PrijsKenner

Beste Stoomkoker 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
17
Producten
onderzocht
28
Uren
besteed
reviews collected
19
Ervaringen
verzameld
17
Webshops
vergeleken

Steeds meer huishoudens stappen over naar een stoomkoker. Net als de Slowcooker wordt de stoomkoker ook steeds bekender in het Nederlandse huishoudens.

Het stoom koken is komen overwaaien vanuit de Aziatische keuken daar gebruiken ze al eeuwen lang deze methode om eten te garen. Alleen gebruiken ze in Azië bamboe mandjes en stapelen ze deze op elkaar bovenop een grote pan waarin water zit te koken wat voor de stoom zorgt.

De stoomkoker heeft dezelfde werkwijze als de bamboe mandje en de pan met kokend water. Alleen zorgt de stoomkoker ervoor dat het stoomproces eenvoudiger wordt. Hierdoor gebruiken Westerse huishoudens ook steeds meer de stoomkoker waaronder ook Nederland en zien veel huishoudens ook de voordelen van het stomen van eten.

Ben jij van plan om jouw stoomkoker te vervangen of een nieuwe aan te schaffen maar heb je nog je twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de stoomkoker, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een stoomkoker en welke stoomkokers de beste zijn van 2024.

1
Russell Hobbs Stoomkoker 9 Liter - 19270-56
Inhoud per schaal 3 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com
2
Braun TributeCollection-stoomkoker FS 5100WH - Stoomkoker - Wit
Inhoud per schaal 3,1 liter | 2 stoomschalen
Bekijken Bol.com
3
Tefal Convenient Series Deluxe VC502D - Stoomkoker
Inhoud per schaal 3 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com
4
Aigostar Fitfoodie 30INA - Stoomkoker met geborsteld base van RVS
Inhoud per schaal 3 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com
5
SEB VC204800 stomerkoker 3 mand(en) 800 W Zwart
Inhoud per schaal 3 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com
6
WMF KITCHENminis - Stoomkoker
Inhoud per schaal 2,15 liter | 2 stoomschalen
Bekijken Bol.com
7
Braun FS 3000 - Stoomkoker
Inhoud per schaal 2 liter | 2 stoomschalen
Bekijken Bol.com
8
Aigostar Fitfoodie 30CFO - Stoomkoker, 800 W, BPA vrij - Wit
Inhoud per schaal 3 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com
9
Russell Hobbs Kitchen Collection Compact Matte Black Stoomkoker - 26530-56
Inhoud per schaal 2,3 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com
10
Techwood TCV364 - Stoomkoker - 3 Stoomschalen - 6 Liter
Inhoud per schaal 2 liter | 3 stoomschalen
Bekijken Bol.com

De 5 Beste Stoomkokers van 2024

Om uw keuze te vergemakkelijken hebben wij voor u een top 10 beste stoomkokers van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er bij de eerste 5 stoomkokers uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de stoomkokers.


1. Russell Hobbs Cook@Home 19270-56

De Russell Hobbs Cook@Home is een van de beste stoomkokers op de markt. Daarnaast is deze stoomkoker nog eens eenvoudig en ook nog eens goedkoop.

Deze stoomkoker heeft 3 stoomschalen die op elkaar gestapeld kunnen worden met een totale inhoud van 9 liter en een totale vermogen van 800 Watt. Wat zeker voor een gehele gezin voldoende is en doordat het 3 stoomschalen heeft kun je ook nog eens divers gaan eten.

De 3 stoomschalen zijn verder ook nog eens BPA vrij, dit betekend dat het ook geschikt is om babyvoeding voor te bereiden. 

Naast het gewoonlijke voedsel zoals vis, groente of vlees kan je met deze stoomkoker ook nog eens rijst of een heerlijke kip tandoori stomen, dankzij het extra meegeleverde stoommandje van 1 liter.

Verder is deze stoomkoker ook nog eens gebruiksvriendelijk. Het is namelijk voorzien van een waterniveau-indicator, twee vulopening om water bij te vullen, een timer die na 60 minuten automatisch de stoomkoker laat uitschakelen en van een lekbakje voor het water. Als laatst is de stoomkoker ook nog eens gemakkelijk te reinigen door de geborstelde RVS basis. 

