal voor het verwijderen van dierenharen. Tot slot is de Philips 8000 series ook gemakkelijk met een klik om te toveren tot een kruimeldief. 

Het geluidsniveau van de Philips 8000 series is 84 dB. De grote van de stofreservoir is 0,6 liter. De 8000 series heeft een gewicht van 2,7 kg met de volgende afmetingen: 117 x 26 x 22 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • LED-licht aan de zuigmondstuk, handig voor donkere plekken
 • Mee geleverde mini-turboborstel: Ideaal voor huishoudens met huisdieren
 • Sterke accu van wel 70 minuten (ECO modus)
 • Gebruikt de krachtigste motor van Philips (De PowerCyclone 10)

Minpunten

 • Maakt veel geluid, boven gemiddeld
 • Kleine stofreservoir, regelmatig legen
 • Geen HEPA-filter, niet geschikt voor mensen met stofallergie

Bekijk de Philips 8000 series XC8043/01bij deze vertrouwde webshops:


3. AEG QX8-1-45CR Animal Edition

De AEG QX8 is de beste koop als midden segment en met de Animal Edition een goede keuze voor huishoudens met huisdieren.

De AEG QX8 heeft twee standen, een normale stand en een turbo stand. In zijn normale stand kan de AEG QX8 tot maximaal 45 minuten mee en in zijn turbo stand is dit zo'n 19 minuten. Is de accu leeg dan kun je hem opladen bij de mee geleverde laadstation en is de accu weer volgeladen na 4 uur.

De AEG QX8 is verder een twee-in-één product. Je kan hem gebruiken zowel als steelstofzuiger als een kruimeldief die gemakkelijk afneembaar is van de steel.

Dankzij zijn krachtige Lithium-Ion batterij en unieke Power roller presteert deze steelstofzuiger heel goed op harde vloeren. Door de afgedichte mondstuksysteem wordt er een hogere luchtsnelheid gecreëert en zuigt het dichter bij de vloer. Hierdoor zuigt hij stof beter tussen spleten, gaten en hoeken.

Door de zachte borstel te gebruiken verdwijnen dan de fijnste stofjes waardoor je vloer helemaal stofvrij is en een polijstend effect geeft. Bij wat moeilijkere vuil/stof zoals dierenharen gebruik je de bij geleverde mini-turbo borstel deze is special gemaakt voor het stofzuigen van de dierenharen.

De AEG QX8 kun je overal in een staande positie laten neerzetten zonder dat deze omvalt. Door de toegepaste 180 graden Easysteer en dat de motorunit aan de onderzijde van de steelstofzuiger bevindt. Is deze QX8 gemakkelijk in gebruik en wordt het schoonmaken onder tafels en hoeken eenvoudiger.

Het geluidsniveau van de AEG QX8-1-45CR Animal Edition is 79 dB. De grote van de stofreservoir is 0,5 liter. De AEG QX8 heeft een gewicht van 2,48 kg met de volgende afmetingen: 114,5 x 14,5 x 26,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Sterke zuigkracht op harde vloeren
 • Bijgeleverde speciale accessoire voor huisdierharen (mini-turbo borstel)
 • Overal kunnen neerzetten in een staande positie
 • Soepel in gebruik vanwege de plaatsing van de motorunit aan de onderzijde van de steelstofzuiger.

Minpunten

 • Door de plaatsing van de motorunit aan de onderzijde kan de QX8 niet onder lage meubelstukken zuigen
 • Heeft een HEPA 11 filter dus is het niet geschikt voor mensen met stofallergieën
 • Kleine stofreservoir, 0.5 liter
 • Grove of hoogpolige tapijten kunnen niet optimaal schoongemaakt worden

Bekijk de AEG QX8-1-45CR Animal Edition bij deze vertrouwde webshops:


4. Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO

De Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO is een krachtige steelstofzuiger die ook nog eens flexibel is door zijn flexibele design. De Rowenta Air Force Flex kan in zijn ECO stand tot wel 75 minuten mee en in zijn Turbo stand is dit 9 minuten. 

