PrijsKenner

Lidl W5 vaatwastabletten review: Zijn ze het geld waard?

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
4
Producten
onderzocht
13
Uren
besteed
reviews collected
48
Ervaringen
verzameld
6
Webshops
vergeleken

Iedereen die een vaatwasser gebruikt heeft waarschijnlijk wel eens gehoord of zelfs al gebruik gemaakt van de Lidl W5 vaatwastabletten.

Doordat de Lidl W5 vaatwastabletten door de consumentenbond uitgeroepen waren tot de beste uit de test in 2021 (ook in 2017), zijn deze vaatwastabletten nog populairder geworden. Hierdoor werden wij ook nieuwsgierig en zijn wij erop uitgegaan om deze te gaan testen.

De W5 vaatwastabletten zijn in elke winkel van Lidl te verkrijgen. Heb je geen zin om je huis uit te gaan? Dan kan je ze ook gemakkelijk online kopen, zie Lidl W5 vaatwastabletten.

Ben je benieuwd geworden naar onze ervaringen met de populaire W5 vaatwastabletten van de Lidl? Lees dan verder en hopelijk kunnen wij jou helpen met de keuze naar de juiste vaatwastabletten.

Naast de Lidl W5 vaatwastabletten zijn er ook nog vele andere vaatwastabletten die voor jou geschikt kunnen zijn. Lees het volgende artikel om erachter te komen wat de Beste Vaatwastabletten zijn: Beste Vaatwastabletten van 2024.

Over de Lidl Vaatwastabletten

De W5 vaatwastablet is één van de best verkochte product bij de Lidl. Deze vaatwastabletten zijn dan ook in elk vestiging van de Lidl verkrijgbaar. Hieronder worden de eigenschappen van de Lidl W5 beschreven.

Wat kost Lidl W5 Vaatwastabletten?

Een pak bevat zo'n 40 vaatwastabletten en wordt voor tussen de 2,60 en 3 euro verkocht. Dit komt neer op ongeveer 7 cent per vaatwastablet!

Ook kun je wachten op een folderaanbieding. Bij deze aanbieden krijg je vaak extra tabletten per verpakking of krijg je een voordeel prijs als je twee verpakking haalt. Hierdoor kan de prijzen zelfs 6 cent per vaatwastablet worden.

1
Finish All in 1 Max Citroen - Vaatwastabletten - 170 Tabs - Voordeelpak
Aantal wasbehandelingen: 170 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
2
Finish Power All in One Citroen Vaatwastabletten - 100 Stuks
Aantal wasbehandelingen: 100 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
3
Dreft Platinum Plus All In One Fresh Herbal Breeze - 90 Vaatwascapsules
Aantal wasbehandelingen: 90 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
4
Sun Optimum All-in 1 Lemon Capsules – 90 vaatwastabletten – Kwartaalbox
Aantal wasbehandelingen: 90 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
5
Sun All-In-1 Extra Power Lemon Vaatwastabletten - 6 x 22 tabletten - Voordeelverpakking
Aantal wasbehandelingen: 132 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com

De ingrediënten in de W5 vaatwastabletten

De W5 vaatwastabletten zijn voorzien van de volgende ingrediënten: glansspoelmiddel, zout, reinigingsmiddel, metaalbescherming en anti-glascorrosie.

Daarnaast is het ook nog eens fosfaatvrij en zijn de vaatwastabletten van de Lidl W5 ook nog eens geschikt voor elke waterhardheid.

Effectiviteit

Maar wat doen nou precies deze verschillende ingrediënten voor jouw vaat? Deze ingrediënten zorgen ervoor dat jouw vaatwasbeurt gegarandeerd een schoon resultaat geeft. Het zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag op de glazen komen, waardoor je glazen de glans blijven houden en voorkomt dat het dof wordt.

Ook wordt er zelfs aandacht besteed aan de bescherming van metalen producten en wordt er geclaimd dat de vaat goed en snel droogt.