De Russell Hobbs Cook@Home 19270-56 heeft een gewicht van 1,9 kg met de volgende afmetingen: 31,5 x 23,2 x 40 cm (l x b x h). 

Pluspunten

 • Beschikt over een timerfunctie
 • Extra stoomschaal van 1 liter voor rijst, tandoori kip, etc
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding 
 • De stoomschalen zijn ook in elkaar stapelbaar waardoor het minder opbergruimte inneemt
 • Gebruiksvriendelijke stoomkoker 

Minpunten

 • Temperatuur is niet instelbaar en heeft geen meerdere programma's 
 • De Timer kan niet teruggedraaid worden dus je moet de stekker er helemaal uit trekken 
 • Beschikt niet over een warmhoudfunctie

Bekijk de Russel Hobbs Stoomkoker bij deze vertrouwde webshops:


2. Braun FS5100 IdentityCollection

De Braun FS5100 is een compacte, eenvoudige stoomkoker die ook nog eens gemakkelijk op te bergen is en in twee verschillende kleuren te verkrijgen is, zwart en wit.

Deze stoomkoker heeft 2 stoomschalen die op elkaar gestapeld kunnen worden met een inhoud van 3,1 liter (totale inhoud is 6,2 liter) en heeft deze stoomkoker een vermogen van 850 Watt. Dit is voldoende om een gezin van 2-4 personen van eten te voorzien.

Daarnaast zijn de stoomschalen ook nog eens BPA-vrij. Hierdoor is deze stoomkoker ook ideaal om babyvoeding voor te bereiden. Bovendien zijn deze stoomschalen ook nog eens vaatwasbestendig en nemen ze weinig opbergruimte in doordat ze gemakkelijk in elkaar passen.

Verder worden er extra accessoires bijgeleverd met de stoomkoker. Zo is er een extra stoomschaal van 2 liter meegeleverd om bijvoorbeeld rijst mee te stomen, is er een apart rekje bijgeleverd voor eieren (eierhouder) die ook nog eens individueel verwijdert kan worden en zitten er 2 aparte lekbakjes bij, deze zorgen ervoor dat het gecondenseerde water opvangt waardoor de smaken van je ingrediënten niet zullen gaan mengen. 

De Braun FS5100 is daarnaast ook nog eens voorzien van een aantal functies, zoals de stoomversneller en een timer van 60 minuten.

De stoomversneller zorgt ervoor dat je stoomkoker binnen 45 seconden al stoomt produceert hierdoor kun je dus sneller van je gezonde maaltijd genieten. De Timer zorgt ervoor dat jij niet op je eten hoeft te letten en na de ingestelde timer schakelt die automatisch de stoomkoker uit.

De Braun FS5100 IdentityCollection heeft een gewicht van 2,4 kg met de volgende afmetingen: 32 x 20 x 32 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Een compacte stoomkoker
 • Vaatwasbestendig
 • Heeft een stoomversneller wat zorgt voor stoomproductie binnen 45 seconden
 • Accessoires zoals donkere stoomschaal, rijstschaal, eieren rekje
 • Beschikt over een timer

Minpunten

 • Beschikt niet over een waterniveau-indicator
 • Het vullen van het waterreservoir is lastig, je moet alle stoomschalen eraf halen voor je het water kan bijvullen
 • De temperatuur is zelf niet in te stellen
 • Niet voorzien van een warmhoudfunctie

Bekijk de Braun FS5100 IdentityCollection bij deze vertrouwde webshops:


3. Tefal VS4003 VitaCuisine Compact

Tefal VS4003 VitaCuisine is een zeer goed beoordeelde stoomkoker. Velen gebruikers zien zelfs dat dit model één van de beste is op de markt. Deze stoomkoker heeft ook meer functies dan de eerste twee modellen maar de prijs is ook wel weer hoger.

Deze stoomkoker is voorzien van 3 stoomschalen die op elkaar te stapelen zijn. Elk stoomschaal heeft een inhoud van ongeveer 3,43 liter wat betekent dat de totale inhoud 10,3 liter is met een vermogen van wel 1800 Watt.

Bovendien zijn de stoomschalen ook nog eens vaatwasbestendig en kan je ze ook nog handig opbergen door zijn gepatenteerde ultracompacte opslagmethode. 

