PrijsKenner

Beste Vaatwastabletten van 2024

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
24
Producten
onderzocht
19
Uren
besteed
reviews collected
38
Ervaringen
verzameld
3
Webshops
vergeleken

Iedereen heeft er wel mee te maken, maar heeft er nooit zin in namelijk het afwassen na het eten. Gelukkig is hier de vaatwasser op uitgevonden en misschien wel één van de beste uitvindingen in vele huishoudens.

Maar alleen een vaatwasser zorgt niet voor een schone vaat, want het moet nog wel voorzien zijn van de juiste vaatwasmiddelen. In dit geval is het een vaatwastablet in combinatie met een vaatwasser wat voor een schone vaat zorgt.

Ben je benieuwd welke vaatwastablet geschikt zal zijn voor jou? Lees dan snel verder en ontdek welke 5 vaatwastabletten de beste zijn. Heb je nog je twijfels of vragen waar je mee zit? Bekijk gerust eerst onze koopgids. Hierin worden een aantal onderwerpen beschreven over het vaatwastablet en wordt er beschreven waar jij op kan letten bij het aanschaffen van een vaatwastablet.

1
Finish All in 1 Max Ontvetter Vaatwastabletten - 170 Tabs - Voordeelverpakking
Aantal wasbehandelingen: 170 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
2
Dreft Platinum Plus All In One Fresh Herbal Breeze - 90 Vaatwascapsules
Aantal wasbehandelingen: 90 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
3
Sun All-In-1 Extra Power Lemon Vaatwastabletten - 6 x 22 tabletten - Voordeelverpakking
Aantal wasbehandelingen: 132 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
4
Finish Ultimate All in One Bicarbonaat Vaatwastabletten - 62 Capsules
Aantal wasbehandelingen: 62 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
5
Sun Optimum All-in 1 Lemon Capsules – 90 vaatwastabletten – Kwartaalbox
Aantal wasbehandelingen: 90 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com

De 5 Beste vaatwastabletten van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste vaatwastabletten van 2024 op een rijtje gezet. Hierin wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de vaatwastabletten.


1. Finish All in 1 Max Vaatwastabletten - 170 Tabs

De Finish All in 1 Max Citroen is één van de beste vaatwastabletten die keer op keer voor een prachtige schone en frisse vaat zorgt. Dit is een krachtige vaatwastablet die zelfs de meest vervelende vlekken zullen verwijderen.

Daarnaast maakt het ook de glazen op een voorzichtige manier sprankelend schoon en biedt het ook nog eens bescherming tegen glascorrosie. Verder heeft het een ontvettende werking en ook nog eens een anti-kalkfunctie.

Pluspunten

 • Ontvettende werking
 • Spoel- en anti-kalkfunctie
 • Bescherming tegen glascorrosie
 • Verfrissende citroen geur
 • Krachtig en effectief

Minpunten

 • De glans kan soms tegenvallen

Bekijk de Finish All in 1 Max Vaatwastabletten - 170 Tabs bij deze vertrouwde webshops:


2. Dreft Platinum Plus All In One Fresh Herbal Breeze - 90 Vaatwascapsules

De Dreft Platinum Plus All In One is de beste vaatwastablet van Dreft. Het is geschikt voor hardnekkig voedselresten en laat je vaat dan ook als nieuw glanzen. Het verwijdert daarnaast ook zelfs de dofheid die is opgebouwd na een tijdje om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen.

Verder heeft het een geïntegreerd voorwassysteem, waardoor je niet meer hoeft voor te spoelen en dus ook nog eens water bespaart. Als laatst is de Dreft Platinum Plus ook nog eens geschikt voor een korte vaatwasbeurt, omdat het ultra-oplosbare zakje heel erg snel oplost.

Pluspunten

 • Verwijdert opgebouwde dofheid
 • Inclusief zout-en spoelhulpfunctie
 • Beschikt over glas- en zilverwerkbescherming
 • Heeft een snel oplosbare capsules
 • Zorgt voor frisse geur

Minpunten

 • Redelijk prijzig

Bekijk de Dreft Platinum Plus All In One Fresh Herbal Breeze - 90 Vaatwascapsules bij deze vertrouwde webshops:


3. Sun All-In-1 Extra Power Lemon Vaatwastabletten - 6 x 22 tabletten

De Sun All-In-1 Extra Power is de beste vaatwastablet formule van Sun. Het is een vaatwastablet die voor een gegarandeerde vaatwas reiniging zorgt. Door zijn Extra Power verwijdert die zelf de meest hardnekkig vlekken. Bovendien bevat het ook nog eens actieve ontvetters en is het voorzien van ingebouwde spoelglans en zoutfunctie.

