PrijsKenner

Beste vogelkooi voor buiten 2023

Laatste update: April 15, 2023
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
16
Producten
onderzocht
15
Uren
besteed
reviews collected
33
Ervaringen
verzameld
12
Webshops
vergeleken

Als je opzoek bent naar een vogelkooi voor buiten dan ben je waarschijnlijk opzoek naar een volière. Dit zijn vaak grotere vogelkooien die geschikt zijn voor buiten waar tegelijkertijd meerdere vogels in kunnen of dat je graag veel ruimte wilt geven aan jouw vogelhuisdier.

Het is dan ook begrijpelijk dat jij de bomen door de bos niet meer kan zien welk vogelkooi geschikt is voor jou. Er is namelijk een grote aanbod op de markt van verschillende vogelkooien voor buiten. Wij hebben een top 5 lijst gemaakt van de meest bekende en goede vogelkooi buiten.

Wil jij graag een vogelkooi aanschaffen maar heb jij nog je twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de vogelkooi, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een vogelkooi en welke vogelkooien voor buiten de beste zijn van 2023.

De 5 Beste vogelkooi voor buiten van 2023

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste vogelkooi voor buiten van 2023 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de vogelkooien voor buiten.


1. Duvo + Woodland Voliere Hexagon Cottage

De Duvo+ Woodland voliere Hexagon Cottage is een prachtige en bijzondere vogelkooi. Het is namelijk een 6 hoekige vogelkooi en is bovendien ook nog eens wind- en tochtvrij doordat het aan drie kanten gesloten is. Deze vogelkooi is gemaakt van gebeitst hout (dennenhout), heeft een tralie afstand van 1 centimeter en heeft een gesloten dak uit dakleer.

Daarnaast is de bodembedekking ook erg gemakkelijk schoon te maken doordat de bodem voorzien is van een uitschuifbare lade. Verder is er aan de voorzijde van de vogelkooi 2 twee deuren te vinden, zodat je gemakkelijk de water/voerbakken kunt verversen.

Als laatst wordt er twee zitstokken meegeleverd en wordt de volière als een bouwpakket geleverd, zodat deze eenvoudig in elkaar te zetten is.

Pluspunten

 • Bodembedekking eenvoudig te verschonen (uitschuifbare lade)
 • Heeft een prachtige unieke uitstraling
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Is een zeer ruime volière geschikt voor meerdere vogels
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Minpunten

 • Niet voorzien van veel extra accessoires op de twee zitstokken na

Bekijk de Duvo + Woodland Voliere Hexagon Cottage bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €224,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €242,17 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 29, 2023 6:48 am

2. Voliere Nevada cottage Grijs

De Volière Nevada cottage grijs is een mooi en strak afgewerkte vogelkooi. Deze volière is gemaakt van uit met een basis laagje dat voorzien is van een grijs tintje. Het dak is ook van hout gemaakt maar is dicht gelegd met dakleer, zodat het water geleidt.

Daarnaast is de volière aan twee kanten helemaal gesloten en aan twee kanten geopend, waardoor het niet zo snel door de kooi gaat tochten. De volière is aan de zijkant voorzien van twee deurtjes, zodat je eenvoudig de voer en waterbakken kunt verversen.

Verder is het voorzien van uitschuifbare lade waardoor je de bodembedekking eenvoudig kunt verschonen. Als laatst wat deze vogelkooi zo bijzonder maakt is dat het voorzien is van meerdere zitstokken die als een spiraal in het midden van de vogelkooi hangt.

Pluspunten

 • Een mooie volière
 • Leuk hangende spiralen zitstokken
 • Gemakkelijk op te bouwen
 • Een duurzame volière

Minpunten

 • De twee kleine deuren kunnen als lastig beschouwd worden om in de volière te komen.

Bekijk de Voliere Nevada cottage Grijs bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €199,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 29, 2023 6:48 am

3. Ferplast Vogelkooi Voliere Nota

De Ferplast Vogelkooi Volière Nota is een simpele volière die voorzien is van een metalen dak. Daarnaast is de Volière Nota voorzien van wieltjes aan de onderkant, zodat de volière eenvoudig te verplaatsen is. De Nota is dan ook zeer geschikt om zowel buiten als een binnen volière te gebruiken.

Verder is de volière Nota gemakkelijk schoon te maken dankzij de uitschuifbare lade aan de onderkant. Is de volière voorzien van meerdere deurtjes, zodat je eenvoudig bij de inhoud van de kooi kunt komen.

Als laatst krijg je bij aanschaf van de Nota de volgende accessoires meegeleverd, zitstokken, een voerbak en een drinkflesje.

