PrijsKenner

Beste toiletblok consumentenbond 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
15
Producten
onderzocht
13
Uren
besteed
reviews collected
45
Ervaringen
verzameld
5
Webshops
vergeleken

Een toiletblokje is een populaire huishoudelijk product die je waarschijnlijk wel vaker in een toiletpot hebt gezien. Deze kleine blokjes zorgen ervoor dat je een frisse en schone toiletpot krijgt. Het zorgt voor het verminderen van ongewenste geuren en het bestrijden tegen bacteriën en/-of kalkaanslag.

Het toiletblokje is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en eigenschappen. Hierdoor is het begrijpelijk dat het lastig kan zijn om de geschikte toiletblokje aan te schaffen voor jouw toilet.

In dit artikel zullen wij het hebben over de toiletblokjes en wat de voor en nadelen zijn, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor de juiste toiletblokje voor in jouw toilet.

De beste toiletblok volgens de consumentenbond

Het is niet te zeggen welke toiletblokjes volgens de consumentenbond de beste zijn. Ondanks dat zij aan een grote hoeveelheid producttesten hebben in de categorie 'Woning & Huishouden' is er nog geen testen uitgevoerd voor de toiletblokjes.

Waarom is er geen beste toiletblok door de consumentenbond uitgevoerd?

De consumentenbond kan meerdere redenen hebben voor hun keuze om de toiletblokjes nog niet te testen. Het kan namelijk te maken hebben met dat er nog niet genoeg animo is. Hierdoor valt de toiletblokjes niet in hun prioriteiten en zullen zij dus eerder op andere producten focussen.

Verder is het mogelijk dat de consumentenbond nog geen specifieke verzoek heeft ontvangen van de consumenten om er een onderzoek/test uit te voeren naar de toiletblokjes.

Hoe zou de consumentenbond de toiletblok kunnen testen?

Het testen van een toiletblok kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo is het mogelijk om een zorgvuldige uitgewerkt testplan te volgen die opgesteld is met specifieke meetmethoden en criteria.

Als eerst kunnen zij representatieve selectie maken door aan breed scala toiletblokjes van verschillende merken, prijzen en types te verzamelen.

Vervolgens kunnen er criteria worden opgesteld voor de evaluatie van de toiletblokjes. Mogelijke voorbeelden van de criteria zijn reinigingskracht, duurzaamheid, geur en prijs-kwaliteitverhouding.

Om de toiletblokjes te testen kunnen ze gebruik maken van panelleden die de toiletblokjes in echte toiletpotten gaan gebruiken. Maar de consumentenbond kan ook gebruik maken van een analyse. Door de ingrediënten te analyseren om te onderzoeken of er schadelijke stoffen in de toiletblokjes zitten.

Als laatst kan er ook een vergelijkende testen uitgevoerd worden met soortgelijke producten op de markt.

Top 5 beste toiletblok consumentenbond

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste toiletblok van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de toiletblokken.


1. Witte Reus Kracht Actief Toiletblok

Het Witte Reus Kracht Actief toiletblok is één van de meest bekendste merken. Deze toiletblok zorgt bij elke spoelbeurt ervoor dat je een gereinigd toilet krijgt dankzij de krachtige reinigingsschuim.

Daarnaast is het ook nog eens voorzien van een anti-kalk formule, waarmee je kalkaanslag voorkomt en heeft het een vuilbeschermer. Hiermee wordt de vorming van vuil tussen de schoonmaakbeurten tegengegaan.

Verder heeft het ook nog een luchtverfrisser effect. Deze geur kan verschillen van een frisse oceaan geur, bloesem, lavendel geur en meer. De geur is vanaf de eerste spoelbeurt tot de laatste aanwezig, zodat jouw toilet altijd een fijne geur heeft.

Als laatst is deze toiletblok van Witte Reus ook nog eens een duurzame keuzen. Het karton en de houder van deze toiletblokjes zijn namelijk 100% recyclebaar.

Pluspunten

 • Zorgt voor een schone en frisse toilet
 • Voorzien van een anti-kalk formule
 • Heeft een vuilbeschermer
 • Bevat een luchtverfrisser effect
 • Een duurzame keuze, 100% recyclebaar

Minpunten

 • Geen

Bekijk de Witte Reus Kracht Actief Toiletblok bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €13,61 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: July 19, 2024 5:44 pm

2. Glorix Power 5 Toiletblokken

De Glorix Power 5 toiletblok is een zeer krachtige toiletblok die tot wel 300 spoelbeurten meegaat. Naast zijn lange werking is het ook nog eens voorzien van een reinigend schuim en een anti-kalk werking. Door deze twee werkingen zorgt het voor een fris en langdurig schoon toilet.

Daarnaast krijg je een hygiënisch toilet met een glanzend eindresultaat. Verder is de hanger van het toiletblok ook nog eens 100% recyclebaar, waardoor het ook een duurzaam product maakt.