De Rowenta Air Force heeft in totaal 3 zuigstanden de ECO, Boost en Turbo stand. In zijn ECO stand gebruik je hem om langer te kunnen stofzuigen met nog steeds goede prestaties. In zijn Boost stand gebruik je het om extra zuigkracht te krijgen voor diepe reiniging van bijvoorbeeld tapijten en de Turbo stand om de meeste zuigkracht te krijgen voor meer uitdagende schoonmaakklussen, denk aan stof die op lastige plekken zitten zoals, langs de plinten en in de groeven.

Is de accu leeg dan kan je de Rowenta Air Force Flex 760 opladen bij de meegeleverde oplaadstation, deze steelstofzuiger is dan binnen 180 minuten weer volgeladen en kan je hem weer 75 minuten gebruiken. 

Dankzij zijn slimme, flexibele design kom je tot tot wel vijf keer verder onder laag meubilair zonder dat je hiervoor ver voorover hoeft te buigen. Ook heeft de Rowenta Air Force Flex 760 een geïntegreerde kruimelzuiger door de steel eraf te klikken.

De Rowenta Air Force Flex 760 is zowel te gebruiken voor harde als zachte vloeren. Door zijn unieke zuigmond en gemotoriseerde rolborstel zal zelfs grove en grotere stukken zoals cornflakes, pinda's en katten brokjes geen probleem zijn voor deze steelstofzuiger.

De steelstofzuiger is verder ook te gebruiken voor het plafond, auto's en het reinigen van meubilair. Verder krijg je ook accessoires bij die ideaal zijn om huisdierharen te stofzuigen, waaronder elektrische mini borstel en een XL kierenzuiger.

Het geluidsniveau van de Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO is 84 dB. De grote van de stofreservoir is 0,8 liter. De Rowenta Air Force Flex 760 heeft een gewicht van 4,0 kg met de volgende afmetingen: 125 x 25 x 25 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Werkingsduur van 75 minuten
 • Een grote stofreservoir (0,8 liter)
 • Flexibele design om gemakkelijker onder lage meubels te komen

Minpunten

 • Met 4 kg aan de zware kant voor een steelstofzuiger
 • Heeft geen HEPA filter, wel een eigen filter die 99,9% filtert maar niet geschikt voor mensen met allergie
 • Geen display met real time batterij. Je weet niet precies wanneer de batterij leeg is. Je hebt alleen 3 indicatie lichten

Bekijk de Rowenta Air Force Flex 760 RH9574WO bij deze vertrouwde webshops:


5. Bosch Unlimited BBS1U224

De Bosch Unlimited BBS1U224 is één van de meest krachtige en luxe modellen van de steelstofzuigers van Bosch. De accu van de Bosch Unlimited gaat tot wel 60 minuten mee dit is in zijn normale stand zonder elektrische accessoires. Met elektrische accessoires is dit 45 minuten en in zijn Turbo stand gaat deze steelstofzuiger 7 minuten mee.

Dit is de enige model waarbij er twee accu's worden meegeleverd. Hierdoor raakt de steelstofzuiger nooit leeg. Het volledig opladen van één accu duurt namelijk maar 60 minuten. Als de één leeg is kan je de tweede accu gebruiken om weer 60 minuten te stofzuigen en de lege accu gaan opladen die dan weer binnen 60 minuten volgeladen is. Ook zijn deze accu's te gebruiken voor andere Bosch apparaten (Home & Garden-gereedschappen van Bosch)   

De Bosch Unlimited is gemaakt voor het reinigen van houten vloeren, harde vloeren en laagpolig tapijt. Als je huisdieren heb dan kan het handiger zijn om een Bosch steelstofzuiger te halen met een speciale borstel voor dierenharen zoals Bosch Unlimited BBS1ZOO. Bij dit model komt het namelijk voorkomen dat dierenharen vast komen te zitten in de ronddraaiende borstels. 