Pluspunten

 • Eenvoudig te verplaatsen (wieltjes)
 • Beschikt over een uitschuifbare lade
 • Voorzien van meerdere accessoires
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Minpunten

 • De voer/waterbakken kunnen snel afbreken
 • Open van alle kanten, hierdoor kan het gemakkelijk tochten

Bekijk de Ferplast Vogelkooi Voliere Nota bij deze vertrouwde webshops:


4. Duvo+ Voliere Asti

De Duvo+ Voliere Asti is een simpele maar toch stevige vogelkooi. Het is niet de grootste vogelkooi maar door zijn formaat is die dus ook zeer geschikt om het in wintermaanden binnen het huis te plaatsten.

Deze volière Asti is voorzien van 2 meegeleverde zitstokken. Ook is deze vogelkooi gemakkelijk schoon te maken door de uitschuifbare lade aan de onderkant.

Verder is deze volière gesloten aan twee kanten en open aan twee kanten. Hierdoor kan het moeilijker tochten in de vogelkooi. Als laatst heeft deze vogelkooi maar 1 deur en die zit aan de zijkant van de volière.

Pluspunten

 • Simpel en stevig design
 • Voorzien van de uitschuifbare onderlade
 • Geschikt voor zowel buiten als binnen
 • Gemakkelijk te monteren

Minpunten

 • De deur is erg klein, lastig om binnen de volière te komen
 • Weinig deuropening
 • Niet geschikt voor grotere vogels zoals, kaketoe, papegaai, etc.

Bekijk de Duvo+ Voliere Asti bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €144,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €187,02 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 29, 2023 6:48 am

5. Karlie Volière hout Nevada

De Karlie Voliere hout Nevada is een prachtige vogelkooi van goede kwaliteit. Aan de voorzijde van de volière bevindt gelijk twee deurtjes die te openen zijn door schuifpinnen. Hierdoor kun je gemakkelijk in de kooi komen om schoon te maken of de voerbakken te verversen.

Verder is het voorzien van een uittrekbare verzinkte lade waardoor je eenvoudig de bodembedekking kunt verschonen. Als laatst hangt er in het midden van de volière 2 zitstokken en kun je aan het geraamte eenvoudig speeltjes of versieringen aanhangen.

Pluspunten

 • Een mooi elegante volière
 • Beschikt over een uitschuifbare lade
 • Voorzien van meerdere deuropeningen
 • De vogelkooi is van goede kwaliteit gemaakt
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten

Minpunten

 • De prijs is aan de iets hogere kant

Bekijk de Karlie Volière hout Nevada bij deze vertrouwde webshops:


Koopgids voor buiten vogelkooi

Waar plaatst je de vogelkooi?

De plaatsing van de vogelkooi is een belangrijk onderdeel waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je de vogelkooi zo neer plaatst dat de vogels niet nat kunnen worden. Een voorbeeld hiervan kan zijn om de vogelkooi te plaatsen onder een onderdak. Als de vogelkooi al een dak heeft dan hoeft het niet perse onder een onderdak, maar houdt er wel rekening mee dat regen niet alleen maar recht van boven komt vallen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de vogelkooi niet volop in de wind staat. Vogels houden hier ook niet van. Zo zijn er vogelkooien die dus niet van alle kanten open zijn, zodat het niet gemakkelijk door de vogelkooi kan tochten. Als een vogelkooi wel open is van alle kanten dan wordt er ook wel een plexiglas geplaatst.

Verder is het belangrijk dat de vogelkooi nooit in een volle zon neergezet mag worden. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor de vogels, omdat zij moeilijk kunnen ontsnappen als de zon eenmaal in de kooi terecht komt.

Als laatst wat handig kan zijn als de koude weer eraan komt (winterperiode), is om de vogelkooi tegen de huismuur aan te zetten. Hierdoor krijgen de vogels meer beschutting en nog wat warmte.

Welke soorten vogelkooien zijn er?

Al eerder is er aangegeven dat de vogelkooien in verschillende materialen voorkomen, zoals metaal, hout met gaas of tralies. Maar ze komen ook verder in verschillende vormen en groottes. Zo heb je kleine vogelkooien deze zijn vaak geschikt voor kleinere vogels en dan ook maar voor een enkel of een paartje.

Je hebt ook grotere vogelkooien voor buiten dan heb je het over een volière. Dit zijn vogelkooien die wat groter zijn met meer ruimte, zodat er een grotere vogel in kan verblijven.

