PrijsKenner

Beste Wasmachine Verhoger 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
16
Producten
onderzocht
19
Uren
besteed
reviews collected
36
Ervaringen
verzameld
13
Webshops
vergeleken

Wekelijks doet een huishouden meerdere keren zijn was. Hierdoor kan het voorkomen dat je op een gegeven moment last gaat krijgen van je rug. Je moet namelijk elke keer bukken om de was in- en uit te laden. Om jouw rugklachten te voorkomen of te verminderen, biedt de wasmachine verhoger de uitkomst. De wasmachine verhoger zorgt ervoor dat jij niet meer hoeft te bukken om jouw was in en uit te halen.

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende wasmachine verhogers kan het lastig zijn om te bepalen welk wasmachine verhoger het meest voor jouw geschikt is. Er zijn namelijk enkele punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede wasmachine verhoger die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een wasmachine verhoger aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de wasmachine verhoger, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een wasmachine verhoger en welke wasmachine verhogers de beste zijn van 2024.

1
Hama Universeel Wasmachine Verhoger
Type: Enkele verhoger | Materiaal: Metaal | Geschikt voor: Universeel
Bekijken Bol.com
2
MM Brands Wasmachine Verhoger – Meubelroller – Meubelverplaatser – Met 4 wielen
Type: Dubbele verhoger | Materiaal: Kunststof | Geschikt voor: Bosch
Bekijken Bol.com
3
Wasmachine verhoger Dirk, met houten lade
Type: Enkele verhoger | Materiaal: Staal | Geschikt voor: Universeel
Bekijken Bol.com
5
Nedco duo Wasmachine Verhoger - 31 cm
Type: Dubbele verhoger | Materiaal: Gelakt staal | Geschikt voor: Universeel
Bekijken Bol.com

Top 5 Beste Wasmachine verhogers van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste wasmachine verhoger van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de wasmachine verhogers.


1. Hama Universeel Wasmachine Verhoger

De Hama Universeel Wasmachine Verhoger is de ideale verhoger voor vrijwel elk wasmachine of droger. Met deze verhoger zorg je ervoor dat je niet meer diep hoeft te bukken om je was in- en uit te laden. Het heeft namelijk een hoogte van 40 cm.

Daarnaast heb je ook gelijk een extra opbergruimte in een vorm van een plank waar je spullen zoals wasmiddel of handdoeken kan plaatsen. Ook wordt er een tussenschot bijgeleverd, zodat je één van de zijkanten kan afsluiten om er spullen tegenaan te kunnen plaatsen.

Verder is de wasmachine verhoger gebouwd van metaal waardoor het niet alleen stevig uitziet maar ook stevig is. Deze verhoger heeft dan ook een draagkracht tot 150 kg wat wel voldoende is voor de meeste wasmachines.

Als laatst worden er ook rubberen antislipvoetjes bijgeleverd, zodat de wasmachine verhoger extra stevig staat en schok/tril bestendig is.

Product afmetingen: 60 x 60 x 40 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Hoogte van 40 cm
 • Draagkracht tot 150 kg
 • Stevige kwaliteit (metaal)
 • Extra opbergruimte
 • Universeel (geschikt voor wasmachines, drogers, koelkasten, etc)
 • Voorzien van rubberen antislipvoetjes

Minpunten

 • Je moet zelf de verhoger aan elkaar monteren
 • De verbindingsschroeven kunnen wat uitsteken

Bekijk de Hama Universeel Wasmachine Verhoger bij deze vertrouwde webshops:


2. MM Brands Wasmachine Verhoger

De MM Brands Wasmachine Verhoger is een geweldige universele multifunctionele verhoger. Deze verhoger is geschikt voor verschillende meubels en kun je gemakkelijk gebruiken om zware meubels, zoals koelkasten, wasmachines, drogers of kasten te verplaatsen.

Daarnaast als je hem als verhoger gaat gebruiken, kan je jouw wasmachine een verhoging geven van 10 cm tot maximaal 14 cm.

