PrijsKenner

Beste Zonnebankcrème 2024

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
15
Producten
onderzocht
21
Uren
besteed
reviews collected
43
Ervaringen
verzameld
12
Webshops
vergeleken

Veel mensen maken gebruik van de zonnebank. Wij geven ze dan ook geen ongelijk, je krijgt een mooi, gezond bruin kleurtje van daarnaast geeft dit de meeste mensen ook nog eens meer zelfvertrouwen. Ben jij dan ook van plan om gebruik te maken van de zonnebank. Dan is het zeker verstandig om een goede zonnebankcrème aan te schaffen. Een zonnebankcrème beschermt, verzorgt en versneld ook nog eens de bruiningsproces van je huid.

Door het grote aanbod op de markt van de verschillende zonnebankcrèmes kan het lastig zijn om te bepalen welk zonnebankcrème het meest voor jouw geschikt is. Er zijn namelijk enkele punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een goede zonnebankcrème die voor jou geschikt is.

Ben jij van plan om een zonnebankcrème aan te schaffen maar heb je nog twijfels? Neem dan eerst onze koopgids door hierin worden een aantal tips gegeven over de zonnebankcrème, wordt er beschreven waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een zonnebankcrème en welke zonnebankcrèmes de beste zijn van 2024.

De 5 Beste Zonnebankcrèmes van 2024

Om je keuze te vergemakkelijken hebben wij voor jou een top 5 beste zonnebankcrèmes van 2024 op een rijtje gezet. Vervolgens wordt er uitgebreid beschreven over de voor/-nadelen en over de specificaties van de zonnebankcrèmes.


1. Biodermal Sun Tan Extra Bodylotion

De Biodermal producten zijn al jaren erg populair. Zo behoort de Biodermal Sun Tan Extra Bodylotion ook in de lijst voor de betere zonnebankcrèmes. De Biodermal Sun Tan Extra Bodylotion is een special ontwikkeld crème voor bescherming als je de zonnebank wilt gaan gebruiken. Het heeft een wat dikkere substantie vergeleken met een normale lotion maar alsnog is het wel goed uit te smeren. Wel is het wat aan de vettige kant voor een crème.

De Biodermal Sun Tan Extra Bodylotion brengt veel voordelen met zich mee. Het ondersteunt en versneld de bruiningsproces. Dit komt door de sinaasappelextract die de pigmentvorming activeert voor de versnelde natuurlijke bruining.

Daarnaast verzorgt en hydrateert deze crème ook nog eens de huid. Het maakt gebruik van provitamine B5, glycerine en verzorgende oliën. Ook verzacht, kalmeert en voorkomt het vroegtijdige huidveroudering. De bisabolol kalmeert en verzacht de huid, terwijl de Vitamine E de vroegtijdige huidveroudering beschermt.

Verder wordt er aangeraden om deze zonnebankcrème voor en na de zonnebanksessie te gebruiken voor de beste resultaat. Maar je kan het ook gewoon gebruiken als een bodylotion voor dagelijks gebruik door zijn vele voordelen aan de huid.

Pluspunten

 • Heeft een lekkere geur
 • Helpt vroegtijdige huidveroudering
 • Voorkomt uitdroging
 • Kalmeert en verzacht de huid
 • Smeert gemakkelijk uit

Minpunten

 • Wat aan de vettige kant

Bekijk de Biodermal Sun Tan Extra Bodylotion bij deze vertrouwde webshops:


2. Australian Gold Deviously Black Zonnebankcrème

De Australian Gold Deviously Black Zonnebankcrème is een van de sterkste bruiningsproducten van Australian Gold. Deze zonnebankcrème bevat dan ook 45 ingrediënten die de bruiningsproces doen versnellen en maximaliseren.

Bovendien is het een wat dunnere crème die gemakkelijk uit te smeren is en ook nog eens heerlijk ruikt.

