PrijsKenner

Verzwaringsdeken action review

Laatste update: January 11, 2024
Author Logo
Geschreven door:  Lisa
Hoe hebben wij getest?
products-researched
1
Producten
onderzocht
weken getest
Uren
besteed
reviews collected
8
Ervaringen
verzameld
0
Webshops
vergeleken

Iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord, een verzwaringsdeken. Deze dekens zijn een stuk zwaarder dan de algemene dekens en brengen enkele gezondheidsvoordelen met zich mee.

Het enige minpunt was vaak dat deze in de aanschaf prijs erg hoog was en dit toch de drempel van vele gebruikers waren om het toch niet te kopen.

Tot dat de wel bekende goedkope Action winkel een verzwaringsdeken uitbracht die voor minder dan 3 tientjes te koop was. Vervolgens werd dit ook nog eens een hele grote hype door middel van sociaal media, waardoor ik nog nieuwsgieriger werd.

Aangezien ik al opzoek was naar een verzwaringsdeken maar door de hoge aanschafprijs het toch uitstelde om er één te kopen. Was dit het goede moment voor mij om een verzwaringsdeken aan te schaffen.

Door de vele goede ervaringen over de action verzwaringsdeken en de lage prijs, kon ik het niet laten om deze verzwaringsdeken aan te schaffen en het zelf maar eens uit te proberen.

In deze blog vertel ik over mijn ervaring met de Action verzwaringsdeken, over de Action verzwaringsdeken zelf en de voor- en nadelen van de Action verzwaringsdeken.

Mijn verzwaringsdeken action review

Keuze Action verzwaringsdeken aanschaf

Ik wist eigenlijk niet echt wat ik ervan moest verwachten. Ik heb natuurlijk wel eens hier en daar wat verhalen gehoord over het gebruik van een verzwaringsdeken, maar toch was het ook weer persoonsgebonden hoe men op een verzwaringsdeken zal reageren.

Hierdoor vond ik het lastig om een verzwaringsdeken aan te schaffen, omdat je niet 100% zekerheid had dat je hierdoor toch goed kan slapen en een verzwaringsdeken toch al gauw 60 tot 100 euro en zo niet zelfs meer kost.

Uiteindelijk door de hype ben ik op de verzwaringsdeken van action gekomen en dacht gelijk dat dit een mooie kans was om een verzwaringsdeken te gaan kopen, met een prijs van 29,95 euro. Stel dat het niets was geworden dan zal ik minder teleurgesteld zijn, vergeleken met een verzwaringsdeken die bijvoorbeeld 65 euro had gekost.

Gebruikservaring van de action verzwaringsdeken

Eenmaal aangekomen (online besteld) werd ik erg nieuwsgierig en benieuwd. Ik keek er zelfs naar uit om te gaan slapen. Ik weet dat ik van mezelf een drukke slaper ben. Zo begin ik bijvoorbeeld op me rug maar eindig ik de volgende ochtend op me buik of eindig ik zelfs zonder dekens, omdat deze op de grond door mij zijn geduwd.

Maar hier begon ik dan mijn eerste avond met de verzwaringsdeken van de action. De eerste avond had ik eigenlijk gemixte gevoelens. Ik wist niet of ik het fijn vond, ik heb ook niet per se beter geslapen dan zonder een verzwaringsdeken.

Ik heb vervolgens rond gevraagd aan bekende en op het internet rondgekeken. Hier kwam ik al snel achter dat dit normaal is en het even kan duren om het effect van de verzwaringsdeken te voelen. Dit verschilde per persoon van enkele weken tot wel een maand.

Met deze gedachte was ik toch maar verder gegaan met het uitproberen van de verzwaringsdeken. Na mijn eerste week vond ik het toch wel steeds fijner slapen. Het bleef nog wel heen en weer schommelen. Ene nacht was het fijner slapen dan de ander, maar ik merkte toch wel dat het iets deed met mijn slaap.

Na mijn derde week was ik er toch van overtuigd dat deze verzwaringsdeken ook zeker voor mij werkt. Ik merkte dat ik met meer energie wakker werd, mijn slaaphouding bleef hetzelfde als de avond toen ik ging slapen en de deken werd niet meer op de grond gevonden of op een hoopje in me bed.

Nu enkele maanden verder ben ik nog steeds zeer tevreden over. Ik gebruik de verzwaringsdeken met een hoes en meestal plaats ik deze op mijn eigen dekbed. Maar als het te warm werd gebruik ik hem ook wel eens direct op mij, zonder mijn eigen dekbed. Dit is natuurlijk ook per persoon weer verschillend.

Verzwaringsdeken Action

Sinds enige tijd verkoopt ook de Action in zijn assortiment een verzwaringsdeken. Deze verzwaringsdeken van de action werd vervolgens ook een hele groot hype door zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. De gegevens en afmetingen van deze deken zijn als volgt:

Afmetingen140 x 200 cm
Kleur Grijs
Gewicht 7 kg
Materiaal vullingPolyester, glaskralen
Materiaal dekenPolyester
WasvoorschriftenHandwassen

Waarom een Action verzwaringsdeken aanschaffen?

