PrijsKenner

Beste Traphekje van 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
19
Producten
onderzocht
31
Uren
besteed
reviews collected
28
Ervaringen
verzameld
21
Webshops
vergeleken

Het enige waar jij als ouder aan denkt is natuurlijk de veiligheid van je kind. Met volle trots zie je dat je kindje al begint te kruipen. Dit betekent dat jouw kindje niet meer stil zult gaat zitten. Hij of zij zal natuurlijk kruipend op avontuur gaan door het hele huis. Maar een ongeluk kan zo gebeurt zijn vooral als je een trap in je huis hebt.

Een traphekje is ideaal om ongelukjes te voorkomen voor jouw kindje. Een traphekje zorgt er voor dat het mogelijk is om uw kind even onbewaakt te laten zonder dat je kind van de trap kan vallen of een ander ongeluk krijgt. 

Ben jij van plan om een traphekje aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal kenmerken gegeven over de traphekjes, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een traphekje en welke traphekje de beste zijn van 2024.

1
Safety 1st Easy Close Traphekje - 73 t/m 80 cm - Uitbreidbaar - Klembevestiging - Natural Wood
Klembevestiging | Minimale breedte 73cm | Maximale breedte 80cm
Bekijken Bol.com
2
A3 Baby & Kids SafetyDoor Traphekje - 75.5 cm tot 116 cm - mat zwart
Schroefbevestiging | Minimale breedte 76cm | Maximale breedte 116cm
Bekijken Bol.com
3
Flexigate Zwart 67-105,5 Traphekje Schroef
Schroefbevestiging | Minimale breedte 67cm | Maximale breedte 106cm
Bekijken Bol.com
4
BabyDan Traphekje Deurhekje Harmonica Guard Me Creme 64.5 tot 89 cm
Schroefbevestiging | Minimale breedte 15cm | Maximale breedte 89cm
Bekijken Bol.com
5
Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm - Wit
Klembevestiging | Minimale breedte 75cm | Maximale breedte 80cm
Bekijken Bol.com

De 5 Beste Traphekjes van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste traphekjes van 2024 op een rijtje gezet. Waar vervolgens ook uitgebreid beschreven wordt over de voor/-nadelen en over de specificaties van de traphekjes. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat elk traphekje voor jou de beste kan zijn. 


1. Safety 1st Easy Close Traphekje

Het Safety 1st Easy Close traphekje is een van de bekendste en misschien wel de meest verkochte traphekje. Het is een erg eenvoudig traphekje, die zijn functie goed uitvoert en niet al te duur is. Voor de meeste is het zelfs de beste koop. Het Easy Close traphekje is in meerdere varianten en kleuren te krijgen, Natural Wood, Metal Black, Wit of Wood & Metal. 

Het Safety 1st Easy Close traphekje is geschikt voor openingen tussen de 73 cm en 80,5 cm met een mogelijkheid om het te verlengen tot 136 cm (apart verlengstuk aanschaffen).

Het Easy Close traphekje maakt gebruik van de U-vormige poortje met 4 druksluitingen, waardoor dit traphekje gemakkelijk en zonder te boren gemonteerd kan worden. Ook is het voorzien van een dubbel vergrendelingsmechanisme. Hierdoor is het hekje met één hand gemakkelijk te openen voor de ouders maar moeilijk voor de kinderen.

Daarnaast heeft het Easy Close traphekje 2 draairichtingen die gemakkelijk in te stellen zijn, door naar je toe te openen, te duwen of je kiest ervoor om van beide kanten te kunnen openen. Verder is het ook voorzien van een icoontje (indicator kleurt rood of groen) om te kunnen zien of die goed gesloten is.

Pluspunten

 • Monteren zonder gereedschap of te boren
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding 
 • In beide richtingen te openen
 • Dubbele vergrendeling

Minpunten

 • Verlengstuk apart kopen
 • Voorzien van een drempel
 • Minder stevig dan schroefbevestiging

Bekijk de Safety 1st Easy Close Traphekje bij deze vertrouwde webshops:


2. A3 Baby & Kids SafetyDoor Traphekje

Het A3 Baby & Kids SafetyDoor is een metaal traphekje die voor optimale veiligheid zorgt. Het is zelfs de meest robuuste traphekje uit de test van de consumentenbond. Dit traphekje is in 2 kleuren te verkrijgen, in het zwart of in het wit. 

Het A3 Baby & Kids SafetyDoor is geschikt voor openingen tussen 75,5 cm en 116 cm en is traploos in te stellen. Bovendien heeft het een extra veilige hoogte van 80 cm (na montage).

De A3 SafetyDoor maakt gebruikt van wandmontage. Dit houdt in dat het hekje aan de muur bevestigd moet worden door middel van schroeven. Dit traphekje heeft maar 1 draairichting, deze draairichting kan je kiezen aan de thuissituatie.