De Bosch Unlimited heeft een lifetime filtermateriaal: Cartridge filter met Pure Air membraan en hygiënisch filter voor schone uitblaaslucht. Dit zorgt ervoor dat er schone lucht wordt uitgeblazen, omdat er 99,9% wordt gefilterd. Verder door de RotationClean is het wassen van de filter overbodig.

Het geluidsniveau van de Bosch Unlimited is in zijn normale stand 76 dB en in zijn Turbo stand is dit 82 dB. De grote van de stofreservoir is 0,4 liter. De Bosch Unlimited weegt 3,5 kg met de volgende afmetingen: 127,7 x 25,2 x 17,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Twee accu's hierdoor kan je ongelimiteerd stofzuigen
 • De accu is compatibel met andere Bosch apparaten
 • Gemakkelijk te onderhouden

Minpunten

 • Kleine stofreservoir van 0,4 liter
 • Huisdierharen kunnen vast komen te zitten in de ronddraaiende borstels
 • Niet geschikt voor hoogpolig tapijt
 • Niet geschikt voor mensen met stofallergie

Bekijk de Bosch Unlimited BBS1U224 bij deze vertrouwde webshops:


6. Princess 33949 Rapido

Princess 33949 Rapido is een krachtige steelstofzuiger voor als een instapmodel en een ideale vervanging voor je oude stofzuiger met stofzuigerzak.

De Princess 33949 Rapido heeft 2 standen. Normale stand en Turbo stand, in zijn normale stand gaat het zo'n 32 minuten mee en in zijn Turbo stand is dit maximaal 18 minuten. Bij de Princess 33949 Rapido krijg je een oplaadstation meegeleverd dat aan de muur bevestigd kan worden. Zo kan je 'm gemakkelijk ophangen voor het opladen en kan je 'm ook gemakkelijk weer pakken om het te gebruiken.

Als de accu leeg is kan je de Princess opladen met de oplaadstation en is deze na 4 uur opladen weer helemaal klaar voor gebruik. 

De Princess 33949 Rapido is één van de betere en populairdere budget steelstofzuigers. Doordat het een instapmodel is is deze natuurlijk niet zo krachtig als een Dyson of Bosch steelstofzuiger maar hier betaal je dan ook 5 keer zoveel voor.

Je kan de Princess 33949 Rapido gebruiken voor alle vloeroppervlaktes. Door zijn extra grote wielen kan er zonder aanpassingen van de zuigmond elk vloeroppervlaktes stofzuigen.

Daarnaast is de borstel van de Princess Rapido zo ontworpen dat hij grotere stukken gemakkelijk kan opzuigen.

Verder is de Princess Rapido te gebruiken als een kruimeldief. 
De Princess 33949 Rapido maakt daarnaast nog gebruik van de HEPA-filter. Hiermee filtert de stofzuiger 99,97% van de stofdeeltjes waarmee het zeer geschikt is voor mensen met allergieën, zoals hooikoorts of stofallergie. 

Het geluidsniveau van de Princess 33949 Rapido is 70 dB. De grote van de stofreservoir is 0,8 liter. De Princess 33949 Rapido heeft een gewicht van 2,5 kg met de volgende afmetingen: 109 x 22 x 23 (l x b x h).

Pluspunten

 • Grote stofreservoir (0,8 liter)
 • Licht voor een steelstofzuiger (2,5 kg)
 • Geschikt voor mensen met allergieën (HEPA-filter)
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten

 • Zuigkracht niet heel sterk
 • Bedoelt als instapmodel (niet voor al te grote klussen)
 • Een kleine accu (32 minuten)

Bekijk de Princess 33949 Rapido bij deze vertrouwde webshops:


7. Samsung VS15T7031R1/EN - Jet 70 Turbo

De Samsung Jet 70 Turbo was in 2020 de beste koop door de Consumentenbond. De Samsung Jet 70 Turbo heeft drie standen, Min, Mid en Max.

