PrijsKenner

Beste Tandpasta voor witte tanden van 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
21
Producten
onderzocht
17
Uren
besteed
reviews collected
30
Ervaringen
verzameld
15
Webshops
vergeleken

Tandpasta wordt in de eerste instantie gebruikt om je tanden schoon te houden, zoals het bestrijden tegen bacteriën, tandplak, gaatjes, etc. Maar tegenwoordig beloven steeds meer producenten meer te kunnen dan alleen beschermen. Zo beweren ze ook dat ze met de tandpasta je tanden witter kunnen maken, ook wel whitening tandpasta genoemd.

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende tandpasta's kan het lastig zijn om te bepalen welk tandpasta het meest voor jouw geschikt is. Er zijn namelijk enkele punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede whitening tandpasta die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een tandpasta aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de tandpasta, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een tandpasta en welke tandpasta's de beste zijn van 2024.

1
Aquafresh Intense White - Tandpasta - voordeelverpakking - 5x75ml
Voor frisse adem | gezond tandvlees | witte tanden | glazuurbescherming | sterke tanden
Bekijken Bol.com
2
Parodontax Complete Protection Whitening - Tandpasta - tegen bloedend tandvlees - 4x75 ml
Voor gezond tandvlees | glazuurbescherming | sterke tanden | witte tanden | frisse adem
Bekijken Bol.com
3
Sensodyne Gentle Whitening tandpasta voor gevoelige tanden 4 X 75 ML
Voor frisse adem | glazuurbescherming | sterke tanden | witte tanden
Bekijken Bol.com

Top 5 Beste Whitening Tandpasta van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste whitening tandpasta van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de whitening tandpasta's.


1. Aquafresh Intense White

De Aquafresh Intense White is de beste tandpasta voor witte tanden. Zelfs de consumentenbond geeft aan dat deze tandpasta de meeste resultaat laat zien. De Aquafresh maakt gebruik van microparel-formule. Deze formule zorgt voor het reinigen van je tanden en voor het verwijderen van de vlekken op de tanden op een milde wijze.

Daarnaast heeft de Aquafresh een 3-voudige bescherming. De 3-voudige bescherming zorgt voor het versterken van de tanden, verbeterd het tandvlees en geeft het je een frisse adem. Dit betekent dat het hele goede bescherming biedt aan je tanden, waardoor het je mond gezond en wit houdt.

Pluspunten

 • Frisse adem
 • Zichtbaar wittere tanden
 • bescherming aan je tanden

Minpunten

 • Niet geschikt voor kinderen (melkgebit)
 • Minder geschikt voor gevoelige tanden

Bekijk de Aquafresh Intense White bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €18,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €23,75 Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 11, 2024 6:12 am

2. Parodontax Complete Protection Whitening

Parodontax Complete Protection Whitening is de beste tandpasta voor bloedend tandvlees die ook nog de werking voor wittere tanden heeft. De Parodontax heeft vele voordelen voor een gezond tandvlees en sterke tanden.

Bovendien is het tot wel 4x effectiever in het verwijderen van tandplak bacteriën dan de gewone tandpasta. Hierdoor krijg je een gezonder tandvlees, voorkom je slechte adem, de aansluiting tussen de tanden en tandvlees worden in stand gehouden, behoud je een fris gevoel in je mond, versterkt het de tandglazuur met de fluoride en helpt het bij het behouden van de natuurlijke witheid van de tand kleur.

Pluspunten

 • Het helpt tegen en voorkomen van bloedend tandvlees
 • 4x effectievere voor het verwijderen van tandplak
 • Tandpasta voor een gezond tandvlees

Minpunten

 • Niet geschikt voor melkgebit
 • Heeft een speciale smaak waaraan je in begin moet wennen

Bekijk de Parodontax Complete Protection Whitening bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €25,56 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €29,28 Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 11, 2024 6:12 am

3. Sensodyne Gentle Whitening

De Sensodyne Gentle Whitening is de beste tandpasta voor gevoelige tanden met de werking om wittere tanden te krijgen. Het is klinisch bewezen dat deze tandpasta zorgt voor verlichting en dagelijkse bescherming biedt bij gevoelige tanden.

Bij gebruik van 2x per dag biedt deze tandpasta voor 24/7 bescherming aan bij gevoelige tanden en effectieve reiniging aan de tanden.