Naast dat het een hele goede en sterke bruining crème is wordt de huid ook nog eens goed verzorgd. Deze Deviously Black crème bevat een Skincare Cocktail, waardoor die de huid zuivert, herstelt, verzorgt en een gezonde veerkrachtige uitstraling geeft. De Skincare Cocktail bestaat namelijk uit voedende oliën en vitamines.

Verder is deze zonnebankcrème ook nog eens voorzien van Hemp Seed Oil. Dit ingrediënten zorgt ervoor dat het vochtgehalte op peil gehouden wordt waardoor de kleur nog langer behouden zal blijven. Ten slotte is deze zonnebankcrème ook nog geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Pluspunten

 • Het is een sterke zonnebankcrème voor de bruining
 • Het heeft een lekkere geur
 • Skincare Cocktail
 • Hemp Seed Oil voor vochtgehalte

Minpunten

 • Geschikt voor ervaren gebruikers
 • Minder geschikt voor mensen die een lichte tintje willen

Bekijk de Australian Gold Deviously Black Zonnebankcrème bij deze vertrouwde webshops:


3. Australian Gold Dark Tanning Accelerator

De Australian Gold Dark Tanning Accelerator is de beste zonnebankcrème zonder bronzer en voor de mensen die een vette of gecombineerde huid hebben. Het is een dunne crème die je gemakkelijk uitsmeert en die je huid ook niet vettig achterlaat.

Deze zonnebankcrème heeft een fantastische bruiningsformule waardoor het de natuurlijke pigmentatieproces versnelt, zodat je sneller bruin wordt. Denk hierbij aan de volgende ingrediënten vitamine A en E, Dark Tanning Omega-oliën en natuurlijke extracten.

Als laatst heeft deze zonnebankcrème een heerlijke geur, Orange dreamsicle (ruikt naar sinassplit ijsje).

Pluspunten

 • Geen bronzer, zorgt voor iets natuurlijker kleur
 • Zorgt voor mooie egale kleur
 • Geschikt voor gebruikers met vettige of gecombineerde huid
 • Trekt snel in
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten

 • Niet zo sterk als de Deviously Black

Bekijk de Australian Gold Dark Tanning Accelerator bij deze vertrouwde webshops:


4. Devoted Creations Matte Black 200-voudige DHA bronzer

De Devoted Creations Matte Black is het allersterkste product van Devoted Creations op het gebied van bronzers. Het is dan ook aangeraden voor de gevorderde gebruikers van de zonnebank. Het is een dikke crème die goed uit te smeren is. Wel is het aangeraden om na het smeren je handen goed te wassen.

Deze zonnebankcrème is maar liefst voorzien van 200-voudige DHA bronzer, natuurlijke en cosmetische bronzers die een prachtige en natuurlijke bruining geeft door zijn nieuwe Blue Tansy technologie.

Ben je van plan om een goed bruin tintje te krijgen dan is deze zonnebankcrème zeker aan te raden. Bovendien wordt deze zonnebankcrème in een fles van 400 ml geleverd waardoor je het ook nog lang kunt gebruiken.

Pluspunten

 • Grote fles van 400 ml
 • Beste zonnebankcrème met bronzer voor een goed zichtbaar tintje
 • Heeft een frisse geur
 • Kleur blijft langer aanhouden

Minpunten

 • Prijs is aan de wat hogere kant

Bekijk de Devoted Creations Matte Black 200-voudige DHA bronzer bij deze vertrouwde webshops:


5. Australian Gold Sinfully Black Zonnebankcrème

Ook de Australian Gold Sinfully Black Zonnebankcrème kunnen we niet weglaten uit onze lijst. Dit is een vergelijkbare zonnebankcrème als de Deviously Black van Austrialian alleen is deze minder sterk. Dit maakt dus dat de Sinfully Black ook meer geschikt is voor beginners die nog niet zoveel ervaring hebben om onder een zonnebank te gaan.

De Sinfully Black bestaat dan ook uit 15-voudige bronzers waaronder de volgende ingrediënten karamel, walnootschaalolie en Monoi de Tahiti. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je direct zichtbare, mooie en tropische teint krijgt.