De accu kan tot wel 40 minuten non-stop stofzuigen, dit is wel in zijn Minimale stand en zonder gemotoriseerde mondstuk. In zijn Maximale stand is dit een stuk lager maar liefst 5 minuten. Wel is er bij dit model een mogelijkheid om een extra batterij te kopen, omdat de batterij verwisselbaar is. Hierdoor kun je dus 80 minuten stofzuigen in zijn minimale stand. 

Is de accu leeg dan kan je de Samsung Jet 70 Turbo opladen op twee manieren, met het oplaadstation staand, hangend met de Wall-Mount of je koppel de batterij los waardoor je alleen het batterij in de oplaadstation oplaadt. Vervolgens is de batterij in 3,5 uur weer volledig opgeladen.

De Samsung Jet 70 Turbo maakt gebruik van een digitale display dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zien in welk stand je zit en als er iets vast zit in de buis of borstel of moet het filter schoongemaakt worden? Dan wordt er een melding op het scherm getoond.

Ook beschikt de Samsung Jet 70 Turbo over een HEPA-filter met 5 filters hierdoor wordt er 99,999% van alle stofdeeltjes tegen gehouden en is het dus zeer geschikt voor mensen met een allergeen of stofallergie. Door de Turbo Actie Brush borstel reinig je krachtig op ieder vloeroppervlaktes en de Anti-Tangle zorgt ervoor dat haren niet vastdraaien in de borstel.

Het geluidsniveau van de Samsung Jet 70 Turbo is in zijn Min stand 76 dB, in zijn Mid stand is dit 81 dB en in zijn Max stand is dit 86 dB. De grote van de stofreservoir is 0,8 liter. De Samsung Jet 70 Turbo heeft een gewicht van 2,63 kg met de volgende afmetingen: 112,3 x 25 x 21,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Mogelijkheid voor een extra batterij
 • Grote stofreservoir (0,8 liter)
 • Geschikt voor mensen met Allergieën of stofallergieën
 • Met zijn 2,63 kg zeer licht voor een steelstofzuiger

Minpunten

 • Maakt redelijk veel lawaai met 86 dB
 • Display voor batterij niet duidelijk (geeft geen waarschuwing als de steelstofzuiger uitvalt)

Bekijk de Samsung VS15T7031R1/EN - Jet 70 Turbo bij deze vertrouwde webshops:


8. Dyson V8 Absolute

Wil je niet de hoofdprijs betalen maar toch wel een krachtige en genoeg functies hebben van een steelstofzuiger dan is de Dyson V8 een goede keuze.

De Dyson V8 Absolute is een stuk goedkoper vergeleken met de Dyson V11 Absolute. De Dyson V8 Absolute behoord dan ook aan de top als het gaat om de zuigkracht in het midden segment.

De Dyson V8 Absolute heeft twee verschillende standen, normale stand en maximale stand. In zijn normale stand gaat de Dyson V8 Absolute 40 minuten mee en in zijn maximale stand gaat het 7 minuten mee. De 40 minuten is zonder een elektrische mondstuk, met een elektrische mondstuk zou het ongeveer 30 minuten zijn.

Is de accu leeg dan kun je de Dyson V8 Absolute opladen bij de meegeleverde oplaadstation die je aan de muur kan monteren. Na 5 uur opladen is de Dyson V8 Absolute helemaal opgeladen en is deze weer 40 minuten te gebruiken.

De Dyson V8 Absolute is met één klik om te toveren tot een kruimeldief. Op deze manier kan je de Dyson V8 Absolute ook gebruiken om je auto, stoelen en andere meubels stof te zuigen. Door zijn hoge zuigkracht is de Dyson V8 Absolute geschikt voor alle vloeroppervlaktes, zowel tapijten als harde vloeren. 