Pluspunten

 • Lange werking, 300 spoelbeurten
 • Voorzien van anti-kalk formule
 • Zorgt voor glanzend resultaat

Minpunten

 • Geen

Bekijk de Glorix Power 5 Toiletblokken bij deze vertrouwde webshops:


3. Geberit DuoFresh Sticks

De Geberit Duofresh Sticks is een goede alternatieve en innovatieve oplossing van een toiletblokje. Deze sticks zorgen namelijk voor een fijne, frisse geur en geeft een blauw water af bij elke spoelbeurt.

Deze sticks worden niet aan de toiletpot gehangen maar worden in de inbouwreservoir geplaatst of achter de afdekplaat van een Geberit Sigma bedieningspaneel. Daarnaast zijn de sticks niet voorzien van een oxiderende of chloor elementen, waardoor ze veilig in gebruik zijn.

Verder zijn deze sticks volledig biologisch afbreekbaar en gaat een enkele stick ongeveer z'n 50 spoelbeurten mee. Zo kan een verpakking van 48 sticks gemiddeld 12 maanden mee gaan.

Pluspunten

 • Zeer grondige reiniging
 • Bescherming tegen zowel urine als kalkaanslag
 • Zorgt voor een frisse lucht met blauwe water
 • Milieuvriendelijk

Minpunten

 • Prijs is aan de hogere kant
 • Vooral voor Geberit toiletten bedoelt

Bekijk de Geberit DuoFresh Sticks bij deze vertrouwde webshops:


4. Needum ® Toiletblokjes

De Needum Toiletblokjes zijn toiletblokjes die voor alle toiletten geschikt zijn. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te gebruiken met een effectieve manier om jouw toilet schoon en fris te houden.

Per toiletblokje van Needum kun je zo ongeveer 150 spoelbeurten eruit halen. Bovendien zijn ze ook te gebruiken voor landloze toiletten maar ook laag of hoog hangende reservoirs, omdat deze toiletblokjes niet opgehangen hoeven te worden maar geplaatst moeten worden in de toiletreservoir.

Verder zorgen deze toiletblokjes voor een hygiënische spoeling en bij iedere spoeling krijg je ook blauwe water. Tot slot zijn deze toiletblokjes volledig biologisch afbreekbaar en niet toxisch, waardoor ze ook nog milieuvriendelijk zijn.

Pluspunten

 • Zorgt voor een hygiënische blauwe spoeling
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Zorgt voor een aangename geur en bacterievrije toilet

Minpunten

 • Wat duurder dan de standaard toiletblokjes

Bekijk de Needum ® Toiletblokjes bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €34,95 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €39,95 Bekijken
Laatste amazon prijs update: July 19, 2024 5:44 pm

5. Witte Reus DeLuxe Toiletblok

De Witte Reus DeLuxe Toitetblok, zoals zijn naam al zegt geeft deze toiletblokjes een extra luxe, premium geur aan jouw toilet. Deze toiletblokken verspreidt een langdurig frisse en een elegante geur in het toilet.

Dit is namelijk het eerste toiletblok van Witte Reus met een parfum geur, die geïnspireerd is op verfijnde parfums.

Naast deze extra toevoeging is het ook nog eens voorzien van zijn standaard eigenschappen, zoals een actief reinigend schuim, anti-kalk formule en vuilbeschermer. Verder zijn ook deze toiletblokken van Witte Reus DeLuxe 100% recyclebaar.

Pluspunten

 • Geeft een premium geur af
 • Zorgt voor een schone en frisse toilet
 • Voorzien van een anti-kalk formule
 • Heeft een vuilbeschermer
 • Een duurzame keuze, 100% recyclebaar

Minpunten

 • Prijs is ietsjes duurder

Bekijk de Witte Reus DeLuxe Toiletblok bij deze vertrouwde webshops:


Conclusie

Een toiletblokje is een zeer handige schoonmaakmiddel voor het toilet. Het biedt namelijk voordelen in het schoonmaken van het toilet. Door ongewenste geuren te verminderen maar ook het schoon houden van de toiletpot. Dit leidt dan uiteindelijk weer naar een hygiënische en frisse toilet.

Ondanks dat de consumentenbond geen testen heeft uitgevoerd naar de beste toiletblokje, betekent dit niet dat er geen goede toiletblokjes zijn. Wij hebben een top 5 lijst gemaakt over de 5 beste toiletblokjes.

Deze lijst is gebaseerd op ervaringen en reviews van gebruikers. Daarnaast zijn het ook zeer grote en bekende merken die erg vertrouwd zijn in hun vakgebied. Hierdoor kun je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een toiletblokje uit de top 5 lijst kiest.

Elk toiletblokje heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het ligt er maar net aan naar waar jij opzoek bent. Wil je liever een toiletblokje die je aan het toiletpot hangt of liever een toiletblokje die je in je inbouwreservoir plaatst?

Bedenk zo van te voren wat jij zelf liever hebt en desnoods schaf je een klein pakje aan om het eerst te testen om daarna een grotere voordeelpak aan te schaffen.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.