Verder zijn er twee handelingen nodig om het traphekje te openen. Hierdoor is het dus onmogelijk voor kind om het verongeluk te openen maar gemakkelijk met een hand te openen voor volwassen. Als laatst is het ook voorzien van een indicator of de sluiting van het deurtje juist is.

Pluspunten

 • Extra veilige hoogte (80 cm)
 • Met 1 hand te openen
 • Hoge kwaliteit 
 • Heeft geen drempel

Minpunten

 • Het is lastig in elkaar zetten en je moet gaan boren (gaten maken)
 • Aan de prijzige kant

Bekijk de A3 Baby & Kids SafetyDoor Traphekje bij deze vertrouwde webshops:


3. Babydan Flexi Fit Traphekje 

Babydan Flexi Fit is een veilig en erg gebruiksvriendelijke traphekje. Dit traphekje is te verkrijgen in 3 soorten kleuren, Zwart, Wit en Beuken naturel.

Het Babydan Flexi Fit traphekje is geschikt voor openingen tussen 67 cm en 105,5 cm. Het is een gebruiksvriendelijke traphekje, omdat de fabrikant met de gebruikers meedenkt. Hierdoor heeft dit traphekje minder onderdelen nodig om te monteren ten opzichte van andere schroefhekjes.

De onderdelen zijn gemakkelijk te herkenen op de handleiding. Zit er een eenvoudige mal bij om markeringen aan te brengen voor aan de muren of tussen de kozijn, om te kunnen boren. Ook is de handgreep gebruiksvriendelijk.

Volwassenen kunnen gemakkelijk het veiligheidshek openen met één hand, die ook nog in beide richtingen te openen is. Daarnaast heeft de fabrikant er ook voor gezorgd dat het traphekje snel te verwijderen is als je hem even niet nodig hebt en dit zonder gereedschap. 

Pluspunten

 • Gebruiksvriendelijk
 • Met één hand te openen 
 • Snel en gemakkelijk te verwijderen zonder gereedschap
 • Voorzien van 2 draairichtingen 

Minpunten

 • Schroefbevestiging (Schroeven in de muren)

Bekijk de Babydan Flexi Fit Traphekje bij deze vertrouwde webshops:


4. Babydan Harmonica Guard Me

De Babydan Harmonica Guard Me traphekje is het beste geteste harmonica traphekje. Dit is een hele veilige traphekje, omdat je kleintje geen kans krijgt om er door heen of vast komt te zitten. Daarnaast kan hij/zij er ook niet op of er over heen klimmen.

Het Guard Me traphekje is geschikt voor opening tussen 55 cm en 89 cm. Heb je een grotere opening dan 89 cm, ook dat is geen probleem het kan namelijk uitgebreid worden tot een lengte van 113,5 cm (apart er bij kopen).

Het traphekje is gemaakt van harde kunststof, hierdoor gaat het materiaal langer mee en kan het gemakkelijk tegen stoten. Daarnaast kunnen de kinderen niet door het traphekje kijken waardoor ze minder drang hebben om er bijvoorbeeld over heen te klimmen.

Verder neemt dit traphekje ook haast geen ruimte in beslag als die opgevouwen is (open stand) en hoef je ook niet uit te kijken voor een drempel op de grond.

Pluspunten

 • Met één hand te openen 
 • Stevig
 • Neem weinig ruimte in beslag als die ingeklapt is
 • Je kind kan niet vast komen te zitten of erover heen klimmen

Minpunten

 • Schroefbevestiging
 • Als ouder zijnde kan jij ook niet door het traphekje kijken naar je kind

Bekijk de Babydan Harmonica Guard Me bij deze vertrouwde webshops:


5. Hauck Open 'N Stop

Het Hauck Open 'N Stop traphekje is het beste goedkoopste traphekje. Hauck zou je waarschijnlijk ook al kennen van de Duitse kinderproducten die alleen maar kwaliteit leveren. 

Het Hauck Open 'N Stop traphekje is geschikt voor openingen tussen de 75 cm en 80 cm met mogelijkheden om het te verlengen tot 122 cm. Net als de Easy Close hoef je bij dit traphekje ook niet te gaan boren of schroeven maar maakt het gebruik van klembevestigingen.

Het traphekje heeft een tweedelige handmatige vergrendeling die met één hand voor volwassenen gemakkelijk te openen is maar niet voor kinderen. Daarnaast opent het deurtje van beide kanten. Verder is er een mogelijkheid om met dit traphekje aan een ronde trapleuning te bevestigen met de Y-spindels. 