Ook de Dyson V8 Absolute is voorzien van een HEPA-filter en is de stofreservoir te legen zonder de stof aan te raken door eenvoudig aan een hendel te trekken. Hierdoor is deze steelstofzuiger geschikt voor mensen met hooikoorts en stofallergieën. De filter zelf is wasbaar, waardoor deze levenslang meegaat.

Het geluidsniveau van de Dyson V8 Absolute is 82 dB. De grote van de stofreservoir is 0,54 liter. De Dyson V8 Absolute weegt 2,63 kg met de volgende afmetingen: 124,4 x 22,4 x 25 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Hoge zuigkracht
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Veel verschillende opzetstukken
 • Is redelijk licht voor een steelstofzuiger, 2,63 kg

Minpunten

 • Heeft een korte accuduur als het gaat om maximale stand, 7 minuten
 • Is aan de lawaaierig kant

Bekijk de Dyson V8 Absolute bij deze vertrouwde webshops:


9. Miele Triflex HX1

Miele Triflex HX1 is de eerste steelstofzuiger die Miele uitgebracht heeft. Dit is dan ook de instapmodel van Miele. De Miele Triflex HX1 is een flexibele steelstofzuiger door zijn innovatieve 3-in-1-functie.

De PowerUnit (de motor van de steelstofzuiger) kan namelijk zowel boven- als onderaan de steel aangebracht worden en je kan het gebruiken als een kruimeldief. 

De Miele Triflex HX1 heeft een gebruiksduur van 60 minuten in zijn laagste stand. Dit is zonder een elektrische mondstuk met een elektrische mondstuk zal het lager zijn. Denk hierbij aan 34 minuten in zijn laagste stand en in zijn hoogste stand is dit zo'n 17 minuten.

Is de accu leeg dan kan je hem opladen in het oplaadstation die je aan de muur kunt monteren.

Daarnaast kun je de accu ook loskoppelen van de stofzuiger en apart opladen in het oplaadstation. Na 4 uur opladen is de steelstofzuiger volledig opgeladen en kan je hem weer voor 60 minuten gebruiken.

De Miele Triflex HX1 is geschikt voor alle vloerbedekkingen met zijn brede elektroborstel en is voorzien van een HEPA-filter waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën. Door de 3-in-1-functie kun je dus gemakkelijk overal bij.

Zet de PowerUnit bovenaan om gemakkelijk onder lage meubels te komen of om stof van het plafond te krijgen. Voor comfortabel gebruik en minst belastend voor je pols zet je de PowerUnit onderaan, hierdoor ligt de HX1 goed in de hand en is de stofzuiger veel lichter.

Als laatst kan je het gebruiken als kruimeldief om even snel wat kruimels van de tafel weg te halen of even de auto stofzuigen.

Het geluidsniveau van de Miele Triflex HX1 is 80 dB. De grote van de stofreservoir is 0,5 liter. De Miele Triflex HX1 weegt 3,6 kg met de volgende afmetingen: 129,7 x 28 x 26 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Flexibiliteit door zijn 3-in-1-functie
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Mogelijkheid voor een tweede accu (wel apart aanschaffen en je verdubbel hiermee de gebruikstijd van de stofzuiger

Minpunten

 • Met zijn 3,6 kg is het aan de zware kant voor een steelstofzuiger (instapmodel)
 • Is aan de prijzige kant voor een instapmodel
 • Heeft geen lange batterijduur als je maar één accu hebt om te gebruiken (34 minuten met een elektrische mondstuk)

Bekijk de Miele Triflex HX1 bij deze vertrouwde webshops:


10. Xiaomi Roidmi F8 Storm

De Xiaomi Roidmi F8 Storm is een van betere steelstofzuigers in het midden segment. Deze Xiaomi Roidmi F8 Storm kan het gemakkelijk opnemen tegen de Dyson V8 Absolute en is nog eens goedkoper.