Het is dan ook niet voor niets door de consumentenbond wel tot 4 keer uitgeroepen als de beste vaatwastabletten van het jaar en ook zelfs tot beste koop door zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Waarom zijn de W5 Vaatwastabletten zo scherp geprijsd?

Je kan er niet onderuit dat de Lidl W5 Vaatwastabletten goedkoop zijn. Maar hoe kunnen deze vaatwastabletten zo goedkoop zijn?

Dit komt doordat de W5 Vaatwastabletten de huismerk is van de Lidl. Een huismerk zorgt ervoor dat het voor veel goedkoper kan aanbieden.

A-merken zijn vaak grote bedrijven die bijvoorbeeld reclames moeten maken waardoor de prijzen weer duurder zijn. Natuurlijk kan het ook liggen aan de gebruikte ingrediënten, maar tegenwoordig speelt het steeds een kleinere rol en is de kwaliteit van de ingrediënten haast evengoed.

Zo zie je ook maar weer dat de huismerk Lidl W5 Vaatwastabletten paar grote namen had verslagen en als beste uit de test was gekomen.

Er zijn ook meerdere huismerken, zoals van de Albert Heijn (AH), Kruidvat, Plus, etc. Ook de vaatwastabletten bij deze huismerken zijn erg goedkoop. Alleen werken ze niet zo goed als die van de Lidl. Dit komt eenmaal door de verschillende combinaties van ingrediënten die er gebruikt zijn.

Lidl W5 Vaatwastabletten versus andere merken

Hieronder wordt weergegeven over de verschillen in de prijzen tussen de Lidl W5 Vaatwastabletten en de A-merken.

Deze vaatwastabletten zijn vergeleken op basis van dezelfde categorie werking. Er zijn daarnaast nog duurdere en betere varianten, maar deze zijn niet in deze lijst opgenomen omdat het in een ander categorie valt.

NaamPrijs per stukAantal stuks
Lidl W5 Vaatwastabletten All-In-One€0,07 40 stuks
Finish Powerball All-In-One€0,3045 stuks
Dreft Platinum Plus All In One€0,4433 stuks
Sun All In One€0,4060 stuks

Onze ervaringen met de Lidl W5 Vaatwastabletten

Onze ervaring met de W5 vaatwastabletten is erg positief en ook wij sluiten ons aan bij alle goede verhalen die we gehoord en gezien hebben over de W5 vaatwastablet. De vaat was erg schoon en de glazen waren niet dof na de wasbeurt.

Voordat we deze vaatwastablet gingen testen, gebruikten wij vooral A-merken, zoals Finish, Dreft, etc waar het zo’n 20 à 30 cent per vaattablet is.

De W5 vaatwastablet zorgde eigenlijk voor hetzelfde gewenste schoonmaak resultaat als de A-merken tabletten en het was ook nog eens 3 tot 4 keer goedkoper per wasbeurt!

Zijn de Lidl vaatwastabletten slecht voor je vaatwasser?

Wij hebben verder niet veel gemerkt aan hoe de vaatwasser op deze vaatwastabletten reageert en of het slecht is voor onze vaatwasser. Wij hebben deze vaatwastabletten natuurlijk nog niet jaren gebruikt.

Maar volgens de Consumentenbond zijn de W5 vaatwastabletten ook net zo veilig als de A-merken en hoef je niet bang te zijn dat ze schadelijk zijn voor je vaatwasser.

Lidl Vaatwastabletten lossen niet op?