Verder bevat het fluoride dat voor het versterken van de tandglazuur zorgt en helpt het beschermen tegen de cariës. Als laatst biedt de Sensodyne ook nog eens een frisse muntsmaak aan de mond na het poetsen.

Pluspunten

 • Biedt bescherming voor gevoelige tanden
 • Bevat fluoride dat helpt bij het beschermen tegen cariës
 • Verwijdert de oppervlakkige vlekken op een zachte manier te verwijderen
 • Laat je mond fris en schoon voelen door de muntsmaak

Minpunten

 • Niet geschikt voor melkgebit

Bekijk de Sensodyne Gentle Whitening bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €23,96 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €59,71 Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 11, 2024 6:12 am

4. Dr. Brite

Dr. Brite is de enige natuurlijk tandpasta uit onze lijst. Deze tandpasta geeft een fris en schoon gevoel en houdt ook nog eens je tanden wit en dit allemaal met natuurlijk en verzorgende ingrediënten.

De belangrijke ingrediënten in dit product zijn actief houtskool en kokosolie. De actieve houtskool zorgt voor wittere tanden en de kokosolie zorgt voor frisse, schone tanden en het tegen gaan van bacteriën.

Daarnaast zijn er ook nog extra ingrediënten, zoals vitamine C voor gezonde mond en tandvlees, organische menthol kristallen wat tegen schadelijke bacteriën helpt, zeezout het voorkomen en genezen van ontstekingen, etc.

Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat deze tandpasta Dr. Brite je adem verfrist, de mondslijmvliezen hydrateert, de schadelijke bacteriën uit de weg ruimen en het verbeteren van het tandvlees.

Pluspunten

 • Geschikt voor melkgebit (kinderen)
 • Het is veganistisch
 • Vrij van fluoride en kunstmatige stoffen, zoals zoetstoffen en kleuren
 • Vrij van wreedheden tegen de dieren
 • Bevat vitamine C

Minpunten

 • Prijs is aan de hogere kant, in één tube zit 142 gram

Bekijk de Dr. Brite bij deze vertrouwde webshops:

5. Colgate Total Natural White

De Colgate Total Natural White is de beste tandpasta voor een goede gezondheid voor de gehele mond. De Total Natural White is namelijk een tandpasta die proactief is tegen de bacteriën op de tong, de wangen, de tanden en het tandvlees.

De Colgate bevat een formule die gebruikt maakt van geavanceerde technologie waardoor die bescherming aan je gehele mond biedt, met een werking van 12 uur lang.

Verder zorgt het voor vermindering van tandplak en neutraliseert het de geurtjes waardoor je frisse adem krijgt. Als laatst biedt het ook nog eens verlichting bij gevoelige tanden door het afsluiten van de blootliggende dentine kanaaltjes.

Pluspunten

 • Geeft bescherming een je gehele mond
 • Geeft verlichting aan gevoelige tanden
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Niet geschikt voor melkgebit

Bekijk de Colgate Total Natural White bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor beste tandpasta voor witte tanden

Wat is een whitening tandpasta?

Een whitening tandpasta is een tandpasta die naast zijn gewoonlijk functie het reinigen van de tanden ook ervoor laat zorgen dat je wittere tanden gaat krijgen. Whitening tandpasta is in de meeste gevallen een variant van al een bestaande tandpasta op de markt.

Werkt een whitening tandpasta om wittere tanden te krijgen?

Een whitening tandpasta gaat er niet voor zorgen dat tanden écht witter gaat worden. Maar een whitening tandpasta zal je tanden naar zijn originele kleur terugbrengen. Hierdoor kan het lijken dat je tanden dus wel witter is geworden.

Dit komt doordat er op je tanden een laagje aanslag is ontstaan door voedingsmiddelen, zoals rode wijn, koffie, thee, etc. en deze aanslag laat je tanden donkerder uitzien. En de whitening tandpasta zorgt ervoor dat de aanslag loskomt van je tanden wat dus voor een wittere resultaat kan zorgen aan je tanden.

Informatie over whitening tandpasta die je moet weten voordat je er één aanschaft

Waar moet je opletten als je whitening tandpasta wilt aanschaffen? Namelijk niet alle tandpasta's zullen dezelfde resultaten geven. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen zoals je natuurlijke tand kleur, welke voedingsmiddelen er gebruikt worden, etc.

Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten tandpasta's die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet.

Hoe werkt whitening tandpasta?

Whitening tandpasta is eigenlijk niks anders dan een gewone tandpasta. Het heeft alle ingrediënten en werkingen die een normaal tandpasta ook heeft. Het enige verschil is dat de whitening tandpasta's extra ingrediënten hebben. Denk hierbij aan schuurmiddelen, actieve zuurstof of abrasie stoffen die de vlekken op de tanden aanpakken.

Whitening tandpasta zorgt ervoor dat de oppervlakkige vlekken op je tanden verwijderd worden, wat de normale tandpasta's niet kan. Hierdoor lijkt het dus dat je tanden witter worden maar in werkelijkheid is het je natuurlijke tand kleur.

Is het veilig een whitening tandpasta?

Als je de whitening tandpasta normaal gebruikt dus twee keer per dag dan kan er in principe niks misgaan. Wel is het handig om ervoor te zorgen dat je geen whitening tandpasta koopt met een te sterk schuurmiddel. Dit kan namelijk op een lange termijn ervoor laten zorgen dat de glazuur van je tanden sneller aangetast zullen worden.

Oorzaken van gele tanden

Er zijn een tal oorzaken waardoor je geliger tanden van zult krijgen. Door hierop te letten kan jij voorkomen om nog geligere tanden te krijgen.
Hieronder op een rijtje de oorzaken van je gele tanden:

 • Roken
 • Genetisch bepaald
 • Slechte mondhygiëne
 • Opbouw van de tandplak
 • Overmatige fluoride
 • Voedingsmiddelen zoals, koffie, rode wijn of thee
 • Bepaalde bijwerkingen van medicatie
 • Slijtage glazuurlaag

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een tandpasta?

- Gevoeligheid

Als je van te voren al weet dat je gevoelige tanden hebt, dan is het extra belangrijk om goed te kijken welke tandpasta geschikt is om jou tanden te witten. Bij een whitening tandpasta kan het voorkomen dat jouw tanden nog gevoeliger gaan worden dan dat het bij een gewone tandpasta al was.

- Ingrediënten

Ingrediënten spelen daarnaast ook een hele grote rol en misschien wel de belangrijkste rol. De ingrediënten die in een whitening tandpasta zitten zullen ervoor zorgen dat de oppervlakkige vlekken los gaan komen. Daarnaast is het verstandig om ook te kijken naar de ingrediënten, omdat hier stofjes in kunnen zitten waar jij allergisch voor bent, zoals zoet en/of smaakstoffen.

- Smaak

Ten slotte de smaak. De smaak is niet het eerste waar je naar zal kijken maar het kan wel de beslissende factor zijn om de tandpasta te kiezen. Een smaak geeft namelijk extra dimensie in je mond en aan je tanden. Het kan een frisse smaak zijn maar ook fruitig of zoete smaak. Denk van te voren al na welke smaak je graag in je mond zou willen hebben na het poetsen van je tanden.

De voor -en nadelen van tandpasta voor witte tanden

Ook whitening tandpasta heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de whitening tandpasta.

Voordelen

 • Het bestrijd de oppervlakkige vlekken beter dan gewone tandpasta
 • Whitening tandpasta's zorgen voor extra voordelen die de mondgezondheid doen verbeteren ten op zichtte van een gewone tandpasta
 • Het verhoogd je zelfvertrouwen door met een schonere/wittere gebit te lopen

Nadelen

 • Het is duurder dan de gewone tandpasta
 • Als de schuurmiddel te sterk is kan dit de glazuur laag op lange termijn sneller aantasten

Conclusie

Welk tandpasta voor witte tanden is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, elk gebit is namelijk anders daarnaast ligt het eraan of je gevoelige tanden hebt of welke smaak je wilt, etc.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een tandpasta aanschaft uit onze top 5 lijst. Het ligt er maar net aan naar waar jij of welk merk opzoek bent. De kwaliteit van elk tandpasta is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. De een is namelijk beter voor gevoelige tandvlees en de ander is weer beter voor diepere vlekken. Bedenk van te voren goed na wat de situatie van jouw gebit is. Kom je er niet uit dan kan het handig zijn om advies op te vragen bij je tandarts.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.