PrijsKenner

Beste wax voor mannen 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Donny
Hoe hebben wij getest?
products-researched
20
Producten
onderzocht
24
Uren
besteed
reviews collected
30
Ervaringen
verzameld
20
Webshops
vergeleken

Het is tegenwoordig voor te stellen dat je door de bomen het bos niet meer kan zien welk haarstyling product het best voor jouw is. Door het grote aanbod op de markt van de verschillende waxen kan het lastig zijn om te bepalen welk wax het meest voor jouw geschikt is. Er zijn namelijk veel punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede wax die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een wax aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de wax, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een wax en welke waxen de beste zijn van 2024.

De 5 Beste Waxen van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste waxen van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de waxen.


1. Beste wax voor mannen met dik haar - Layrite Superhold Pomade

De Layrite Superhold Pomade is de beste wax voor mannen met dik haar. De Layrite Superhold Pomade zorgt ervoor dat je zelfs een lastigere handelbare haar zoals dik haar goed kan stylen en het in model kan houden. Je kan zelfs met deze wax je dikke of zelfs krullige haren strak naar achteren kammen.

De Superhold Pomade kan je door de dag heen gemakkelijk modelleren, door een beetje water toe te voegen. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk uit te wassen doordat het op waterbasis is gemaakt.

Deze wax is voorzien van hydraterende/conditionerende ingrediënten, zoals kokosnoot en castor olie. Dit zorgt voor een vochtbalans in de haren en zorgt het voor een pluisvrije, strakke haren met een semi matte finish.

Tenslotte heeft het een eigen geurmerk van vanille en is deze waxpotje te verkrijgen in twee maten 113 gram en 297 gram.

Pluspunten

 • Op waterbasis
 • Heeft een lekkere geur
 • Goed voor dik, krullend en normaal haar
 • Conditioneert het haar

Minpunten

 • Minder geschikt voor dun haar
 • Prijs zit aan de hogere kant

Bekijk de Layrite Superhold Pomade bij deze vertrouwde webshops:


2. Beste wax voor mannen met krullend haar - Reuzel Blue Strong Hold Pomade

De Reuzel Blue Strong Hold is de beste wax voor mannen met krullend haar. De Blue Reuzel is de nieuwste productlijn van dit merk. Deze zorgt ervoor dat mannen (of vrouwen) met wat langere en krullende haren als nog goed kunnen stylen en in model kan houden door zijn sterke hold.

De nieuwe Blue Reuzel is een waterbasis wax, waardoor deze ook nog eens gemakkelijk uit te wassen is. Het werkt het beste op droog haar en met beetje water of vochtige kam is het gemakkelijk opnieuw te modelleren. Ook de Blue Strong is voorzien van ingrediënten om het haar gehydrateerd te houden (castor olie).

De Blue Strong zorgt voor een enorme stevige hold met een fantastische glans als effect in het haar. De Reuzel Blue Strong wordt geleverd met een inhoud van 113 gram.

Pluspunten

 • Geschikt voor krullend en dunner haar
 • Heeft een lekkere geur
 • Heeft een goede hold
 • Wetlook
 • Op waterbasis

Minpunten

 • Minder geschikt voor dikkere haar
 • Prijs kan voor sommige aan de hogere kant liggen

Bekijk de Reuzel Blue Strong Hold Pomade bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €15,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €17,50 Bekijken
Laatste amazon prijs update: April 20, 2024 6:09 pm

3. Beste wax voor mannen algemeen - Red One Red Aqua

De Red Aqua is de perfecte wax voor alle gelegenheden. Het is namelijk geschikt voor alle haartypes door zijn sterke hold.

Daarnaast kan je met een potje wax er lang over doen, omdat je voor elk beurt maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. De Red Aqua zorgt voor een glanzende look die je haar er verzorgd en gezond uit laat zien. De wax is namelijk voorzien van vitaminen en antioxidanten. Ook blijft de wax niet plakken en voelen je haren fijn en natuurlijk aan.

Verder heeft de wax een zoet, fruitige geur en is deze ook nog een gemakkelijk uit te wassen. De Red Aqua wordt geleverd met een inhoud van 150ml maar er zijn mogelijke opties voor een voordeel pakket waardoor je gelijk 4, 5, 6 of zelfs 12 potjes krijgt.

Pluspunten

 • Geschikt voor alle haartypes
 • Heeft een zoet, fruitige geur
 • Duurzaam
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding  
 • Heeft een glanzend effect

Minpunten

 • Gebruikers geven aan dat het lastig te modelleren is als het eenmaal hard is geworden 

Bekijk de Red One Red Aqua bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €8,50 Bekijken
bol.com Bol.com €14,60 Bekijken
Laatste amazon prijs update: April 20, 2024 6:09 pm

4. Beste wax voor mannen met dun haar - L'Oréal Paris Studio Line Remix

De L'Oréal Paris Studio is de beste wax voor mannen met dun haar. De Paris Studio zorgt voor een licht glanzende look. Deze wax geeft je haren de hele dag een goede houvast en volume. Door zijn flexibele fixerende ingrediënten kan je daarnaast ook nog eens op elk moment van de dag je model veranderen. Je haren worden namelijk niet hard nadat je het in model hebt gebracht.