Het komt soms wel voor dat de Lidl W5 Vaatwastablet of het 'plastic' dat eromheen zit niet goed oplost. Maar dit heeft normaal gesproken niks met de vaatwastablet zelf te maken, want elk vaatwastablet is ontworpen om bij aanraking met water (normale vaatwasser temperatuur) automatisch op te lossen. Als jouw vaatwastabletten dus niet goed oplossen kan het de volgende oorzaken hebben:

  1. Je vaatwasmachine werkt op eco-modus of een andere modus waarbij de temperatuur te laag is. Als dit het geval is, kan je het plastic beter van te voren handmatig verwijderen.
  2. Ook kan het zijn dat het klepje van het vaatwastablet bakje niet goed open gaat (te laat of helemaal niet). In dit geval kan je eerst het bakje goed schoon en droog maken en/-of kijken of het bakje niet geblokkeerd wordt door borden bijvoorbeeld.
  3. Een ander veel voorkomende probleem is dat een sproeiarm verstopt is, waardoor het vaatwastablet niet nat (genoeg) wordt. Je zou hier jouw vaatwasmachine eerst kunnen proberen te reinigen en anders contact met de leverancier opnemen.

Waar koop je W5 Vaatwastabletten?

Tegenwoordig kan je haast alle producten, zowel in fysieke winkels als online kopen. Ook met de Lidl W5 Vaatwastabletten is dit het geval. Al eerder is er aangegeven dat je de Lidl W5 Vaatwastabletten in elk winkel van de Lidl te verkrijgen is.

Op de site van de Lidl kun je hun assortiment zien waaronder ook de W5 Vaatwastabletten, alleen kan je ze niet online bestellen via de site van de Lidl. Wil je ze toch liever online bestellen, omdat er geen Lidl in de buurt is of welk reden dan ook? Bekijk dan op Bol.com, de W5 Vaatwastabletten zijn namelijk wel via hier te bestellen.

Een groot voordeel van online bestellen is dat je het in grote voordeel verpakkingen kunt kopen. In plaats van 40 vaatwastabletten krijg je er 160 voor een goede prijs en wordt het ook nog eens aan je voordeur bezorgd.

Ben je benieuwd naar andere vaatwastabletten? Bekijk dan de volgende vaatwastabletten. Dit zijn de 5 meest bekende en gekochte vaatwastabletten.

1
Finish All in 1 Max Citroen - Vaatwastabletten - 170 Tabs - Voordeelpak
Aantal wasbehandelingen: 170 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
2
Finish Power All in One Citroen Vaatwastabletten - 100 Stuks
Aantal wasbehandelingen: 100 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
3
Dreft Platinum Plus All In One Fresh Herbal Breeze - 90 Vaatwascapsules
Aantal wasbehandelingen: 90 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
4
Sun Optimum All-in 1 Lemon Capsules – 90 vaatwastabletten – Kwartaalbox
Aantal wasbehandelingen: 90 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com
5
Sun All-In-1 Extra Power Lemon Vaatwastabletten - 6 x 22 tabletten - Voordeelverpakking
Aantal wasbehandelingen: 132 wasbeurten | Substantie: Tablet
Bekijken Bol.com

Conclusie

Al met al zijn de W5 vaatwastabletten van de Lidl zeer goede vaatwastabletten, vooral voor de prijs die je betaalt. Ze zijn dan ook niet voor niets meerdere keren bekroond als best getest door de Consumentenbond en in 2017 ook nog eens bekroond als beste koop.

Nadat wij ze zelf getest hebben, zijn ook wij erg onder de indruk. We vonden ze zo goed qua prijs-kwaliteit verhouding dat wij zijn overgestapt naar de Lidl W5 vaatwastabletten.

Deze W5 vaatwastabletten gaven ons namelijk dezelfde resultaten als de A-merken en zijn ook nog eens 3 à 4 keer goedkoper per wasbeurt.

De W5 vaatwastabletten zijn om deze redenen ook een absolute aanrader. Ben je er nog niet zo zeker van? Dan zouden wij je aanraden om ze eens zelf uit te proberen.

Ga langs bij de Lidl en koop een pak voor ongeveer 2,79 euro en ervaar het uzelf! In het ergste geval bent u ongeveer 2,79 euro kwijt aan een tegengevallen wasbeurt, maar de kans is erg groot dat deze vaatwastabletten ook voor u goed zijn waardoor u voortaan enkele euro's en zo niet, wel meer dan tien euro kunt besparen per aanschaf van een pakje vaatwastabletten.

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.