Daarnaast is het ook nog eens voorzien van kukui-olie, hennepzaadolie en vele hoogwaardige vitamines. Deze oliën en vitamines zorgen voor een zacht, strak, verzorgde en het belangrijkste gehydrateerde huid.

Pluspunten

 • Lekkere geur
 • Geschikt voor alle gebruikers zowel ervaren als beginners
 • 15-voudige bronzen formule
 • Voorzien van goede oliën en vitamines

Minpunten

 • Crème aan de dikke kant, hierdoor kan het soms lastig uit de fles komen

Bekijk de Australian Gold Sinfully Black Zonnebankcrème bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €24,90 Bekijken
bol.com Bol.com €31,95 Bekijken
Laatste amazon prijs update: May 22, 2024 5:51 pm

Koopgids voor Zonnebankcrèmes

Waarom een zonnebankcrème gebruiken?

Een zonnebankcrème wordt gebruikt doordat de crème vele voordelen met zich meebrengt. Iedereen weet dat zonnen slecht voor de huid is. Je vergroot namelijk de kans op huidkanker door het blootstellen aan de UV-stralingen.

Ook is zonnen in een zonnebank niet goed voor je huid, maar de crème helpt de risico minimaliseren. De zonnebankcrème zorgt dat je huid gehydrateerd, gevoed en hersteld wordt, waardoor je de uitdroging van je huid voorkomt.

Daarnaast stimuleert de zonnebankcrème ook nog eens de bruining, zodat je minder lang hoeft te zonnen om bruiner te worden. En hebben sommige zonnebankcrèmes ook nog de anti-aging eigenschap.

Wat is het verschil tussen zonnebankcrème en zonnebrandcrème

Zonnebankcrème en zonnebrandcrème zijn twee verschillende producten. Het grootste verschil is dat de zonnebankcrème gemaakt is om de bruiningsproces te versnellen en de zonnebrandcrème gemaakt is om puur te beschermen tegen de gevaarlijke stralingen van de zon wat de risico van huidkanker vergroot.

De zonnebrandcrème bevat namelijk Sun Protection Factor (SPF) en dit is een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je de zonnebankcrème als vervanging voor de zonnebrandcrème gaat gebruiken.

Informatie over de zonnebankcrème die je moet weten voordat je er een aanschaft

Waar moet je opletten als je een zonnebankcrème wilt aanschaffen? Namelijk niet alle zonnebankcrèmes zullen de gewenste resultaten geven die je zou willen. Dit komt door een aantal factoren die hierin meespelen denk hierbij verschillende soorten crèmes, ingrediënten, met bronzer of zonder bronzer, etc.

Om jou een betere beeld te geven over de verschillende soorten zonnebankcrèmes die er zijn, hebben wij voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. 

Verschillende soorten zonnebankcrèmes

Ook tussen de zonnebankcrèmes zijn er verschillen. De zonnebankcrème zelf is een crème die de huid voedt, verzorgt en hydrateert. Maar je hebt ook zonnebankcrèmes met toegevoegde ingrediënten die het bruiningsproces versnelt namelijk met bronzer, accelerator of zelfs met beide ingrediënten.

Zonnebankcrème met bronzer

Bronzers zijn ingrediënten in jouw zonnebankcrème die het bruinen van je huid stimuleert, waardoor je sneller bruiner wordt onder de zonnebank.

Daarnaast blijft het bruining proces ook nog doorgaan nadat je onder de zonnebank vandaan komt, dit kan tot wel 40% bruiner worden. Ook zorgt het ervoor dat de kleur langer op je huid blijft en niet zo snel de kleur weer kwijt raakt.

Zonnebankcrème met accelerator

Een accelerator is een intensifier voor de kleuring van de huid. Het zorgt voor een mooie egale bruine kleur. Dit komt, omdat het vaak het ingrediënt DHA gebruikt dit is een kunstmatige suiker die de huid sneller en beter bruin laat doen.

Verder hebben accelerator een zuiver hydraterende en verzorgende werking. Hierdoor wordt de vochtgehalte van de huid op peil gehouden, waardoor je huid nog sneller bruint.