Verder blijft de wax niet plakken en heeft het geen sterke geur, gebruikers geven aan dat het een aangename geur heeft. De Paris Studio wordt geleverd met een inhoud van 150ml maar er zijn ook opties met een grotere inhoud van namelijk 450 of 900 ml.

Pluspunten

 • Geschikt voor dun en korte haren
 • Gehele dag te modelleren
 • Duurzaam 
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Niet geschikt voor lange of dikke haren

Bekijk de L'Oréal Paris Studio Line Remix bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €19,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Uitverkocht
Bekijken
Laatste amazon prijs update: April 20, 2024 6:09 pm

5. Beste wax voor mannen met kort haar - Uppercut Deluxe Featherweight

De Uppercut Deluxe Featherweight is de beste wax voor mannen met korte haren. De Deluxe Featherweight is een licht product maar het zorgt als nog voor voldoende volume, hold en lift in de haren.

Deze wax is bedoelt voor structuur en definitie aan de haren. Ook is deze wax nog eens op waterbasis waardoor je het gemakkelijk uit je haren kan wassen.

Verder is ook de Deluxe Featherweight voorzien van ingrediënten die zorgen voor hydratatie aan de haren. De wax heeft daarnaast een aangename geur van karamel en kokos, laat verder geen vettige laagje achter en geeft het een semi-matte effect. De Deluxe Featherweight wordt geleverd met een inhoud van 70 gram maar je hebt ook een optie voor de 210 gram.

Pluspunten

 • Geschikt voor mannen met korte of dunne haren
 • Conditioneert de haren
 • Op waterbasis
 • Laat geen vettige laagje achter
 • Semi-matte effect met een medium hold

Minpunten

 • De prijzen liggen aan de hoge kant
 • Minder geschikt voor mensen met lang en dik haar

Bekijk de Uppercut Deluxe Featherweight bij deze vertrouwde webshops:

bol.com Bol.com €19,75 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €21,99 Bekijken
Laatste amazon prijs update: April 20, 2024 6:09 pm

Koopgids voor beste wax

Wat is wax?

Wax is een haarproduct dat veel door mannen gebruikt wordt. Dit komt, omdat wax een veilige keuze is voor de mannen. Het heeft namelijk een medium hold en je kan het de gehele dag restylen.

Wax zorgt ervoor dat het kapsel strak en goed in model blijft zitten. Verder zijn er veel verschillende soorten waxen, denk aan waxen met een glanzende afwerking of juist waxen met een matte afwerking. 

Wax bestaat vaak uit twee soorten verschillende basis ingrediënten, namelijk wax op oliebasis en wax op waterbasis. Of er zijn ook varianten van wax die uit beide basis ingrediënten zijn opgebouwd.

Een oliebasis wax heeft bijvoorbeeld een sterkere hold maar is wel eer lastiger uit te wassen, maar een waterbasis wax wordt wel weer harder dan een oliebasis wax. Zo zijn er dus veel mogelijkheden met wax en is het geschikt voor ieder haartype.

Wat doet wax met je haar ?

Al eerder is er aangegeven dat wax ervoor zorgt dat jij je kapsel gemakkelijk in model kan leggen en het vervolgens ook goed in model houdt voor de rest van de dag. Maar in tegenstelling tot de andere haarstyling producten, zoals haarspray of gel, heeft wax ook een verzorgende werking voor de haren.

Wax zorgt voor een betere volume, glans en structuur aan het haar. Daarnaast voorkomt het gebruik van wax uitdroging van het haar en verminderd het de haarbreuk. Bij gebruik van dus bepaalde wax zul je gaan merken dat de conditie van je haren beter wordt.

Wat is het verschil tussen wax en gel?

Wax is tegenwoordig een vaak overkoepelende gebruikte term voor mannelijke haarproducten, denk hierbij aan pomade, clay, crème. Maar wax zelf is een product dat gemaakt is van water, olie en/of bijenwas. Dit zorgt vervolgens ervoor dat je hele dag door jouw haar kunt modelleren en ook nog eens goed in model houdt. Integendeel tot gel kan je deze maar 1x in model aanbrengen en blijft die voor de rest van de dag in hetzelfde model.

Gel heeft namelijk een natte structuur waardoor bij het opdrogen in het haar ervoor zorgt dat het harder wordt dan wax en niet meer te modelleren valt. Daarnaast is gel ook niet voorzien van verzorgende ingrediënten wat wel het geval bij wax is.

Informatie over wax die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je wax wilt aanschaffen? Namelijk niet alle waxen zullen dezelfde resultaten geven. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen zoals de dikte, lengte van je haar, etc. Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten waxen die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Waar moet je opletten bij het kopen van wax?