Van de 3 stoomschalen zijn 2 stoomschalen voorzien van een handvat, ook wel de serveerschalen door de hengsel hoef je de schaal bij het uitnemen niet aan te raken. Deze schalen zijn ideaal voor gerechten die met saus of gemarineerd moeten worden.

Verder worden er nog 4 kleine stoomglazen bijgeleverd, zodat er lekkere en kleinere gerechten geserveerd kunnen worden. Daarnaast zitten er standaard eierrekjes in de stoomkoker geïntegreerd en krijg je ook nog een handige receptenboekje bij.

Naast de leuke en handige accessoires is de Tefal VitaCuisine voorzien van een aantal handige functies, zoals de digitale timer, Vitamin+ functie, warmhoudfunctie en automatische stop met waarschuwingssignaal. Met de digitale timer (scherm) kan jij precies zien en instellen hoelang jouw gerechten moeten stomen.

Als laatst nadat de ingestelde tijd verstreken is gaat deze stoomkoker automatische naar de warmhoudstand en houdt het deze warmhoudstand voor 60 minuten aan. Na de 60 minuten geeft het een waarschuwingssignaal af en schakelt de stoomkoker automatisch uit. 

De Tefal VitaCuisine Compact VS4003 heeft een gewicht van 4 kg met de volgende afmetingen: 35 x 30 x 32 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Digitale scherm
 • Voorzien van warmhoudfunctie 
 • Gemakkelijk op te bergen door zijn gepatenteerde ultracompacte opslagmethode
 • Grote inhoud van wel 10,3 liter
 • Voorzien van handige accessoires, zoals 4 stoomglazen, geïntegreerde eierrekjes 

Minpunten

 • Het behoord tot een van de duurdere stoomkokers
 • Het is niet geschikt voor babyvoeding, niet BPA vrij
 • Temperatuur is niet zelf in te stellen

Bekijk de Tefal VS4003 VitaCuisine bij deze vertrouwde webshops:


4. Aigostar Fitfoodie 30INA

De Aigostar Fitfoodie 30INA is een ideale stoomkoker met alle basisfuncties wat een stoomkoker nodig heeft. Daarnaast heeft deze ook nog eens een mooie design, ziet het er strak uit voor op jouw aanrecht door zijn mooie roestvrijstalen behzuiging en is hij ook nog eens heel goedkoop.

Deze stoomkoker heeft 3 stoomschalen met een totale inhoud van 9 liter (3 liter per stoomschaal) en heeft een vermogen van 800 Watt. Wat zeker voor een gezin van 4-5 personen voldoende is. Daarnaast is deze stoomkoker ook nog eens BPA vrij ontworpen waardoor het ook geschikt is om babyvoeding te maken. 

Naast dat het 3 verschillende gerechten te gelijk kan maken wordt er ook een bakje meegeleverd waar je rijst in kunt stomen en heeft deze stoomkoker ook nog een hele korte opstarttijd van wel 15 seconden.

Verder heeft deze stoomkoker een waterniveau-indicator, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel water er nog in het reservoir is en kan je deze ook nog gemakkelijk aanvullen door de twee tuitjes aan de zijkanten. Ook is het voorzien van een mechanische timer en beschermd tegen oververhitting.

De timer heeft een maximale tijd van 60 minuten, na deze 60 minuten schakelt de stoomkoker zichzelf automatisch uit. Ook schakelt de stomer automatisch uit wanneer het water op is, zodat het droogkoken voorkomt. Je hoort een zoemer als de tijd van de timer verstreken is.

De Aigostar Fitfoodie 30INA heeft een gewicht van 2,2 kg met de volgende afmetingen: 31 x 23,5 x 39,7 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding  
 • Korte opstarttijd van wel 15 seconden
 • Geschikt voor babyvoeding, BPA vrij
 • Alle losse onderdelen zijn vaatwasbestendig

Minpunten

 • Maar 1 stoomstand en temperatuur niet zelf in te stellen
 • Heeft een snoerlengte van 1 meter

Bekijk de Aigostar Fitfoodie 30INA bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €34,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €36,99 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 5:51 pm

5. Seb Steam & Light VC3038

Wil jij een multifunctionele stoomkoker hebben dan is de Seb Steam & Light ideaal voor jou. Deze stoomkoker heeft namelijk veel mogelijke extra functies en ziet er ook nog eens goed uit. Deze stoomkoker heeft 3 stoomschalen die je op elkaar kunt stapelen met een totale inhoud van 10 liter en een vermogen van 900 Watt.