De Xiaomi Roidmi F8 Storm heeft drie verschillende standen, normale stand, medium stand (alleen via de app te bedienen) en de maximale stand. In zijn normale stand gaat de Xiaomi Roidmi F8 Storm wel tot 55 minuten mee en in zijn maximale stand zal dit 9 minuten zijn. 

Is de accu leeg dan kan je de Xiaomi Roidmi F8 Storm opladen met de bij geleverde oplader. Het ophangsysteem is magnetisch dit betekend dat je niets hoeft te schroeven.

Wel is het belangrijk om het ophangstation bij een stopcontact te monteren, aangezien de stekker gebruikt moet worden bij het opladen. De magnetische opvangstation laad namelijk de steelstofzuiger niet automatisch op. Na 2,5 uur opladen is Xiaomi Roidmi F8 Storm weer volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

De Xiaomi Roidmi F8 Storm is ideaal voor alle vloertypes. Met de zachte rolreinigingskop is hij ideaal voor harde oppervlaktes zoals laminaat maar ook voor zachte oppervlaktes zoals tapijten en matten.

De Xiaomi Roidmi F8 Storm heeft een modern design en is gefabriceerd met hoogwaardig kunststof en metaal. Ook heeft de Roidmi F8 een handige handvat waardoor de stofzuiger erg flexibel en goed bestuurbaar is. 

De Xiaomi Roidmi F8 Storm is ook voorzien van een HEPA-filter waardoor het geschikt is voor mensen met stofallergieën.

Verder als gadget kan je de Xiaomi Roidmi F8 Storm ook nog eens via Bluetooth koppelen aan een app op je smartphone. Via de app heb je een bredere overzicht van je verbruiksgegevens (hoe vaak je de stofzuiger gebruikt, batterijduur, filterduur), kan je de steelstofzuiger in zijn medium stand zetten en eventueel meldingen zien al er iets vervangen moet worden. 

Het geluidsniveau van de Xiaomi Roidmi F8 Storm is 83 dB. De grote van de stofreservoir is 0,4 liter. De Xiaomi Roidmi F8 Storm weegt 1,5 kg en kan oplopen tot 2,5 kg (met de steel en de zachte rolborstel) met de volgende afmetingen: 119,1 x 25,9 x 15,8 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Lange accuduur van 55 minuten
 • Geschikt voor mensen met allergieën
 • Heel licht en wendbaar (2,5 kg)
 • Led-strip aan de kop van de zuigmondstuk
 • Hoge zuigkracht (goede prijskwaliteit verhouding)

Minpunten

 • Ophangsysteem los van de oplader
 • De app moeten gebruiken voor medium stand
 • Korte oplaadsnoer
 • Stofreservoir schoonmaken vergt oefening vooral in begin is het lastig

Bekijk de Xiaomi Roidmi F8 Storm bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor Steelstofzuigers

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een stofzuiger zonder snoer (draadloos) maar gebruikt een accu om stof te zuigen. Het stofreservoir en de accu zitten beide in de steel verwerkt. Hierdoor kun je gemakkelijk door het huis bewegen zonder dat er aan een stofzuiger getrokken hoeft te worden en van stopcontact hoeft te wisselen.

Daarnaast is een steelstofzuiger ook erg gemakkelijk op te bergen en wordt het vaak geleverd met een muur oplaadstation, waardoor die ook nog eens ruimtebesparend is. Wel moet je de steelstofzuiger na elk beurt hem niet vergeten op te laden, zodat die bij de volgende schoonmaak beurt niet leeg is.

Waarom een steelstofzuiger aanschaffen?