Verder zijn deze vaatwastabletten ook nog eens geschikt om ze in eco-vaatwasprogramma met lage temperatuur te gebruiken dankzij de Pure Clean Technologie. Als laatst heeft het ook nog een frisse nieuwe geur en zorgt het niet alleen voor schone serviezen, maar reinigt het ook de machine.

Pluspunten

 • Vernieuwde frisse geur
 • Extra krachtig voor hardnekkige vlekken
 • Ingebouwde spoelglans en zoutfunctie
 • Voorspoelen niet nodig
 • Geschikt voor eco-vaatwasprogramma

Minpunten

 • De vernieuwde frisse geur vindt niet iedereen lekker

Bekijk de Sun All-In-1 Extra Power Lemon Vaatwastabletten - 6 x 22 tabletten bij deze vertrouwde webshops:


4. Finish Ultimate All in One Bicarbonaat Vaatwastabletten - 62 Capsules

Finish Ultimate All in One Bicarbonaat is het nieuwe formule van de Finish. Het is voorzien van de nieuwe ACTIVELIFT-technologie. Dit is de nieuwe formule die zelfs tegen de ingewortelde vlekken werkt van meer dan 48 uur oud en dit zonder voorspoeling.

Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een ultieme glans en is het beschermt tegen glas en zilverwerk. Verder zijn deze vaatwastabletten ook geschikt voor een korte cycli, doordat de capsules snel ontbinden. Als laatst zorgt het voor een geweldige prestatie met 15% minder chemicaliën en is het geschikt voor vele vaatwassers, zoals Samsung, Bosch, LG, Haier, etc.

Pluspunten

 • Buitengewone reiniging, meer dan 48 uur oud
 • Beschermt tegen zilver en glas
 • Geschikt voor korte Cycli

Minpunten

 • Duur

Bekijk de Finish Ultimate All in One Bicarbonaat Vaatwastabletten - 62 Capsules bij deze vertrouwde webshops:


5. Sun Optimum All-in 1 Lemon Capsules – 90 vaatwastabletten – Kwartaalbox

De Sun Optimum All-in-1 citroen zijn vaatwastabletten die voor een uitstekende reiniging, frisse geur en stralende glans zorgen. Het is namelijk een vaatwastablet die het beste van een vaatwaspoeder en gel gecombineerd is, wat weer voor een optimale schone vaat zorgt.

Daarnaast is ook deze vaatwastablet voorzien van ingrediënten als spoelglans en zout. Hierdoor krijg jouw vaat een streeploos resultaat en wordt het water verzacht, zodat er geen kalkaanslag op het glaswerk ontstaat. Verder is het ook nog eens voorzien van milieuvriendelijke tabletten door de 70% ingrediënten die van natuurlijke oorsprong komen.

Pluspunten

 • Superieure reiniging en glans
 • Zorgt voor een frisse citroen geur
 • Voorzien van spoelglans en zout
 • Milieuvriendelijke vaatwastabletten

Minpunten

 • Niet de allersterkste vaatwastabletten

Bekijk de Sun Optimum All-in 1 Lemon Capsules – 90 vaatwastabletten bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor Vaatwastabletten

Is er een verschil in vaatwastabletten?

Ja, er zijn zeker verschillen tussen de vaatwastabletten. De twee verschillende vaatwastabletten op de markt zijn de all-in-one, ook wel de 3-in-1 vaatwastabletten genoemd en de klassieke vaatwastabletten.

Het grootste verschil is dat de klassieke vaatwastablet vaak alleen maar voorzien is van afwasmiddel en eigenlijk de vervanger is van de losse poeder die je vroeger gebruikte. Alleen hoef je nu niet meer af te meten hoeveel je in je vaat moet doen. Nadeel is dat je alsnog glansspoelmiddel en zout moet toevoegen, om ervoor te zorgen dat je vaat goed schoon en glanzend krijgt.

Bij de all-in-one daarentegen hoef je helemaal niks meer eraan toe te voegen. Deze vaatwastablet is namelijk al voorzien van afwasmiddel, glansspoelmiddel en zout. Hierdoor kun je dus gemakkelijk de all-in-one vaatwastablet in de vaatwasser doen zonder bij na te denken en af te meten. Vaak zijn deze vaatwastabletten wel duurder, maar dit wordt wel in de meeste gevallen gecompenseerd met tijdbesparing en gemak.

Waarom lossen vaatwastabletten niet op?

