PrijsKenner

Dyson Airwrap Review: Is het je geld waard 2024?

Laatste update: January 10, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
8
Producten
onderzocht
21
Uren
besteed
reviews collected
41
Ervaringen
verzameld
4
Webshops
vergeleken

De Dyson Airwrap is een haardroger die, dankzij zijn innovatieve ontwerp, even krachtig als compact is. Met deze fantastische föhn met een dun mondstuk voor gerichte lucht en een gemotoriseerde diffuser voor snelle droogtijden, heeft de Dyson Airwrap sinds zijn release in 2016 hoofden doen omdraaien in de schoonheidsindustrie.

Als je een gebruiksvriendelijke haardroger zoekt die het klaarmaken 's morgens nog gemakkelijker (en sneller!) maakt, kijk dan niet verder dan naar dit topproduct van Dyson!

Het eerste wat me opviel aan dit slanke zwarte apparaat was hoe licht en draagbaar het aanvoelde. Het ergonomische handvat maakte het snel en gemakkelijk om hem van de badkamer naar de slaapkamer te dragen.

1
Dyson Airwrap Styler
Ø: Normaal - 3 - 4 cm | Automatische krultang | Roterende borstel | Temperatuur instelbaar
Bekijken Bol.com
2
Dyson Airwrap Complete Rood Multistyler
Ø: Normaal - 3 - 4 cm | Automatische krultang | Roterende borstel | Temperatuur instelbaar
Bekijken Bol.com
3
Dyson Airwrap™ Complete multistyler Pruisisch blauw en koper
Ø: Normaal - 3 - 4 cm | Rechte krultang | Temperatuur instelbaar
Bekijken Bol.com
4
Dyson Airwrap™ Styler Complete - met luxe opbergdoos
Rechte krultang | Keramische coating | Ionentechnologie | Met klem: Nee | Temperatuur instelbaar
Bekijken Bol.com
5
Dyson Airwrap Complete Long multistyler fuchsia
Ø: Normaal - 3 - 4 cm | Automatische krultang | Ionentechnologie | Roterende borstel
Bekijken Bol.com

Over de Dyson Airwrap

De Dyson Airwrap is een haarstylingapparaat ontworpen door het bedrijf Dyson. Het apparaat maakt gebruik van luchtstroom in plaats van hitte om het haar te stylen. De Airwrap gebruikt een combinatie van luchtstroom en warmte om krullen te creëren of het haar te gladstrijken.

Het apparaat heeft verschillende opzetstukken, waaronder een ronde borstel, een kam, een krultang en een gladmakende stijltang. Het apparaat is ontworpen om beschadiging van het haar te minimaliseren en is beschikbaar in verschillende modellen en prijsklassen.


Functies en mogelijkheden

Bij het aanschaffen van een Dyson Airwrap krijg je altijd verschillende opzetstukken meegeleverd. Hieronder zijn de belangrijkste mogelijkheden en functies beschreven en laten we je zien welke techniek de Dyson Airwrap zo goed maakt.

Coanda-effect

De Coanda-effect is een natuurkundig verschijnsel waarbij een stroom lucht of een vloeistof zich hecht aan een oppervlak wanneer het in de buurt komt. Dit effect wordt gebruikt in de Dyson Airwrap haarstyler om het haar aan te trekken en te stylen zonder dat er hitte nodig is.

Het apparaat gebruikt een combinatie van luchtdruk en luchtstroom om het haar op te rollen en te stylen, waarbij de luchtstroom zorgt voor de Coanda-effect. Hierdoor wordt het haar aangetrokken naar de opzetstukken, waardoor het wordt opgerold en gestyled zonder dat er hitte nodig is. Dit maakt het apparaat veiliger en beschermd het haar tegen schade door hitte.

Ronde volumeborstel

Ik gebruik deze volumeborstel meestal voor de Dyson Airwrap. Ik gebruik het wanneer ik meer volume wil, wanneer ik de tips wil verdraaien of wanneer ik mijn kapsel wil opfrissen op dag 2 en 3 na het wassen van mijn haar. Ik gebruik de borstel ook als ik droogshampoo heb aangebracht. Met de volumeborstel en de warmte ziet het haar er daarna weer goed uit.

Vaste gladmakende borstel groot/klein

De vaste gladmakende borstel is een accessoire voor de Dyson Airwrap die wordt gebruikt om het haar glad te maken, geschikt voor dik of krullend haar.

Deze borstel heeft vaste tanden die zorgen voor een strakke grip op het haar, waardoor klitten en knopen worden verwijderd. De borstel kan worden gebruikt in combinatie met de luchtstroom van de Airwrap om het haar glad te maken, waardoor het een gladde, egale uitstraling krijgt.