Pluspunten

 • Goedkoop en goede prijs/kwaliteitsverhouding
 • Monteren zonder gereedschap
 • Met één hand te openen voor beide richtingen
 • Mogelijkheid om aan ronde trapleuningen te bevestigen

Minpunten

 • Heeft een drempel
 • Verlengstukken apart aanschaffen

Bekijk de Hauck Open 'N Stop bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor traphekjes

Waarom een traphekje aanschaffen?

Een traphekje wordt aangeschaft om de veiligheid van je kind te waarborgen. Met een traphekje kun je namelijk bepaalde ruimtes afsluiten waardoor het mogelijk is om voor eventjes en zonder zorgen je kind uit het zicht te kunnen laten voor bijvoorbeeld het draaien van een wasje of het ophangen van een was.

Door een goede traphekje aan te schaffen zorg je ervoor dat je kind dus niet meer van de trap kan vallen of juist de trap op kan klimmen. Daarnaast kan je kind ook nog veilig alleen vrij rond spelen in één kamer die afgesloten is door een traphekje. 

Wanneer schaf je een traphekje aan

Het aanschaffen van een traphekje hangt van een aantal verschillende punten af. Het aanschaffen van traphekje zal van toepassing zijn wanneer je in een huis woont met meerdere verdiepingen, kamers waar je slecht zicht op je kinderen hebt of ruimtes waar je kinderen niet mogen komen. 

Het is lastig te zeggen vanaf welk leeftijd je een traphekje moet aanschaffen, omdat elk kind op een ander leeftijd begint te kruipen of lopen.

Het is aangeraden om in ieder geval een traphekje aan te schaffen wanneer je kind begint te kruipen. Je kan natuurlijk ook afwachten totdat het kind begint te lopen. Maar als het kind al kruipend op avontuur gaat en je er niet altijd in de buurt bent is het wel verstandig om dan al een traphekje aan et schaffen, omdat je liever geen gevaar wilt lopen dat het kindje een ongeluk maakt.

Informatie over de traphekjes die je moet weten voordat je er een aanschaft

Als ouder zijnde wil je natuurlijk het veiligste voor jouw kindje. Maar door de grote aanbod van verschillende traphekjes kan het hierdoor lastig zijn om een goede keuze te maken welk traphekje geschikt is voor jouw kind en voor in je huis.

Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten traphekjes die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Welke soorten traphekjes zijn er?

Op de markt zijn er verschillende soorten traphekjes. Om jou een beter beeld te geven welke soorten traphekjes er zijn wordt er hieronder de vier verschillende traphekjes beschreven.

 • Traphekje met spijlen: De populairste traphekje is de spijlen traphekje. Deze traphekje zijn meestal aan de zijkanten te openen (aan de linkerkant of de rechterkant), maar sommige spijlen traphekjes zijn ook door het midden te openen. Vaak zijn deze van hout, kunststof of metaal gemaakt. Let wel op bij deze type traphekje dat de verticale spijlen niet te ver uit elkaar staan waardoor jou kindje als nog er door heen kan of één van de ledematen vast komt te zitten.

  Een goede eenvoudige test hiervoor is, om met een gebalde vuist van een volwassen te kijken of deze door de spijlen te duwen is. Dit hoort namelijk niet te gebeuren, lukt het wel dan is deze traphekje niet geschikt, omdat er een mogelijkheid is dat jouw kindje met zijn hoofd ook er doorheen kan.
 • Vouw traphekje: Een vouwhekje is te vergelijken met schuifdeur die in elkaar wordt gevouwen. Deze traphekje staat bekend om hun veiligheid. Het is zelfs als de veiligste uit de test van de consumentenbond gekomen. Doordat het niet mogelijk is voor het kindje om er doorheen te kunnen wringen of dat het hoofd van jouw kindje vast komt te zitten.

  Daarnaast kan je kindje er niet doorheen kijken, waardoor zijn nieuwsgierigheid ook niet wordt getriggerd. Een ander voordeel is dat je geen ruimte voor of achter het hekje nodig hebt om te kunnen openen.
 • Rol traphekje: De rol traphekje is een van de nieuwere traphekje op de markt. Maar het rol systeem is alsnog vrij populair. Dit komt vooral, omdat het flexibel in te zetten is en erg weinig ruimte inneemt vooral als je ze oprolt en niet gebruikt.

  Desondanks kwam het toch niet erg goed uit de testen van de Consumentenbond. Dit komt door de aantal nadelen. Zo is het mogelijk dat het kindje alsnog soms het gaas omhoog en omlaag zou kunnen trekken. Daarnaast is het ook nog eens lastig om het met één hand te bedienen voor de ouder zijnde. 
 • Harmonica traphekje: Deze soort hekjes (ook wel schaarhekjes) worden nog veel aangeboden als een tweedehands product. Maar in de winkels worden ze haast niet meer verkocht. Dit komt doordat deze vaak niet meer aan de huidige Europese veiligheidseisen meer voldoen. De kinderen kunnen namelijk gemakkelijk over het hek klimmen door de kruislings verbindingen en de kans is groot dat het hoofd, armen, etc klem komt te zitten.