Een steelstofzuiger wordt steeds vaker aangeschaft door zijn wendbaarheid en zijn flexibiliteit. Daarnaast is een steelstofzuiger ook nog eens eenvoudig en snel bij te pakken om zo kleine klusjes te kunnen uitvoeren zonder dat je hierbij de zuigkracht van een traditionele stofzuiger verliest.

Waarop letten bij het aanschaffen van een steelstofzuiger?

Het kan lastig zijn voor jou om te bepalen welk steelstofzuiger de beste voor jou is. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende mogelijkheden van de steelstofzuigers die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

– Vermogen

Het vermogen van een steelstofzuiger is waarschijnlijk wel één van de belangrijkste aandachtspunt. Het vermogen geeft een beeld over hoe krachtig de steelstofzuiger is. Hoe hoger het vermogen zal zijn hoe sterker de zuigkracht van de steelstofzuiger is. Het is dus belangrijk dat je een steelstofzuiger aanschaft met een hoge vermogen, zodat je gemakkelijk alle vuil en stofdeeltjes kan opzuigen zonder er meerdere keren overheen hoeven te gaan.

Daarnaast speelt het vloertype ook een belangrijke rol bij de zuigkracht van de steelstofzuiger. Elk vloertype moet namelijk anders behandeld worden en niet elk steelstofzuiger kan zichzelf aan de vloertype aanpassen qua zuigkracht (sommige modellen wel). Let dus bij het aanschaffen op de vermogen maar ook kijken voor welk vloertype de steelstofzuiger geschikt is. Het zou namelijk zonde zijn als je een steelstofzuiger aanschaft terwijl die niet geschikt is voor jouw vloertype of hij beschadigd zelfs je vloer.

– Stofreservoir 

Het stofreservoir is vervolgens ook een handige puntje om op te letten. Je wilt immers niet meerdere keren je stofreservoir gaan legen bij één schoonmaak beurt.

Daarnaast speelt het stofreservoir ook een rol bij het vermogen van de steelstofzuiger. Hoe voller het stofreservoir is hoe meer de zuigkracht zal afnemen. Dit heeft te maken met de luchtstroom binnen de stofreservoir. Het is dus verstandig om een steelstofzuiger aan te schaffen met een niet al te klein stofreservoir. De inhoud van een stofreservoir kan verschillen tussen zo 400 ml tot 800 ml.

– Oplaadtijd en batterijduur

Een ander belangrijk punt is de accu van de steelstofzuiger. Doordat de steelstofzuiger draadloos is werkt deze op een accu. Het is dus belangrijk dat de steelstofzuiger een goede accu heeft. Zo verschillen de accuduur tussen 32 minuten tot wel 120 minuten en de oplaadtijd kan zo 2 tot 5 uur verschillen.

Daarnaast is het ook mogelijk bij sommige modellen om een tweede accu aan te schaffen, zodat je dubbel zo lang kan stofzuigen. Dit is vooral handig als je een grote oppervlakte moet stofzuigen.

– Hepa filter

HEPA-filter is een filter dat zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen houdt. Hierdoor is een steelstofzuiger zeer geschikt voor mensen met astma of andere allergieën. Zonder deze filter blaast de steelstofzuiger namelijk anders deze stofdelen weer naar buiten, waardoor mensen die allergieën hebben er last van kunnen krijgen. Door zo een filter is de uitgeblazen lucht zelfs schoner dan de ingezogen lucht.

Als er iemand in je huishouden stofallergieën heeft dan is het aangeraden om een steelstofzuiger aan te schaffen met een HEPA-filter.

– Geluidsniveau

Het geluidsniveau is waarschijnlijk niet waar je het eerst aan denkt, maar het is zeker wel een punt waar aandacht voor nodig is.

Een steelstofzuiger kan namelijk redelijk veel geluid maken. Misschien is het in het begin niet zo erg maar hoe vaker je het gaat gebruiken hoe meer je er aan kan ergeren. Er zijn steelstofzuigers die gemakkelijk 86 dB kunnen produceren, maar je hebt ook kruimeldieven die 70 dB produceren.