Daarnaast is de ruimte ook geschikt om er gemakkelijk in te kunnen vliegen. Verder kan je in een volière ook tegelijk meerdere in vogels laten verblijven.

Informatie over de vogelkooi voor buiten die je moet weten voordat je er een aanschaft

Het kan lastig zijn om de juiste vogelkooi te kiezen die voor jou het beste is. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende vogelkooien die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Onderhoud

Het schoonmaken van de vogelkooi is ook erg belangrijk. Hierdoor zorg je ervoor dat je vogel comfortabel en hygiënisch in de vogelkooi kan blijven wonen. Zo moet je dagelijks de drinkwater en de voerbak verversen. Moet je regelmatig het badhuisje verschonen en zorgen dat de zitstokken vrijgehouden zijn van de uitwerpselen.

Verder moet je ook wekelijks de bodembedekking vernieuwen, doordat deze vaak voorzien zijn van de uitwerpselen en andere viezigheid.

Het is ook aangeraden om een vogelverblijf aan te schaffen waarbij dit soort onderhoud gemakkelijk te regelen zijn, denk bijvoorbeeld aan een uitschuifbare bodemlade of deurtjes om het drinkwater of voerbakje te verversen.

De inrichting van de valkparkiet kooi

Naast de uiterlijk van de kooi is de inrichting misschien nog wel belangrijker. De inrichting van de kooi moet veilig zijn voor de valkparkiet maar ook natuurlijk comfortabel.

Bovendien moet de inrichting ook nog eens goed bereikbaar zijn voor de verzorger om bijvoorbeeld gemakkelijk de voerbakken te verwisselen of de gehele kooi te verschonen.

Grootte

Al vaker is er naar voren gekomen dat de grootte van de vogelkooi belangrijk is voor de vogel. Heb je een kleine vogel, zoals een kanarie of budgie (grasparkiet) dan is een kleinere vogelkooi al voldoende. Heb je een grotere vogel, zoals een papegaai soort of kaketoe dan heb je een grotere vogelkooi nodig zoals een volière.

Wil je daarnaast liever de vogels meer ruimte geven om te kunnen vliegen of meerdere vogels tegelijkertijd houden. Dan is het altijd verstandiger om een grotere vogelkooi te kiezen. Let bij het aanschaffen van een grote vogelkooi wel op of je genoeg ruimte hebt in je tuin/huis.

Materiaal

Het kiezen van de juiste materiaal is enorm essentieel bij een vogelkooi. Het is namelijk om de veiligheid van jouw vogel te waarborgen. Vaak oogt een vogelkooi die van hout is gemaakt erg mooi, maar zijn ze niet altijd geschikt voor alle vogels wat betreft de veiligheid. Dit komt doordat bepaalde vogels veel van knagen houden, waardoor ze gemakkelijk de vogelkooi kapot kunnen knagen.

Een vogelkooi die van metalen spijlen zijn gemaakt is daarentegen veel veiliger. Een metalen vogelkooi zorgt voor een hoge stabiliteit maar ook voor betere veiligheid, zelfs voor de vogels die van knagen houden. Maar natuurlijk zijn er ook vogelkooien die voorzien zijn van zowel metaal als hout, zodat je kooi mooi oogt maar ook nog eens veilig is.

Accessoires

Als laatst is het ook belangrijk om te letten op de accessoires. Vaak bij het aanschaffen krijg je wel één en al dergelijke accessoires mee, zoals zitstokken, voerbakken enzovoort. Maar in veel gevallen zijn de zitstokken niet van goede kwaliteit.

Het is dan ook niet heel belangrijk tijdens de aanschaf te letten op de bijgeleverde accessoires. Natuurlijk is het wel mooi meegenomen als er veel en goede accessoires bijzitten.

Maar vaak zul je sowieso ook nog extra speeltjes moeten aanschaffen voor jouw vogel, zodat ze zich niet gaan vervelen en jij zeker weet dat je goede kwaliteit speeltjes hebt.

Bij de extra speeltjes kan jij denken aan ladders, klimspeelgoed, schommels, belletjes of badhuisjes. Ook hoef je niet al deze speeltjes tegelijkertijd in de vogelkooi te plaatsen maar kan je ze ook afwisselen om voor variatie te zorgen.

Conclusie

Welk vogelkooi voor buiten is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, wil je een houten of een metalen vogelkooi, wat voor grootte wil je hebben enzovoort.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een vogelkooi aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk kooi is namelijk even goed alleen de functionaliteit, grootte en de prijzen kunnen hierin verschillen. Bedenk van te voren goed na wat jij graag zou willen en of bepaalde opties wel nodig zijn voor jou.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2023 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.