Waar moet je opletten als je een traphekje wilt aanschaffen?

Nu jij de basisinformatie weet over het traphekje worden de volgende paragrafen beschreven om jou een beter beeld te geven waarop jij moet letten bij het aanschaffen van een traphekje. 

- Hoogte

Bij het aanschaffen is het belangrijk dat er gelet wordt op de hoogte van een traphekje. De norm voor de minimale hoogte is 65 centimeter. Maar veiligheidNL adviseert een hoogte vanaf de vloer van 75 centimeter. Dit is 10 centimeter hoger dan de geëiste 65 cm maar dit advies van is gebaseerd op de berekeningen van het lichaamszwaartepunt van een 1-jarig kind.

- Bediening

Ook is het handig om op de openingsmechanisme te letten. Je zou denken dat dit alleen belangrijk zal zijn voor jouw kind. De bediening moet natuurlijk voor jouw kind niet te openen zijn maar het is ook erg belangrijk dat je een traphekje aanschaft waarbij jij het traphekje met één hand kunt openen. Hierdoor kan jij namelijk met je kind in je armen alsnog het traphekje open als je van de trap af- of oploopt.

- Afstand tussen vloer en het hekje

Naast de hoogte van een traphekje is het ook belangrijk om rekening te houden tussen de afstanden tussen vloer, hek en spijlen. Dit om te voorkomen dat het kind niet ergens onderdoor kan kruipen, door een traphekje kan (spijlen) of vast komt te zitten. De afstand tussen de vloer en de onderkant van het traphekje mag niet groter zijn dan 6,5 cm.

Daarnaast moeten de (verticale) spijlen een afstand tussen 4,5 tot 6,5 cm liggen. Is deze groter dan 6,5 dan is er een kans aanwezig dat jouw kind ook hier doorheen past. Heb je een traphekje van gaas dan mag de maaswijdte maximaal 7 mm zijn. 

Monteer mogelijkheden

Let bij het aanschaffen van een traphekje ook op wat voor bevestigingsmethode het traphekje heeft. Er zijn namelijk 4 soorten mogelijkheden om een traphekje te monteren. Je hebt je Klembevestiging, Schroefbevestiging, Kozijn montage en Haakbevestiging.

 • Klembevestiging: Met deze methode klem je het hek in de gewenste deuropening of trapgat. Het voordeel van dit type bevestigingsmethode is dat je het traphekje kunt bevestigen zonder te hoeven boren. Verder kun je hem gemakkelijk verplaatsen zonder dat er gaten overblijft in de muren van je deuropeningen/kozijnen.

  Nadeel is dan wel weer dat je extra moet opletten (dubbel checken) of het hekje goed vastgeklemd zit. Is dit niet het geval dan is er een mogelijkheid dat het hekje toch te los zit en je kindje het omver kan duwen. Daarnaast heb je met deze soort traphekjes wel altijd te maken met een drempel aan de onderkant. 
 • Schroefbevestiging: Bij deze optie moet je het traphekje vast schroeven aan de muur. Voordeel hiervan is dat je nooit bang hoeft te zijn dat je traphekje loskomt of dat het omver geduwd kan worden door je kleine.

  Nadeel is dan wel weer dat je het traphekje niet gemakkelijk kunt verplaatsen en dat je gaten in je kozijnen achterlaat. 

De voor -en nadelen van een traphekje

Ook een traphekje heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van een traphekje.

Voordelen

 • Het zorgt voor meer veiligheid
 • Je hoeft je minder druk te maken als je even je kind alleen laat (was ophangen)
 • Je kan een traphekje gebruiken voor meerdere doeleinden, denk aan het scheiden van huisdieren en baby, uit de buurt van een trapgat, etc.

Nadelen

 • Kan onhandig zijn doordat het veel ruimte inneemt
 • Niet alle traphekjes zijn veilig genoeg volgens de consumentenbond. Het is belangrijk dat je een veilige traphekje kiest om een aanschaf van een gevaarlijke traphekje te voorkomen.

Conclusie

Welk traphekje is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent en wat het meest geschikt is voor in jouw huis. Als je liever geen gaten in jouw kozijnen wilt hebben dan kan je beste voor een traphekje gaan die voorzien is van klembevestigingen. Maakt dit jouw niet zoveel uit dan kan je natuurlijk gaan voor een traphekje met schroefbevestiging.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je de koopgids hebt gelezen en vervolgens een aanschaft doet uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk traphekje is even goed alleen de functionaliteit, uiterlijk en de prijzen kunnen hierin verschillen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de onveilige traphekjes die door de Consumentenbond zijn getest. Deze zijn er al uit gefilterd. 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.