Het is een multifunctioneel stoomkoker, omdat deze stoomkoker 6 voorgeprogrammeerde programma's heeft en heeft het ook een digitale timer. Zo is er een programma voor vis, vlees, ontdooien en zelfs om cake mee te bakken.

Verder geeft deze stoomkoker aan als er problemen zijn, zoals wanneer het toestel ontkalkt moet worden en het water moet bijvullen. Dit is zelf ook bij te houden door het zichtbare waterpeil en je kan het ook bijvullen tijdens het stomen.

Bovendien is deze stoomkoker ook nog eens voorzien van een oververhittingsbeveiliging, zodat er nooit iets fout kan gaan met jouw eten. Als laatst is deze stoomkoker ook voorzien van een warmhoudfunctie. Als laatst worden er een bakvorm voor 6 cakevormpjes, rijstkom en een receptenboekje bij geleverd. 

De Seb Steam & Light heeft een gewicht van 3,2 kg met de volgende afmetingen: 35,7 x 32,9 x 42,5 cm (l x b x h).

Pluspunten

 • Voorzien van 6 voorgeprogrammeerde programma's 
 • Voorzien van een warmhoudfunctie
 • Onderdelen zijn vaatwasbestendig 
 • Grote inhoud van wel 10 liter

Minpunten

 • Prijs is aan de hoge kant voor een stomer
 • Niet geschikt voor babyvoeding, niet BPA vrij

Bekijk de Seb Steam & Light bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor Stoomkokers

Wat is een Stoomkoker?

Een stoomkoker is niks anders dan een elektrische huishoudelijk apparaat waarmee je je voedsel laat voorbereiden door het te laten stomen. Doordat je ingrediënten laat garen onder 100 graden Celsius blijven de voedingsstoffen van je voedsel beter bewaard vergeleken met het bakken of koken.

Een stoomkoker kan dus niet hoger worden dan 100 graden Celsius. Daarnaast is het ook nog eens gezonder, omdat er geen olie of vetten nodig is bij het garen van het voedsel. 

Een stoomkoker bestaat uit een waterreservoir met een verwarmingselement en daarboven zitten dan verschillende lagen mandjes of inzetpannen. Deze mandjes of inzetpannen zijn voorzien van openingen aan de onderzijde om de stoom door te laten. Elk laag mandje is geschikt om verschillende voedingsmiddelen te laten garen.

Door de verwarmingselement komt het water op een temperatuur dat het water laat verdampen waardoor er stoom ontstaat. Vervolgens gaat de stoom door de opening van de mandjes, zodat het voedsel kan garen. 

Waarom een Stoomkoker aanschaffen?

Een van de grootste redenen dat huishoudens een stoomkoker aanschaffen is dat het veel gezonder is. Dit is het voornaamste reden dat mensen een stoomkoker aanschaffen. Bij het stomen van je voedsel blijven de vitamines en mineralen beter bewaard in het eten. Dit zorgt er vervolgens ook weer dat de smaak van je eten sterker wordt en gebruik je hiernaast ook geen vet, boter of olie om je eten te maken. 

Verder zorgt het gebruik van een stoomkoker ook voor tijd en energie besparing, het voedsel kan niet verbranden en er is ook niet zoveel afwas. Je kan namelijk met een stoomkoker een hele maaltijd maken dat voorzien is van rijst, vis, groente en zelfs vlees. Hierdoor hoef je eigenlijk alleen maar 1 apparaat af te wassen en in meeste gevallen kunnen de mandjes ook nog eens in de vaatwasmachine. 

Hoe vind ik de beste Stoomkoker die bij mij past?

De volgende paragrafen worden beschreven om jou te laten verdiepen in de verschillende types die er zijn van de stoomkokers en waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een stoomkoker. Om jou keuzen te vergemakkelijken voor jou perfecte stoomkoker en om een miskoop te verkleinen. 

- De inhoud van een stoomkoker 
Bij het aanschaffen van een stoomkoker is het belangrijk om rekening te houden met de inhoud van de stoomschalen. De inhoud zegt namelijk iets over de hoeveelheid eten er in de stoomschalen kan.