Zachte gladmakende borstel groot/klein

De zachte gladmakende borstel is een accessoire voor de Dyson Airwrap die wordt gebruikt om het haar glad te maken. In tegenstelling tot de vaste gladmakende borstel, die vaste tanden heeft, heeft de zachte gladmakende borstel zachte, flexibele tanden. Dit maakt de borstel beter geschikt voor dunner of gekleurd haar, omdat het minder kans op beschadiging geeft.

Net als de vaste borstel, kan de zachte gladmakende borstel worden gebruikt in combinatie met de luchtstroom van de Airwrap om het haar glad te maken, waardoor het een gladde, egale uitstraling krijgt.

Luchtwikkelkruller

Deze accessoire maakt gebruik van de Coanda-effect om luchtstroom te gebruiken om het haar te stylen zonder dat er hitte nodig is. Het apparaat gebruikt een combinatie van luchtdruk en warmte om het haar op te rollen, waardoor krullen worden gecreëerd die langer blijven zitten dan met traditionele warmte-gebaseerde krultangen.

De luchtwikkelkruller wordt geleverd met verschillende maten opzetstukken, waarmee je kunt kiezen voor grotere of kleinere krullen, afhankelijk van de gewenste stijl.

30mm // 40mm // Lang 30mm en 40mm // Dunne 20mm beschikbaar

40mm lange bevestiging, apart verkrijgbaar.

Mijn ervaring met Dyson Airwrap

Ik heb altijd moeite gehad met mijn dikke en volle haren. Het kost me soms wel twee uur om al die hardnekkige knopen uit te blazen voor ik eindelijk klaar ben. Toen ik daarom vorige week de kans kreeg om zelf zo'n slanke zwarte machine uit te testen, greep ik die kans met beide handen aan. Er zijn ook een ronde volumeborstel inbegrepen.

Ik heb het apparaat gekocht omdat ik het gevoel had dat ik elke video op YouTube en TikTok aan het bekijken was en ik wilde zulke mooie golven hebben.
Mijn haar is niet erg lang, mijn styling vaardigheden zijn echt mager, dus ik heb niet eens gewacht op zeer gelijkwaardige resultaten.

Het resultaat houdt niet stand in droog haar. Het werkt ook niet in nat haar, want mijn haar droogt niet uit (dat heb ik een keer geprobeerd en het kostte me bijna twee uur om mijn haar droog te krijgen – nooit meer). Maar dit zou door mijn haarstructuur kunnen komen, dik en dicht haar.

Als alle omstandigheden goed zijn, zullen de krullen een dag lang meegaan. De volgende ochtend is er niets meer te zien, behalve een beetje meer volume.

Voordelen en Nadelen

Ondanks dat de Dyson airwrap erg gewild is en vaak uitverkocht is, kunnen er toch nog nadelen zijn. Hieronder worden de voor en- de nadelen van de Dyson airwrap beschreven.

Voordelen

 • Bescherming tegen hittebeschadiging: omdat het apparaat gebruikmaakt van luchtstroom in plaats van hitte, wordt het haar beschermd tegen schade door hitte.
 • Verschillende stijlen: het apparaat is beschikbaar in verschillende modellen, elk met een set van accessoires, waarmee verschillende stijlen kunnen worden gecreëerd.
 • Langere houdbaarheid van krullen: dankzij de Coanda-effect, blijven de krullen langer zitten dan bij traditionele warmtegebaseerde krultangen.
 • Minder tijd nodig om te stylen: door het gebruik van de Coanda-effect, hoeft het haar niet zo lang in de opzetstukken te blijven als bij traditionele methodes.

Nadelen

 • Prijs: Het is een relatief dure haarstyler.
 • Luchtstroom: Sommige gebruikers klagen over de luchtstroom die tijdens het gebruik wordt gegenereerd.
 • Droogtijd: Omdat het haar niet wordt verhit, kan het langer duren voordat het haar volledig droog is.
 • Beperkte haartype: De Dyson Airwrap is het best geschikt voor medium tot dik haar. Dunner haar kan moeilijk zijn om te stylen met deze haarstyler, doordat het alle kanten kan opvliegen.

Dyson Airwrap vs andere airstylers

De Dyson Airwrap is uniek in zijn gebruik van de Coanda-effect om luchtstroom te gebruiken om het haar te stylen zonder dat er hitte nodig is. Hierdoor biedt het apparaat bescherming tegen hittebeschadiging en langere houdbaarheid van krullen dan andere haarstylers die gebruik maken van hitte.

Andere haarstylers, zoals conventionele krultangen en stijltangen, gebruiken hitte om het haar te stylen, waardoor het haar kan worden beschadigd. Ze zijn vaak goedkoper dan de Dyson Airwrap, maar kunnen niet dezelfde bescherming bieden tegen hittebeschadiging.