Verder houden de stevige poten jouw zware meubels tot wel 300 kg op hun plaats en kan je het dus ook zelfs verplaatsen door de wielen. Deze verhoger is gemaakt van hoogwaardige PP-plastic en van stalen poten.

Tot slot is deze verhoger zowel in hoogte te verstellen als in lengte en diepte.

Product afmetingen: 78 x 72 x 14 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Multifunctioneel, te gebruiken als verhoger of als meubelverplaatser
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Draagkracht tot wel 300 kg
 • Afmetingen gemakkelijk te verstellen

Minpunten

 • Je creëert geen extra opbergruimte
 • De maximale verhoging is maar 14 cm, wat voor sommige niet voldoende zal zijn

Bekijk de MM Brands Wasmachine Verhoger bij deze vertrouwde webshops:


3. Wasmachine verhoger Dirk, met houten lade

De Wasmachine verhoger Dirk is de ideale verhoger met een extra opbergruimte. Deze verhoger zorgt ervoor dat jouw wasmachine of droger op een comfortabele hoogte staat door zijn verhoging van 30 cm.

Daarnaast is er een opbergruimte beschikbaar in een vorm van een houten lade. Hierin kan je dan spullen, zoals knijpers, wasverzachters of wasmiddel in kwijt. Verder is deze verhoger gemaakt uit staal en hebben de poten een maximale draagvermogen van 150 kg.

Wilt u liever een wasmachine verhoger met een draadmand in plaats een houten lade. Kiest dan voor de Wasmachine verhoger Guus. Deze is helemaal hetzelfde als de verhoger Dirk maar dan met een draadmand.

Product afmetingen: 61 x 55 x 30 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Heeft een lade opbergruimte
 • Gemaakt van stevige materiaal
 • Draagkracht tot 150 kg
 • Geeft een verhoging van 30 cm

Minpunten

 • Wordt aangegeven dat het monteren wel lastig kan zijn

Bekijk de Wasmachine verhoger Dirk, met houten lade bij deze vertrouwde webshops:


4. Noswo Wasmachine Verhoger

De Noswo Wasmachine Verhoger is de goedkoopste wasmachine verhoger uit onze lijst. Deze wasmachine verhoger is ideaal voor een lichte verhoging van je wasmachine en biedt het ook nog eens een goede vloerbescherming aan.

Dit is een universele verhoger die geschikt is voor onder andere wasmachines, drogers, koelkasten of meubels. Dit komt doordat deze gemakkelijk in verschillende afmetingen te verstellen is. De breedte bereik kan aangepast worden van 45 tot 75 cm, de zijkanten van 44 tot 75 cm en de hoogte van 10 tot 13 cm.

Verder worden er sterke pootjes geleverd met 4 hoogwaardige PVC-kussentjes die overmatige trillingen absorberen en hebben de pootjes een maximale draagkracht van 300 kg.

Product afmetingen: 45-75 x 44-75 x 10-13 cm (b x d x h).

Pluspunten

 • Gemakkelijk te monteren zonder te hoeven boren
 • Afmetingen verstelbaar (universeel)
 • Hoge draagkracht van 300 kg
 • Hoogwaardige PVC kussentjes tegen trillingen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Geen extra opbergruimte

Bekijk de Noswo Wasmachine Verhoger bij deze vertrouwde webshops:


5. Nedco duo Wasmachine Verhoger

De Nedco Duo Wasmachine Verhoger is misschien wel de populairste in zijn categorie. Deze verhoger zorgt ervoor dat je zowel de wasmachine als de droger naast elkaar op gelijke hoogte krijgt.

De verhoging is 30 cm, hierdoor heb je aan de onderkant een opbergruimte waar jij je wasmand bijvoorbeeld kwijt kan en kan je gemakkelijk onder de wasmachine schoonmaken.

Verder heeft deze wasmachine verhoger een maximale draagkracht van 250 kg en is het voorzien van rubberen anti-slip noppen, zodat het extra stevig blijft staan. Daarnaast is deze verhoger gemaakt uit wit gelakt staal.