– Accessoires 

In veel gevallen wordt er bij het aanschaffen van een steelstofzuiger ook verschillende accessoires meegeleverd. De verschillende accessoires zorgen ervoor hoe veelzijdig de steelstofzuiger is. Zo kan een steelstofzuiger de volgende accessoires meeleveren, parketzuigmond, matrasborstel, speciale zuigmondstuk voor dierenharen (turbo-mondstuk) en een wandoplader.

Het is verstandig om te kijken wat je erbij krijgt, zodat je bijvoorbeeld niet te veel gaat betalen voor iets wat je niet zou gaat gebruiken of dat je juist een accessoire mist die je wel zou willen gaat gebruiken.

– Functies

Naast de verschillende accessoires kan een steelstofzuiger ook verschillende functies hebben. Zo worden de meeste steelstofzuiger verkocht die ook te gebruiken zijn als een kruimeldief. De steel van de steelstofzuiger wordt er dan af geklikt waardoor je een kruimeldief over hebt.

Daarnaast wordt het ook steeds populairder dat een steelstofzuiger voorzien is van een dweilfunctie. Hierdoor kan je zowel dweilen als normaal stofzuigen. 

– Gebruikscomfort 

Als laatst en niet te vergeten is het gebruikscomfort. Het is belangrijk dat de steelstofzuiger comfortabel en eenvoudig te gebruiken is, is dit niet het geval dan is de kans groot dat je namelijk het steeds minder en minder zult gaat gebruiken.

Een grote rol dat hierin speelt is het gewicht van de steelstofzuiger. Je gebruikt immers de steelstofzuiger met één hand en als de steelstofzuiger redelijk zwaar is dan kan het op lange termijn vervelend voor je pols gaan worden. Daarbij kan je ook nog kijken waar de motor geplaatst is, als de motor laag geplaatst is dan voelt de stofzuiger een stuk lichter in de hand. Ook is het belangrijk om een goede en een fijne handvat te hebben, zodat de steelstofzuiger comfortabel in je hand kan liggen.

Het is aangeraden om een afgeronde vorm te hebben, omdat dit een natuurlijke houding geeft aan je hand. 

Voor -en nadelen

Ook een steelstofzuiger heeft zo zijn voor -en nadelen. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de steelstofzuiger.

– Voordelen

 • Het is extreem wendbaar en flexibel vergeleken met een traditionele stofzuiger
 • Het is multifunctioneel, zo kan je verschillende plekken stofzuigen, kan je het gebruiken als een kruimeldief en kan je gemakkelijk ook je auto stofzuigen
 • Sommige modellen hebben zelfs een dweilfunctie 
 • Licht van gewicht 
 • Gemakkelijk te gebruiken en op te bergen
 • Je hoeft niet meer stofzuigzakken te legen en te kopen

– Nadelen

 • Heeft een beperkte gebruiksduur, bij sommige modellen kan je niet eens het gehele huis mee stofzuigen
 • Heeft een oplaadtijd nodig, dit kan redelijk lang zijn
 • Stofreservoir kan klein zijn, waardoor je het vaak moet gaan legen

Conclusie

Welk steelstofzuiger is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt er maar net aan naar waar jij opzoek bent, denk aan waarvoor je het zou willen gebruiken om te dweilen, voor meubels, om auto schoon te maken, harde vloeren of juist zachte vloeren. Wel is er aan te raden om voor een grote stofreservoir te gaan en een hoge vermogen te kiezen, zodat de steelstofzuiger een goede zuigkracht en een betere accuduur heeft.

Verder kan je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een steelstofzuiger aanschaft uit onze top 10 lijst. De kwaliteit van elk steelstofzuiger is allemaal erg goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Bedenk van te voren goed na waarvoor je de steelstofzuiger wilt gaat gebruiken en hoe frequent je het gaat gebruiken.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.