Er zijn ook andere airstylers beschikbaar die gebruik maken van luchtstroom om het haar te stylen, maar de Dyson Airwrap is de meest geavanceerde en geavanceerde optie op de markt. De Dyson Airwrap is uniek in zijn gebruik van de Coanda-effect en de technologie die het gebruikt.

Hoe gebruik je de Dyson Airwrap?

Het gebruik van de Dyson Airwrap varieert afhankelijk van het specifieke model en de gewenste stijl. Hieronder staan een aantal algemene stappen die u kunt volgen om de Dyson Airwrap te gebruiken:

 1. Zorg ervoor dat het haar droog of een beetje vochtig is voordat u begint met stylen.
 2. Kies de juiste opzetstuk voor uw haartype en gewenste stijl.
 3. Steek het opzetstuk op de Airwrap-styler en zet deze aan.
 4. Begin met het stylen van het haar aan de onderkant en werk uw weg naar boven.
 5. Gebruik een borstel of kam om het haar te kammen terwijl het wordt gestijld.
 6. Houd het haar in de opzetstukken totdat het de gewenste vorm heeft bereikt.
 7. Als u klaar bent, zet u de styler uit en verwijder het opzetstuk.
 8. Fixeer de stijl met haarlak of een ander product.

Let wel op dat de gebruiksaanwijzing van de specifieke Airwrap die u heeft, iets anders kan zijn dan hierboven beschreven. Het is aan te raden de gebruiksaanwijzing van de Airwrap goed door te lezen voordat u het apparaat gaat gebruiken voor de eerste keer.

Bekijk de Dyson Airwrap voor de verschillende kleuren bij deze vertrouwde webshop:


Wat zeggen anderen?

Er zijn zowel positieve als negatieve meningen over de Dyson Airwrap van gebruikers. Veel gebruikers zijn onder de indruk van de prestaties van het apparaat en merken dat het haar wordt beschermd tegen hittebeschadiging en dat krullen langer blijven zitten.

Veel gebruikers zijn ook tevreden over de verschillende stijlen die kunnen worden gecreëerd met de Airwrap. De gemiddelde waardering is extreem hoog, en daarom werd het door het tijdschrift Good Housekeeping uitgeroepen tot het "beste haarstylingshulpmiddel".

Echter, zijn er ook gebruikers die klagen over de prijs van het apparaat en dat de luchtstroom die wordt gegenereerd tijdens het gebruik, vervelend is. Sommigen zeggen dat het droogtijd van het haar langer is dan met andere haarstylers. Er zijn ook gebruikers die vinden dat het apparaat beperkt is tot specifieke haartype, zoals medium tot dik haar.

Conclusie: Dyson Airwrap het geld waard of niet?

Is de Dyson Airwarp zijn geld waard? Doordat ik zelf de afzonderlijke onderdelen wel regelmatig gebruik, zoals de volumeborstel of het gladmakende opzetstuk. Is de Dyson Airwrap voor mij het geld zeker waard. Als hij ooit kapot zou gaan zou ik hem zeker weer kopen.

Maar in plaats van een dyson airwrap complete kunt u de individuele apparaten zoals een stijltang, volumeborstel, krultang kopen en u zult uiteindelijk goedkoper wegkomen. Maar wie een alles-in-één apparaat wilt hebben, speciaal voor volume, zacht gladstrijken of een haardroger, zal de Dyson Airwrap je zeker niet teleurstellen.

Gewoon leuk om te hebben, maar absoluut geen must-have! Kijk uit voor Black Friday kortingen, dan is het niet zo duur. Het apparaat heeft immers een goede doorverkoopwaarde als het voor u een flop zou zijn.
Bekijk zoveel mogelijk video’s, denk er goed over na of en hoeveel van de onderdelen je echt gaat gebruiken of dat één enkel apparaat niet genoeg is.

Veelgestelde vragen

Hieronder worden de meest gestelde vragen over de Dyson airwrap beantwoord.

Is de Dyson Airwrap slecht voor je haar?

Zeker niet! De dyson airwrap is gemaakt om je haar veilig te stylen. Maak je dus vooral geen zorgen over eventuele schade aan je haar

Hoeveel kost de Dyson Airwrap?

De prijs van de Dyson Airwrap kan erg verschillen. Het apparaat is vaak op verschillende plekken uitverkocht, maar via onze handige tool kan je op elk moment de beste prijs vinden.

Is de Dyson Airwrap het geld waard?

Dubbel en dwars! Zie het echt als een investering voor je haar en voor je uiterlijk. Je raakt er zeker niet snel op uitgekeken.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.