Een verzwaringsdeken wordt vaak gebruikt, omdat deze deken verschillende voordelen kan hebben om het te gebruiken. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van de Action verzwaringsdeken beschreven:

 • Het verbeteren van de slaapkwaliteit, door de druk en het gewicht dat op het lichaam wordt uitgeoefend kan het bij bepaalde mensen helpen om het lichaam te kalmeren en te ontspannen. Wat weer vervolgens leidt naar het verbeteren van slaap.
 • Zeer goede prijs, dit is de goedkoopste verzwaringsdeken in zijn categorie en nog wel met een zeer goede kwaliteit.
 • Het kan hulp bieden bij mensen met slaapproblemen. Deze verzwaringsdekens hebben een therapeutische werking en kan dan ook mensen helpen bij het beheersen van slaapproblemen. Denk hierbij aan mensen met nachtelijke onrust of insomnia.
 • Zorgen voor verminderen van angst en stress. De druk en het gewicht kan op het lichaam een gevoel van veiligheid en comfort bieden, waardoor je de angst en stress kan verminderen.
 • Als laatst kan het ook zorgen voor een verbetering van de stemming. Door het verbeteren van slaap en vermindering van angst en stress zal het indirect leiden tot het verbeteren van de stemming en de gezondheidstoestand.

Prijs van de verzwaringsdeken action

De verzwaringsdeken van de action is niet zomaar een hype geworden. Dit heeft namelijk onderander te maken met zijn lage aanschafkosten. De Action verzwaringsdeken is voor maar liefst 29,95 euro te verkrijgen.

Misschien zal je denken dat 29,95 euro niet heel goedkoop is, maar vergeleken met andere soorten gelijke verzwaringsdeken is dit wel het geval. Bij een vergelijkbare verzwaringsdeken als van de Action moet je al gauw denken tussen de 50 en de 100 euro.

Daarnaast zijn er ook nog eens premium verzwaringsdekens, hierbij kunnen de prijzen al snel van 100 tot 200 euro en zo niet 200+ euro zijn.

Verzwaringsdeken action kind

De verzwaringsdeken van de action is niet geschikt voor kinderen. Dit staat ook aangegeven op de site van de Action zelf. Dit heeft namelijk te maken met het gewicht van de deken. Deze verzwaringsdeken is aangeraden voor een lichaamsgewichten tussen de 65-85 kg.

Natuurlijk is het per persoon weer verschillend en kan het ook voor iemand met een gewicht van 90 kg goed werken. Maar bij kinderen kan het toch wat gevaarlijker zijn aangezien zij misschien niet sterk genoeg zijn om het gewicht van het deken van zichzelf af te krijgen.

Waar deze action verzwaringsdeken kopen?

In het begin waren de action verzwaringsdeken alleen nog online te verkrijgen. Je kon deze alleen via de eigen website van action bestellen en niet via een derde partij. Maar tegenwoordig kan je deze verzwaringsdeken ook in de fysieke winkel van action kopen.

De voordeel hiervan is dat je 4,99 euro goedkoper uit bent. Als je ze online besteld moet je namelijk nog wel 4,99 euro verzendkosten betalen. Maar nadeel is wel weer dat je niet 100% zekerheid hebt of deze nog wel op voorraad is in de winkel en het ook niet online kan zien.

Wil je een ander verzwaringsdeken en/-of heb je meer budget om een verzwaringsdeken aan te schaffen? Bekijk dan de volgende verzwaringsdekens, dit zijn de 5 meest bekendste verzwaringsdekens op de markt.

Voor- en nadelen van de Action verzwaringsdeken

Hieronder op een rijtje worden de voor- en nadelen van de Action verzwaringsdeken beschreven, zodat je makkelijk de voordelen en de nadelen van deze verzwaringsdeken kunt zien.

Voordelen:

 • De goedkoopste in zijn segment
 • Zeer goede kwaliteit voor wat je betaald
 • Maakt gebruik van glaskralen (dit is ook persoonsgebonden)
 • Deze mag gewassen worden (alleen handgewassen)
 • Je kan deze online bestellen en laten bezorgen maar ook in de fysieke Action winkel kopen

Nadelen:

 • Is alleen in één gewicht te verkrijgen (7 kg)
 • Heeft geen speciale verzwaringsdeken voor de kinderen

Conclusie

De action verzwaringsdeken is een goede en betaalbare optie voor mensen die graag gebruik zou willen maken van een verzwaringsdeken om hun slaapkwaliteit te verbeteren en stress en angst te verminderen.

Deze action verzwaringsdeken is mij dan ook zeer goed bevallen met goede resultaten. Wel wat ik jammer vond is dat deze verzwaringsdeken alleen handgewassen mag worden. Dit kan een grote klus zijn aangezien deze deken 7 kg en 140 x 200 cm is. Een tip kan zijn om het in een badkuip te wassen en een hoeslaken te gebruiken, zodat je hem niet regelmatig hoeft te wassen.

Al met al is de action verzwaringsdeken wat mij betreft een aanrader. Ook vooral omdat de prijs zo laag is, is deze verzwaringsdeken zeker het proberen waard.

Let er wel op dat het dus mogelijk is dat je moet wennen aan de verzwaringsdeken. Dit is per persoon weer verschillend, iemand kan er direct comfortabel mee zijn en een ander pas na enkele weken.

Benieuwd naar mijn andere reviews over de verzwaringsdekens bekijk dan:

Inhoudsopgave

Gerelateerd

PrijsKenner
Copyright © 2024 PrijsKenner.nl – Alle rechten voorbehouden

PrijsKenner.nl neemt deel aan affiliateprogramma’s om commissie te verdienen met links naar partners (Bol & Amazon). Met onze reviews & links kunnen we een kleine commissie verdienen.