Product afmetingen: 124 x 55,5 x 30 cm (b x d x h)

Pluspunten

 • Draagkracht van 250 kg
 • Voorzien van rubberen antislip voetjes
 • Verhoging van 30 cm
 • Je kan twee machines naast elkaar op dezelfde hoogte plaatsen

Minpunten

 • Redelijk een breed product, jouw wasruimte moet hier maar de ruimte voor hebben

Bekijk de Nedco duo Wasmachine Verhoger bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €94,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: June 12, 2024 5:50 pm

Koopgids voor de beste wasmachine verhoger

Waarom een wasmachine verhoger aanschaffen?

Het aanschaffen van een wasmachine verhoger brengt vele voordelen met zich mee. De voornaamste reden dat mensen een wasmachine verhoger aanschaffen is omdat de wasmachine door de verhoger op een fijne lichamelijke hoogte komt te staan. Hierdoor hoeven de gebruikers niet zoveel te bukken (voorkomen van rugklachten) of op hun knieën te moeten gaan om hun was in de wasmachine/droger te doen.

Daarnaast brengt een wasmachine verhoger ook een ander voordeel met zich mee namelijk dat er extra ruimte wordt gecreëerd. Hierdoor kan je namelijk optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Welke soorten wasmachine verhogers zijn er?

Wasmachine verhogers komen in verschillende afmetingen, vormen en uitvoeringen. Hieronder worden de meest gebruikte uitvoeringen besproken.

Standaard verhoger

De standaard verhoger is de meest simpele wasmachine verhoger die er is. De wasmachine plaats je vervolgens op de verhoger die uit vier poten bestaat. Hierdoor heb je aan de onderkant van de wasmachine een opbergruimte gecreëerd.

De hoogtes zijn per verhogers verschillend maar in meeste gevallen heb je wel genoeg ruimte om je wasmand of andere spullen te bewaren. Daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te maken als er bijvoorbeeld een lekkage is.

Dubbele verhoger

De dubbele verhoger is eigenlijk niks anders dan een standaard verhoger. Het enige verschil is dat je bij dit variant zowel de wasmachine als de droger naast elkaar op de verhoging kan plaatsen. In plaats dat je twee losse verhogers aanschaft kan je een dubbele verhoger aanschaffen. Deze is over het algemeen ook goedkoper dan twee losse en ook nog eens compacter.

De dubbele is namelijk voorzien van 6 poten en als je twee losse verhogers haalt heb je er 8. Verder is de ruimte onder hetzelfde als bij de standaard verhoger.

Verhoger met lade

Daarnaast heb je ook wasmachine verhogers met een lade. Deze verhogers zijn het zelfde als een standaard verhoger.

Het verschil is dat bij deze wasmachine verhoger er een ingebouwde lade zit. En bij de standaard verhoger is de onderkant een lege ruimte. De lade zorgt ervoor dat het handig is om spullen in op te bergen. Daarnaast ziet de wasruimte er meer opgeruimd uit en is het overzichtelijker waar de spullen zitten.

Verhoger met opbergmand

Verder zijn er ook verhogers met een opbergmand. De opbergmand zit dan aan de onderkant van de verhoger deze kan je dan gemakkelijk in en uit schuiven. Het verschil tussen de lade en opbergmand is dat de opbergmand doorzichtig is je kan er gemakkelijk doorheen kijken wat er in de mand zit en bij de lade is het niet doorzichtig.

Kastmodel

Dit een verhoger die vaak op maat gebouwd is als in de vorm van een kast. Er is dan een hele kast gebouwd om de wasmachine heen. Hierdoor heb je wel veel meer opbergruimte zowel boven als onder de wasmachine zitten. Verder ziet dit wel het meest nette uit als je een wasruimte binnenkomt.

Informatie over wasmachine verhoger die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je een wasmachine verhoger wilt aanschaffen? Namelijk niet alle wasmachine verhogers zullen de gewenste resultaten geven die je zou willen. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen denk hierbij aan de hoogte van de verhoger, de functionaliteit, etc. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten wasmachine verhogers die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Afmetingen

Bij het aanschaffen van een wasmachine verhoger is het belangrijk om de afmetingen te meten van de wasmachine. Sommige wasmachine verhogers zijn namelijk alleen geschikt voor bepaalde typen wasmachines.