Ingrediënten

Een ander belangrijk punt om op te letten zijn de ingrediënten. In een zonnebankcrème kunnen namelijk allemaal ingrediënten in zitten, zowel natuurlijke als kunstmatige ingrediënten denk hierbij aan aloë vera, bessen of noten.

Het kan natuurlijk voorkomen dat jij allergisch bent voor een van de ingrediënten. Om deze reden is het verstandig om de ingrediënten dan goed door te nemen, zo om allergisch reacties te voorkomen.

Inhoud

Inhoud oftewel de grote van de zonnebankcrème is zeker een punt om op te letten. Ben jij een beginner of aan het experimenteren dan is het verstandig om een kleiner flesje te halen, zodat je verschillende zonnebankcrèmes kunt testen en kijken welk het meest voor jouw geschikt is.

Ben je al wat ervaren en ga je regelmatig onder de zonnebank dan is het verstandiger dat je een grotere fles haalt, omdat dit op langere termijn goedkoper is en ook nog eens vaker kunt gebruiken.

Geur

Als laatst kan de geur net het puntje zijn om die ene zonnebankcrème te halen. Alle zonnebankcrèmes hebben een eigen geur. Het kan dus zo zijn dat jij de ene lekkerder vindt ruiken dan de ander.

Van te voren kan het slim zijn om de beschrijving te lezen hoe de geur is, zodat jij niet met de verkeerde zonnebankcrème zit.

Mogelijk om in combinatie te gebruiken?

Het is al eerder aangegeven dat de zonnebankcrème geen vervanger is voor de zonnebrandcrème. Maar wel kan je het gebruiken als combinatie als je buiten in de zon gaat zonnen.

Zo kan je je huid voeden, verzorgen en versnellen van de bruining proces door de zonnebankcrème en ben je ook nog eens beschermd tegen de straling van de zon door de zonnebrandcrème.

Hoe moet je zonnebankcrème aanbrengen?

De zonnebankcrème breng je eigenlijk hetzelfde aan als hoe je een zonnebrandcrème zou aanbrengen. Je neemt een hoeveelheid zonnebankcrème op je vingers of spateltje, dit smeer je vervolgens gelijkmatig over je huid uit.

Laat dit vervolgens eventjes inwerken voordat je aan je zonnebanksessie begint (dit kan wel per zonnebankcrème verschillen, bij sommige kun je gelijk beginnen). Als je vervolgens klaar bent wacht dan ook nog even met het afspoelen, omdat bij sommige zonnebankcrèmes de bruining proces doorgaat.

De voor -en nadelen van zonnebankcrème

Ook zonnebankcrèmes heeft zo zijn voor -en nadelen natuurlijk. Hieronder op een rijtje de voor -en nadelen van de zonnebankcrème.

Voordelen

 • Je wordt op een korte termijn snel bruin
 • Je krijgt een mooie en egale huid van
 • Je huid blijft gehydrateerd
 • Je huid krijgt ook een verzorging door de vitamines en oliën

Nadelen

 • Het is niet geschikt om te zonnen, er zit namelijk geen SPF in. Het houdt geen bescherming tegen de straling van de zon.
 • Het kan erg vettig zijn, hierdoor kan het erg rommelig zijn na het uitsmeren van de zonnebankcrème

Conclusie

Welk zonnebankcrème is nou de beste koop? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Dit ligt aan naar waar jij opzoek bent, wil je juist zo snel mogelijk bruin worden of wil je bruin worden maar ook nog een verzorging aan de huid, etc.

Je kan haast geen verkeerde beslissing nemen als je een zonnebankcrème aanschaft uit onze top 5 lijst. De kwaliteit van elk zonnebankcrème is namelijk even goed alleen de functionaliteit en de prijzen kunnen hierin verschillen. De één maakt gebruik van een bronzer en de ander bijvoorbeeld weer van een accelerator. Bedenk van te voren dus goed na wat jij graag voor je lichaam zou willen.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.