Het komt soms wel voor dat een Vaatwastablet of het 'plastic' dat eromheen zit niet goed oplost. Maar dit heeft normaal gesproken niks met de vaatwastablet zelf te maken, want bij de meeste vaatwastabletten is het ontworpen om bij aanraking met water (normale vaatwasser temperatuur) automatisch op te lossen. Als jouw vaatwastabletten dus niet goed oplossen kan het de volgende oorzaken hebben:

 1. Je vaatwasmachine werkt op eco-modus of een andere modus waarbij de temperatuur te laag is. Als dit het geval is, kan je het plastic beter van te voren handmatig verwijderen.
 2. Ook kan het zijn dat het klepje van het vaatwastablet bakje niet goed open gaat (te laat of helemaal niet). In dit geval kan je eerst het bakje goed schoon en droog maken en/-of kijken of het bakje niet geblokkeerd wordt door borden bijvoorbeeld.
 3. Een ander veel voorkomende probleem is dat een sproeiarm verstopt is, waardoor het vaatwastablet niet nat (genoeg) wordt. Je zou hier jouw vaatwasmachine eerst kunnen proberen te reinigen en anders contact met de leverancier opnemen.

Hoe werkt een vaatwastablet?

De meeste mensen weten niet goed hoe een vaatwastablet precies werkt. Ze gooien een vaatwastablet in de vaatwasmachine en denken dat alles in één keer oplost als het vaatwastablet in aanraking komt met het water.

Maar integendeel, het oplossen en de werking van een vaatwastablet wordt over drie periodes verdeeld in de wascycles. De 3-in-1 (all-in-one) vaatwastabletten zijn namelijk voorzien van 3 verschillende bestanddelen.

Als eerst begint het bestanddeel, afwasmiddel, op te lossen bij aanraking met water. Dit zorgt voor het verwijderen en loskweken van etensresten, vet en andere viezigheden van de vaat.

Vervolgens komt het bestanddeel, glansspoelmiddel vrij. Dit zorgt voor het verwijderen van de laatste resten en alles goed schoon te spoelen. Het spoelmiddel zorgt er ook voor dat de vaat na een wasbeurt beter en sneller droogt.

Als laatst komt het regenereerzout vrij. Regenereerzout zorgt voor het voorkomen en het verwijderen van de kalkaanslag.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een vaatwastablet?

Om jou een handje te helpen bij het kiezen voor de juiste vaatwastabletten is het handig om op de volgende punten te letten. Door rekening te houden met deze punten kun je een vaatwastablet kiezen die aan jouw wensen en behoeften passen.

Soort vaatwastablet

Al eerder heb je gelezen dat er twee grote verschillende vaatwastabletten zijn, namelijk de klassieke vaatwastablet en de all-in-one. Maar naast deze vaatwastabletten zijn er ook vaatwastabletten die speciaal ontworpen zijn met andere functies. Denk hierbij aan die extra krachtig zijn tegen extra vuil vaat, speciaal ontworpen zijn voor het reinigen van glazen en/-of pannen.

Daarnaast kan het ook handig zijn om de hardheid van het water te controleren. Als je hard water hebt zal dit bijvoorbeeld voor meer kalkaanslag zorgen en is het goed om regenereerzout te gebruiken.

Verder voor de milieubewuste onderons zou je ook kunnen kijken naar eco-vaatwastabletten. Deze tabletten zijn namelijk gemaakt van milieuvriendelijke en biologische afbreekbare ingrediënten. Het is dus goed om van te voren al rekening te houden waarvoor je de vaatwastabletten voor zult gebruiken.

Prijs

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de prijzen te kijken. Zo kunnen de prijzen van een vaatwastablet per gebruik erg veel verschillen. Van 0,07 euro tot wel 0,44 euro per vaatbeurt. Als je naar de prijs kijkt, is het dus belangrijk dat je op het merk en soort vaatwastablet let, zodat het de juiste vaatwastablet voor jou is. Maar ook op de hoeveelheid vaatwastabletten er in een verpakking zitten. Door de hoeveelheid van een verpakking kan de prijs per vaatbeurt erg verschillen.

Conclusie

Een vaatwastablet is een goede alternatief voor de vaatwaspoeder en voor het schoonmaken van je vaatwasser. Aangezien er veel verschillende soorten vaatwastabletten zijn, is het begrijpelijk dat het lastig kan zijn om de geschikte vaatwastablet uit te kiezen.

Het is dan ook erg belangrijk om tijdens de zoektocht naar een vaatwastablet te letten op bepaalde punten. Denk hierbij aan de samenstelling, met welke doeleinde, is het milieuvriendelijk en de effectiviteit van de vaatwastabletten.

Als laatst kun je haast geen verkeerde beslissing nemen als je een vaatwastablet kiest uit onze top 5 lijst. Deze zijn namelijk gebaseerd op verschillende factoren, zijn gemaakt van kwalitatieve en bekende merken en zijn dan ook het meest verkochte soorten vaatwastabletten. Houdt alleen rekening mee met jouw eigen situatie, de water hardheid en met welke doel je de vaatwastabletten gaat gebruiken.

Ben je benieuwd naar de beste vaatwastabletten volgens de Consumentenbond? Dan zal de volgende artikel ook interessant voor jou kunnen zijn: Lidl W5 vaatwastabletten review: Zijn ze het geld waard?

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.