Op een universele verhoger past over het algemeen wel elk wasmachine. Maar het is alsnog verstandig om het extra te controleren wat de afmetingen van je wasmachine zijn, zo om een miskoop te voorkomen.

Hoogte

De hoogte is natuurlijk het belangrijkste aspect. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat je een wasmachine verhoger wilt aanschaffen. Het is verstandig om van te voren al te bedenken hoeveel hoger jij je wasmachine of droger zou willen hebben staan.

Over het algemeen is een wasmachine verhoger ongeveer 30 cm hoog, wat vaak al voldoende is. Maar zou je toch liever voor een nog hogere verhoging willen dan zijn er ook wasmachine verhogers met een hoogte van 60 cm beschikbaar.

Poten

De pootjes van de verhogers zijn ook erg belangrijk. Dit zijn ook eenmaal de punten wat het gewicht moet dragen. Het gewicht dat de wasmachine verhoger aan kan staat meestal ook aangegeven op de doos of de beschrijving. In veel gevallen ligt het gewicht rond de 150 kg.

Daarnaast wordt er aangeraden om een wasmachine verhoger aan te schaffen waarbij de pootjes in hoogte verstelbaar zijn, zodat je bij ongelijkheden van de vloer de wasmachine alsnog recht kunt plaatsen.

Verder is het ook belangrijk om op te letten of er onder de poten anti-slip noppen zitten. Hierdoor blijft de wasmachine of droger namelijk stevig op zijn plaats en neemt het schokken en trillingen op.

Opbergruimte

Een ander punt om rekening mee te houden is of de je extra opbergruimte zou willen. Zou je deze optie willen kies dan voor een wasmachine verhoger die extra hoog staat, zodat jij meer ruimte eronder hebt. Of kies voor een verhoger met ingebouwde lade, een ingebouwde opbergmand of een op maat gebouwde kastmodel.

Draagvermogen

Natuurlijk is veiligheid het belangrijkst. Al eerder is er aangegeven dat de meeste wasmachine verhogers een draagkracht heeft van rond de 150 kg. Dit is in de meeste gevallen dan ook voldoende. Heb je echt een hele grote wasmachine dan zijn er ook wasmachine verhogers met een maximale draagkracht van wel 350 tot 400 kg aanwezig.

In de gebruiksaanwijzing van jouw wasmachine kun je vaak de informatie vinden over het gewicht van jouw wasmachine en hoeveel liter water erin kan. Deze twee getallen moet je vervolgens bij elkaar optellen om het maximale gewicht te krijgen.

Uitschuifbare plank

Als laatst hebben sommige wasmachine verhogers een uittrekbare plank. De voordeel hiervan is dat het wassen en drogen nog gemakkelijker maakt. Doordat deze plank vaak een hele hoge draagkracht heeft kan je makkelijk jouw wasmand erop zetten, zodat jij nog minder hoeft te bukken.

De voor -en nadelen van een wasmachine verhoger

Ook een wasmachine verhoger heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de wasmachine verhoger.

Voordelen

 • Het is beter voor je lichaam op een lange termijn, omdat je minder hoeft te bukken.
 • Door gebruik te maken van de wasmachine verhoger zorg je ervoor dat je meer ruimte van de kamer benut.
 • Als je een ombouw meubel realiseert (kastmodel) dan ziet het er ook nog eens erg netjes uit

Nadelen

 • Als het niet goed gemonteerd is kan de veiligheid afnemen. De wasmachine of de droger kan dan zelfs omvallen.

Conclusie

Welk wasmachine verhoger is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, wil je alleen een verhoging voor de wasmachine, wil je extra opbergruimte krijgen of zelfs beide.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een wasmachine verhoger aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk wasmachine verhoger is even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. De één heeft alleen een verhoging en bij de ander is er weer een verhoging met extra opbergruimte. Bedenk van te voren goed na wat jij graag zou willen voor in jouw wasruimte.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.