- Haartype

Het haartype dat je hebt speelt een belangrijke rol in welk wax het best voor jouw haren is. Zo is namelijk de ene wax beter voor korte haren en de ander weer voor middel langere haren. In meeste gevallen is het dan ook handig om de beschrijving van het product te doorlezen, want hierin staat vaak in voor welk haartype de wax geschikt is.

- Haareffect 

Wil je dat je haren een matte effect heeft of juist een glanzend effect? Ook hier is het verstandig om te kijken naar de bijschrijving van het product. Tegenwoordig bieden namelijk de meeste merken deze verschillende effecten aan. 

- Inhoud

Al eerder is er ook al aangegeven dat wax meerdere doelen heeft. Naast het kapsel in model leggen en houden, heeft het ook verzorgende doelen. Als jij opzoek bent naar een wax die ook meer voor jouw haren betekent, dan is het verstandig om te kijken welke ingrediënten de wax heeft. Zo kunnen er vitamines voor je haren of therapeutische oliën zijn toegevoegd.

Ook kan je kijken naar de hoeveelheid van een potje wax. Weet je van te voren al dat je niet al te vaak wax gaat gebruiken dan is een grote potje wax vaak overbodig, omdat je bij gebruik van wax niet veel nodig hebt. Maar weet je al dat je veel wax gaat gebruiken, dan is het een beter idee om de grotere verpakking te halen, zodat je meer geld kan besparen. 

- Holdlevel

Als laatst maar niet te vergeten is het ook belangrijk om te kijken waarvoor je de wax wilt gaat gebruiken. Ben je van plan om een kapsel te hebben die de hele dag goed moet blijven zitten of juist één die meer een wetlook geeft. Hoe hoger de holdlevel is hoe langer jouw haar in het model blijft zitten. De holdlevel wordt weergegeven als Low, Medium en Strong (laag, normaal, sterk). 

Hoe gebruik je wax (basis)?

Het is lastig om een exacte beschrijving te geven over hoe je de wax moet gaan gebruiken, omdat ieder persoon een ander haar type heeft en het in een ander model wilt hebben. Om deze reden hebben wij alleen enkele basisstappen beschreven die je kan volgen om de beste resultaat te krijgen. 

 1. Zorg eerst ervoor dat je haren helemaal droog zijn of anders vochtig als je een wetlook wilt hebben.
 2. Pak vervolgens een kleine hoeveelheid wax met je vingers en plaats deze in je handpalm. 
 3. Wrijf de wax uit door de twee handen tegen elkaar heen en weer te bewegen (uitsmeren).
 4. Wrijf vervolgens je handen goed door je haren heen, zodat de wax verdeelt over je haren zitten.
 5. Nu de wax goed door je haren heen zit kan je beginnen met het vormen voor de gewenste haarlook. 
 6. Ben je nog niet tevreden met je model, dan kan je nog altijd extra wax gebruiken om het beter in model te krijgen of zelfs haarlak gebruiken om het model nog beter te fixeren.

Tip: Let op de hoeveelheid wax die je gebruikt. Als je teveel wax gebruikt dan kan je haar er vettig uitzien en wordt je haar juist zwaarder waardoor het juist gaat inzakken. Het is dus verstandig om met een kleine hoeveelheid te beginnen en het steeds op te bouwen. 

De voor -en nadelen van wax

Ook wax heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de wax.

Voordelen

 • Het verzorgt en beschermt de haren.
 • Het is haast geschikt voor elk haartype.
 • De wax is gemakkelijk uit te wassen. Dit komt vooral, omdat het de wax op waterbasis is gemaakt.
 • Je kan de wax gemakkelijk combineren met andere haarstyling producten, zoals haarlak.

Nadelen

 • Gebruik wax met mate. Het kan namelijk bij overgebruik van wax de talg die de hoofdhuid afscheidt onderdrukken.
 • Bij opgehoopte wax kan er uitdroging en jeuk van de hoofdhuid verzorgen. Zorg dus ervoor dat je na gebruik van de wax je haren/hoofd goed was.

Conclusie

Welk wax is nou de beste koop? Dit is eigenlijk een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, denk aan welk haartype je hebt, hoe vaak je het gaat gebruiken, etc. Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een wax aanschaft uit onze top 5 lijst.

Daarnaast heeft bijna elk gekozen wax uit onze top 5 lijst een variatie. Zo zijn er bijvoorbeeld Reuzel Pink, Reuzel Red of Layrite Original Pomade, etc. De verschillen hierin zijn dan ook dat de ene variant beter is voor dikkere of juist kortere haren. Het ligt er maar net aan naar waar jij of welk merk opzoek bent. De kwaliteit van elk wax is namelijk bijna even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. Bedenk van te voren goed na wat jou wensen zijn, wat voor haarstijl je zou willen en wat voor haartype je hebt. 

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.