De grote van de inhoud wordt hierbij met 'liters' aangeduid. Het is dus handig om van te voren al te beslissen of je een grote stoomkoker haalt of een wat compactere stoomkoker. Als je een groot gezin hebt van 4-6 personen zal het verstandiger zijn om een grotere stoomkoker te halen met een inhoud van 9 liter. En als je een kleiner gezin hebt dan is het verstandiger om een stoomkoker te halen van 6,5 liter.

Natuurlijk kan je ook als een klein gezin een stoomkoker halen van 9 liter of meer. Let wel op: hoe groter de inhoud (hoe groter het model is) van de stoomkoker is hoe lastiger de stoomkoker ook op te bergen is.

- Het aantal lagen stoomschalen
Stoomkokers hebben ook verschillende lagen stoomschalen, dit kan verschillen van een enkel stoomschaal tot wel 3 stoomschalen op elkaar gestapeld. Hoe meer stoomschalen er is, hoe groter de inhoud is. Maar ook hoe meer verschillende soorten gerechten tegelijkertijd in een stoomkoker voor te bereiden is.

De hoeveelheden stoomschalen kan dus handig zijn als je voor een groot gezin (gezelschap) kookt of van divers eten houdt. Verder kan er onderling de inhoud van de schalen ook verschillen. De stoomschalen hoeven dus niet dezelfde inhoud te hebben.

Het is handig om ook hier rekening mee te houden dat je bijvoorbeeld een grotere schaal gebruikt voor bij het stomen van een visgerecht en een kleinere stoomschaal gebruikt voor bij een groente gerecht.

- Wat is de stoomproductie en/- of de vermogen van de stoomkoker
Het kan voor jou ook belangrijk zijn om te weten hoeveel stoom de stoomkoker per minuut kan produceren. Hoe hoger de stoomproductie is, hoe meer voedsel er gegaard kan worden. Voor jou inzicht, bij een van de beste stoomkokers kan de stoomproductie oplopen tot wel 50 g/min.

Een ander maatstaf om erachter te komen hoeveel stoom er geproduceerd kan worden is met vermogen (Watt), omdat veel fabrikanten vaak niet aangeven wat de stoomproductie is. Het vermogen bij een stoomkoker kan variëren van 650 tot 1900 Watt. 

Materiaal van de stoomkoker
Een volgende aspect om rekening mee te houden, zijn de materialen waarvan de stoomkokers zijn gemaakt. Er zijn veel diverse soorten materialen te vinden waaruit een stoomkoker gemaakt is. Maar de meeste modellen zijn van plastic of op basis van een roestvrij staal (RVS) materiaal.

Het voordeel van een rvs stoomkoker is dat deze veel duurzamer is dan de plastic modellen, omdat de rvs stoomkoker langer mee gaat en de kans op slijtage kleiner is. Daarnaast vinden veel mensen ook dat de rvs stoomkoker een stijlvollere uitstraling heeft. Wel is het zo dat het over algemeen de rvs modellen duurder zijn dan de stoomkokers modellen van plastic. 

Als laatst is het ook belangrijk om te kiezen voor een BPA-vrij model als je met de stoomkoker voor baby's gaat koken. 

- Het onderhoud
Het is belangrijk om je stoomkoker goed te onderhouden. Dit zorgt namelijk voor een langere levensduur van je stoomkoker.

Het is goed om van te voren te weten of je stoomkoker in de vaatwasser mag of niet. Sommige apparaten mogen niet in de vaatwasser wat betekent dat je het met de hand moet afwassen. Maar de losse onderdelen zoals de stoomschalen kunnen in de meeste gevallen wel in de vaatwasser, hou wel rekening mee dat deze onderdelen redelijk veel ruimte in beslag kan nemen.

- Programma's
In veel gevallen beschikt een stoomkoker over schillende (automatische) programma's. Deze programma's zorgen ervoor dat jij nog makkelijker gerechten kunt voorbereiden. Het zou namelijk vervelend zijn wanneer je handige programma's ontbreekt. Maar als je geen programma's gebruikt is het ook handig om te kijken welk stoomkokers geen vooraf gestelde programma's hebben.

Het zou zonde zijn om een duurdere stoomkoker te halen terwijl je al die programma's niet zult gaan gebruiken. Je betaalt namelijk ook meer voor een stoomkoker met een uitgebreidere programma.

- Handige functies bij de stoomkoker
Naast de vooringestelde programma's hebben vele stoomkokers ook handige functie zoals, een automatische afslag, een timer of een warmhoudfunctie.

De automatische afslag zorgt ervoor dat je stoomkoker automatisch zal uitschakelen wanneer de ingestelde tijd verstreken is of wanneer je programma afgelopen is. Bij een timer kun jij instellen hoelang de stoomkoker je eten moet garen, zodat jij zelf het niet hoeft bij te houden hoelang het eten nog moet koken.

De warmhoudfunctie is een handige functie om je eten warm te houden zonder dat deze verder zal garen. Bij sommige modellen schakelt deze warmhoudfunctie dan ook automatisch aan nadat de timer verstreken is.

Hoe gebruik je een Stoomkoker (voorbereiding)

Het gebruik van een stoomkoker spreekt eigenlijk voor zich. Het is een heel eenvoudig apparaat om te gebruiken en zal daarom niet lang duren voordat je het helemaal onder de knie hebt. Wel is het belangrijk bij je eerste gebruik om goed de instructies te lezen van de fabrikant, zodat je de basis in ieder geval weet over de stoomkoker van wat er wel of niet mogelijk is.

 1. Als eerst is het verstandig om al je ingrediënten voor te bereiden, door ze te snijden in stukjes. 
 2. Nu alle ingrediënten voorbereid zijn moet je het reservoir vullen met water bouillon of zelfs wijn als je wilt, want anders is er een mogelijkheid dat je het apparaat kunt beschadigen. Bij meeste modellen is het ook mogelijk om water toe te voegen tijdens het stomen maar bij andere modellen weer niet kijk hier dus van te voren ook goed naar. Daarnaast geven sommige modellen ook aan wanneer het waterpeil te laag staat.
 3. Nu de ingrediënten voorbereid zijn en het reservoir gevuld is kun je al je ingrediënten in het stoomschaal zetten en deze vervolgens opstapelen. Het enige wat je dan nu nog hoeft te doen is op het start knop drukken of een programma, zodat het kan starten met stomen. Let wel op dat de stoomtijden van je voedsel kan variëren en dat je dus hier rekening mee moet houden. 

De voor -en nadelen van een Stoomkoker

Ook een stoomkoker heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de stoomkoker.

Voordelen

 • Een van grootste voordelen is dat het heel gezond is. De vitamines blijven beter bewaard in de ingrediënten  
 • Het bespaart jou tijd en energie, je hoeft namelijk niet bij het eten te blijven om het in de gaten te houden
 • Je gebruikt geen vet zoals olie of boter 
 • Het is heel gemakkelijk te gebruiken
 • De smaak en kleur van je voedsel blijft ook nog eens beter bewaard
 • Je kan een hele maaltijd maken met 1 apparaat wat ook nog tot minder afwassen betekend 

Nadelen

 • Het schoonmaken van een stoomkoker kan toch nog wel eens veel moeite zijn, omdat deze niet altijd vaatwasbestendig zijn. Meestal zijn alleen de losse onderdelen vaatwasbestendig. Hierdoor moet je het op de ouderwetse vertrouwde manier afwassen, met de hand.
 • De grote van de stoomkoker kan ook een nadeel zijn. Het ligt eraan welk model/variant je koopt maar sommige modellen kunnen toch redelijk veel plaats innemen als je de stoomkoker niet vaak gaat gebruiken en het dus terug stop in de kast.

Conclusie

Welk stoomkoker is nou de beste koop? Dit is eigenlijk een vraag die niet te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent en van welk design jij houdt. Wel is er aan te raden dat het handiger zal zijn dat je een grotere stoomkoker aanschaft met meerdere lagen, zodat jij gevarieerde gerechten kunt maken en/-of dat je voor meerdere mensen het eten kunt voorbereiden.

Verder kan je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een stoomkoker aanschaft uit onze top 10 lijst. De kwaliteit van elk stoomkoker is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Wel heeft de materiaal keuze van RVS de voorkeur, omdat dit een langere levensduur heeft. Bedenk van te voren goed na aan wat jij nodig hebt en wat jij zou willen qua specificaties voor een stoomkoker.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.